{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.379 visninger | Oprettet:

Hvornår har man "nok" katte? {{forumTopicSubject}}

En af min mors veninder (hun er ca. 50 år) Hun har 21 katte. Hun bor på en gård med god plads, og ca. 10 af dem går udenfor for det meste. De er alle forsvarligt passet, med div. vacciner og neutralisering. De får også en ok kost. Jeg ved ikke præcis hvad de får, men gætter på, at det ikke er RC med alle de katte... smiley

Hun får bare hele tiden en ny kat.... smiley ? Og jeg må ærligt indrømme, at jeg synes at 21 katte måske er lige i overkanten? Hun bor selvfølgelig under ok forhold med plads, men hvornår er det nok? hvor sætter man grænsen? Det er jo godt, at have et godt "katte-hjerte" og give husly til katte der ikke har hjem osv.. men kan man blive ved?

Jeg kender ikke ret meget til hendes økonomi, jeg ved bare at hendes mand er landmand. Og jeg tænker, at de trækker neutralisering fra i SKAT, som jo er fuldt lovligt i deres tilfælde.

Hvad mener i? hvornår skal man stoppe?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår har man "nok" katte?
  • #1   18. dec 2015 Så længe flokken fungere sammen, og de bliver socialiseret, får ordentlige mad og bliver passet med dyrlæge og frem for alt neutraliseret, hvis det ikke er registeret opdræt. så er det en privatsag og kan ikke gøre mig harm.

    Vi er to opdrætter og har kattene sammen, vi 13 katte plus killinger, der går samme uden problemer, når vi får besøg er de forbavset over hvor lidt man mærkede at vi havde så mange katte. på trods af de alle kommer og vil snakke smiley


  • #2   18. dec 2015 Det har du også helt ret i... jeg tænker bare... hvad så hvis.. eller når hun har 30 katte! Man kan jo som ene person umuligt give 30 katte opmærksomhed nok? eller kan man?

    Alle hendes katte er neutraliseret huskatte. og jeg vil mene hun gør hvad hun kan for dem. Men jeg har da nogle gange tænkt, at der måske er nogle ting hun nok ikke får tjekket hurtigt nok op på.. fordi hun simpelthen ikke opdager det i den kæmpe flok? og selvom ens mening er god... kan man så ikke ubevist overse flere katte?


  • Thomine
    Thomine Tilmeldt:
    maj 2012

    Følger: 2 Følgere: 12 Svar: 179
    #3   18. dec 2015 Jeg vil mene at grænsen går, når kattene ikke bliver passet, eller når ejer/ejerne selv ikke hygiejnisk selv kan følge med mere (Går rundt i afføring og andet møg)..
    Jeg er helt enig i, at 21 katte er ret mange katte, selv på en gård med meget plads.
    Men det lyder da trods alt som om at hun faktisk tager sig af dem og sørger for at får den pleje de skal have, selvom at jeg synes det virker helt imponerende hvis hun kan overskue at gennemgå 21 katte hverdag for skader og sygdomme.. Oo

    Men tja.. Så længe de bliver passet, og ejer selv kan overskue sit hjem med så mange dyr, så er det vel ok..


  • #4   18. dec 2015 Pyh det lyder dyrt med 21 katte. Jeg må nok indrømme at vandt jeg i lotto ville jeg nok få en kat mere, men 21? Jeg er helt enig med at hvis kattene bliver forsvarligt passet med vacciner, dyrlæger og foder, så er der jo intet skadeligt for kattene ved at være så mange. Katte trives jo blandt andre katte. Jeg ville være mere bekymret for hende. Selv med de 5 katte jeg har er der rigeligt at se til, så jeg kan forestille mig det kunne være stressende for hende med 21, men hvad angår kattene er der for mig ingen rød alarm der lyser. Men det lyder godt nok vildt smiley er det bare almindelige huskatte hun tager til sig?

  • #5   18. dec 2015 Altså hendes hjem er ikke just smukt, der er også vildt mange kattebakker og det lugter lidt. Det er ikke det huslige hun vægter højest... men der er ikke tis og lort på gulvene.. ikke sådan bemærkelsesværdigt ihvertfald, men mon ikke en enkelt kat kan have haft et uheld engang uden hun har opdaget det? det tror jeg! smiley De har trods alt ikke hjemmeboende børn de skal tage hensyn til....

