{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
691 visninger | Oprettet:

En bror til Blob {{forumTopicSubject}}

Hmm så har jeg brug for jeres hjælp igen. Blob er nu 5 uger og han stortrives. Vægten siger nu 729 g. Han spiser vådfoder og tørfoder. Han går også fint på bakken.
Vores andre katte er interesseret i ham men de leger endnu ikke med ham.
Vi overvejer om det ville være en god ide med en bror til ham, så han vokser op med en næsten jævnaldrende.
Her kommer vores dilemma. Vi skal på ferie om en uges tid og er væk i 14 dage. I mens vi er væk bor min Mor i huset og en vores børn. De skal dog også være en uge på ferie sammen med os og her har vi arrangeret at kattene bliver fodret, nusset og får tømt kattebakker mindst tre gange om dagen.
Vi har i forvejen dårlig samvittighed over at tage væk især fra lille blob men ferien var jo købt og betalt før vi kendte noget til den lille fyr. Min mor kender han rigtig godt for hun har været og passe ham, give flaske, tørret mås, leget osv. når vi var på arbejde. Så den uge hun bor her har jeg det helt ok med.
Den anden uge Har vi to forskellige til at kigge til dem alle.
Nå men nu overvejer vi altså en bror til Blob. Hvad tænker i om det?
Skal vi, hvis vi beslutter at det et det rigtige, hente en killing før eller efter ferien? Jeg tænker at det ville være godt at han fik en bror så hurtigt som muligt, men minus at vi skal på ferie. Efter vores ferie vil han være næsten 9 uger. Er det for længe uden en jævnaldrende ?
Vi har kigget på alle internater på Sjælland men der er ikke nogen killinger, er det ellers ikke sæson for killinger?
Har også kigget på dba og her er der nogen interessante killinger som måske kunne være et godt bud.
Kom med gode råd.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  En bror til Blob
  • #1   16. jun 2017 En amme og søskende er det bedste for ham.

    Man må iøvrigt ikke formidle killinger under 12 uger, så det bliver nærmest umuligt at finde en bror til ham, med mindre der følger en ammemor med.


  • #2   16. jun 2017 Havde bestemt heller ikke tænkt en killing under 12 uger.

  • *Berit*
    *Berit* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2016

    Følger: 5 Følgere: 475 Katte: 5 Emner: 5 Svar: 508
    #3   16. jun 2017 Jeg syntes,at det er bedst at han får en bror,men jeg ville nok vente til de vil være jævnaldrende,altså få en der er 12 uger gl,når Blop er 12 uger.så vil de få mest glæde af hinanden smiley

  • #4   16. jun 2017 Enekillinger bliver mega sære. Just saying. Det har jeg prøvet mere end en gang, og jeg venter muligvis en enekilling mere nu her. smiley


  • #5   16. jun 2017 En sær kat kan også blive en kær kat smiley Jeg har været med til at flaske en enekilling op fra den var 10 dage - nu er den 17 år og ikke til at stå for smiley

  • #6   16. jun 2017 Det vil bestemt ikke være en dårlig ide at få en jævnaldrende killing til Blob, men vent til Blob er 12 uger og find så en killing på samme alder, det vil være langt det bedste eller i hvert fald vent til efter ferien med at finde de en 12 ugers killing.
    Nu skriver du at du har kigget på alle internater på Sjælland, så tænker jeg, har du blot kigget på nettet?? For killinger fra internater landet jo ikke på nettet før de er klar til formidling, så der kan snildt være en del som er ude i plejefamilier og ikke er klar endnu, de vil ikke være at finde på nettet, og det er også langt fra alle killinger der kommer på internettet, jeg ved feks at KV i Slagelse ikke sætter alle katte der er klar til formidling på nettet, så det kunne måske være en god ide at finde vej til dem eller besøge dem for at finde ud af om der er en killing der er klar til formidling om 4-7 uger, så kan den jo reserveres hvis man falder for en.


  • #7   16. jun 2017 Tak Heidi det lyder som en god ide. Jeg havde slet ikke tænkt på at der måske var killinger der ikke er på nettet endnu. Jeg må ringe rundt og snakke med dem. Tak for gode råd. Det lyder som om de fleste mener vi skal vente lidt eventuelt til han er 12 uger.


  • *Berit*
    *Berit* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    aug 2016

    Følger: 5 Følgere: 475 Katte: 5 Emner: 5 Svar: 508
    #8   16. jun 2017 Killinger på 12 uger,prøver kræfter med deres søskende,og det kan nogle gange være lidt voldsomt,nok for voldsomt for en på 5 uger da,så meget bedre hvis de er jævnaldrende smiley

  • #9   16. jun 2017 Tak Berit, det giver selvfølgelig god mening smiley jeg er nemlig meget i tvivl om det er bedst for ham at vente da vi jo ikke kan få en jævnaldrende , eller om det vigtigste er at han får en bror nu.

  • #10   16. jun 2017 I må da lige have et billede af den nu knap-så-lille trold

    profilbillede
  • #11   16. jun 2017 Du har ret med hensyn til socialisering at en jævnaldrende killing nu ville være ideelt, men det er jo nok lidt svært med en jævnaldrende, og så vil jeg mene at det næst bedste er at vente 4-7 uger mere og så få en jævnaldrende når han er omkring de 10-12 uger, for som Berit nævner så vil en 12 ugers killing lige nu være alt for voldsom for ham.

