{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  HJÆLP til nyfødt
  • #2   4. apr 2016 Der kommer ikke rigtig noget mælk ud når jeg prøver....?

  • #3   4. apr 2016 Det er nogle gange sådan at der først kommer gang i det når alle killingerne er født

  • #4   4. apr 2016 Okay! Hvad gør man så indtil da? Flaske?

  • #5   4. apr 2016 Det er normalt, så længe mormis stadig er i fødsel. Når fødslen er overstået, går det altsammen bedre. I mellemtiden skal killingen være tør og varm.

  • #6   4. apr 2016 Træk vejret dybt ind og slap af. Jo mere du stresser, jo mere stresser katten. De fleste hunkatte kan godt finde ud af det, og killingerne skal også nok finde vej til maden.

  • #7   4. apr 2016 Nej ingen flaske. Det skal nok komme når fødslen er overstået

  • #8   4. apr 2016 tusind tak for jeres hjælp! Vi trækker straks vejret dybt og tager det helt roligt smiley

  • #9   4. apr 2016 mine katte vil have FRED under fødslen hvis vi sidder og nusser dem vil hun om muligt gemme sig.(mormis altså)

  • #11   4. apr 2016 Hej Felis

    tak for din lange besked. Jeg er godt klar over at man normalt ikke skal blande sig, men vores kat har simpelthen hentet os hvis vi er gået. Bare vi lægger an til at rejse os fra sofaen hvor hun har født rejser hun sig og bliver stresset og mijaver. Så jeg kan ikke se at vi kan gøre noget anderledes! Hvis du har nogle gode råd og vi tager fejl må du gerne skrive igen smiley


  • #12   4. apr 2016 ...og vil lige skynde mig at sige at hun har haft fire forskellige fødekasser tilgængelige rundt omkring i huset og bla ved vores seng. Men hun har det sidste døgn KUN ville være hvor vi er...ved ikke hvordan vi kan gøre det anderledes end vi har gjort...

  • #13   4. apr 2016 Når hun nu gerne vil have jer hos sig, så bare sid stille og bland jer mindst muligt. Kun hvis hun har et problem med sædefødsel eller lign., kan man godt hjælpe. Ellers tag den med ro, og nus hende hvis det er det, hun vil. smiley

  • #14   4. apr 2016 Vores hunkatte har også altid forlangt vores tilstedeværelse og gerne hjælp i tiden omkring og under fødslen. Ofte er nærheden nok - nogle gange er en passiv hånd inde i fødekassen nok - andre gange vil de have hjælp med at tørre killingen - følg din intuition og hunkattens "ordrer"! smiley

  • #15   4. apr 2016 Vent til jeg kommer hjem til den stationære

    Det er ikke ualmindeligt mælken først kommer når katten er færdig med at føde


  • #16   4. apr 2016 tak dkkorat!

    Ej, hvor den lille killinger bøvler rundt og piver! Fødslen lader til at være gået i stå for nu er der gået over to timer uden nye killinger. Hun har ikke presseveer, så det er vel okay smiley


  • #17   4. apr 2016 Lis jeg venter gerne! Skriv endelig hvad du har af gode råd når du kommer hjem smiley

  • #18   4. apr 2016 Korrekt socialiserede killinger og familiekatte KRÆVER du er der. Det har ALLE mine gjort - kunne ikke gå på toilettet uden hun hang i dørhåndtaget. Så du gør som damen befaler:-)

    Ved du hvor mange killinger der er - og kan du se liv i maven?

    Det er ikke unormalt der tages en pause før næste killing/hold kommer - der kan gå et par timer - der kan gå mere - en dag måske - det kan være normalt - eller det modsatte. Ikke noget med presseveer i timevis!

    Jeg ville give den lille lidt druesukkervand som start - små killinger dehydrerer hurtigt - væske er vigtigere end mælk

    Smørren, og den er omfattede, om støttemadning mm - kommer herunder


  • #19   4. apr 2016 Støttemadning af nyfødte killinger og temperaturer

    Det allervigtigste for nyfødte killinger er indenfor de første 24 timer at få Colostrum – der i den periode i højere grad er koncentreret i hunkattens mælk, men er under hele diegivningsperioden tilstede. Killingernes tarme er kun i stand til at optage antistofferne fra colostrummen de første 24 timer efter fødsel . Colostrum indeholder en masse antistoffer fra moderen der vil gøre killingen mindre modtagelig for det massive pres den møder af vira og bakterier i det virkelig liv, og er et spejl af morkattens antistoffer fra hvad hun har mødt. Det kan på en måde siges killingen får en vis beskyttelse fra moderen mod hvad der er i hjemmet.

    Det er ikke unormalt at mælken først kommer når alle killinger er født.
    Skal der gives tilskud er det vigtigste at killingen får væske nok - mere vigtigt end der kommes mælk på den. Mange patter helt af sig selv efter at have fået et par dråber kogt afkølet druesukkervand - det virker som kvikstarter.

    Det frarådes de første fire uger at giver killingerne pulvermælk, killingernes tarme kan have problemer med at optage pulvermælken - dødsfald kan blive resultatet. Prøv selv at se hvad der sker med den blanding der er lavet - efter kort tid er der bundfald - trods den er rystet godt. Fungerer på samme måde i tarmen.

    Gedemælk tåler så små killinger og deres tarme rigtig godt. Det fås i de fleste Irma. Bør man altid have i huset når der er fødsel i vente. Det indeholder ikke alt killingen ernæringsmæssigt har brug for - men er godt på grund af den er så skånsom og kan sagtens bruges indtil man får fat i speciel flydende killingemodermælkserstatning, for eksempel KMR. Bruges gedemælken ikke til de helt små killinger kan den gives til morkatten, eller fryses i isterningsposer og blandes i vådmaden når killingerne skal til at spise fast føde.

    God blanding til den første uge, vand (kogt afkølet) gedemælk og flydende KMR - til nyfødte og i den første uge fortynd med 1/3 af hver, derefter mindre og mindre vand - måske også gedemælk, det vurderer man. Bedre end flydende KMR er flydende Just Born som indeholder colostrum - men den kan ikke købes i DK, så vidt jeg ved .

    Som tommelfingerregel gives til killinger, der af årsager ikke får mælk fra deres mor:
    1 ml erstatning pr. 30 gram killing ved hver fodring (ca. hver 2-3 time døgnet rundt i starten)
    indtil killingen vejer ca. 200 gram – så øges til 1,5 ml erstatning pr. 30 gram legemesvægt.

    I starten vil killingen ikke være særlig samarbejdsvillig – men de lærer hurtigt hvor maden kommer fra. Der må IKKE overfodres - det giver diarre - og hellere lidt for tyndt end for kraftigt foder.

    Det er forskelligt hvad man syntes er nemmest at fodre med. Nogen foretrækker en engangssprøjte (en dråbe af gangen i starten), andre en sutteflaske andre igen tube feeding = sondefodring - det kan ses her: http://pawpeds.com/pawacademy/reproduction/tubefeeding/

    Alt der kommes i killingen skal have kropstemperatur. Opvarm i vandbad og mærk temperaturen efter på indersiden af håndvristen. Det anbefales ikke at opvarme i microovn - den fordeler varmen forkert, så noget er gloende varmt og andet for koldt. Høj hygiejne med alt der bruges.

    Kom ALDRIG mad på en killing der ikke har kropstemperatur. Er den kølig skal den varmes langsomt op først, det bedste sted at opvarme den er på din egen krop – det er perfekt at komme den ned i BH’en.

    Det sker at killinger, af årsager af alt fra en dårlig eller syg mor, bakterier eller defekter ikke vil patte – det er som regel for sent at sætte ind med medicinsk behandling når du opdager det og har haft dyrlægen ind over. Det sker også der fødes killinger med ganespalte – en tilstand hvor det normalt er ganen der ikke er intakt – således er der ikke er det korrekte undertryk når der pattes. Mælken vil så komme ud af næsen og/eller ryge i den gale hals – derfor ses ofte lungebetændelse. En sådan killing skal aflives. Lidelsen er arvelig – arvegangen kendes ikke. Diverse ”åbne deformiteter” menes at kunne forebygges med folinsyre tilskud under hele drægtigheden.

