{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.659 visninger | Oprettet:

Sacha R
Sacha R
Tilmeldt:
14. mar 2017
Følger: 13 Emner: 1 Svar: 6

Hjælp min kat løber måske væk {{forumTopicSubject}}

Hej. Jeg har 3 katte, der hjemme. En kat på næsten 1 år (hun). Hendes mor på 3 år. Og så har jeg en gammel hankat. Jeg er ikke hel sikker på hvor gammel han er. Min veninde skal sælge sin søde lille han kat på {$}. Jeg har sagt ja til at købe ham, men er støt på et problem. Min ældre hankat kommer nemlig tit op og slås med andre hankatte. Og jeg er bange for at han vil løbe væk hvis jeg tager den anden med hjem. Så jeg kunne godt bruge lidt hjælp. Er der nogen der har et forslag til hvad jeg skal gøre, eller skal jeg bare sige nej til min venindes kat og se ham ryge på et dyreinternat.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp min kat løber måske væk
  • #1   14. mar 2017 Er alle dine katte vaccinerede og neutraliserede?

  • #2   14. mar 2017 Sørg for at alle katte er neutraliserede, inden de møder hinanden.

  • #3   14. mar 2017 Når din gamle kat er så territorial, ville jeg måske lige tænke mig om 2 gange.


  • Sacha R
    Sacha R Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 13 Emner: 1 Svar: 6
    #4   14. mar 2017 Nej ikke den mindste, men vi har en ide om at hun skal have killinger når hun bliver støre. Så lige nu køre hun på p-piller

  • #5   14. mar 2017 Jamen så synes jeg ikke at du skal tage flere ind.
    Hvorfor skal den yngste have et kuld? Så får du jo mere end én ekstra?


  • Sacha R
    Sacha R Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 13 Emner: 1 Svar: 6
    #6   14. mar 2017 Vi tænker vi først skal have dem når den gamle er væk. Men min venindes kan ikke vente

  • Sacha R
    Sacha R Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 13 Emner: 1 Svar: 6
    #7   14. mar 2017 Men tak for hjælpen. smiley

  • #8   14. mar 2017 Det er måske hårdt at sige, men så må din veninde og hendes forældre selv tage ansvar. Hvis katten er socialiseret og rask, så foreslå Inges Kattehjem eller Dyreværnet - de har "No Kill" politik. Så kan du og din veninde få ro i sindet.
    En kat må vist ikke være særlig gammel inden 1. kuld, men det har en opdrætter mere forstand på.

    Men inden katten parres, så sørg for at de begge er vaccinerede og testet for FIV og FeLV og vær bevidst om, at I måske får 5 katte mere som måske ikke kan videreformidles - altså skal I beholde dem selv smiley


  • #9   14. mar 2017 Hvor gammel er din den yngste kat?

    Du er godt klar over, at en ny kat skal holdes inde de første uger, inden den kan lukkes ud? Og en kat får først sin stedsans, når den er 6-8 måneder?

    De andre ville også skulle holdes inde den første tid, for at de kan lære den nye at kende. Har du mulighed for det?


  • #10   14. mar 2017 Tillader mig lige at kopiere...
    "En kat på næsten 1 år (hun). "


  • #11   14. mar 2017 Ha ha tak. smiley

    Jamen en hunkat bør være minimum 1 år og ikke gerne meget mere end 2 år ved første kuld. Så det er jo ude i nær fremtid så. I har måske planer om at få den ældste aflivet?


  • *Berit*
    *Berit* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2016

    Følger: 5 Følgere: 474 Katte: 5 Emner: 5 Svar: 499
    #12   14. mar 2017 Jeg syntes det er en dårlig ide' at tage din venindes kat hjem,når du har en gammel hankat,som ikke kan lide andre hanner.Din veninde må se om hun kan finde en anden familie,evt sætte en annonce i (som hendes forældre må stå for),eller som andre siger et internat,det koster dog lidt,og ikke altid der er plads.
    og så syntes jeg ikke,at hverken du,eller din veninde skal påtænke at få killinger,for slet ikke altid man kan finde hjem til dem smiley


  • *Berit*
    *Berit* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2016

    Følger: 5 Følgere: 474 Katte: 5 Emner: 5 Svar: 499
    #14   14. mar 2017 Felis Sacha er 14 år gl.så det er formentligt hendes forældre der har ansvaret for at neutralisere kattene smiley

  • *Berit*
    *Berit* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2016

    Følger: 5 Følgere: 474 Katte: 5 Emner: 5 Svar: 499
    #16   14. mar 2017 Felis ,nej du har ret,det er ikke altid man lige ser,at det er et barn der skriver,men enig,hun skal have fat i de voksne,som må have ansvaret for de katte,og bede dem om at få dem ordnet,inden der kommer flere killinger.

  • #17   15. mar 2017 Som jeg læser svaret så er det kun den yngste af kattene der ikke er neutraliseret... Så det er vel kun 1 ud af 3 formeringdygtige katte der er..

