{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.443 visninger | Oprettet:

Verdens mest mystiske væsner! {{forumTopicSubject}}

<b>Bigfoot, Gedesugeren, Loch Ness - uhyret, Den Afskyelige Snemand og havuhyret Kraken. Hvis du tror at ingen af dem eksistere tager du muligvis grueligt fejl.

<b>Væsnets navn: </b>Bigfoot eller Sasquatch
<b>Hvor findes den (måske)? </b>I USA og Canadas store skovområder.

<b>Hvad er det? </b> Man mener, at den gennemsnitlige bigfoot er 220-300 cm høj. Hannerne er en del højere og bredere, især over skuldrene, end hunnerne er. Bigfoot er fuldstændig dækket, undtagen omkring øjnene, i håndfladerne og på fodsålerne, af en tynd, filtret, ildelugtende og beskidt pels, som varierer i farver fra sort til brun, over rødlig til albino hvid. Mest almindelig er dog de mørkere versioner. Albino bigfoot er mest rapporteret i Canada.

Hunnerne har store, fyldige bryster, lig mennesket, med modsat alle andre primater, er disse behårede. Hannernes genitalier er yderst sjældent set, men de, der er rapporteret om, er ganske små, ligesom gorillaens.

Bigfoot går på to ben.

Den berømte zoolog og kryptozoolog, John Green, har estimeret at der findes 3-6.000 bigfoot i Nordamerika.

Mange fodaftryk er rent snyd, men der er fundet fantastiske aftryk, som af førende antropologer og zoologer er udråbt til den ægte vare, disse aftryk viser tydelige dermal ridges - altså 'fingeraftryk' som findes på fødderne.

Kryptidernes ( Bigfoot) hoveder er store, og gorillaligende, men deres ansigter er menneskelige. Flere jægere der mener at være stødt på en bigfoot, har senere fortalt, at den var så menneskelig, at de ikke kunne skyde den. Dyrets ansigtsmimik skulle ligeledes være letlæseligt for mennesker.

(link fjernet)

<b>Væsnets navn: </b>Gedesugeren eller Chupacabra
<b>Hvor finde den (måske)? </b> Syd og Mellemmerika og USA.

<b>Hvad er det? </b>Navnet oversættes bogstaveligt fra spansk som "gedesuger". Det kommer fra at skabningen er rapporteret for at angribe husdyr og drikke deres blod - især geder.

De fleste videnskabsfolk og eksperter regner chupacabraen for at være et fabeldyr. Den regnes for at være på størrelse med en lille bjørn, med en takker langs rygsøjlen fra halsen til halen.


De mest almindelige beskrivelser af Chupacabra er et krybdyr-lignende væsen, der har læderagtig eller skællet grønlig-grå hud. Den er ca 1 til 1,2 m høj, og står og på samme måde som en kænguru. Den en panther-lignende næse og ansigt, en kløvet tunge, og store hjørnetænder. Det siges, at den hvæser og skriger, samt efterlader en slem stank. Nogle rapporter hævder, at Chupacabra øjnenes glød har en usædvanlig rød farve som giver vidner kvalme.

I Texas er en død skabning blevet henregnet til at være en chupacabra. Efter en DNA analyse blev det afgjort at skabningen var en hårløs prærieulv.

http://www.channel4.com/culture/microsites/W/weirdworlds/last_dragon/images/chupacabra.jpg

<b>Væsnets navn:</b> Loch Ness - uhyret eller Nessie
<b>Hvor findes det (måske)? </b>I søen Loch Ness i det nordlige Skotland.

<b>Hvad er det? </b>Nessie er Loch Ness' berømte formodede søslange. De lokale historier om søuhyret i Loch Ness i Skotland går langt tilbage. De tidligste er fra omkring år 565.

Søslanger er udbredt rundt om i verden. Lake Champlain har en søslange, der ligner Loch Ness´. I Sverige har de også deres egen søslange i Storsjön ved Östersund. I over 200 år har der verseret historier i området om den lokale søslange.
Omkring år 1900 stiftede en gruppe lokale velhavere et fangerselskab, hvis formål var at indfange dette dyr.
De hyrede en norsk hvalfanger og udsatte fælder med hele grise i en hel vinter i bestræbelserne på at indfange bæstet.

Uhyret havde ifølge de lokale beboere store flagermusevingeagtigt takkede ører, lang hals og et lille hoved. Her er det måske på sin plads at nævne at området længe har haft en stor bestand af elge. Elge svømmer ret godt. De kan dykke ned på 4 meter efter vandplanter.

I hele verden er søslanger velkendte. Deres udbredelse, udseende og adfærd er rapporteret så ensartet, at der måske kan være noget om snakken. Men hvilken dyregruppe tilhører disse søslanger så? Hvis Nessie skulle være et pattedyr ville man højst sandsynligt se dyret meget oftere, da det ofte måtte op til overfladen for at trække vejret. Det er udelukket, at Nessie er en fugl af samme årsag.

