{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.946 visninger | Oprettet:

Sterilisering af hunkat.. {{forumTopicSubject}}

Jeg har en ung hunkat som er på p-pller nu indtil hun bliver steriliseret..
Jeg er nu ved at underøsge hvem der skal sterilisere hende, dyrlægen jeg plejer at bruge steriliserer for 1.500 kr, men det er kun hvor æggelederen skæres over og det er uden øremærkning/vacc osv.
Jeg har læst flere steder at man fortrækker at fjerne hele livmoderen ved sterilisation, men det tager min dyrlæge den dobbelte pris for, det syntes jeg er lidt voldsomt.
Jeg har set på nettet der er steder hvor de sterilisere for 1.400 og det er MED at livmoderen bliver fjernet..
Min dyrlæge siger man kun fjerner livmoderen hvis der er noget "galt"..
Det var der hos min Gråmis da hun blev steriliseret, så hun fik fjernet sin livmoder, men Silli blev bare normalt steriliseret for den halve pris...
Jeg er ærlig talt skrupforvirret over det..
Hvad mener i mht om man fjerner livmoder eller ej ?
Og hvad mht pris i forhold til hvilken type sterilisation ?
Hvad skal prisen inkludere ?
Hun SKAL steriliseres, men spørgsmålet er bare hvordan og hvad der er rimeligt det koster i forhold til hvad det inkluderer..
Det er Solaima som skal steriliseres, hun er sund og rask, men skal bare ikke have killinger.... :¤)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Sterilisering af hunkat..
  • #1   17. mar 2009 ps...
    Hvilken type narkose bruges normalt ved sterilisation ?
    Jeg tænker på hvornår bruger man inhalations-narkose og hvornår injektion ?
    Er det der prisforskellen ligger for jeg har hørt inhalationsnarkosen er dyrest, men hvad er bedst og hvad er forskellen udover metoden den gives på ?
    Det skal ikke være prisen der er afgørende for hvem jeg vælger, men hvis den billige dyrlæge er lige så god er der vel ingen grund til at vælge den dyre, jeg tvivler på det bare er den dyreste som er bedst..


  • #2   17. mar 2009 Det er fundstændig korrekt at de fleste dyrlæge kun fjerner æggestokkene - livmoderen fjernes kun hvis den udgør risiko. Det er fuldt forsvarligt.

    Om prisen skal være så meget mere for at få det hele fjernet kan jeg ikke svare på.

    Hun er godt nok en skøøøøn misser:-)

    Hvor bor du mere præcis - det er billigere på den klinik jeg bruger


  • #3   17. mar 2009 Jeg ved at min dyrlæge lægger katten i væskedrop under sterilisering. Om de bruger inhalations elelr injectionsnarkose er jeg i tvivl om - een ting ved jeg dog, det er en af danmarks bedste klinikker til kat.

  • #4   17. mar 2009 Jeg bor i ringsted..
    Da Gråmis blev steriliseret, kom hun faktisk til dyrlægen pga mistanke om underlivsbetændelse, (hun havde haft udflåd nogle dage, jeg trode i første omgang hun var blevet gravis trods p-piller) da dyrlægen scannede hende kunne hun se "noget" i livmoderen, men at det ikke kunne være en killing fordi det der "noget" var meget stort, så vi blev enige om at nu blev hun striliseret ved at fjernet livmoderen pga der var noget galt derinde...
    Det viste sig at være en kæmpe stor død killing der var der, så godt hun blev opereret, der var ikke flere killinger..
    En af hendes tidligere killinger skulle også steriliseres, og det sagde dyrlægen jeg fik til normal pris, for der skulle hun jo ikke fjerne livmoderen da hun var sund og rask.
    Jeg kom så også med en hankat (Mippi) der skulle kastreres og fik derved lidt rabat.


  • #5   17. mar 2009 Det er nok lidt langt at køre til Skovlunde fra Ringsted.

    Har en opdrætterven der fik sig en meget kedelig oplevelse hos en dyrlæge i Ringsted på en nattevagt - så kedelig det nær havde kostet katten livet og dyrlægen fik en næse fra den danske dyrlægeforening. Kan ikke huske hvem dyrlægen var.
    Ved dog at katten kun overlevede ved en snarrådig opdrætter og en hammerdygtig dyrlæge og dyrlægeassistent


  • #6   17. mar 2009 Lis - Hvilken klinik bruger du?

  • #7   17. mar 2009 Puuha at hun har haft sådan en grim oplevelse, gad da godt høre hvem det var ? :¤(
    Jeg tror det tager ca 45 min at køre til skovlunde herfra, og jeg bryder mig ikke om at køre bil med katte da jeg har prøvet at køre med to der blev køresyge (ikke nogen af mine egne)...
    Det var en rædselsfuld køretur resten af vejen..
    Ved du hvad en sterilisation koster der hvor du kommer ?
    Jeg har "kun" dårligt kendskab til en dyrlæge i ringsted som ikke kan se forskel på hver ende af en hest, selvom hun kalder sig specialist i heste...
    Man må vist ikke nævne navne om sådan noget i en tråd her (er det ikke udhængning, selvom det er for at advare folk ?)
    Men hvis du finder du af hvem den der nattevagt er, må du meget gerne sende en PB med det, så kan jeg også sende en med hvem"heste"-dyrlægen er..


  • #8   17. mar 2009 Jeg bruger, og har brugt i rigtig mange år, Dyreklinikken Skovlunde-Herlev

    Både mine dyr og jeg bliver godt behandlet der. Der kommer mange opdrættere, og de er jo krævende, det er en klink med stor viden på kat. Mange af Jer har sikkert været til et eller flere af Stig Feldballe's foredrag - han ejer klinkken.

    Jeg mener det koster omkring 1250 for en sterilisering - klinkken støtter i år FIP forskningen for hver neutralisering der foretages.

    Jeg skal nok få mere info om den rædselsnat i Ringsted. Forkert og forældet narkose (bruges til hund) kejsersnit hvor alle lag på katten var syet med een lang tråd - der gik op - og så kom tarmene.


  • #9   17. mar 2009 Føj for en grim oplevelse med den nattevagt der, den dyrlæge vil jeg gerne advares imod så jeg ikke kommer til at bruge den..
    Gad vide om vedkommende har været fuld eller noget, måske komme lige fra byen af.
    Det lyder jo fuldkommen forrykt, vedkommende burde jo fratages sin ret til at praktisere som dyrlæge... :¤(
    Gad vide om der lkan være tale om den samme jeg har en dårlig oplevelse med ang heste, sender lige en PB, men der var det "kun" lus på min pony hun ikke kunne se, og da jeg selv fandt levende kravl og ringede til en anden sagde han: "jeg er ikke i tvivl om hvilken dyrlæge du taler om, du behøver ikke sige hendes navn, jeg har fået mange kunder som er kommet fordi de var utilfredse med hendes behandling, en anden gang du skal bruge en dyrlæge til din hest, så ring til en der har set en hest før"...


  • #10   17. mar 2009 Mine dyrlæger, Faxe Dyreklinik, tager ca. 1500 kr. for neutralisering af hunkat (livmoder fjernes også) + øretatovering og registrering.

    Deres holdning er for øvrigt, at <b>alle</b> hunkatte, der har fået p-piller, bør få fjernet livmoderen.


  • #11   17. mar 2009 Mega: Så lyder det godt nok som om min ellers sædvanlige dyrlæge har taget en overpris for at fjerne en livmoder hos min gråmis...
    Solaima har fået p-piller i ca 2 mdr, vidste ikke at de råder til at fjerne livmoderen pga det, er det for det kan være kræftfremkaldende eller ?
    Jeg er nød til at finde en ny dyrlæge end dem jeg ellers har brugt, for nu ved jeg at de har en ansat som har lavet en kæmpe brøler, heldigvis er det ikke hende som har opereret nogen af mine, men at hun er på den klinik er nok...


  • #12   17. mar 2009 min lille mis pjevs, var kommet i uheldige omstændigheder.
    Hun fik fjernet killinger + livmoder og det kostede 1800 kr og det var for 10 år siden.


  • #13   17. mar 2009 "Solaima har fået p-piller i ca 2 mdr, vidste ikke at de råder til at fjerne livmoderen pga det, er det for det kan være kræftfremkaldende eller ?"

    Nemlig!
    De gør det også, hvis hunkatten har haft killinger.


  • #14   17. mar 2009 Det med at fjerne lvmoderen når katten har født elelr været på p-piller har jeg talt med min dyrlæge om - han spurgte hvor jeg havde det .... fra.

    Klinikken har i mere end 25 år også fixet Kattens Værns Katte - så de har stor viden på det område. Plus det er dyrlæger der sætter sig ind i den nyeste forskning.