    Sacha.
    Jeg syntes ikke det er en god ide at tage en kat mere ind. Årsag din gamle hankat er territorial og han vil sikkert jage den nye kat væk og måske selv gå ergo kan du risikere at miste 2 katte på samme tid og det er det vel ikke være. At din veninde de truer med at give katten til et internat er ikke dit ansvar, det er hendes, og hun har jo muligheden for selv at finde et andet hjem hvis hun ikke evner selv at have katten.
    At du ønsker (eller dine forældre ønsker) at lave killinger på den yngste kat taler ikke ligefrem for at anskaffe flere katte i risikere jo pludseligt at have rigtig mange katte. Du skriver godt nok at det først skulle være når i ikke længere har de 2 ældste, men en hunkat skal gerne være mellem 1-2 år når hun får sit første kuld bliver hun over 2 år så kan der meget nemt opstå komplikationer ved fødslen som kan have en dødelig udgang for både mormis og killinger, sagen er nemlig den at efter de 2 år begynder kattens bækken at blive mindre smidigt og derfor kan en killing sætte sig fast i fødegangen og dø hvis man ikke når at lave et kejsersnit i tide. Og da din anden hunkat kun er 3 år så burde hun jo leve mange år endnu så den yngste hunkat kan jo nemt nå at blive over 2 år inden de ældste er væk med mindre der er andre planer for de katte.
    En anden ting du og dine forældre måske skal være opmærksomme på er at p-piller ikke beskytter katten mod graviditet men kun forhindrer? løbetid, hvis en hankat påtvinger sig parring med din hunkat (altså voldtager hende) så vil hun kunne blive gravid, da en kat først får ægløsning i parringsøjeblikket, hvilket p-piller ikke forhindrer, ergo kan hun blive gravid uden at i opdager det og dermed fortsætter at give p-piller, hvilket kan give deforme killinger, dødfødte killinger m.m. som igen kan besværliggøre en fødsel for katten og som kan ende i kejsersnit eller død. Yderligere så er p-piller i længere tid en dårlig ide da de kan være årsag til kræft, cyster og livmoderbetændelse.


  • Sacha R
    Sacha R Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 13 Emner: 1 Svar: 6
    #18   22. mar 2017 Jeg forstår at jeg må sige nej til min veninde og hendes kat.
    Grunden til at den yngste kat ikke er blevet fikseret er at jeg ønsker at hun skal videreføre den katte familie vi har der hjemme. Jeg har nemlig altid haft den her katte familie der hjemme. Jeg fik de første katte før jeg blev født. Der efter har de formeret sig. Og alle kattene er født hjemme hos mig. På nær fædrene, som vi ikke altid ved hvem er .Så derfor ønsker jeg at hun skal have killinger.


  • #19   22. mar 2017 Vil du så aflive hankatten nu her, så din hunkat kan få killinger?

    Eller vil du risikere, at missemor jager dine andre katte på porten? En sur missemor er ikke at spøge med. Jeg ved godt, hvordan de kan være. smiley


  • #20   22. mar 2017 Dit ønske om at få killinger på din yngste hun kat stemmer bare ikke rigtig overens med det faktum at du siger det først skal være når de 2 ældste, som jo sådan set ikke er særligt gamle, ikke længere er der mere, så er planen at de skal aflives for at den yngste kan få killinger eller hvad har du tænkt dig.

    Det lyder ikke rigtigt gennemtænkt, der kommer jo nok også mere end en killing, hvis hun får 6 killinger hvad så er i så parate til at beholde alle killingerne?? Der er jo ingen garanti for at i kan få afsat dem alle..


  • Sacha R
    Sacha R Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 13 Emner: 1 Svar: 6
    #21   23. mar 2017 Jeg har ikke tænkt mig at aflive de to ældste. Så jeg tænker jeg nok må regne med at få en del katte i huset. Og den yngste er lige nu nederst i rangordnen så jeg håber ikke hun jager de andre væk. Jeg har ikke prøvet at have en hunkat med killinger, der jager de andre katte væk. Men hvad skal jeg så gøre når jeg gerne vil have killinger, men er bange for at hunkatten bliver agressiv?

  • #22   23. mar 2017 En kat der får killinger, den stiger i rang pr. automatik. Og jo, så kan den i høj grad jage de andre væk.

  • #23   23. mar 2017 Hvis killinger er så altafgørende for dig, så er der kun muligheden for at tage chancen, hvis den 3 årige hunkat og den unge hunkat er mor og datter og de har et rigtigt godt forhold, så kan det være at de 2 vil være fælles om opdragelsen, men det vides ikke før killingerne er der. Hankatten ja hvordan han reagere og hvordan mormis reagere det er slet ikke til at sige.
    Men afgørende er det nok at den dag hun får killinger og op til 3-4 uger efter der har mormis et sted/ rum hvor hun kan have sine killinger uden at blive forstyrret af de andre katte, så er risikoen for kampe mindre hvis hun ikke skal gå og være bange for at nogen kommer for tæt på killingerne.

    Det er meget svært at forudse hvilken kattemor hun vil blive, nogle tager det meget afslappet og er tillidsfulde over for andre mennesker og dyr, andre er meget overesbjergenserne. Det handler også meget om hvilket forhold de andre dyr i husstanden har med hinanden, er de meget sammen og rigtig gode venner så er chancen for ro større end hvis der er lidt stridigheder.

    Men afgørende er det at hvis du vil have killinger så skal det være inden hun fylder 2 år.


  • Sacha R
    Sacha R Tilmeldt:
    mar 2017

    Følger: 13 Emner: 1 Svar: 6
    #24   24. mar 2017 Ok. Tak det er til stor hjælp smiley

  • #25   25. mar 2017 Hvis du er 14 år synes jeg du skal tænke dig rigtig godt om inden du planlægger killinger. Om nogle år kan du få meget travlt med uddannelse og slet ikke have den tid med dine katte som du har nu. Muligvis vil du skulle flytte hjemmefra på et tidspunkt for at studere alt efter hvilken uddannelse du vælger og så har kattene måske kun dine forældre. Det var bare en tanke der måske også er værd at tænke over.

Kommentér på:
Hjælp min kat løber måske væk

Annonce