{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.004 visninger | Oprettet:

Kat vil ikke aes {{forumTopicSubject}}

Har I nogle gode råd til, hvordan man langsomt kan vænne en kat til at acceptere at blive rørt ved?

Jeg kan sagtens løfte hende (og her også ae hende), hun er utrolig nysgerrig og kan følge en i hælene en hel dag, putter sig gerne op ad mig i sofaen og sengen.

"Problemet" opstår når man vil røre ved hende. Hun kommer når jeg kalder, men hvis man vil ae hende, f. eks hen over ryggen kryber hun sammen og går et par skridt væk, for derefter at komme tæt på igen. Andre gange tror hun bare der skal leges.
Det samme når hun lægger sig hos mig i sofaen - hun rejser sig og lægger sig et andet sted hvis jeg vil røre ved hende.

Af og til lykkedes det dog i få sekunder af gangen at ae hende uden problemer.

Ellers er hun generelt en meget velafbalanceret kat. Hun nyder tilværelsen og samlivet med min hankat. De to er pot og pande - hunkatten vil altid hen og ligge ved hankatten, om hun så skal ligge ovenpå ham. De spiser, leger og sover sammen - de soignerer hinanden.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kat vil ikke aes
  • #1   24. maj 2017 Det kan være noget af en opgave at vænne en kat til at blive aet. Nogle gange lykkedes det, og andre gange gør det ikke. Derfor er det så vigtigt at vælge en kat/killing fra et godt hjem, hvor den er blevet tilstrækkelig socialiseret.

    Rør hende så snart der er en mulighed men aldrig tving hende. Og bliv ved. Tålmodighed, tid og mere tålmodighed. Benyt dig evt. af godbidder, hvis hun er til det. Så hun forbinder at blive aet med noget rart.


  • #2   24. maj 2017 Det første jeg tænker er Rygproblemer.
    Er du sikker på at hun ikke har smerter af nogen art?


  • #4   24. maj 2017 Jeg vil vove at påstå at hun ikke har ondt.

    Hun opfører sig ikke som en kat med smerter (og det har jeg da efterhånden erfaring med at se i forhold til min hankat).
    Det har dog også været i tankerne, men jeg kan uden problemer røre hende overalt når hun sidder stille og spiser - især ned af ryggen samt hofterne er der mærket ekstra godt på.

    Dertil leger hun gerne "voldsomt", sprinter let og elegant rundt i lejligheden, hopper og og ned af ting uden problemer etc.


    Jeg vil forsøge med godbidder .. Hun er så madglad at det godt kunne lykkedes. Og så fortsætter jeg ellers med at være tålmodig smiley

    Jeg har accepteret at hun ikke bliver en kælemis som min hankat - det er helt fint.
    Men nogle ting ville blive lettere, hvis jeg måtte røre ved hende .. som for eksempel når hun skal til dyrlægen, have ormekur/loppekur eller måske engang i fremtiden ville kunne gå med til at få klippet kløer (sidstnævnte er dog nok bare noget der forbliver en drøm smiley men hun er ikke altid lige god til at holde kløerne nede).


  • #5   24. maj 2017 Jeg har også en kat der helst ikke vil aes hele vejen ned at ryggen, så rynker hun pelsen.
    Mille var ikke specielt glad for at blive aet nogen steder i starten, så jeg startede bare blidt med at nusse hende langsomt bag ørene og kun holde mig til hovedet.
    Hun er heller ikke nogen nussegøj i dag, men jeg godt ae hende langsomt på begge sider af ryggen, uden at hun foretrækker.
    Det vigtigste er at give hende tiden og ikke overvælde hende med kærtegn. i starten aede jeg kun ganske kort, når jeg kom forbi, så det kan godt lade sige gøre at vænne katten til mere nus, men det er ikke sikkert det bliver så meget, som du gerne vil det smiley


  • #6   24. maj 2017 Min hunkat ville i lang tid ikke røres før vi havde præsenteret pande til snusning først. Så blev vi snuset godt og grundigt og så bonked pande. Det betød at nu måtte vi godt nusse lidt på kinderne/siden af hovedet. Aldrig hånden over hovedet eller ned af ryggen. (hun har så også haft en hård start på livet) nu behøver vi ikke bonke pande først mere (der gik 3,5 år) og vi må gerne røre hende over det hele, hvis vi starter forsigtigt ved en kind. Hun har boet her i snart 4,5 år og er virkelig faldet godt til smiley

  • #7   24. maj 2017 prøv at sæt hende op i hovedehøjde. det virker her i huset.
    de vil gerne nusse i hovedet, og nusse med deres hovede - deres måde at eje noget. og når de ejer os, så er det lidt mere ok at nusse

    det kan også være at hun bare er kilden. har og har haft nogle stykker som ikke bryder sig om at man rør dem på ryggen.
    men har da også en med gigt i ryggen, og der er stor forskel på hvordan de gør.

    og så kræver det ellers masser af tålmodighed


  • #8   25. maj 2017 Prøv at giv hende noget at spise som hun rigtig rigtig godt kan lide:) Så kan du prøve at udvikle det... Eller du kan også prøve at give hende nogle godbidder og så forsigtigt ae hende. Du kan også gøre som mig og ae lide fx. hvis hun lægger ned og så hvis hun prøver at rejse sig op, så enten giv hende nogle godbidder og/eller ignorere hende og så fortsætte. Håber dette vil hjælpe dig og held og lykke:)

Kommentér på:
Kat vil ikke aes

Annonce