{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.691 visninger | Oprettet:

Er det okay......flaskekilling {{forumTopicSubject}}

Jeg kan IKKE forstå hvordan en masse katteelskende mennesker kan sidde og rose et menneske som flasker en lille enlig killing, når disse udtalelser sættes på skrift af vedkommende.



"han får min søsters kat på besøg af og til "

"Han kommer til at være en indekat resten af hans liv"

"han har overlevet, og det er det vigtigste lige nu"

"Han har forskellige mennesker til at passe ham, og de sørger for ham."

"Og at han ikke bliver normal som andre katte, må man jo tage med sig. "


Er det mig som er tosset ??
Er det virkelig okay i katteverdenen at lade en lille vokse op alene når der er muligheder for at få den sammen med andre katte ?




Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er det okay......flaskekilling
  • #2   4. jul 2010 nu er det jo altid svært at vudere noget ud fra så lidt

    og der er jo sikkert flere nuancer end det du skriver.

    jeg vil personlig ikke opflaske en killing uden mor, det finder jeg ganske utilstedeligt, særlig når der findes masser af ammermødre derude - men skulle jeg en dag så i den situation, at jeg har en lille killing, som ikke har en mor - så må jeg tage den derfra.

    Det har jeg så faktisk prøvet - nemlig med mit Ykuld. Yamina var enebarn taget ved kejsersnit og missemor ville bare slå hende ihjel. Så jeg valgte at få hende aflivet - men i sidste øjeblik kom min foderværtsfamilie mig til undsætning. De var dybt rystet over, at jeg ville slå en sund og rask birmakilling ihjel ( jeg tænkte slet ikke lige i kaoset over, at jeg kunne bruge en amme, som havde 3 uger ældre børn, fordi jeg har lært, at det skal være nogenlunde samme alder ). De tog den lille til sig, og måtte dog give hende sonde mange gange om dagen til hun var stærk nok - hun havde trods alt 3 fede ældre søskende på over 350 gram og hun vejede 62 gram. Men hun lever idag i bedste velgående og er noget af det kærligste du kan finde

    HIlsen Heidi


  • #3   4. jul 2010 Jamen Heidi, din lille Yasmin, voksede jo netop ogsa op med andre katte der kunne vise den hvordan man er kat.


    Det er hele forskellen.

    Jeg har et par stykker af de katte, som har været Unge pigers "redningsprojekter, og de har det sandelig godt nok svært.
    Én har jeg fået aflivet, da den var for gammel til at kunne omstille sig til livet som kat.
    Lige pt har jeg 2 "hold" som jeg heldigvis har fået så tidligt at jeg, med dygtig hjælp fra de meget sprogstærke af mine katte, har en chance for at gilve dem et nógenlunde anstændigt liv.



  • #4   4. jul 2010 Jeg kender ikke baggrunden for dit indlæg, men umiddelbart vil jeg svare: Nej, det er ikke dig, der er tosset.

    Jeg undrer mig tit over, at små, moderløse killinger skal reddes for enhver pris. Jeg er helt overbevist om, at det ofte handler om at tilfredsstille sine egne behov frem for killingens. Man nyder de skulderklap, man får for sine "gode gerning" og glemmer helt at tage højde for kattens fremtid. Og for unge piger tror jeg også nogle gange, det handler om yngelpleje instinkter. De øver sig i at pleje små hjælpeløse væsner. Jeg ville så bare ønske, de ville øve sig på noget, som ikke kunne tage skade af forsøget.


  • #5   4. jul 2010 Ha ha ulla, som du kan sige det, Men jeg vil osse meget gerne donere nogle. D

    Og NEJ man skal ikke redde et dyr for enhver pris. Uanset om vi snakker katte eller andre dyr er artsfæller en meget vigtig del af om dyret får et godt liv. De "tøser" får bestemt ikke nogen glorie fra mig, de gør det kun af egoisme.
    Så NEJ Bente, du er ikke tosset, for så er vi sgu mange der er.


  • #6   4. jul 2010 Det er aldrig i orden at opflaske dyr uden at have artsfæller til at lære dem den korrekte adfærd.
    Men man ser desværre ofte at folk ikke tænker længere end det romantiske billede af at opfostre et lille hjælpeløst dyr.
    Så Bente, hvis du er tosset så er du vist ikke den eneste herinde der er det:-)


  • #7   4. jul 2010 Jeanette, det gør det jo kun endnu mere idiotisk og egoistisk

  • #9   4. jul 2010 "Han kommer til at være en indekat resten af hans liv"

    Det behøver altså ikke være dårligt.. Der er masser af katte der har det fint som alene katte..

