{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
281 visninger | Oprettet:

Update og udekatte {{forumTopicSubject}}

Update: Jeg kontaktede boligforeningen ang den nye regel om at det fremover er forbudt med at få husdyr i området, dette har de overraskende nok trukket tilbage fordi en beboer kontaktede LLO og klagede over reglen, nu har de sendt breve ud omkring nye tiltag som gør at folk fremover godt kan anskaffe sig 2 katte per lejemål, til gengæld bliver reglerne om udekatte strammet – dermed sagt at folk der fortsat bryder reglerne om udekatte vil få 2 advarsler og hvis det ikke holdes bliver de sat på gaden – dette tiltag vil jeg stemme for fordi jeg selv er træt af folks udekatte. Så jeg er meget begejstret for det betyder at folk fremover kan have indekatte og det er jo kun godt.

Men jeg er meget frustreret over at folk skal ødelægge det for andre, når det er forbudt med udekatte hvorfor f.... vælger man så at gøre det selvom det er forbudt.

En anden ting er at jeg gerne vil høre jeres mening om det at have udekatte?.Kommentarer på:  Update og udekatte
 • #1   11. maj Min personlige mening er, at det burde være ulovligt at have indekatte.

  Der er ingen tvivl om, at der er mange flere tilfælde af adfærdsvanskeligheder hos indekatte end hos katte der lever et natuligt liv, hvilket også bekræftes af forskellige adfærdsspecialister, hvor jeg endda har læst en sige, at det er hos indekatte adfærdsproblemer ses og ikke hos dem der er kommet tidligt fra deres mor.

  Når det så er sagt, så er jeg enig i, at der er mange steder det ikke er smart med fritgående katte...både af hensyn til kattene selv, men også af hensyn til andre mennesker, eller hvis der er lokale reglementer der gør det forbudt.
  Der er jeg så af den mening, at hvis man ikke kan give kattene som minimum en løbegård af en vis størrelse, eller hellere en indhegnet have, så bør man ikke have kat.

  Folk siger "Mine katte har det udmærket som indekatte" o.s.v.

  Jeg har selv haft indekatte....ikke noget jeg er stolt af nu. Men det er næsten 50 år siden da jeg var yngre og endnu ikke så erfaren omkring katteadfærd. Dengang var jeg også overbevist om, at mine katte havde det godt.......indtil jeg lukkede dem ud så de selv kunne vælge om de ville være ude eller inde....og derfor: ALDRIG mere indekatte.

  Katte er det dyr, der på trods af mange generationers domesticering har flest af deres medfødte instinkter i behold.

  Man kan ikke, uanset hvor gerne man vil, skabe et naturligt miljø for katte lukket inde i hus eller lejlighed.
  Det er en Pseudoverden med parketgulv eller tæpper, et paprør beviklet med reb til at hvæsse kløer i....og det samme til at klatre i....en kattebakke med noget kunstigt til at skide i..nogen fabriksfremstillede tørre piller at æde...ingen mulighed for at gøre det katte er født til, nemlig at nedlægge deres eget bytte .o.s.v


 • #3   11. maj Felis: Hver sin mening sådan ser jeg det der skal være plads til alle

  Det der er mest frustrende er at dem i stuen faktisk HAR og MÅ gerne bygge løbegårde til deres katte, det har boligselskabet givet grønt lys for maks 50 kvm og det synes jeg er super godt men folk er jo ligeglade... nok fordi de ikke gider ofte de 2000 + det koster at lave sådan en indhegning.. Pt Står jeg faktisk selv skrevet op til en lejlighed i stuen fordi jeg gerne vil have mine katte i en løbegård fordi jeg mener det kunne være rart for dem at have den mulighed at komme udenfor i sikkerhed uden at være trælse for andre

  Men igen hver sin mening, jeg ser intet problem i at have indekat hvis man vil bruge tid og penge på at gøre det så godt som muligt for dem - desværre ikke noget alle gider f.eks at bruge penge på og så er det jeg synes det er synd. MIne katte har indtil jeg får i stuen en stor altan hvor de har masser af kradsetræer og kattegræs... det må de nøjes med indtil de får den løbegård.

  Men generelt er min holdning at folk også skal tage ansvar når folk klager over ens kat, ergo hvis katten ikke kan holde sig fra f.eks sandkassen hvor børn leger så burde ejer jo gøre noget ved det... Der har været et eksempel hvor et barn på 2 år sad i sandkassen og havde en kattelort i munden... klamt men sandt. Det er jo ikke alles ønske at have en kat rendende på sin grund og på sine ejendele.