    Han vil altid være en ener og måske have sine særheder, men han skal nok lære at være kat, og selv om de voksne katte ikke leger med ham, så lærer han alligevel af dem, for han ser på dem og han ser hvordan de opfører sig og hvordan de interagere med hinanden, samt jeg tror at de nok skal fange interesse for ham med tiden, men voksne katte kan være lidt forsigtige omkring små killinger, fordi de ikke helt ved hvor de har dem samt om der kommer en vred missemor farende rundt om hjørnet, de skal lige se ham and og studere ham på afstand, det skal nok komme, men en jævnaldrende er ideelt for de voksne katte kan også syntes han bliver irriterende en gang imellem, nu ved jeg godt at dine katte ikke er super gamle, men deres aktivitetsniveau er alligevel lidt anderledes end en killings, her tænker jeg på når han bliver ældre og virkelig skal afprøve grænser, for det er han slet ikke nået til endnu, hvis du tror det, bare vent til han bliver 8-10 uger så skal du se hvad han kan finde på smiley


  • #12   16. jun 2017 Hæ Hæ ja for hver dag kommer det mere og mere krudt i måsen på ham. Han er i sin kravlegård når vi ikke kan holde øje med ham, men når vi er hjemme løbet rundt i måsen på os. Han vil rigtig gerne lege med de andre. Orlando er mægtig nysgerrig og de har også leget lidt sammen, så det skal nok komme. Frodo er også nysgerrig men lidt skræmt endnu. Obelix er en gammel herre bliver snart 11 år, han ignorerer ham bare. Hunden synes han er mægtig spændende og lidt mærkelig.

  • #13   16. jun 2017 smiley smiley smiley
    Det varer ikke længe før han ikke fik der sig i at være i kravlegården, tro mig smiley jeg havde også en kravlegård til mit sidste plejekuld i den tro at det kunne holde dem i de på afgrænset område, men der tog jeg fejl de var ikke mere end 6-7 uger før de var små udbryderkonger og så fjernede jeg afspærringerne for de kunne jo ikke finde ind til mad og kattebakke igen selv smiley


  • #14   16. jun 2017 Hihi!
    Vi troede at en stor vasketøjskurv var et sikkert hjem for vores lille flaskekilling for 17 år siden...
    En dag kravlede hun op af kurven men hovsa... hun kunne ikke komme tilbage i sin vasketøjskurv smiley

    Jeg er altså vild med Blob - både kræet og navnet smiley

    Jeg er også helt med på, at når han er 12 uger skal han have sig en bror smiley
    Og så lige GOD FERIE!


  • #15   16. jun 2017 Hi hi tak. Det er knægten der har givet ham navn, og som han sagde, blob sagde det og så var han født smiley han synger også godnatsang for ham hver aften, lille blob nu skal du sove nu begynder alt det sjove ....... vi glæder os selvfølgelig til vores ferie for vi trænger virkelig til den, men hvis vi havde vidst at vi skulle have en killing så havde vi ikke valgt at tage på ferie. Blob var en uforudset overraskelse men hold da fest en super god overraskelse.
    Vi venter med at finde en bror til Blob til han er 10-12 uger. Tusind tak for jeres hjælp og opbakning smiley


  • #16   16. jun 2017 Jeg er helt klart ikke til sære katte uden kattesprog. Sorry men der er altså grænser for, hvordan jeg ønsker, at en kat skal være. Og urenlighed, aggression osv. hører ikke på min dagsorden.

    Der er intet sødt ved at beholde en 5 ugers killing hjemme, når den går alene uden mor eller søskende.


  • #17   16. jun 2017 Mon ikke han lære kattesprog af vores andre tre katte og mon ikke han allerede har fået noget med fra hans mor. Helt ok du har en mening. Mon dog alle katte uden mor og søskende bliver aggressive og urenlige.
    Vi har desuden talt med internater som ikke kunne hjælpe os.


  • #18   16. jun 2017 Jeg har haft to, der har levet uden kattemor og søskende. Da var de hhv. 7 og 5 uger gamle. Og jeg gør det ALDRIG igen. Den ene måtte aflives pga. urenlighed, og den anden var aggressiv overfor alle andre end mig.

    Det er altså ikke for killingens bedste, det du har gang i. smiley smiley


  • #19   16. jun 2017 Kan ikke lige se hvad jeg ellers skal gøre

  • #20   16. jun 2017 Det er skrevet flere gange. Ammemor og søskende. Alfa og omega.

  • #21   16. jun 2017 Hmm har du læst hvad jeg skrev ?

  • #22   16. jun 2017 Jeg kan ikke se nogen steder, at du har ledt efter amme til ham. Nu er jeg i en del ammegrupper på FB, og da har jeg heller ikke set opslag fra dig af.

  • #23   16. jun 2017 Er ikke på fb

  • #24   16. jun 2017 Jeg ser heller ingen annoncer herinde.

    Ej heller at du har skrevet, at du har ledt efter amme.


  • #25   16. jun 2017 Nej jeg giver ikke min killing til nogen jeg ikke kender. Jeg må jo heller ikke videreformidle en killing under 12 uger

  • #26   16. jun 2017 Selvfølgelig må du overlade en killing til en amme. Alt andet er da helt tosset. Prøv at læse op på lovgivningen.

  • #27   16. jun 2017 Det ændre jo ikke på at jeg skal overlade min killing til fremmede. Måske får du ret og vores lille Blob bliver en frygtelig kat men vi gør det vi mener er rigtigt. Tak for gode råd. Nu vil jeg finde min seng. Godnat

  • #28   17. jun 2017 Du gør din kat en bjørnetjeneste. Du bør tænke på kattens ve og vel.

  • #29   17. jun 2017 Altså Susanne:
    Jeg vil æde min gamle hat med svederem, sennep og ketchup på, at der er mange katte derude som er opflasket. Den har jo kattekontakt og med tiden skal den nok lære at være kat.

    Vi har alle vores erfaringer og ikke 2 katte er ens smiley


Kommentér på:
En bror til Blob

Annonce