    ADVARSEL: Rå æggeblomme kan indeholde Salmonella, Honning kan give pølseforgiftning – begge dele dør killingerne af.

    Temperaturer:
    Normal endetarmstemperatur i en sund og levedygtig killing er:
    1. uge 35 til 37.3 grader C
    2. og 3.uge 36.1til 37.7 grader C
    4. uge = normaltemperatur 37.7 til 38.9 grader C
    Hvis endetarmstemperaturen i en killing falder til under 34 grader C - er tilstanden yderst kritisk.

    Killingen skal varmes langsomt op (tager 2 til 3 timer - gøres bedst på egen krop). For hurtigt opvarmning kan blive fatal.
    Kropstemperaturen skal være normal FØR der kommes mad/væske på killingen ellers slår du den ihjel.

    Killinger der er afkølet er ofte dehydreret - de skal have væske, helst electrolyte (diverse salte til at få balance) – druesukkervand kan bruges. Væske er efter opvarmning vigtigere at starte med end at fodre.

    Temperatur for killinger (kassen de er i, ikke rummet)
    uge 1: 30-32 grader C
    uge 2: 27-29 grader C
    uge 3: 27 grader C
    uge 4: 24 grader C
    uge 5: 20 grader C
    Temperaturen killingerne opholder sig i er vigtig da de ikke kan regulere varmen selv før de tidligst er fire uger. Er temperaturen for lav tager de mindre på.

    Vægtøgning ca. 10 gram daglig – ca. fordobling af fødselsvægten den første uge
    Killinger der ingen mor har skal til en amme iht lovgivningen

    Er du ikke opdrætter - få steriliseret din hunkat så snart hendes killinger kan undvære hende - og vær opmærksom på at hun få uger efter fødsel kan komme i løbetid. Så er killinger uinteressante - hun vil hellere have tant og fjas.

    Sørg for, INDEN killingerne fødes, ALT hvad der vil kunne blive brug for er i huset. Digitalt termometer med tynd fleksibel spids der måler temperaturen på 10 sekunder er uundværlig, ligeså er vægt med 1 grams interval

    Lis Dahlstrøm, marts 2016






  • #20   4. apr 2016 Kære Lis

    tusind tak for din besked! Jeg er glad for at du støtter op om det vi har gjort - vi har fulgt vores mavefornemmelser og jeg er glad for at du understøtter at katte også kan være sådan uden at det er forkert smiley

    Jeg kan se/mærke at der er masser af killinger tilbage i mavsen. De bevæger sig, så man ind i mellem kan se det på maven. Hun har ikke presseveer og har ikke haft det siden første killing blev født, så jeg er helt tryg ved den del af situationen.

    Druesukkervand: er det bare sukkervand eller skal jeg købe noget bestemt slags sukker? smiley


  • #21   4. apr 2016 Druesukker (anden slags, mere blød kan man sige det) fås i Matas og nogle dagligvarer butikker - opløses nemt i lidt kogt tempereret vand - giver god energi. Køb samtidig nogle 1 ml sprøjter uden kanyle

    Hvordan reagerer moderen på den piber?


  • #22   4. apr 2016 Okay, det vil vi købe i dag. Og hvis ikke den dier når der er gået et døgn, så køber vi gedemælk og KMR.

    Mormis slikker killingen når den piber. Hun virker meget kærlig overfor den og vil rigtig gerne "dutte" til den med sin snude og puffe den tættere på sig. Lyder det som det skal være?


  • #23   4. apr 2016 Jeg vil lige nævne at killingen er MEGET energisk i sin søgning! Den virker stærk. Ind i mellem tager den et lille kort hvil og så er det på den igen.

  • #24   4. apr 2016 Det lyder helt normalt smiley

  • #25   4. apr 2016 ordet "normalt" er så fantastisk at høre i den her sammenhæng smiley

    Nu tror vi den har fundet en pat!! smiley smiley smiley


  • #26   4. apr 2016 undskyld jeg forstyrre igen...men synes der er gået lang tid fra første killing 9.50. Mormis småsover og har spist, men jeg synes hendes vejrtrækning stadig er "hurtig". Hun gisper ikke, men kan se det på hendes mave. Er det i orden? Hun har ikke pressveer overhovedet...