  • #6   18. dec 2015 Trine S

    Ja det er for det meste gårdkatte. smiley
    jeg fatter heller ikke, at hun orker det, men det er hendes store passion.

    Jeg tror bare heller ikke, at hun formår at fordele sin gunst ud på SÅ mange katte!

    De ca. 10 katte der mest er udenfor passer så heldigvis sig selv mest. Der er ikke meget arbejde med dem sådan set.


  • #7   18. dec 2015 Jeg tror det er meget normalt at et hjem med 21 katte har lidt duft af kat. Jeg fjerne jo lorte så snart jeg opdager dem, men med 21 katte kan jeg forestille mig at bakkerne bliver brugt ligeså hurtigt som man tømmer dem. Hehe. Hun må have meget at se til smiley

  • #8   18. dec 2015 Jeg har pt. 18 med killingerne, og jeg mærker ikke det vilde til dem. Og ja, de bliver passede.

    Så længe hun passer dem, får dem neutraliseret mm., så kan jeg ikke se problemet.


  • #9   18. dec 2015 Så længe de virkeligt bliver passet på alle måder, mad, vand, dyrlæge og daglig kontakt, og man kan opdage, at en kat ikke trives, så må folk selv om det, så længe de må have så mange katte der hvor de boer.
    Min personlige grænse er 3, for der bliver det sværre, at vide lige hvilken kat som har lagt noget øv i bakken, og dyrlæge kan være dyrt, men jeg må sige med 2 katte med FORL, kan og skal jeg ikke have flere smiley det er der bare ikke penge til, når dem jeg har er så dyre at behandle, som de er.


  • #11   19. dec 2015 Jette: hvad er FORL?

  • #12   19. dec 2015 Tandsygdom hvor kroppen udstøder tænderne, det er pinefuldt for katten

  • #14   19. dec 2015 Faldt over det her billede og kom straks til at tænke på det her indlæg.. Hihi

    profilbillede
  • #15   19. dec 2015 Uanset om man har en passion for katte eller ej. Så må der vel være andre ting som der skal passes end kattene ? . Man skal vel også på et tidpunkt tage hensyn til sin alder. Jeg har engang set det gå galt hos en ældre opdrætter, hvor der var halvt så mange katte. Lige når man kom ind opdagede man ikke noget i starten. Hun havde også en meget stor ejendom. Der manglede heller ikke mad, medicin , vacciner og udstyr. Hun blev så syg. En af hun kattene med stamtavle fik så pludselig killinger med en nabo kat. Det var ikke planlagt. Når man kom ned i kælderen efter at hun blev syg så opdagede man netop alle de uheld kattene havde haft der og at det gik den gale vej og at der ikke blev gjort rent. Det var sådan noget som rengøring og tømning af katte bakker der begyndte blive sløset med først der. Jeg tror to katte overlevede og fik nye hjem resten blev aflivet.
    Der er ikke nogen offentlige hjemmehjælpere der skifter katte bakker. Så det handler vel også om at tænke forud og eller over om man kan tilbyde kattene et godt liv fremadrettet, hvis der pludselig sker ændringer eller uheld. Det vil jeg da tro når man har så mange katte. Hvad nu hvis hun bliver syg og manden står alene med alle kattene.


  • #16   19. dec 2015 Trine:
    Når jeg ser det billede kommer jeg til at tænke på den gamle Alfred Hitchkoch film: "Fuglene"
    Jeg elsker katte, men dét der, det kunne jeg bare ikke leve med!!!!!!!!!!


  • #17   19. dec 2015 Husk vildkattene: haha.. Jeg er helt enig.. Man må godt lige kunne gå et skridt uden at få trådt på en kat.. Jeg tror jeg ville frygte at jeg ikke havde tid nok til den enkelte kat.. Jeg er rigtig glad for det bånd jeg har til mine katte, og havde jeg så mange ville jeg frygte at miste det lidt smiley

  • #18   19. dec 2015 Hvad er der nu galt i, at manden overtager nogle af pligterne mht. kattene, hvis konen bliver syg? Skulle han ikke kunne passe dem?