  • #15   18. mar 2009 De af mine genudsætningskatte, der de seneste år er neutraliseret via Kattens Værn, har også fået fjernet livmoderen.

    Selv kort brug af p-piller kan have dannet kræftceller, og ved drægtighed og fødsel har livmoderen været i brug.

    Der er ingen grund til at løbe en unødig risiko, når problemet kan løses ved at fjerne en livmoder.

    Faxe-dyrlægerne er jævnligt på kurser og konferencer i udlandet (og underviser også), men jeg synes da, du skal ringe til Lene Thaulow, nu veterinær leder på Vordingborg Dyrehospital.


  • #16   18. mar 2009 Jeg undrede mig også lidt over det med p-pillerne på så kort tid kan være så skadelige, for så burde de jo være forbudte hvis de var det...
    Hvad er så forskellen på p-piller til mennesker og katte ?
    Jeg har hørt om dem til mennesker de har den modsatte virkning, nemlig at de forebygger kræft.
    Fordi en kat har killinger (det har solaima jo ikke, hun er kun selv en stor killing/ungkat), hvorfor skulle livmoderen da være i risiko for kræft ?
    Så løber alle opdrættere jo også en risiko ved at avle på deres katte, selvom de aldrig har fåetp-piller.
    Jeg ved at med mennesker fjerner man heller ikke normalt livmoderen ved sterilisation, for selv om man er steril, har den en vigtig funktion, det er noget hormonelt, kan ikke hele den lægelige forklaring.
    Men jeg tør ikke bruge min nu gamle dyreklinik, for tanken om den meget uheldige dyrlæge der er der...
    Jeg syntes forøvrigt det navn Lene Thaulow siger mig noget, kan bare ikke huske hvorfra, er hun rytter ?
    Jeg vil undersøge det nærmere nu, hvem der skal operere min kat og hvordan...
    der burde næsten være en eller anden slags register hvor man kunne se/afgive en slags "karakter" for dyrlæger, så man kunne finde ud af hvem der er gode/dårlige og har lavet hvilke brølere...


  • #17   18. mar 2009 Janni Y

    "Hvad er så forskellen på p-piller til mennesker og katte ?
    Jeg har hørt om dem til mennesker de har den modsatte virkning, nemlig at de forebygger kræft."

    Pest eller kolera?
    Man kan få blodpropper af P-piller - så må du selv begynde at regne på hvilken der har den bedste overlevelses procent og om man tør ta´chancen.

    Lene Thaulow er rytter og dyrlæge
    (link fjernet)


  • #18   18. mar 2009 ok jeg spørger bare, jeg har aldrig selv taget p-piller, men havde hørt det med de skulle forebygge kræft i en grad.
    Det burde jo være ulovligt at sælge p-piller til menesker og dyr hvis risikoen er så høj for dødelige sygdomme..
    Lene kan jeg huske fra jeg red på en rideskole i herfølge for 25 år siden, husker hende ikke som person, kun navnet... :¤)


  • #19   18. mar 2009 Nu har jeg fundet en dyrlæge der skal sterilisere Solaima, men de skal først klippe min anden kat Mippi der desværre har fået for ,mange knuder i pelsen før jeg opdagede det.
    Jeg har tid til Mippi fredag i næste uge, Solaima får en tid senere for mine katte er udekatte og kan ikke enes indenfor ret længe af gangen...
    Må man sætte link ind her på en dyreklinik ?
    De dyrlæger der er der har overtaget klinikken efter en gammel dyrlæge, så jeg kender dem ikke ret godt, brugte engang klinikken da den gamle havde den.
    Mener de kommer fra KBH, tænkte at nogen af jer måske kendte til de dyrlæger..
    De fjerner forøvrigt også livmoderen når de steriliserer...


  • #20   18. mar 2009 For ikke at undgå misforståelser er det KV Frederiksberg katte klinikken har taget sig af og fixet - andre områder i andet kan bruge andre klinikker.

    Det er nok som med religion - jeg har intet behov for at tale med en anden dyrlæge, Toms Schantz Kristensen og Stig Feldballe indsigt og viden stoler jeg så meget på det ikke er nødvendigt at gå andre steder.

    Kattens Værns pjece
    (link fjernet)

    Dyrefondets pjece (Tom Schantz Kristensen)
    (link fjernet)

    Dyrenes beskyttelses pjece
    (link fjernet)


Kommentér på:
Sterilisering af hunkat..

Annonce