    Og der er også masser af katte der har det fint som indekatte, mine 2 er et godt eksempel på det..

    Men ud over det, så syntes jeg ikke det lyder korrekt, det lyder som en der vil spille helt..


  • #10   4. jul 2010 Kommentaren "Han kommer til at være en indekat resten af hans liv"
    var en begrundelse for at det var okay hvis han ikke blev normal, dette gjorde det i mine øjne endnu værre og forfærdelig egoistisk.

    Katrine N.

    Baggrunden for mit indlæg: Er en ung pige herinde som har en lille killing. Rigtig mange kom med rosende indlæg og masser af skulderklap, dette fatter jeg bare ikke.
    Vi som kom med råd og forslag om at killingen skulle sammen med andre atte blev straks sat på filter og kaldt " møg kællinger"

    Jeg ville ønske at loven forbød de situationer hvor "småtlinger" bliver til legetøj og alt for ofte kommer til at lide en grusom død.


  • #11   4. jul 2010 Det er mig i den grad uforståeligt, at man kan klappe nogen på skulderen for i den grad at lade egoisme og "dovenskab" (eller hvad, der nu ligger til grund - det kan jeg retfærdigvis egentlig ikke udtale mig om - kun gisne) komme forud for en lille killings tarv. Én ting er manglende viden trods gode hensigter, men når man nu har fået den rette vejledning til, hvordan man gør det bedste for killingen og konsekvent vælger at ignorere dette, ja så mener jeg ikke længere, det er killingens tarv, men snarere ens egne ønsker og behov, man prioriterer, hvilket - i mine øjne - er meget forkert.

    En kattekilling har både brug for voksne katte, der kan lære den at være kat, og den har brug for jævnaldrende at lege med osv.

    Jeg har voldsomt ondt af den stakkels lille killing... smiley


  • #12   5. jul 2010 Hej alle sammen
    Jeg er ejeren af denne omtalte killing. Min brors hund og jeg fandt ham i en papkasse bag en container, da jeg luftede ham. Først tøvede jeg med at tage ham ind, så jeg gik hjem igen. Men der gik ikke lang tid før jeg løb ud igen og hentede ham hjem. Han lå som sagt i denne store papkasse på et par hullet jeans og ved siden af, lå der en skål med udtørret mælk.
    Jeg har aldrig ejet dyr, kun passet min brors hund engang i mellem. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre, så jeg ringede til den lokale dyrlæge og jeg ringede til Falck. Begge fortalte, at den ikke ville kunne overleve uden en mor - fordi killingen ikke havde fået modermælk og de vigtige ”byggesten” til immunforsvaret. Jeg fik ondt af killingen, så jeg købte noget modermælkserstatning og satte mig til at læse en masse om hvordan man skal opfostre en killing – da jeg overhovedet ikke ved noget som helst om det.
    Dette handler på ingen måder om, at jeg vil være en helt og se godt ud i nogens øjne. Mit hjerte kunne ikke bare bære tanken om, at nogen mennesker havde efterladt denne hjælpeløse killing uden sin mor i den hede sommer. Min hensigt har kun været god, og jeg ville give min lille ven en chance til.

    Da jeg har et fuldtidsarbejde, indså jeg, at jeg ikke kunne stå op hver 3. time og fodre katten, så min kæreste hjælper til herhjemme i fuldtid. Det er et krævende arbejde, men killingen har taget på af det, og han er sund og rask ifølge dyrlægen, så det giver håb for os.
    Min bror og hans forlovede (denne negativt omtalte kvinde herinde), har glædeligt sagt ja til at passe på ham om natten, da de begge har sommerferie. Vi er 4 om at skiftes med at passe ham, og jeg kan nu læse, at i erfarende mennesker synes det er for meget, da det kun vil stresse killingen, så det vil jeg tage til mig, og prøve at mindske det til to mennesker.

    Min svigerinde (den omtalte kvinde) oprettede en tråd herinde, for at bede om hjælp, da hun var meget bekymret på killingens vegne. Hun blev kontaktet af nogle søde mennesker der tilbød en plejemor i Køge. Hun fortalte det straks til mig og hun insisterede på, at jeg skulle gøre noget ved det. Men jeg står i den situation, at jeg ikke har en bil til at køre ham, for tro mig, jeg ville ikke tøve med det, for jeg er bevidst om, at det havde været det bedste for killingen.

    Jeg er klar over, at man kan tage toget og et par busser fra KBH til en lille flække udenfor køge. Jeg prøvede at kigge på rejseplaner.dk og fandt ud af, at det var alt for besværligt og i mine øjne uforsvarligt at køre killingen i offentligt transport i denne hede, så jeg valgte at lade være.

