{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Savannah
  • #1   29. okt 2016 Jeg ved det ikke, men er det ikke en af de racer vi ikke må have i dk??

  • #2   29. okt 2016 Der er tidligere tråde med det emne, og du skal søge tilladelse, men det er nu ikke det jeg kalder en kælekat, men et vildt dyr og skal ikke holdes i et almindeliget hjem!

    profilbillede
  • *Berit*
    *Berit* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2016

    Følger: 5 Følgere: 474 Katte: 5 Emner: 5 Svar: 498
    #3   29. okt 2016 mig bekendt er der ingen savannah opdrætter i dk,men der wr i f.eks england,og der er en bruger herinde som har fået sine hjem fra england:
    http://www.kattegalleri.dk/galleri/64537-savannah_leonardo


  • #4   29. okt 2016 Det tror jeg der gør smiley fordi en af mine veninder får snart sådan en kat smiley

  • #5   29. okt 2016 Savannah og Serval er ikke tamkatte. Serval er ikke tilladt i dk uden særlig tilladelse, og Savannah er det kun visse generationer, man kan/må anskaffe sig.

  • #6   29. okt 2016 Savannah er kommet langt med generationerne i andre lande.
    Der var på et tidspunkt en dansk side med dem, men kan ikke pt finde dem.


  • #7   29. okt 2016 Den danske opdrætter har vist lukket ned. Jeg har også ledt efter siden Ida.

  • #8   29. okt 2016 Så er det nok derfor - der er opdrættere i Sverige og andre lande hvis man leder efter en - men de er meget dyre.

  • #9   29. okt 2016 Jeg læste engang at f1, f2 og f3 ikke er tilladte i Danmark, men f4 og f5 er tilladte.
    F4 og f5 var på størrelse med almindelige huskatte, mens de tre andre var større. smiley
    Jeg kan ikke huske hvor jeg læste det, men jeg undersøgte det da min ene lillesøster rigtig gerne ville have en af de store Savannah-katte. smiley


  • #10   29. okt 2016 Savannah Katteracen er IKKE en vild race, har netop fundet udaf at man må have Savannah fra f2 og op.
    Serval'en er et vildt dyr, Ikke en kat, og har været ulovlig at have i dk siden 2009 / 2010.
    Har mødt flere af disse dejlige katte, f2 / f3 / f4 og De er bestemt meget sociale, (hvis trænet, og ja f4 er selfølgelig mere kat end f.eks. F2) jeg vil mene de minder en del om bengaleren i aktivitetsniveau (som jo er en krydsning af en asiatisk leopardkat, som også er ulovlig i dk, da det er et vildt dyr). Og hvad jeg har oplevet, og fået af vide af venner i udlandet som har dem. Virker meget hunde agtige og utrolig intiligente, så ja det er nok ikke en kat for alle.. men de er bestemt ikke "vilde".
    Mit problem er at jeg på forhånd ved de er MEGET dyrer. Og at få en ind fra udlandet er altså liiiige i overkanten, jeg er aldeles skudt i racen, og er ikke interesseret i udstillinger som sådan, og havde selv forestillet mig en f3 / f4 smiley
    Jeg har kunnet se andet sted at der må være et par stykker der har dem i dk. Men man kan desværre ikke skrive til dem, så håbede, at der var nogen som måske kendte nogen som kendte nogen, der ved noget om det smiley


  • #11   29. okt 2016 Savannah er en hybrid.

    Det er IKKE en tamkat.


  • #12   29. okt 2016 Hvor ser du reglerne er lavet om?
    Savannah som SBT er lige så meget en tamkat som en Bengal SBT -


  • #13   29. okt 2016 Har haft ringet og spurgt. Jeg læste et sted, fra 2015, at det er en skrøne at det er fra f3 og op. Det er f2 og op, tror dog ikke markedet er så stort for denne slags af dem. Derfor ringede jeg og spurgte.

