{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.003 visninger | Oprettet:

Kat vil ikke på "toilet"? {{forumTopicSubject}}

Hejsa, har for et par dage siden fået en lille kat som ikke normalt lever livet indenfor.

Den virker glad og spinder tit og søger opmærksomhed fra mig af tit så intet dårligt.
Men har ikke endnu set / lugtet at den har været på det lille hus?
Den har en kattebakke og en papkasse med halm og hø fra dens gamle hjem.

Skal jeg give den lidt tid eller tror i at den har været af med det? Den spiser og drikke tit


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kat vil ikke på "toilet"?
  • #1   22. sep 2016 Har den lært at bruge en kattebakke hjemmefra? Hvor gammel er den?

  • #2   22. sep 2016 Prøv evt. med jord i kattebakken i det første stykke tid.

  • #4   22. sep 2016 Den er ikke så gammel og er født og boet i en stald før i tiden, tog den til mig da det var det eller døden.

    Den har lige skidt og hele lejligheden lugter virkelig af H til nu smiley Kun godt.

    Og den er ikke så gammel at den har lært kattebakken, det er første ting på listen smiley Den sked i en bakke med hø fra dens gamle hjem.

    bedre end at den gjorde det på gulvet.


  • #5   22. sep 2016 At det stinker ved jeg nu ikke hvor godt man kan sige er... Er afføringen tynd?

  • #6   22. sep 2016 Nope, ganske normal smiley

    Lugter som en kat nu gør efter den har været ude på det lille hus.


  • #7   22. sep 2016 En killing er typisk renlig med 4-5 uger, hvis den er passet og socialiseret optimalt.

    Hvor gammel er den?


  • #8   22. sep 2016 Ikke nogen ide, men som sagt den har levet det meste af sit liv i en stald.

    Den tisser og gør ved i dens pap kasse må få lært den hvad den skal lave i smiley


  • #9   22. sep 2016 Hvis den kommer fra en stald, er den vel vant til at besørge i halm?
    Du skal i hvert fald bruge en åben bakke,


  • #10   22. sep 2016 Åben bakke har jeg ja med god grus i, og ja har som sagt fået en kass med hø og halm som den bruger smiley

  • #11   22. sep 2016 Bare en ide, aner ikke om den kan bruges, men hvad med at narre den ved at ligge lidt hø ovenpå gruset for at vænne ham til det?
    Det er jo heller ikke nemt at holde rent.


  • #12   22. sep 2016 Hvad vejer den ?? hvor er dens moder/søskende ?? Skulle den ikke en tur forbi en plejemor/amme så den kan lære kattesprog ?? Har du selv andre katte ??


  • #13   22. sep 2016 Har ikke andre, og den er ikke lille.

    Den er gammel nok til og leve for sig selv.
    Og har ikke andet familie, men den er dog ikke chippet eller tatoveret.
    Skal have ordnet smiley



  • #14   22. sep 2016 Det var da godt den fik afleveret noget. Det er nu meget normalt at den stress det er for en kat at flytte gør at katten holder sig et par dage.
    Men for at træne katten i at bruge kattegruset så ville jeg gøre som " Husk vildkattene" foreslår.

    Og så vil jeg tilføje at jeg håber du har planer om at den får udeadgang når den har været hos dig en måneds tid og vænnet sig til omgivelserne.


  • #15   22. sep 2016 Jeg har planer om og gå ture med den, da dette område dsv ikke på nogen måder er egnet til at de selv skal gå.

    Ser dagligt folk mister deres katte her grundet høj fart af biler smiley

    Var udenfor med den idag.


  • #16   23. sep 2016 Nicklas er du ikke lige sød at smide et billede af killingen og veje den.. vægten siger meget om en killings alder smiley

  • #17   23. sep 2016 Dette skriver jeg ikke for at være ond, men når du vælger at anskaffe en gårdkat og tror at den vil affinde sig med at være inde kat, så beder du altså om potentielle problemer.
    En kat der har prøvet udelivet vil sandsynligvis ikke acceptere at blive holdt inde i en lejlighed uden at blive frustreret og skabe problemer, den gør det måske ikke nu, det kan komme snigende om et par år. Det kan være alt fra urenlighed, destruktion til aggressiv adfærd.
    Dette er blot til info, for det virker ikke til det er noget du har tænkt på, men den må du tage hen af vejen og så bide i det sure æble såfremt sådan en uheldig adfærd kommer.