  • #27   4. apr 2016 kan mærke masser af liv i hendes mave!

  • #28   4. apr 2016 killingen havde kun lige kortvarigt fat i en pat og den bøvler stadig meget rundt og piver.

  • #29   4. apr 2016 Så henter du eller en anden druedukker

  • #30   4. apr 2016 tjek! smiley

  • #31   4. apr 2016 Jep det er nervepirrende og kan tage lang tid

    Så længe morkatten har det godt burde du også have det


  • #32   4. apr 2016 så har jeg det godt og venter med is i maven smiley

  • #33   4. apr 2016 Du skal stadig sørge for killingen ikke dehydrerer

  • #34   4. apr 2016 den patter lidt ind i mellem, men ikke så længe ad gangen. Skal den så stadig ha' væske?

  • #35   4. apr 2016 Det vurderer du - er du sikker på den får noget? Kan du presse noget ud?


  • #36   4. apr 2016 nu har jeg givet killingen druesukkervand og den ligger bare og sover. mormis hopper ud af fødekassen men kommer tilbage hvis han kalder. Men er det normalt at han bare er gået helt kold efter sukkervandet??

  • #37   4. apr 2016 Der soves godt på fyldt mave

    Går ud fra den ikke er kold - men træt


  • #38   4. apr 2016 Nej den er ikke kold, bare træt/sløv og kalder ikke så meget på mor når hun lige er ude og drikke og på toilet.

  • #39   4. apr 2016 Det er godt nok nervepirrende :X

  • #40   4. apr 2016 det er rigtig opslidende og nervepirrende. Der er ingen tegn på fødsel og der er derfor ingen mælk til den lille...prøver at give ham lidt druesukkervand når mor ikke er i kassen, men hun kommer så snart han piver og det gør han så snart jeg tager ham op. Så Det er dælme ikke meget han når at få.

    Mormis virker stadig stresset og kan ikke rigtig finde ud af det bare der er den mindste lyd. Åh, hvor jeg bare håber at fødslen snart går i gang igen så vi kan få det overstået smiley


  • #41   4. apr 2016 Det kan jeg godt forstå :S Lis virker til at være en hjælp. Altid godt med nogle der har prøvet det før.


  • #42   4. apr 2016 prøv evt lige at snak med din dyrlæge

  • #43   4. apr 2016 Jeg har snakket med dyrlægen. Jeg er bare i syv sind, fordi dyrlægen selvfølgelig vil ha' at vi kommer. Når jeg snakker med erfarne opdrættere råder de mig til at slå koldt vand i blodet, så længe mormis har det godt. Og det har hun. At hun er stresset er noget der ligger til hendes lidt specielle personlighed - men når vi sidder ved hende og aer hende på mavsen, og der i øvrigt er HELT roligt i lejligheden, så spinder hun og har det rigtig godt. Desuden spiser og drikker hun.

    Jeg er bange for at transporten til dyrlægen vil stresse hende endnu mere og så ender det helt sikkert i et kejsersnit, hvilket jeg selvfølgelig vil undgå hvis jeg overhovedet kan.


  • #44   4. apr 2016 Ida, ja Lis har været en stor hjælp allerede smiley

  • #45   4. apr 2016 Hvem har åben nu - af dyrlæger? og hvem er din faste dyrlæge?

    Der er ikke så meget at gøre uden veer - med mindre der er fare for de resterende killinger - så er det kejsersnit.

    Sidste løsning min dyrlæge gør brug af - og får altid den samme vise: så længe morkat har det godt

    Jeg har mere end en gang oplevet der kom en eller to killinger - dagen efter kom flere - det gik fint - havde endda en der dagen efter igen leverede en (den var jeg ikke klar over kom)

    Det er nerveprirrende


  • #46   4. apr 2016 jeg har en smadder dygtig dyrlæge hos Frederiksberg dyreklinik og spa. Men har her til aften været i kontakt med Københavns dyrehospital.