Kan Nessie være et krybdyr? Krybdyr kan ganske vist blive så store som Nessie rapporteres at være, men krybdyr kræver en vis mængde varme for at være aktive. Vandet i Loch Ness er kun 11°C.

Nessie kunne være en fisk. Dette passer med de observerede bevægelser i vandoverfladen og sonarundersøgelser af bevægelser i søen. Men Nessies form - med et lille hoved og lang hals ligner ikke den gængse beskrivelse af en fisk. Det er derfor umuligt at konkludere, hvilken dyreart Nessie og de andre søslanger tilhører, måske lige på nær sø-elgen i Sverige, der jo nok tilhører pattedyrene.

(link fjernet)

<b>Væsnets navn: </b>Kraken
<b>Hvor findes det (måske)? </b>I havet, oftest langs Norges og Islands kyster

<b>Hvad er det?</b>Kraken er i modsætning til bankende hjerter i kister og spåkvinder med voldsom reggae -accent, ikke blot et påfund af manuskriptforfatterne bag <i>Pirates og the Carribbean</i> filmene.

Historierne om det enorme søuhyre opstod i Skandinavien allerede omkring den tidlige middelalder. I midten af 1700 - tallet var det populært at "fiske på Kraken". Den skulle nemlig ifølge legenden sprede en særlig lugt, der tiltrak fisk. Men fiskerne måtte være varsomme og hele tiden måle vanddybden, for begyndte den at falde var Kraken på vej op. Og så var det med at komme væk, for Kraken var på størrelse med en ø, og kunne let hive selv det største skib med sig ned i dybet.

Nogle af de yngre beskrivelser af fra 1800 - tallet minder derimod om en kæmpe blæksprutte på måske 25 - 100 m lange- også den angreb skibe. I 1925 fik man de første beviser for, at der faktisk findes kæmpe blæksprutter. I maven på en hval fandt man nemlig to enorme blækspruttearme. Sidste år dukkede den første levende kæmpe blæksprutte op - en han på 10 meter, fanget i Det Antarktiske Hav. Og da hunner kan blive meget større end hanner findes der måske endda enorme kæmpe blæksprutter i verdenshavene - have der kan være op til 11 km dybe, og som vi stadig kun ved meget, meget lidt om.

http://beatledude.files.wordpress.com/2008/08/kraken.jpg

<b>Væsnets navn:</b>Den Afskyelige Snemand eller Yetien
<b>Hvor findes den (måske)? </b>I skovene og bjergene i og omkring Himalaya - bjergkæden

<b>Hvad er det? </b> Den Afskyelige Snemand, er en primat-kryptid der hævdes at husere i Himalaya-bjergene. Man har ingen bestemte beviser for deres eksistens, kun få tvivlsomme beviser dukkede op i det 20. århundrede. Flere bjergbestigere har efter sigende set en yeti eller dens fodspor i sneen.

Selvom Yeti direkte oversat betyder " klippe - bjørn" på tibetansk, så minder den mere om en menneskeabe med behåret krop og ret så store fødder.

Flere har spottet dens fodspor - disse plejer at være over 30 cm lange og omkring 12 - 17 cm brede. Som regel er sporene også meget dybe, hvilket tyder på, at den i hvert fald vejer 200 kilo.

Det er en fejlagtig opfattelse af os i Vesten at tro at Den Afskyelige Snemand er hvid. Ifølge beskrivelserne er den snarere mørkebrun eller rødlig i pelsen.

Den 19. marts1954 trykte Daily Mail en artikel, der omhandlede fundet af en skalp i Himalaya-bjergene. Skalpen var høj, og kunne nemt forveksles med den fra en gorilla. Efter undersøgelser, fandt man dog ud af, at hårene fra skalpen ikke stammede fra en kendt primat eller bjørn, som man i første omgang troede skalpen
stammede fra. Skindet og pelsen på skalpen viste sig, ved nærmere eftersøgning, at være identisk med en bjergged.

I 2007 mente en jæger at have set en Yeti - Den har pels og går på alle fire, men det er også sådan cirka det eneste der er sikkert når det handler om den skabning, der er blevet filmet af jægeren. Nogle mener at der er tale om en vaskægte yeti - mens andre mener, at der blot er tale om en bjørn med en slem omgang hudinfektion.

http://z.about.com/d/paranormal/1/0/d/A/yeti_lg.jpg


Kilder Wikipedia, Denstoredanske, BT, Yetisports,KB og Monsters.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Verdens mest mystiske væsner!
Kommentér på:
Verdens mest mystiske væsner!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce