{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
935 visninger | Oprettet:

Er mine katte underlige? {{forumTopicSubject}}

Ja det spørgsmål giver jeg mig selv rimelig ofte :o)

Oliver opfører sig i det hele taget mærkeligt. Nærmest som om han var et menneske. Han går rundt og småsnakker hele tiden, og siger man noget til ham svarer han altid. Når jeg gør rent i bakkerne sidder han altid pænt ved siden af og studerer nøje hvad jeg har gang i. Og så skal begge selvfølgelig lige afprøves, lige når jeg har gjort dem rene :o)
En anden ting han gør, som jeg ikke kender grunden til er, at han nogen gange går hen og skraber ved maden. Lige ved siden af skålen kan han godt stå og skrabe i ca. 5 minutter. Han gør det næsten dagligt. Hvad kan det være?

Zira er utrolig kontaktsøgende. Aldrig i mit liv har jeg haft en kat der har været så kælen. Hun får simpelthen aldrig nok.. Hvis man stryger hende en enkelt gang spinder hun simpelthen som jeg ved ikke hvad, og så er hun slet ikke til at slippe af med. Ved ikke om det overhovedet er normalt at hun er så ivrig. Hun kan ikke ligge stille og blive nusset, nej hun skal helst vælte rundt på skødet, op i ansigtet og nusse, slikke og sutte på ørerne og op og kravle i håret. Jeg har lidt en mistanke om at hun ikke var de 12 uger, da vi fik hende som sælgeren sagde hun var. Kunne det tyde på det? Eller er det helt normalt?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er mine katte underlige?
  • #1   8. nov 2007 jeg synes det lyder temmelig normalt, kan kende alle tingende her hjemme fra.
    Det med at snakke, det gør chulo her hjemme, nogle gange så meget at jeg er ved at blive vanvittig.
    At afprøve bakkerne er vel også meget normalt, de skal jo lige markere at det er deres bakker.
    Skrabe ved maden, det er bonnies mani. Det er fordi hun gemmer den. Hvis der ligger noget i nærheden ryger det op i skålen, så jeg vil tro at han er så længe om det fordi det rent faktisk ikke bliver dækket smiley

    Det med at være kælen, det er malou også og jeg kan ikke være i fred, for vi skal da kæle... At hun sutter og ælter og er meget kontakt søgende er højst sansynligt fordi hun har været under de 12 uger ja...


  • #2   8. nov 2007 Til det med Zira:

    Zira er ligesom min Mille ^^ og elsker også at blive kælet med osv.. - Så der er vist ikke noget galt! ;O)

    - Men hvad ved en 13årig ?!


  • #3   8. nov 2007 hvis du synes at dine katte er underlige, så ved jeg ik hva jeg ska kalde min killing.. Sindsyg? *gg*

    Hvis jeg sidder på kanten af stolen mens jeg er på computeren hopper hun stille op på stolen klatret op af min ryg (gør ik ondt) og så sidder hun ellers på skulderen af mig.. Andre gange ska hun ligge op under hagen på mig..
    (hun var heller ik 12 uger da jeg fik hende...)


  • #4   8. nov 2007 Hej din kat Zira . lyder fuldstændig som min mis

  • #5   8. nov 2007 Den kedlige kliniske forklaring:

    Katte kommunikere jo med hinanden som en del af deres socialisering og ja -du er i hans forstand en kat, så han forsøger jo at kommunikere/snakke med dig.

    Det ville være sjovt at vide hvad de egentlig fortæller os!
    Kunne man forstå dem er jeg bange for, at de fortæller os at vi er ret håbløse katte!


    Normalt tildækker katten sin afføring/urin, der hvor den opholder sig. Hvis en kat ikke selv dækker sin afføring til vil, hvis der er flere katte, en anden kat sørge for at det sker. Dette gøres for at "skjule" overfor rovdyr at det er her kattene holder til. Når vi skifter bakken frigives duftene og holder katten holder øje med at vi den forventet adfærd.

    Udenfor deres hjemmeområde vil katte afmærke med med deres afføring/urin, som en markering til andre katte, så naturligvis skal det nye grus, duftafmærkes.

    Denne lidt selvmodsigende adfærd, skyldes at katte jo er vænnet til at besørge på det der er deres hjemmeområde.

    At katte skraber ved deres mad, er en naturlig følge af deres jagtinstinkt. Selv om maden er "død" er det en naturlig og dybtboende adfærd hos tamkatte.

    Når en kat nusser og eller "stanger" som det også bliver kaldt, afsætter den duftmærker på dig!

    Sutteriet, er en killingeadfærd, og kan meget vel skyldes at den har været for ung til at komme fra moderen.


    Men, men ...........vi vil jo helst tildele vores katte menneskelige egenskaber og som det naturligste bruger vi den menneskelige erfaringsramme til at tolke på adfærden.


  • #6   8. nov 2007 Mai: har du så en forklaring på at min killing opfører sig som en abe? smiley

  • #7   8. nov 2007 LOL.

    Mit første spørgsmål er:

    Har du tavle på den, så vi kan udlukke at den er en abe forklædt som kat?

    Det næste vil så være at få præcisere hvad du mener med abeadfærd?



  • #8   8. nov 2007 Mai: nej det har jeg ik.. "ved" at hun er 25% norsk og resten huskat.. (det siger de)
    Kig lidt længere oppe der har jeg beskrevet det smiley


  • #9   8. nov 2007 Oliver & Zira..

    Det ser ud til alle herinde oplever det samme, med deres katte, og det gør jeg så åz... Smil..

    Vil dertil så sige at min kælepotte er som beskrevet nu af flere, ikke er taget fra før 12 uger, da hun er herhjemme med sin mor, men at hun kravler åz op ad mig over ryggen, sutter og patter på mig og skal bare være i nærheden af mig hele tiden.. Så 12 uger´s reglen er vist ikke helt gangbar hver gang..

    KnuZz Mette


  • #10   8. nov 2007 *Lil'pigen *

    Trods tusinde af år i samvær med mennesket, har katte altså ikke gennemgået en evolution hen imod mennesket. Vi mennesker har derimod evnen til at tillægge dyr menneskelige egenskaber. Eller i dit tilfælde abeligende egenskaber! (Er du sikker på at de resterende 75% er ren huskat og ikke.....????) :0)

    Katte bevarer deres killingetræk/adfærd selv om de er voksne (kaldes neoteni) og det er den adfærd du oplever.

    Vi overtager jo kattene, lige fra deres mor, og bliver derved en slags "mor-kat" for killingen. Det gør vi fordi den adfærd vi udviser minder om kattemoderens: vi sørger for dens mad og berører/ nusser den. Katte vil derfor naturligt udvise killingeadfærd overfor os!

    Det med at katte gerne vil ligge tæt, mener man også skal findes i kattens naturlige instinkter for overlevelse. De gør det dels for at holde varmen, men også for at modstå et evt. angreb. Nyere forskning har dog påvist at det har en social funktion.

    Selv om katten betragter os som en "mor-kat" vil den på andre tidspunkter betragter os som en uviden killing. Det er f.eks. det vi oplever, når de aflevere en mus/fugl til os. Her vil katten forsøge at lære os at nedlægge et bytte. Afhængig af, hvor katten mener vi er i vores træning, vil musen/fuglen være død eller levende. Katten vil opfatte vores "smiden musen/fuglen ud" som om at vi altså ikke har lært at "jage" endnu og vil gentage forsøget.

    Skal vi tage udgangspunkt i tråden: "Er mine katte underlige!" - Hhmm, tja! Katte er om ikke underlige, så dejlig facinerende!


  • #11   8. nov 2007 mai: jeg har også siddet og tænkt meget over om de sidste 75% var huskat.. Jeg tvivler meget nogen gange.. hun virker skam ikke sådan hehe

  • #12   8. nov 2007 Nu må jeg altså ind og se dine aber! :0)

  • #13   8. nov 2007 ¨har 1 abe og to dovne katte smiley

  • #14   8. nov 2007 Har lige været inde på dine katte.

    Beklager der var ingen aber imellem! :0)


  • #15   8. nov 2007 hun er forklædt som kat.. Jeg er sikker.. Du har ik set hendes opførelse smiley

    Jeg kender ik lige nogen hvor ens kat sidder på skulderen hehe


  • #16   8. nov 2007 Min mand havde sådan en kat(?) !

    Den elskede at være på hans skulder. Den blev siddende selv om han gik rundt og lavede forskellige ting! Om den troede, at den var en abe, eller et halstørklæde skal jeg lade være usagt! :0)


  • #17   8. nov 2007 Mai: puha så er det ik kun min der er tosset smiley

Kommentér på:
Er mine katte underlige?

Annonce