  Synes dog man skal acceptere folks forskellige måder at holde kat på, jeg vil ikke have udekatte fordi jeg har set en del påkørte og har selv påkørt et par stykker og det skal mine katte ikke udsættes for - selvom det ikke var mine egne katte var det simpelthen for hårdt. Og som barn var jeg ude for at en nabos kat blev påkørt lige ude foran min fars hus hvor jeg gik med min far ud og fandt en kat i forfærdelig stand som ikke en gang var død men var total misdannet... Han måtte slå den ihjel med en hammer... forfærdeligt


 • #4   11. maj Hvor er det godt at høre at de som kan finde ud af reglerne i boligselskabet får lov til at fortsætte med at have katte i deres lejlighed og jeg syntes det er 100% fair at kan man ikke følge reglerne så bliver man sat ud af lejligheden.

  Mit syn på udekatte??? Jeg har selv indekatte, snart igen med mulighed for indhegnet have hvis alt går efter bogen
  Men nu bor jeg på landet og har flere naboer med gårde og fritgående katte, jeg jo!der utroligt meget af at få besøg af mine naboers katte i min have, så længe de er neutraliserede og ikke strintet på mit vasketøj og havemøbler, det er der så desværre nogle i landsbyen der ikke kan finde ud af sidste år og året før kom en fertil hankat i haven og overstrintet vores havemøbler, pisse irriterende, den blev så kørt ned sidste sensommer, så det er slut nu, har ikke stødt på en fertil kat i min have endnu, og gør jeg så fik der jeg ejeren og skælder ud, for det gider jeg ikke. Katte må hjertens gerne komme i min have men de skal ikke ødelægge ting eller gå ind i mit hjem.

  Om fritløbende katte bøger hjemme alle steder??? Nej nok ikke, det er da ikke super hensigtsmæssigt i tæt bebyggede områder, men det afhænger jo nok nærmere af naboerne, hvis de intet har imod besøg af katte så er der jo ikke et problem. Dog skal man huske på at man er forpligtiger til at holde katten på egen grund såfremt den er til gene for andre.


 • #5   11. maj jeg ser ingen problemer i at have indekatte. kender mange som har det.
  bare man så holder dem 100% indekatte. ikke noget med at de lige får lov til at komme ud i snor eller andet.
  og det er fra de er født af.

  mine har løbegård, og kan kun anbefale det. men det er jo bare ikke som har den mulighed.
  derimod er jeg så modstander af at man lader sine katte gå løst. især fordi det er umuligt at holde katten på egen grund. der sker så meget for ens kat når den går løst. har selv haft det flere gange, og har da haft min del af nedkørte katte, div skader som er resulteret i dyre regninger mm.
  Og det er bare mere synd for katten. Ikke for ejeren for det er jo dem som lader dem gå

  men kender godt til at boligforeninger laver regler vedr katte.
  da jeg var på kv oplevede vi det næsten hver uge at få opringer om dette. vi havde problemet tæt på i et lokalt område. her var det tilladt med en neu indekat - flere havde dem dog ude i snor. men sjovt nok fik vi rigtig mange herreløse katte herfra.
  her oplevede jeg også hvorfor det er vigtigt at overholde det med 100% indekat. en som fik passede katten hos os, kunne ikke finde ud af at holde ham inde hele året. med det resultat at hun fik en kat som overfaldt hende om vinteren hvor han ikke kom ud - man skal jo virkelig syntes at det er sjovt at gå tur med katten om vintren, når amn gør det om sommeren. det endte med aflivtning. og det var faktisk 2. kat der ende på den måde. hun endte da også med at købe en ny (ikke hos os )

 • #6   11. maj Jeg ville aldrig have kat, hvis jeg kun kunne have dem som udekatte, men hold da op hvor de nyder min lille lukkede have, og klart det gør en forskel i forhold til da jeg havde katte som kun var inde.
  Det glæder mig at du kan have dine katte også i fremtiden


 • #7   12. maj Når det nu er som det er, i din boligforening, så synes jeg du skulle foreslå et tillæg til reglerne. Nemlig at alle katte skal mærkes og neutraliseres. Bevis for neutralisering skal forevises boligkontoret og boligkontoret skal registrere kattens mærkning. På den måde vil det være meget nemmere at finde den (u-)ansvarlige ejer hvis en kat ikke overholder reglerne. Dermed nemmere at "straffe" dem der ikke kan finde ud af det så det ikke kommer til at gå ud over alle..

 • #8   13. maj Jeg tror ikke der er noget dyr på denne klode der svinger mere eller lige så meget mellem at blive betragtet som nyttedyr og kæledyr indenfor samme husholdning som katten gør i debatterne. Loven defineres ligeså.

  Det siges at husdyr defineres som dyr der anvendes til specifikke formål - et andet for husdyr er jo så nyttedyr. Katten har jo alle dage været anvendt til at fange mus og rotter. Det tror jeg kun de færreste vil bestride, da det ofte er argumentet for fritløb. Men altså de må så kun have deres "virke" på ejers egen grund. Det er der det går galt


 • #9   13. maj Hvordan ejer så vil sørge for den kun jager mus og rotter på egen grund er udelukkende ejers eget problem

 • #10   13. maj Alle katte er så heller ikke bare katte jeg må sige at ved at have haft flere racer har jeg set store rase/ individuelle forskelle, faktisk aller mest ved de 2 drenge jeg har nu, Mitti er et lille nullerhovede, en blondine, ikke meget for udeliv og lader sig let skræmme.
  Røde ville ( hvis han havde tænder) sagtens kunne klare et liv som udekat, måske så godt at han ville flytte i skovenhele sommeren han ville ledig kunne undvære det at kunne komme ud i haven, og bruger lang tid ude hver dag, kun en kombi af regn og blæst kan få ham til at blive inde.
  Når vi vælger kat er det vigtigste hvad vi kan og vil byde dem, så vi får en kat som passer til netop den situation.