  • *Berit*
    *Berit* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2016

    Følger: 5 Følgere: 474 Katte: 5 Emner: 5 Svar: 498
    #14   29. okt 2016 ja har også hørt at det er tilladt at importere fra F2 og op smiley
    det er dog meget dyre katte,som starter fra 15000 og op af.


  • #15   29. okt 2016 Hvis nogen undre sig over hvor man kan få de oplysninger, er det ved, Ministeriet for Fødevare, Landbrug og Fiskeri smiley (underligt sted måske, men det var vist ik første gang de er blevet spurgt). smiley ja de er pisse dyrer, det var derfor jeg havde håbet der var en opdrætter her i landet, men tror det ikke. De koster ca. 20.000 når alt er er gjort. Såååå Jow,Jow det er ikke lige en misser man sådan lige anskaffer sig smiley

  • #16   30. okt 2016 Jeg har altså hørt at en savannah kat er mere kælen end en "normal" kat ?....

  • #17   30. okt 2016 Jeg støtter ikke Hybrider i forvejen, og det er jeg langt fra den eneste, der ikke gør. Det er kvalmende, hvad der er gjort, for at de har kunne frembringe disse.

    Bengaler incl.


  • #18   30. okt 2016 Min erfaring med dem jeg har mødt er at de er ekstremt kælende af natur, og ikke "vilde katte" jeg har mødt 2 f2 de var noget mere reserveret, men ville meget gerne kløes. Men dem mine venner havde var f3 og f4, ligesom de andre jeg mødte. Hvis jeg skal have, skal det som minimum være f3.
    Har også været med ude hos et par af de steder hvor de brugte servaler til avl af f1.

    Jeg er IKKE tilhænger af at så store katte holdes som inde kæledyr, sys det er synd.

    Men jeg var nu alligevel svært imponeret over, hvor omgængelige de var, de var bare i huset som det mest naturlige, de havde god plads og kæmpe løbegårde. Og heldigvis ejere der var meget opmærksomme på deres natur, men de legede og sov sku gerne i sofaen.
    Tror nu ikke alle avlere behandler dem lige så godt som der smiley

    De er ret store i f1 / f2 størrelserne, også selvom de ikke er ren serval. Der er faktisk en dansk hjemmeside der beskriver rigtig godt de oplevelser jeg også har haft.
    Men som det er med ALLE katte helt ned til huskat, så skal de jo socialiseres, alle katte bliver "vilde" hvis de ikke præges, men efter hvad jeg har set og hørt, er de ikke specielt svære at socialisere. De er glade for at "træne" osv. Og har hunde adfærd. Men de er krævende.
    Det er ikke en bette kat og de skal have MeEGET opmærksomhed, og de skal nok sørge for at få det LOL. Man skal være parat til at stimulere dens intiligens ellers keder den sig, og finder sin egen måde at undeholde sig selv på LOL
    I det store hele er det en super lækker kat, også familievenlig, men den kræver noget, det er ikke liiiige en begynder kat. Og dyr.
    Jeg er blevet introduceret til dem in the States, men at få en derfra og herover med alt. Med fly dyrlæger evt. Ryger det op i minimum 70.000
    De fået til ca. 20.000 i Tyskland, hvilket jo er en enorm forskel, men ville jo helst have fra dansk opdræt hvis muligt.


  • #19   30. okt 2016 Ikke desto mindre regnes Maine Coon stadig som verdens største tamkatterace, da Savannah ikke regnes som tamkat. smiley

  • #20   30. okt 2016 Kære Susanne. Jeg havde nok næsten luret du ikke var tilhænger smiley og det er du da i din gode ret til. Lige som jeg er i min gode ret til at være uegning med dig.
    Jeg må dog sige det ikke lyder ikke som om du nogensinde har Tilbragt tid med en Savannah.

    Og ja den er en hybrid, men det er IKKE en "VILD" kat. Med mindre man betragter alle katte som vilde, hvilket jeg sådan set gør, alle katte skal socialiseres, ellers bliver det til vildkats, eller ekstremt sky og til tider aggressive.
    Dette gælder sig forøvrigt også for hunde.
    Nogle kattte og Hunde er bare ikke begynder racer, f.eks.
    Hvis man skulle have hund for første gang, ville jeg f.eks. Sige at det ville være uhensigtsmæssigt at starte med en husky. Da den kræver meget og skal gennemtænkes en ekstra gang, da den ikke er en begynder hund.
    Det vil jeg bestemt også mene gælder for både bengalerne / Savannah.


  • #21   30. okt 2016 Jeg ved ikke hvor det med maincoon kommer fra smiley men tror nu rent kampvægtsmæssigt de er største uanset hvad LOL her kan jeg bl.a. Henvise til verdens største maincoon fra NY, hold nu kæft en basse.
    Hva ang. Tam kat, har jeg nu aldrig hørt at en bengaler / Savannah ikke er en tamkat, de er begge godkendte racekatte, også selvom de er en hybrid. Så det må vist være en smagssag.
    Pt. Har jeg da lige set program om tamkatte / racekatte, hvor man talte om de forskellige karekteristika osv. Der var både bengaleren og Savannah nævnt.


  • #22   30. okt 2016 Det jeg har set til opdræt af hybrider, tiltaler mig ikke, jeg er sikker på at kattene er fine nok også med hensyn til temperament, når der er nogle generationer på dem.
    Jeg ved ikke om det har ændret sig, men jeg har set og hørt, at ved første generation skal killingerne fjernes fra mor, og til en tamkat, for ellers bliver de for vilde.
    Jeg har så også set en af de helt grælle eksempler, hvor der var en rednings aktion, husker ikke lige hvilken hybrid, men de var så mange og ikke socialiserede, at mange blev aflivet, på grund af temperament og sygdom, de fleste blev neutraliseret og sent til et fristed for rovdyr, nogle få killingerne var unge nok til, at de kunne socialiseres.
    Ja der er jo nok også gode opdrættere, men vilde katte, som til F1 skal ikke holdes i hjem eller bure, og jeg er glad for det ikke er tilladt at lave F1 her hjemme.


  • #23   31. okt 2016 Når man ser min Bengal Akio lægge i mine arme og spinde, så er ingen i min omgangskreds i tvivl om at han er ganske tam.
    Gætter på at der gælder lidt de samme ting med Savannah som med Bengalere - det er ikke en nybegynder kat og jer var også på herrens mark den første månedstid. Men nu har jeg to og jeg kender da også folk i England som har Savannah, de er skam lige så krævende og udfordrende men også fantastisk unikke væsener.

    Jeg er dog glad for at man ikke kan holde servaler eller andre vilde og F1.
    Og jeg er fuldstændig klar over de etiske ting bag bengalerne (som startede som et videnskabeligt projekt) Mange steder avler man stadig Asiatisk Leopard kat ind, og nogle er jo desværre blevet snydt og har fået købt sig det der hedder en Margay som er truet smiley
    Ligesom med Bengalere er jeg sikker på at om nogle år vil Savannah blive lige så tilgængelig - når de får lidt flere generationer på bagen og bliver populære her. Det er mildest talt den nye "trend" i andre lande.

    Heidi H
    Det er kun i nogle organisationer at Savannah er godkendt, det er de ikke i Felis Danica.


  • #24   31. okt 2016 Tja havde Bengalen søgt optagelse i dag som værende en race, så var den aldrig blevet godkendt.

    Ligesom Savannah aldrig bliver godkendt under Fifé.