    Jeg er dog ked af, at der er opstået så meget drama omkring det. Vidste slet ikke, at denne side fandtes, før min svigerinde fortalte om det i dag. Og jeg må nok sige, at jeg blev forbavset over hvordan voksne kvinder takler og fortolker en situation og hælder benzin på bålet. Jeg bebrejder dog ikke, at folk er bekymret for killingen og hans fremtid. Men jeg har påtaget mig al ansvaret for katten, og jeg er begyndt at holde meget af ham, så jeg er fuldt indstillet på at beholde ham, og prøve på at give et godt liv sammen med min kæreste. Som jeg skrev tidligere, vi har aldrig haft onde hensigter med at tage vare på denne killing, vi har blot handlet ud fra hjertet og hvad vi mente var mest hensigtsmæssigt – og at han vil vokse op og ikke blive ”normal” som andre katte, det må jeg jo tage til mig. Jeg har aldrig haft dyr før som fortalt tidligere, så han skal nok få speciel pleje, hvis det er det han har brug for.
    Og jeg vil meget gerne holde kontakten ved lige med nogle af jer herinde, som har haft hittekillinger før, og ved hvordan man skal opdrage og takle dem.

    Mht det hun har skrevet med, at en af hendes katte ville besøge min killing for socialisering, har hun ment af ren kærlighed. Hun vil gerne tilbyde al den hjælp hun kan, og da vi er naboer, kan hun med snilde komme forbi med hendes hunkat, så de kan blive venner. Det er jo en kendsgerning at det selvfølgelig ikke er det samme som at have en mor og nogle søskende, men det var hendes desperate forsøg på at hjælpe min killing med at blive socialiseret.

    Ang. det med at han bliver en indekat – og ikke en udekat: Vi bor på Østerbro, og som i nok ved, så er det ikke det mest optimale sted for en kat at bo. Der er stram trafik her, og mange katte forsvinder i dette område (min svigerindes kat er for nyligt blevet forsvundet, så hun er meget følsom omkring dette, så jeg har taget hendes råd til mig). Og da han alligevel ikke kommer til at være en ”normal” kat, så kan jeg heller ikke se fornuften i at han skal smides udenfor i den hektiske verden, hvor han nok vil blive mere stresset end glad.
    Min nye dyrlæge har også rådet mig til at være indekat, og det har jeg så valgt at tage til mig.

    Nu har jeg så oprettet mig på kattegalleri, og jeg er ikke helt med i systemet. Jeg er en ny ejer af en killing, og jeg har taget nogle valg, som andre ikke synes om. Men jeg håber jeg har givet jer et indblik i hvor jeg kommer fra i verden. Jeg kan kun lære af hele denne situation. Jeg har bedt min svigerinde om at slette alt der har med Nando (killingen) at gøre, så hun ikke bliver udsat for hetz og andet chikane, da hun udelukkende forsvarede mine beslutninger.

    Lad os tage den herfra, i stedet for skælde ud og grave dybere dybere i et tomt endeløst hul. Jeg er god til at lytte og tage imod konstruktiv kritik. Jeg er ikke herinde for at høre på kvindesladder og på sure kvinder der ikke fik deres vilje.

    Mvh Christian


  • #15   5. jul 2010 Jeanette W
    Vi må godt have kat i min andelsbolig, og min kæreste og jeg kan godt tåle kat.
    Jeg har sat mig ind i de spørgsmål du stiller mig, det er godt at se du er bekymret på kattens vegne.

    *Lisbeth *
    Tak Lisbeth, jeg er glad for du fortæller mig de ting, og jeg vil rigtig gerne holde kontakten med dig, hvis jeg nu skulle komme i samme problemer som andre killinger der er blevet flasket op. Det er rart at se, at jeres vrede udelukkende kommer af kærlighed til dyr og jeres erfaring med katte.


  • #16   5. jul 2010 Ang. det med at den sikkert har en mor derude, kan jeg fortælle at jeg og naboerne har holdt meget øje med om der løb katte rundt ved containeren hvor vi fandt killingen. Og desværre har vi endnu ikke været så heldige. Vi tror at moderen er død, eller hun har stukket af - eller værst af alt: at nogen har taget killingen fra moderen fra fødsel, og blot har efterladt ham derude igen.

  • #17   5. jul 2010 Christian, mange har allerede været inde på flere forskellige problemer, som kan opstå ved at opflaske en killing på den måde, du har gjort det, så dem vil jeg egentlig ikke gennemgå igen... men jeg vil gerne tilføje, at din killing også kan risikere at blive urenlig (fordi han ikke har en kattemor til at lære ham at bruge bakken) og udvikle diverse adfærdsproblemer. I et enkelt tilfælde har jeg endda mødt en flaskekilling, som udviklede decideret aggressiv adfærd - ikke bare overfor sine artsfæller, men også overfor sine mennesker.

    Der ud over vil jeg sige... Lige nu har jeg herhjemme et plejekuld moderløse killinger; 4 dejlige hunmislinger, og det er simpelthen en fornøjelse at se, hvor stor glæde de har af hinanden. De putter sammen, leger og tumler sammen, spiser sammen... ja ind imellem går de endda på bakken sammen. Og vigtigst af alt; igennem deres indbyrdes leg udvikler de deres motorik, træner deres jagtinstinkt osv.
    Ligeledes er jeg så heldig at have en hunkat, som aldrig har haft killinger før, men som alligevel har valgt at tage de 4 banditter til sig. Hun vasker dem, nusser dem og lærer dem op, som en "rigtig" missemor ville gøre det. Resultatet er glade, sunde, kælne og harmoniske killinger.

    Når jeg sidder og kigger på de 4 skønne killinger, som lige nu ligger i en bunke på mit skød (hvor de næsten ikke kan være mere alle sammen på en gang) og tænker på din lille killing, får jeg en klump i halsen ved tanken om, at han ikke får den samme mulighed for en tryg og kærlig opvæskt med stimuli og socialisering fra andre katte; voksne såvel som killinger. Du skriver, at du ønsker killingen det bedste, men ikke har erfaring med dyr. Det er jo en ærlig sag, og jeg har respekt for, du forsøger... men når du nu gerne vil redde den lille killing, hvorfor bliver du så, så hårdnakket ved med at nægte den de ting, den reelt set har brug for, for at kunne vokse op og blive en sund og harmonisk kat??

    Der er jo ingen, som siger, at du ikke kan hente din killing igen hos en eventuel plejefamilie, når den er 12 uger gammel...

    Af hele mit hjerte vil jeg bede dig overveje det, du har gang i, én gang til... for lille Nandos skyld.


  • #18   5. jul 2010 Jeg har fundet en plejemor på Amager, killingerne er 3 uger gamle. Vi besøger dem i morgen, og jeg vil opdatere herinde.

  • #20   5. jul 2010 Hvor lyder det dejligt, du muligvis har fundet en plejefamilie til lille Nando! smiley Det glæder mig rigtig meget både på dine, men især også på hans vegne. smiley Håber, hunkatten vil acceptere lille Nando. smiley

  • #21   6. jul 2010 Hej Christian

    tak for din version af historien - du er et godt menneske, og gør hvad du kan - og ud fra den viden du har. Bliv ved med det.

    ofte skal der ikke meget til, får kattefolk kan lave drame over noget - desværre. Men der findes masser af gode seriøse folk derude rundt omkring, så brug dem, som du selv skriver - du skal altid være hjertelig velkommen til at ringe eller skrive til mig for råd og hjælp - hvis jeg kan. Ring 75554510 eller 24210080 -
    eller email på birma@conmeo.dk - eller en pb her

    god dag og keep goint

    Heidi og birmabanden


  • #22   7. jul 2010 Mange tak Heidi, du skal vide at jeg virkelig værdsætter din hjælp!


    Ang. mødet med den nye mor.
    Hun duftede længe til ham og hun havde rejst børsterne, men hun sagde intet, og han pev rigtig rigtig meget, det var virkelig hjerteskærende!.. Der gik 10 min så bed hun ham forsigtigt i nakken og hev ham ned til de andre unger!
    Men hun var meget forsigtig med ham i starten, og hun kunne ikke rigtig finde ud af om hun kunne lide ham eller ej. Men instinktivt lagde hun sig ned ved siden af killingerne, og han maste sig op til hendes bryst sammen med hendes andre killinger.

    Vi har en rigtig god fornemmelse i maven nu, og vi har lavet en aftale med ejeren, at vi må få ham igen når han bliver 12 uger gammel. Hun har også en bruger herinde på kattegalleri, men hun ønsker ikke sit navn nævnt, så det respekterer jeg.

    Hun opdaterer os via. sms, og de har det godt sammen indtil videre. Nando putter med sine søskende og plejemoderen har accepteret hendes nye plejesøn! Det gik meget bedre end forventet!
    Nu kan min kæreste og jeg få noget søvn igen ha ha ha


  • #25   8. jul 2010 Det lyder bare rigtig godt, Christian. smiley Super beslutning. smiley

  • #26   10. jul 2010 tak

Kommentér på:
Er det okay......flaskekilling

Annonce