    Meeeeen, dine gode råd var gode Lis for der er lige kommet to dejlige killinger mere og jeg er LYKKELIG!! smiley smiley


  • #47   4. apr 2016 Hvor er det dejlig at høre

  • #48   4. apr 2016 ja ik, Trine? Tror der er et par stykker mere i mavsen. Men nu holder hun pause igen smiley

  • #49   4. apr 2016 Is i maven er virkelig et træk man skal have ved kattefødsler. Jeg har selv haft en hunkat der var 15 min fra at killingerne fik 3 forskellige fødselsdatoer, hehe.. Og de første 2 blev altså født om formiddagen den første dag, så 2 om eftermiddagen den næste, og den sidste lige lidt i midnat. Der var mormis også træt :)

    Men giv hende ro, masser af vådmad/tørkost/hvad hun nu bedst kan lide i nærheden af fødekassen/hulen med den lille, og bare vær helt rolige selv. Lis D er en god støtte at have med på sidelinjen. smiley









  • #50   4. apr 2016 Jeg kan fortælle at der er født fem lækre og dejlige killinger - vi er top forelskede og MEGET taknemmelige for den hjælp vi har fået her! Tusind tak - er ikke sikker på at jeg havde holdt til "is i maven"-stilen uden jeres hjælp.

    Jeg lægger billeder op i morgen smiley smiley


  • #51   4. apr 2016 Ååååh, hvor er det bare godt smiley <3
    Stort, stort TILLYKKE!


  • #52   4. apr 2016 Nice, så er der lige kommet 4 den sidste time? Tillykke med dem smiley 5 er en dejlig størrelse på et kuld.

  • #53   5. apr 2016 Sikke dejlige nyheder at gå i seng til.<
    håber der falder ro over jer alle nu - held og lykke


  • #55   5. apr 2016 Tillykke med killingerne. smiley

  • #56   5. apr 2016 Tillykke smiley

    Jeg var lige ved at skrive i tråden i går, aftes inden der skete noget, jeg ville have opfordret til dyrlæge fordi jeg synes der var gået laaaang tid siden den første, jeg havde nok ikke haft is nok i maven til det. smiley
    Endnu engang tillykke med de små, og jeg glæder mig til at se billeder smiley


  • #57   5. apr 2016 Ved mit ene kuld gik der 24 timer fra den første og til den sidste var født. Og ved mit sidste kuld kom der 3 med 20 minutter imellem, så gik der 3 timer, så kom der en mere, og så gik der 3-4 timer, og så lå den sidste der. smiley

  • #59   5. apr 2016 # 57 Jeg har aldrig selv oplevet at der er gået så langt tid, og jeg er sikker på at jeg ville have bekymret mig måsen ud af bukserne, selv om katten tager det roligt smiley

    Jeg ville have sat alle skræksenarier op i hovedet, både med at de sidder fast, at der er gået livmoderbetændelse i det og kejsersnit osv osv smiley

    Jeg duer ikke til at avle, og holder mig fra det, så det lader jeg jer proffer om smiley


  • #60   5. apr 2016 Stort tillykke! Og flot klaret!

  • #61   5. apr 2016 Har fulgt med på sidelinjen siden i går smiley Stort tillykke smiley
    Og glæder mig til og se billeder smiley

    Der er ikke kommet flere i løbet af natten?


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 164 Svar: 3.367
    #63   5. apr 2016 Hej Martin.. Stort tillykke med de skønne misse babyer. smiley Hvor er det dejlig at høre det gik godt og det bare tog lidt tid før alle kom ud. Håber alle killingerne har fundet patten og nyder godt af mælkebaren og at mormis har det godt. smiley

  • #64   5. apr 2016 Kære allesammen!

    vil lige starte med at sige at jeg ikke længere er Martin men Martins kæreste smiley Jeg hedder Kristine og overtog tråden igår, da missemor helst vil være med Martin.

    Der er ikke kommet flere i nat, men vi kan mærke at der er endnu en killing i mavsen. Mælkebaren lader ikke til at være fyldt endnu, desværre. Så nu er planen at vi kontrolvejer den tyndeste killing. Måske der er mælk uden at vi kan se det? Gode råd og erfaringer modtages gerne!

    Killinger mosler rundt og sutter på livet løs...

