{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
790 visninger | Oprettet:

Indadkrængende øjenlåg {{forumTopicSubject}}

Hej
Min MCO har fået konstateret indadkrængende øjenlåg og nu skal jeg tage stilling til hvad der skal ske.

Katten fylder 8 år i år, han har gået rundt med øjenproblemer i mindst 2 år (har været til dyrlæge flere gange) og først i sidste uge var der en øjenspecialist som kunne fortælle hvad der er galt.

Samme dyrlæge fortalte at jeg kunne forvente om 2 år, at katten skal opereres igen.

Når jeg læser om det, så ser det ud til at jeg også kan risikere at for at det skal blive godt, så kan katten komme ud for at skal opereres flere gange.

Har i erfaringer med operation af indadkrængende øjenlåg?

Kattens øje er ret hævet og får indtil operationen på fredag smertestillende.

Der er ikke tale om en aflivning, lige nu står den mellem at få operationen eller få fjernet øjet. Dette er også vendt med dyrlægen.

Hilsen Helle


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Indadkrængende øjenlåg
  • #1   27. mar 2017 De katte jeg har hørt om, de har ikke skulle have gentaget operationen. Hvorfor mener dyrlægen, at det skal gøres igen om to år?

    Det er et relativt lille indgreb, som jeg ikke ville tøve med at få lavet.


  • #2   27. mar 2017 Pga alderen.

    At øjelåget ville blive blødt og derfor krænge indad igen ved 10årsalderen.


  • #3   27. mar 2017 Måske skulle du prøve en anden dyrlæge? Jeg ville i hvert fald spørge en anden først, inden jeg besluttede mig.

    Var det min kat, så fik den øjnene opereret. Det er så smertefuldt at gå med indafvendte øjenvipper.


  • #4   27. mar 2017 Enig med de andre. Ny dyrlæge og så hurtigt en operation.
    Alene at dyrlægen kan foreslå øjet fjernet som alternativ til en lille operation (hvor man formentlig fjerner noget ydre hud, så hårene tvinges udad igen), ville jeg finde foruroligende - med mindre der gennem længere tid har været så meget betændelse, at hornhinden er permanent beskadiget...


  • #5   27. mar 2017 Jeg kender en kat der fik sit øjenlåg ordnet da han var ca 6 mdr.. katten er i dag 14 år og der er intet der skal laves om eller gøres igen.. så det undre også mig at dyrlægen siger sådan.

  • #6   27. mar 2017 Det jeg er interesset i at vide, er andres personlige erfaringer med at få vendt øjelåget den rigtige vej, så JEG kan træffe en beslutning, dvs ikke dyrlægerne.

    En ting er hvad andre personligt har oplevet, en anden ting er at læse på nettet de faktiske ting. Og ud af det jeg læser, er jeg ikke i tvivl hvad jeg vælger, derfor søger jeg personlige erfaringer smiley

    Vær nu sød at læse det jeg skriver og ikke det i tror jeg skriver, eller hvad andre skriver.


  • #7   27. mar 2017 Jeg har kun haft en, der har haft indafvendte øjenvipper. Og han havde en masse andre sygdomme med i bagagen. Så dyrlægen frarådede OP pga. alle de andre ting, han fejlede. Ellers havde han helt sikkert fået det gjort.

    Han var en, som jeg overtog, hvor ejer havde ladet ham gå rundt i ren miserabel tilstand, og efter 3 måneders kamp for at få ham rask, måtte jeg lade ham aflive. smiley


  • #8   27. mar 2017 Gismo. smiley

    Sådan så han ud, da vi hentede ham.


    profilbillede
  • #9   27. mar 2017 Stakkels Gismo. Min har heldigvis kun det med øjelåget, hvad jeg ikke forstår er, at han ikke har haft det altid, eller har hvertfald ikke været generet af det indtil for ca 2 år siden hvor han begyndte med øjenbetændelse og en del gange til dyrlæge.

  • #10   27. mar 2017 Hej Helle A

    Det er helt fair at du alene er interesseret i at høre om andres personlige erfaringer med at få vendt øjenlåg (formoder at det her er underforstået, at det er på en kat - hvis vi nu skal være søde at læse hvad du skriver)?

    Men hvis du alene ønsker at få sådanne respons, så vil jeg nok tillade mig at mene, at du skriver ganske meget (i den sammenhæng) overflødig tekst, der kan gøre det vanskeligere for os, der besvarer din henvendelse, at navigere rundt i din tekst og sikre at vi udelukkende finder på at skrive netop det du er interesseret i at vide....


  • #11   27. mar 2017 For ar komme med flere unødvendige oplysninger smiley

    Tror at grunden til at jeg er i tvivl, er at jeg ikke kan få det til at hænge sammen.

    Katten har ikke altid haft det, han har ikke været udsat for noget der har givet ham de. Hvis det er kommet 1 gang kan det vel komme igen. Han har samme problem med det øverste øjelåg, som iflg øjespecialisten ikke genere katten. Jeg er ikke sikker på om det ikke er hævelsen der er skyld i de indadkrængende øjenlåg. Hvorfor er det ikke opdaget før, specialisten kunne se det uden instrumenter, der har været 3 andre dyrlæger på.

    Så jeg har en masse ubesvarede spørgsmål jeg skal stille dyrlægen inden operationen.



  • #12   27. mar 2017 Det kan desværre godt komme af, at katten har haft en slem gang øjenbetændelse, så jo dyrlægen kan meget vel have ret i, at det er det, der er problemet.

    Men som sagt ville jeg konsultere en anden dyrlæge, som er specialiseret i smådyr, inden jeg ville træffe beslutning om operation. smiley

    Jeg har desværre selv oplevet det med en kat, jeg har solgt til en. Hun ringede tre år efter og ville have, at jeg skulle tage katten retur og ville have alle pengene tilbage. Hun mente, at den havde HCM, så jeg bad om det på skrift. Da jeg ikke kunne få det, så hed det sig, at katten havde indafvendte øjenvipper, og at det jo var arveligt.

    Derfor forhørte jeg mig hos dyrlægen, da ingen af de andre katte havde haft disse problemer. Og så fik jeg forklaret, at det kan komme af en slem øjenbetændelse, eller efter en ubehandlet øjenbetændelse.


  • #13   27. mar 2017 smiley jeg har personlig erfaring smiley

    Manne fik problemer efter mange gange med allergi som altid gik ud over øjnene og omgivelserne hævede voldsomt op.
    Jeg fik også at vide, at det kunne blive mere end en operation, fordi det kan være svært at tage nok uden at tage for meget af huden på øjenlåget, det er et lille indgreb, og det virkede 2 gang på Manne, og jeg ville vælge at operere igen, hvis jeg havde en rask kat med det problem.
    Manne er her ikke længere, men det er så en anden historie, men jeg kan ikke sige hvordan han ville have det på den lange bane, han blev kun 4 år, og det var ca 2 år efter operationen som virkede.


  • #14   1. apr 2017 Tak for alle jeres svar og meninger smiley

    Katten blev opereret i går, han fik fjernet øjet. Her dagen efter er han fuldstændig upåvirket. Bortset fra at han er klippet rundt om øjet, så ligger jeg ikke mærke til at det er væk.

    Det kan virke voldsomt at fjerne øjet, men jeg er sikker på at det var det rigtige at gøre.

    Øjet er sendt til en afdeling på rigshospitalet til forskning, det har øjespecialisten ønsket,


  • #15   2. apr 2017 Tak for opdatering. Godt at du er tilfreds med behandlingen og resultatet.

Kommentér på:
Indadkrængende øjenlåg

Annonce