  • #25   31. okt 2016 Ida T, ja det vidste jeg godt smiley

    A. Susanne - det kan godt være du ikke kan lide kattende, smiley men nu er det nu ikke Fifé der bestemmer om noget er en tamkat. Det er Den danske stat, der afgør det i Danmark smiley og de anderkeender den som en tamkat, hvilket er det der tæller. Hvilket forøvrigt også gælder en god potion af jordens øvrige lande. Og lur mig om den ikke bliver anerkendt i Fifé indenfor en kort årrække. Nu er Felis Danica jo ikke en selvstændig organ, de er underlagt Fifé organisationen, og anderkender de, jaaa så anderkender Felis Danica, selvom du måske ikke er helt enig smiley jeg ved at Tika anderkender og en del andre også, men nu er jeg nok også den forkerte at gøre opmærksom på det, for jeg interessere mig ikke det mindste for konkurrencer osv. Jeg sys bare det er en fantastisk kat.

    B, Jette L- Det med killingerne skal fjernes fra moren, for ikke og blive for vilde, kan jeg slet ikke nikke genkendende til, så det bestemt ikke de steder jeg var, hvor de avlede f1. Tværtimod. smiley Jeg gætter bare nu, men hvis man har gjort det, giver det kun mening hvis det er fordi Serval'en ( det er ikke alle der har Serval, der har dem indenfor og sove osv.) og så sys de måske de er lidt nødt til det, for at socialisere med mennesker osv.
    Den del med mishandlede dyr smiley og i hvad der lyder for mig som "fabrikker" har i min verden ikke noget med dyret at gøre, men udenlukkende med nogle grådige kyniske mennesker, som kun tænker på penge, dem sys jeg desværre altid der er uanset om det er hunde eller katte, der er tale om smiley Og desværre er det jo ofte i forhold til racekatte / racehunde, man finder den slags mennesker, Og de skulle efter min mening bures inde på noget nær livstid!!!!
    Tror også der nogen som starter det som en "hobby avl", og så går det galt, fordi de ik ved hvad de laver.


  • #27   31. okt 2016 1. Google tamkatte. Savannah er ikke en af dem.

    2. Den bliver ALDRIG godkendt af Fifé. Der er hermetisk lukket for hybrider.


  • #28   31. okt 2016 Susanne: Hvis du læste hvad jeg skrev med, at det er mig bedøvende ligegyldigt om hvorvidt Savannah er anerkendt af Fifé eller ej ville du have forstået at det rør mig en bønne, og de iøvrigt ikke er alvidende orakler smiley De anerkender nu nok, når de holder op med at se på den som en hybrid, dvs. Om nogle generationer.

    Det er som sagt den danske stat der afgøre hvad de betragter som tamkat / racekatte. Lige som det er med ex. Vis pitbull blandinger, hvis de er over x antal % i raceblandingen, bom så skal de aflives, hvis under, er det blot en rundkørsel smiley
    De har så afgjort at f2 og op er en racekatte / tamkat. Og Som jeg har sagt ja det er en hybrid, og ikke en begynder kat. Men det er IKKE en "vild kat" som du åbentbart sys.
    Jeg ved ik hvad du har googlet, og jeg vil æde min gamle hat på at der også kan findes masser af andre steder på Google, hvor de bliver betragtet som racekatte, forsådan er det jo med Google smiley
    Lad os nu bare blive egnige om at vi er uenige, og lade den ligge ved det, ellers kan vi jo blive ved i en uendelighed. smiley


  • #29   31. okt 2016 Du drømmer. Det kommer ikke til at ske, at Fifé optager flere hybrider. Og jo det vil ALTID være en hybrid, om så vi taler 110. generation.

    Google tamkat. smiley


  • #30   31. okt 2016 De vil jo heller ikke optage Toyger, så jeg ved ikke hvor meget man skal lægge i deres bedømmelser - Men jeg tror Savannah vil komme på et tidspunkt, måske når priserne bliver lavere. Heldigvis er det jo folk som godt kan lide racen der avler.