    For så er jeg godt nok på herrens mark. smiley


  • #19   19. dec 2015 Hvis manden kan passe alt det andet samt kattene er det da fint. Det skulle da selvfølgelig gerne være sådan at manden kan hjælpe til ved sygdom. Det kan jeg da ikke vide noget om. Det må man da håbe at han kan, hvis det skulle ske.

  • #20   19. dec 2015 Min mand har været så sød at overtage kattebakkerne. Men fodring osv. står jeg selv for. Min ryg er desværre ikke, hvad den har været. Og ellers har jeg et par drenge, der er søde at hjælpe. smiley

  • #21   19. dec 2015 lidt sjovt at læse hvad folk skriver.
    for jeg har bare 14 katte, den sidste har jeg kun haft i ca 1 uge. og da jeg skrev et indlæg med tanken om at få kat nr 14, var der en del herinde som var meget imod det. For jeg havde jo så mange....

    det skal siges at jeg har selv været oppe på 19 katte, alle er neu, testet for aids og leukæmi, passet med dyrlæge, og så har de kun adgang til løbegård (hvis de da ellers gider at gå ud)
    hjemmet lugter IKKE af kat - vi er 2 som har arbejdet som rengøringsassistenter i mange år, og man kan ikke forlange at katten skal gå i beskidste omgivelser..

    man har "nok" katte når man ikke kan tage sig af dem. Om det så er en, tre eller 40, ja det må være op til folk selv.
    oftes tror jeg at det går galt for folk som avler på katte. Om det så er racekatte eller bare huskatte, gør ingen forskel. Lige pludselig tager det overhånd, og så ender det galt.


  • #22   19. dec 2015 Jeg har heldigvis ikke ret mange avlskatte. De fleste er kastrater. smiley

    Desuden går mine hankatte ikke sammen med hunkattene. smiley


  • #23   19. dec 2015 Der er jo ikke et entydigt svar på spørgsmålet om hvor et antal katte er nok.
    Det beror jo på hver enkelt person, det der må vægte højest er om ejer af kattene formår at passe kattene med mad og dyrlæge, samt evt pelspleje hvis det er påkrævet, ja selvfølgelig skal man også se på ejers egen hygiejne og personens økonomi,men da personen i dette tilfælde har landbrug sammen med sin ægtefælle så kan både mad og dyrlæge besøg i en vis grad jo trækkes fra.

    Jeg medgiver at 21 er mange katte, men så længe flokken fungere og det ikke vokser hende over hovedet så må det være OK, stinker huset af ammoniak ja så må man måske lige tage en snak om dette og måske hjælpe på en måde hvis det skønnes nødvendigt, men som det lyder så har kattene jo ude adgang og med mange kattebakker så kan dert nok ikke undgås at lugten af kat er lidt dominerende.


  • #24   19. dec 2015 Det er jo op til folk selv, men personligt, har jeg hverken økonomi eller overskud til at rengøre efter flere end 3 katte.
    Men altså.... Så længe det ikke lugter af pis og der er uro i flokken, tjahh.. så må folk jo selv om det.
    For nogle er kattene jo deres liv og ærlig talt synes jeg at det er synd for ejer hvis der ikke er plads til andet.
    Så mit personlige max er 3, men jeg vil også gerne kunne betale for forsikringer, katteopsparinger, dyrlægebesøg, og efter nytår er der én der skal kastreres, koste hvad det koste vil, for han er fertil!!! Troede at den var kastreret, men jeg vil ikke bidrage til de i forvejen udsatte vildkatte.
    Han er i øvrigt umulig, for han har lige fået Profender og vi var "uvenner" i et døgn. Piller - nej tak. Metacam kan lige gå an.
    Men det kræver at jeg kan forhandle mig til 2 overnatninger. 1 til faste, 1 til han er kommet helt ovenpå igen smiley Man sætter ikke en søvndrukken kat ud i det fri. Så kan han passende blive testet for FIV og FeLV inden kastration, for det vil vi altså ikke have i kvarteret - i hvert fald ikke på min terrasse smiley


Kommentér på:
Hvornår har man "nok" katte?

Annonce