 • #11   14. maj Tak for jeres meninger til tråden jeg kan fornemme de fleste her i tråden på nær en er for udekatte, det undre mig bare over hvor resten af disse "tilhængere" bliver af måske fordi de ikke vil stille sig frem af en eller anden årsag?

  Jeg kan ikke selv få mig til at lukke kattene ud udelukkende fordi jeg ikke vil være trælse for naboerne og de ikke skal påkøres. Deruover er det mit valg at have kat og ikke andres!


 • #12   14. maj Lige frem ulovligt at ha indekatte,....
  Det er måske så meget sagt.....
  Jeg er absolut tilhænger af udekatte.
  Men efter jeg er blevet gjort opmærksom på katteloven... i forhold til at de holdes på egen martrikkel...

  Har jeg svært ved at se hvor man skal ha kat så ? Ulovligt indekat ulovligt udekatte...


 • #13   14. maj Panther: Ros herfra...

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 3 Svar: 195
  #14   15. maj Hejsa kære Panther/Samsungs mor

  Der er desværre ingen kattelov - endnu.

  Jeg er helt sikkert med på holdet, der går ind for udekatte, med egen dør ind i huset/tilsvarende sikkert, trygt og lunt sted.

  Desværre har min nabos nabo det MEGET skidt med katte. Han gør sit bedste for at aflive dem, hvis han ser sit snit til det: Min 8 årige datter og jeg blev hver aften efter aftensmaden fulgt til busstoppestedet, hvorfra mine forældre skulle med bussen. Der er ca. 200 meter,

  Vores dejlige store kastrerede hankat Stribe fulgte hver aften med, men blev altid på samme side af vejen som vores hus ligger. Efter at have vinket til mine forældre i bussen gik vi hjemad - og fandt en aften vores skønne kat smadret, men ikke død. Der var tydelige tegn på, hvor på fortovet katten var blevet ramt af bilen (blodstænkene var som efter en overmoden tomat, ramt hårdt af et langbolds-bat) og katten lå ca. 5 meter længere henne ad fortovet. Der er endda både cykelsti og fortov på strækningen.
  Virkelig en grim oplevelse for os alle. Jeg bar katten hjem, men han døde blødende i mine arme

  Jeg vidste ikke hvem chaufføren var, men tænkte "DUMME SKID!"

  Et års tid senere kom min nabos nabo med et fiskeben fra sin havedam, hvor han sagde MIN kat havde ædt hans stør. Ok jeg betalte ham en regning på lidt over 1000,- kr. til en ny fisk "magen til" - og bad ham kontakte mig, hvis han fik yderligere problemer med katte i haven. Jeg tilbød ham en springvandspumpe, som ville starte automatisk, når en kat nærmede sig havedammen. Det ville han ikke have. Han fik så blot en kraftig vandpistol til haveslange.

  En måneds tid senere kom min kat hjem med skudsår og hagl i skulderen - naturligvis en søndag (høj takst hos praktiserende dyrlæge)

  Jeg tænkte: møgunger i det socialt-belastede boligbyggeri, der ligger et par hundrede meter i "kattelinie" fra vores hus.
  Undskyld til ungerne dér: Et kort stykke tid senere stoppede naboens nabo mig, da jeg var på vej i supermarkedet: "Hvis jeg ser din kat i min have skyder jeg den igen!"

  Så var det slut med det frie udendørslig og brug af kattelemmen i kælderdøren for mine katte

  Siden dén dag har jeg mistænkt ham for at stå bag de mange forsvundne katte er i vores villakvarter... Men det er ikke nemt at bevise noget.

  Så altså er mine katte indekatte, der selv siger til, når de vil ud i snor (flexline), hvor vi kan gå op til en km hjemmefra. Især Pusser (som blev aflivet efter lang tids sygdomme for et par år siden) elskede at gå tur - helst 5 - 10 gange i døgnet - nogle gange en kort tur andre gange MEGET langt - sådan føles det i hvert fald, når man skal stoppe og overveje situationen, snuse og markere mange gange undervejs.

  Mine to nuværende katte vil også gerne ud i snor, men ikke nær så tit som Pusser og ikke så langt væk.

  Ingen af de 3 katte, jeg har gået tur med i snor er blevet det mindste aggressive, selv om jeg undertiden har sagt nej til at gå tur

  De allerbedste hilsener


Kommentér på:
Update og udekatte