    Nu må mormis gerne snart få noget fred fra den fødsel...hun virker til at ha' det godt, selvom hun selvfølgelig er træt. Hun spiser, drikker (meget) og har sovet dejligt hele natten i sin fødekasse der står klistret op af vores seng. Martin har holdt killingevagt hele natten. Jeg har snorksovet smiley



  • #65   5. apr 2016 og igen: kæmpestort tak til jer alle. Gud, hvor har man dog bare gavn af opbakning og råd fra andre der elsker katte lige så meget som en selv smiley

  • #66   5. apr 2016

    profilbillede
  • #67   5. apr 2016

    profilbillede
  • #68   5. apr 2016

    profilbillede
  • #69   5. apr 2016 killingerne vejer mellem 86 og 101

  • #70   5. apr 2016 Fin vægt - øges den gør ingenting

    Med mindre der er bevægelse i maven kan det være et organ der snyder - ret fremtrædende lige efter fødsel


  • #71   5. apr 2016 okay lis. Vi holder øje med vægten.

    Jeg kan se på mormis at hun ikke er færdig...er overbevist om at der er i hvertfald er een killing tilbage. Vi kan mærke en lille pote eller albue der puffer smiley


  • #72   5. apr 2016 mislingerne laver afføring, så må det da næsten være fordi de spiser mad! smiley

  • #74   5. apr 2016 jeg har kun givet første killing lidt druesukkervand igår og de patter løs! Er ved at være overbevist om at der er ved at komme mælk. De er simpelthen for energiske til at have tom mave og jeg synes at jeg kan ane en øget runding på deres små maver. Desuden laver de mini misse pøller smiley

  • #76   5. apr 2016 Den første afføring er sort og klistret og har ikke noget med foderindtag at gøre - men kan være stress

    Morkatten skal holde dem rene - så kom noget hun godt kan lide på numserne så hun lærer melodien


  • #77   5. apr 2016 De må ikke se eller føles slatne og rynkede - følelsesen i hånden skal være rund og fyldt

    Og de skal sove fredfyldt - så er de mætte

    Febrilsk søgen mellem patterne og karten rundt er ikke gode tegn


  • #78   5. apr 2016 Ihhh Tillykke med de fine mislinger, hvor er de bare dejlige..
    Jeg har fulgt tråden på sidelinjen men da jeg ikke lige har været i situationen og Lis har været så god med råd så holdt jeg mig blot til at følge med, sejt at i har haft is i maven, ved ikke lige om jeg kunne have stået mål med det, men det viser sig jo at det er det man skal have, tror det er godt jeg holder mig til neutraliserede misser smiley smiley smiley

    Jeg håber i giver os lyst til at følge dem, Vi er mange der bare ikke kan stå for online live katte fødsler, der har heldigvis været nogle stykker her på KG efterhånden og det er så hyggeligt at få lov til at følge deres vækst med billeder uge for uge, der sker så meget på så kort tid, nyd killinger uden før i får set jer om er de blevet store og skal flytte hjemmefra, så bliver huset så tomt og stille smiley


  • #79   5. apr 2016 Lis ud fra det du skriver tror jeg de har det rigtig godt smiley de er varme, lidt tygge, ligger stille ved patterne og snorksover når de ikke drikker. er alt i alt ret tryg og tilfreds! smiley

    Heidi: tak for din søde besked! Jeg forstår ikke hvordan jeg har kunne undvære dette forum - det er jo katte-facebook!! Vil rigtig gerne holde jer opdateret. Gør jeg det bedst i tråden eller hvordan fungrerer det bedst? smiley


  • #81   5. apr 2016 Okay smiley det giver rigtig god mening. Jeg laver en ny tråd smiley

  • #82   5. apr 2016 Kønne er de ikke lige når de kommer ud, men har siddet hele dagen og kigget på dem. Er bange for at jeg aldrig bliver træt af det smiley

    profilbillede
  • #83   5. apr 2016 Jeg syntes de et top nuttede..

    Og nej man bliver på en eller anden måde bare aldrig træt af at betragte de små pus, vent bare til de bliver lidt større og får øjne, og næste step er at de begynder at tumle ud af kassen og udforske omverden, og når man så kommer hjem fra arbejde og så hej killingerne så svare de en med små miav og Piv og komme en løbende i møde, ja så er man totalt solgt og overvejer om man nogensinde kan give afkald på disse små herligheder, men så kommer tiden hvor de kravler i gardinerne og skal afprøve grænser, så ønsker man dem hen hvor pebret gror,og så sætter de sig nytte på deres nummer og kigger skævt på en og alting bliver ligesom glemt igen..

    Åhh jo jeg har været møllen igennem og elsker det, jeg vælger blot plejemorrollen det er lidt sjovere rent økonomisk smiley


  • #84   5. apr 2016 Heidi, hvor lyder det bare helt fantastisk!! Puha, jeg er helt emotionel nu hvor jeg kan slappe af og ånde lettet op smiley
    Glæder mig til de næste 4 mdr. selvom det sikkert også bliver hårdt. Heldigvis har jeg to børn og kæresten der er lige så engagerede som jeg, så jeg står ikke med al arbejdet selv.
    Lige nu skal jeg ikke tænke for meget på at de killinger skal hjemmefra smiley

    Plejemor? Hvordan fungerer det? For hittekatte?


  • #86   5. apr 2016 ups - det sørger jeg for fremover smiley da vi oprettede profilen lavede vi profilen via Martins facebook, da det gik hurtigst og vi var lidt i panik. Jeg husker at underskrive mig fremover smiley

    /Kristine smiley


  • #87   5. apr 2016 Ja det var plejemor for en hittekat via Kattens Værn, det er mange år siden nu, lidt over 9 år, min Tøsen var en af de killinger jeg havde i pleje sammen med hendes mor, senere tog jeg en kammerats mismor og killinger i pleje privat da han pga forskellige omstændigheder ikke kunne passe killingerne som han burde.
    Men når jeg en dag igen får plads til plejekillinger så melder jeg mig hos KV igen, for det er så fantastisk..
    Og nej man skal bestemt ikke tænke på at de en dag flytter hjemmefra, man skal nyde øjeblikket for det er så fantastisk..


  • #88   5. apr 2016 I kommer til at tilbringe sååå meget tid foran fødekassen. Det der med liiige at se til dem bliver snildt til 20-30 minutter uden man opdager det smiley Og bare vent til de begynder at "drømme" så det rykker i ører, ansigt og ben. Det er så nuttet smiley

    Og når de så får øjen, jamen åh altså smiley


  • #89   5. apr 2016 Hvor er de nuttede smiley du går en helt fantastisk tid i møde

  • #90   5. apr 2016 Kristine har hun fået en til? altså 6 ialt? eller var det "luft" har fulgt med men synes ikke du har skrevet det? Billed af Dollar en smuk blå hankat fra "Prinsesse ladekat" han var afhentet da han var nøjagtig 12 uger.....det er tre år siden.

    profilbillede
  • #91   5. apr 2016 Hej Ane

    jeg tror den 6. var falsk alarm - måske luftbobler der har kildet på håndfladen smiley

    Sikke en smuk killing på dit billede!! Han minder om min anden kat der er halvt russian blue og halv Maine coon smiley


  • #92   5. apr 2016 nå, kære damer. Jeg synes den ene killing er meget tynd, lille og skravlet at se på. Den har tabt sig 3 gram i dag. Den vejer 74 gr nu! Den virker super opsat på at spise og den møvler rundt. Men er i tvivl om om jeg skal give den mælk?

    Fie (mormis) er ikke super glad for at ligge meget i fødekassen. Hun kommer når de små kalder, fodre dem, vasker dem bagi og så smutter hun igen kort efter. Er det problematisk??

    Synes hun virker lidt overvældet!!

    /Kristine


  • #93   5. apr 2016 Du må kigge om den har ganespalte. og i første omgang give den lidt druesukkervand - det kan lige få den til at vende

    Det er så viseligt indrettet at de stærkeste får de bedste patter - og den orden bør der ikke rokkes ved - killingerne kender deres patte.

    Væske i lungerne?

    Hun lyder efter det du beskriver ikke som den idelle mor (de er mest killinge-på når de er helt nye) - der er lang tid til de kan spise selv

    Det er en høj fertil race - du skal vide kommer hun i løbetid - og det gør nogen hurtigt gider hun slet ikke passe de små


  • #94   5. apr 2016 Lis, hvordan kigger man om den har ganespalte? Den nægter at åbne munden. Har prøvet at give den druesukkervand med en sprøjte, men den kan slet ikke finde ud af det. Den fik en dråbe eller to, men det blev den ikke interesseret af. Prøvede at lade en af de største sutte for at se om det var min teknik der var forkert, men den suttede sig straks fast.

    Jeg må se tiden an med løbetid. Hun kan vel ikke gå i løbetid to dage efter fødslen?? Eller misforstår jeg hvad du skriver? smiley


  • #95   5. apr 2016 nu har jeg lagt hende ned i fødekassen og så lod hun dem die. Problemet er at hun hele tiden vil være der hvor Martin og jeg er. Så når vi fx er i køkkenet går hun derud og fødekassen står i stuen...Men vi kan jo ikke slæbe fødekassen med rundt!

  • #96   5. apr 2016 Du lukker munden højt op i godt lys - og nej den gør det ikke selv.

    Løbetid 2 dage efter er måske i overkanten - men en uge efter er ikke urealistisk.
    Ses tiden an og den står på løbetid indenfor kort tid - så har I mega problemer


  • #97   5. apr 2016 flere kasser rundt omkring måske - en papkasse er ok. Ha dem i en blød sovehynde/pude de alle kan flyttes i.

    Ikke en model jeg har erfaring med.

    Hvor gammel er hun? Det virker umodent det hun gør


  • #98   5. apr 2016 jamen det lyder meget skræmmende! Hvad er der at gøre? Er det forsvarligt at give hende p-piller mens hun dier? Argh...synes det hele er lidt uoverskueligt lige nu smiley

  • #99   5. apr 2016 hun er næsten 3 år...hun har fire fødekasser rundt omkring. Men det virkede at putte hende op til killingerne - det accepterede hun. Hun ligger der stadig. Og jeg sidder troeligt ved siden af og så er hun rolig...

  • #100   5. apr 2016 Det er ikke lige ud af landevejen - sådan er det

    Ja hun kan godt sættes på p-piller - betyder intet for mælken


  • #101   5. apr 2016 nej, det er det godt nok ikke. Jeg undgår at gå i panik og gør følgende:

    1: giver Fie en P-pille
    2: tjekker for ganespalte
    3: giver killingen druesukkervand igen

    Så lige du skrev "vand i lungerne?" - jeg var faktisk nødt til at suge killingen da den blev født og frottere den godt for at få gang i den...

    TAK Lis smiley


  • #102   5. apr 2016 En måde at berolige en urolig og selskabssyg kattemor på kan være at sætte sig ved siden af kassen (evt med en hånd i kassen) med en avis eller en bærbar eller tv eller lignende. På den måde føler hun sig ikke alene.

  • #103   6. apr 2016 Har snakket med hende jeg har købt Fie af og hun siger at sådan var hendes mor også med hendes første kuld. Og at det går over. Fie har ligget med sine killinger hele natten. Og den lille som vejede 77 igår (fik lidt druesukker og mælk inden sengetid) har seriøst forvandlet sig efter en nat ved patten! Her til morgen vejer den 90 gr. ved ikke en gang om det er muligt at tage så meget på! Men den er SÅ fin nu og er ikke så meget anderledes fra de andre. Så fedt! Var vist også bare rigtig træt og bekymret igår og det har hjulpet på det hele at alle har haft en dejlig og rolig nat.

    dkkorat: ja, vi sidder også så meget vi kan ved fødekassen. Men vi er jo nødt til at lave mad, tage os af barnet, osv. men det hjælper når vi tager fødekassen med derhen hvor vi er, selvom det stikker imod alt hvad der står alle steder!! smiley


  • #104   6. apr 2016 Så kører det

    Voldsom vægtøgning kan skyldes den lige var pottet ved forrige vægttagning og ved sidste er trængende

    Ca fordobling af fædselsvægt på en uge

    Vejning på samme tidspunkt

    Super hende i har købt katten af er hjælpsom - hun kender jo anerne


Kommentér på:
HJÆLP til nyfødt

Annonce