  • #31   31. okt 2016 Spørg hvis i ikke tror mig. smiley

  • #32   31. okt 2016 Ca. 11500kr. Så meget koster en Savannah i Sverige smiley de har et opdræt i Nissafors.

    Kun én af mine Bengalere ville være godkendt i FiFé da min hun er sølv, en ikke godkendt farve - Det gør hende jo ikke mindre unik og skøn. Og der er skam Bengal opdrættere i DK som også har sølv, charcoal og blå.
    Jeg ved ikke hvorfor hybriderne har et dårligt ry - måske fordi man i starten solgte dem til folk der lun ville have dem for deres udseende, og ikke forstod hvor krævende de er. Og så er de jo nok blevet misledt af opdrættere som ikke havde rent mel i posen.

    Jeg har f.eks aldrig haft en Maine Coon, eller mødt en Maine Coon, så når folk kun fortæller om de dårlige tænder så ville det være let at dømme dem på dét. Det er jo meget subjektivt hvad man synes om en race, og selv indenfor en race er ikke alle katte ens.
    Jeg bliver ærligt talt lidt fortørnet når folk påstår noget som de kun har læst om baseret på deres egen idé om hvad der er rigtig.
    Hvor er jeg glad for at vi ikke alle har den samme mening.


  • #33   31. okt 2016 Det er mishandlingen af de vildkatte, der er brugt i avlen, der er så afskyelig.

  • #34   31. okt 2016 Jeg ved ikke noget om mishandling og hvad andre har gjort - Men jeg gætter på at du taler om de første forsøg med at få ALC immunitet overfor FeLV?
    Jeg er udemærket klar over at de ikke blev behandlet særlig godt, men det kan man jo også diskutere med racer som efterhånden har en del kendte sygdomme og andre problemer.
    Jeg vil ikke gøre mig klog på etikken omkring avlen dengang - De opdrættere jeg kender behandler deres dyr godt. De tjekker for sygdomme og formår at opholde en høj standard.

    Der er mange ting som ble skabt på et forkert grundlag, det betyder jo ikke at det er dårligt nu, eller at tingene ikke kan blive bedre.


  • #35   31. okt 2016 Tja men det betyder, at Fifé ikke vil støtte den slags avl. Og det forstår jeg til fulde. smiley

  • #36   1. nov 2016 Jaja Susanne jeg tror ALLE har forstået du ikke ka lide det. Men du må også forstå / acceptere at vi er mange der er uegnige. Hvorvidt de skifter mening eller ej kan tiden jo kun vise. smiley
    Med hensyn til det med 110 generationer og stadig hybrid, så vil jeg da lige gøre opmærksom på at så er vi sku ude i at Mange racer er hybrider LOL.

    Jeg vil også mene at mange racekatte er blevet avlet / mishandlet / eksperimenteret med langt mere under udviklingen af div. Racer langt mere end f.eks. Hybriderne er. Det er selvfølgelig kun en teori, men en Teori jeg begrundet i at der en voldsom opmærksomhed på hybrid avlen, og folk simpelthen ikke har råd til at træde ved siden af, samt at det er svært at få dem "bare lige" avle.
    Der vil altid være skrupelløse avlere og som jeg tidligere har nævnt, har det intet med dyrene at gøre, men med de mennesker der gør det. Og det er jo desværre sådan at disse mennesker ofte går efter racekatte / hunde, da der er flere penge i det smiley


  • #37   1. nov 2016 Ida T, ved du hvad opdrætter hedder?? for sys ikke helt jeg kan finde noget på nettet.

  • #38   1. nov 2016 Her er et link til deres side smiley
    http://savannahsweden.se


  • #39   1. okt 2017 Læs mere på min side på Facebook og lær mere om Savannah katten.
    Seriøse henvendelser besvares gerne derigennem.
    Mvh. Bodil Christensen. VikingSavannahs


Kommentér på:
Savannah

Annonce