  • #19   27. sep 2016 Jeg har haft kat mange gange og været op ved dem som har med dyr og gøre i Randers, så længe katten ikke har levet meget af sit liv uden for eller der og stadig er i en ung alder gør det intet og tage den ind specielt hvis man stadig har mulighed for og få den udenfor engang i mellem.

    Jeg har haft kat mange gange før og hund samt andre dyr jeg ved godt hvordan man passer sine dyr ordenligt og sætter mig altid ind i tingene inden jeg siger ja.

    Og har fået data på katten, den er omkring 4 måneder gammel og er ikke født hos tidligere ejer men født og kommet til noget ligesom Dyreværnet.

    Den har kun boet på en gård i et par uger da tidligere familie's børn ikke helt kunne tåle den og synes det var synd at den levede et liv forsig selv.

    Hvis jeg ikke satte mig ind i mine dyr ville jeg ikke spørge her inde og bare lade tiden gå for og se men nej det gør jeg ikke.

    Er jeg usikker på noget gør jeg ikke som dem der er ligeglade gør nej jeg passer på mine dyr og altid haft dyr der lever længe og er glade i mens de lever.

    Synes ikke det helt rart i "stampler" en uden og have noget real info om dyret eller mennesket bag skærmen smiley



  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #20   27. sep 2016 Hej Nicklas.

    Det er faktisk nok når en kat har være ude i ca 2-3 uger af sit liv. så længes den ud i det fri som den kan huske, men man kan være heldig at nogle katte ikke har et problem med det. smiley Nå men du kan give din kat noget kattemalt, hvis den har hård mave eller som forebyggende mod hård mave ca et par gange om ugen en ca 3 cm.
    Min den ene kat er en lille hårdspiser, hvis der ligger hår på gulvet fra min anden kat, så hun skal have kattemalt hver anden dag ellers får hun hård mave. Det kan også ske det at en hårbolle hverken kan komme den ene eller den anden vej ud, så hårdbollen sidder fast i tarmen, så det ville være forfærdeligt.


  • #21   27. sep 2016 Jeg er slet ikke i tvivl om at du vil din kat det bedste og også evner at give katten det bedste.
    Men fakta er at katte der har prøvet udelivet selv en kort periode, kan og jeg skriver kan for du har helt ret nogle katte kommer ikke til at savne udelivet, men en stor procentdel kan og vil udvikle adfærdsforstyrrelser fordi de bliver frataget udelivet, og langt de fleste adfærdsproblemer af den karakter vil først komme til overfladen når katten er nogle år.

    Jeg har selv en hittekat som har været dumpet i et skovområde som killing, hvor længe hun har gået frit er uvist men formentligt 1-2 uger, hun er i dag 4 år og har levet som indekat hos mig siden hun var omkring 4 mdr. da jeg hentede hende ved det skovområde hun blev dumpet, kælen og kontaktsøgende. Jeg har ikke haft problemer med at hun har søgt udelivet som sådan og hun har ikke nogle adfærdsforstyrrelser endnu, men jeg er bevidst om at de kan dukke op, og jeg er igang med at få bygget en løbegård til mine katte.

    Så de som nogle af os forsøger at fortælle dig er at omend det går fint nu så kan det vende og så skal du være opmærksom på symptomerne og være villig til at handle derefter. Som jeg sagde i mit tidligere opslag så var det ikke for at være ond, men for at oplyse, da jeg ikke aner hvilken erfaring du har eller om du kender til den frustration som katten kan udvise hvis den ikke er tilfreds med sin situation.

    Ingen her er ude på at stemple dig som noget som helst men vil som du kun din kat det bedste, og vi giver råd udfra egne erfaringer, og egne erfaringer her er at i nogle tilfælde går det godt og i andre tilfælde må man ty til plan B. Held og lykke smiley


Kommentér på:
Kat vil ikke på "toilet"?

Annonce