{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.310 visninger | Oprettet:

Sky kat & slåskampe {{forumTopicSubject}}

Hej alle katteejere/-interesserede smiley
Jeg har en dejlig steriliseret hunkat på 2 år, som har været udekat siden foråret i år.
Men siden da har hun haft en masse skænderier og slåskampe med en sort kat, der bor i nabolaget. (Jeg tror det er en hankat). Uheldigvis har den sorte kat ingen hæmninger & har været inde på mit soveværelse en nat, hvor det endte med en kæmpe kamp under min seng (sov selv i et andet værelse den nat), og der var lort på væg og gulv efter kampen. Desværre var min kat den første til at løbe væk fra kampen.
Dette er også tilfældet ved kampene de har udenfor. Den seneste kamp var en rigtig slåskamp, hvor de rullede rundt på jorden, og efter ca 3 minutter løb min kat væk fra grunden, som jo er meningen at skal være hendes territorium.
Hun er blevet kradset i øjet, så det blødte, men ellers er hun heldigvis aldrig kommet noget slemt til - men det er jo bare et spørgsmål om tid, desværre!

Udover det her problem, er hun også en meget sky kat, og har altid været det, efter jeg hentede hende ved forrige ejer. Men det gør mig ked af det, at hver gang jeg har gæster, så gemmer hun sig eller er udenfor af frygt. Hvis hun er fremme mens de kommer, så kryber hun hen ad gulvet, så hendes mave næsten når gulvet, og hun ser meget bange ud, indtil hun når et fristed/gemmested.
Jeg har oplevet, at hun gemte sig i kælderen til min gamle lejlighed næsten en hel dag, fordi der var en på besøg. Hun har aldrig været mishandlet og blev hentet fra en stald med gode forhold og regelmæssig mad, og altid adgang til vand.
Min tidligere kæreste skældte hende ofte ud, men jeg tror ikke det kan være pga det at hun er sky.

Kan I hjælpe mig med tips og ideer, så hun kan vinde kampen eller jeg kan få den anden kat væk fra grunden?
Og har I ideer til, hvorfor hun er så sky og hvad jeg kan gøre, så hun bliver mere modig og ikke så nervøs?

Knus Stine


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sky kat & slåskampe
  • #1   19. okt 2013 Første, ting jeg ville gør i din situation er, at få en kattelem med chip læser og er din kat ikke chippet, så gør det nu, din kat skal kunne føle sig tryk i eget hjem smiley

    Og så ville jeg også få hegn om min have for, at beskytte hende smiley

    Jeg har selv en bange mis, han kommer først frem når der er ro igen efter gæster,
    Jeg sørger for han har mad og vand og bakke på mit værelse når der er gæster , og at gæsterne kun kommer på værelset når det er nødvendigt.
    Det lyder til din kat ikke er blevet socialiseret godt nok på mennesker da hun var en lille killing??


  • #2   20. okt 2013 Ja som Jette foreslår så vil jeg også foreslå en kattelem med chiplæser og dermed også chip mærkning af din kat, så hun altid kan komme i sikkerhed i sit eget hjem..

    Mht Skyhed, så er der nogle katte der bare er sky, men det at din kat er en staldkat, gør en stor forskel, det er bla derfor at det ofte frarådes at tage staldkatte som lejlighedskatte, det har ofte problemer med at føle sig trygge i lukkede rum, da de er født og opvokset i det fri og lært at i det fri kan man se farerene fra alle sider, og det at din eks ofte har skældt ud og råbt af katten har nok ikke ligefrem hjulpet på hendes skyhed/ usikkerhed..

    Hvordan løser du så bedst problemet??
    Tjaa til at starte med kunne du måske finde ud af hvem den sorte kat tilhøre, hvis katten er fertil så kunne du måske snakke med ejer om at den blev neutraliseret, måske det ville hjælpe på den s adfærd over for din kat, ellers har du sådanset kun den mulighed at du får hegnet din have ind så din kat ikke kan komme ud af haven og ingen andre katte kan komme ind i haven, og så selvfølgelig chiplem, det er jo et forsøg at starte der, men det afhjælper jo ikke slåskampene, kun at din kat altid kan føle sig sikker i eget hjem..


  • #3   20. okt 2013 tusind tak for jeres hurtige og brugbare svar smiley

    Jeg har desværre ikke mulighed for at få en kattelem hvor jeg bor lige pt.
    Kan man godt hegne en have ind for en kat? Klatrer de ikke bare over hegnet?

    At kontakte ejeren af den sorte kat og snakke om neutralisering kunne godt være en mulighed, og jeg vil helt sikkert undersøge det smiley

    Jeg synes selv, at Kamille er blevet socialiseret godt, da hun var lille. Og da hun var indekat, og vi ikke havde gæster, var hun super kælen og lå altid på skødet af mig eller min daværende kæreste. Men efter jeg er flyttet og hun er blevet udekat, er hun mere på vagt overfor lyde i huset.
    Jeg er så bange for, at hun ikke har det godt smiley
    Vil for alt i verden have at hun skal føle sig tryg og godt tilpas, for hun betyder alt for mig.


  • #4   20. okt 2013 Ja man kan snildt hegne haven ind, hegnet skal bare være højt nok jeg anbefaler ca 180 cm i højden, andre har klaret sig med lavere, men hvis man skal være nogenlunde sikker, og så brug et volier hegn, med tilpas små masker, det bryder kattene sig ikke så godt om at kravle i (nogle katte i hvert fald) Sørg for at der ikke står træer og andre ting op af hegnet så kattene kan klatre op i dem og dermed hoppe over hegnet..
    En del bruger det at sætte en strømførende tråd for oven af hegnet, det har nu ikke været aktuelt for mig, men nogle katte er jo mere opfindsomme smiley

    Mht at hun virker mere sky nu end da hun var indekat, måske du i en periode skulle prøve at give hende et foder der hedder Royal Canin Calm, det kan afhjælpe nervøsitet hos katte, da der er et stof i som beroliger dem, det er ikke døsende eller på anden måde sløvende, mange bruger det op til nytår hvor nogle katte bliver meget nervøse over fyrværkeri..

    Der er det samme stof i som der er i zylkene, men syntes blot der er nemmere at give det som foder i stedet for at tvinge en pille i katten, du kan evt nøjes med at blande en lille smule i det foder hun får nu, beregn dog ca 1 måneds tid før du kan forvente at se en virkning..

    Jeg foreslår det kun som et forsøg så hun måske kan få sin selvtillid igen, i som en varig løsning, fortsætter det så syntes jeg du skal snakke med din dyrlæge om en evt løsning..


Kommentér på:
Sky kat & slåskampe

Annonce