{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Abyssinier FIE (Butterfly of Khartoum) 2012

3.139 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen kat er oprettet og stemt ind. Opret din egen kat

Tina J
Kvinde | 68 år | Oprettet: 15. aug 2009


Abyssinier FIE (Butterfly of Khartoum)

Fødselsår:
2012
Temperament
Denne lille primadonna har nu resideret her hos os i en god uge. Hun er nu 16 uger gammel og noget af det mest robuste og nervefaste, vi nogensinde har oplevet, hos så "ny" en killing. Allerede den første aften, efter ca. 5 timer her, var hun fuldt fortrolig med vores to meget livlige og nysgerrige Chihuahuaer. I forhold til dem, havde vi faktisk frygtet at hun ville gemme sig under møblerne i flere dage.
No no. Hun tog teten og erobrede deres vilje, med sim pågående charme og frygtløshed.
Samtidig er hun helt otroligt kælen og hengiven overfor sine nye ejere (os).
Tricks
Tricks gør vi det ikke i her i huset. Men hun har jo Abyssinierens kolossalt aktive væsen og evner til at springe langt, højt og vanvittigt akrobatisk.
Stævner
Stamtavle
JA.
FAR: Tiam af Khartoum.

MOR: Carpe Diem af Saltvig.
Køn
En bedårende prisesse.
Beskrivelse
Fie er en vildtfarvet lille skønhed, som jo de fleste Abyer er.
Hun er på bare denne første uge, "vokset sammen" med vores familie, bestående af to voksne, to Chihuahuaer og 7-årige hankastrat Abyssinier Odin. Odin synes vist bare at hun er en mærkelig vild ny lillesøster. Han vil da gerne snuse til hende og se på hende på fra afstand. Men vi vidste godt at vi ikke kunne forvente den helt store kærlighed, fra en ældre selvstændig Aby-han. Men det går rigtig udemærket. Der er i hvert fald ingen "øretæver" i luften.
Fie er så skøn så skøn, når hun kommer og kravler ned under dynekanten om aftenen, kun så hun stadig kan ligge på mit bryst og kigge mig dybt i øjnene, med sine uudgrundelige smukke mandeformede øjne. Hun kan blive stærkt interesseret i mine øjenvipper, som jeg blinker med, mens jeg læser lidt. Så lægger hun sin pote blidt på mit øje. Eller hun bli'r så nysgerrig, at hun forsøger at nappe i dem he he. Så man må sige at "pladen er fuld", med to varme Chihuahuaer, længere nede under dynen og så lillepigen på maven også pyyyh.
Desværre blev vi opmærksomme på, allerede den anden nat, at hun trak vejret ligesom en blæsebælg. Og hun nøs meget fugtigt. Efter et par dage, med at iagttage, at det nærmest blev værre, med hoste også, tog vi hende med til dyrlægen, som fastslog at hun har en betændelsestilstand på hø. lungelap. Altså har vi allerede en syg kat med en virusfremkaldt lungebetændelse øv. Men hun tager det nu fantastisk. Og her efter tre dages antibiotika-behandling, er hun fuld af krudt og helt oppe på dupperne.

Hvis vi gik op i avl og opdræt, ville vi ikke ha' valgt lige netop hende. For hendes ører er efter vores mening ALT for store. Rene "øreparaboler" ;o) Desværre er man i vid udstrækning kommet ind på "et vildspor", med at gøre deres ører meget brede ved basen og siddende langt nede på siden af hovedet. Ikke noget der just forskønner den "originale" Aby's fremtoning.
Men der var flere årsager til at vi bare MÅTTE have hende med hjem. Og med hendes vidunderlige karakter, har vi bestemt ikke fortrudt.
Det er så meningen at hun skal steriliseres om et par måneder. Alle vores dyr får vi altid neutraliseret.
Når hun med tiden, er blevet vænnet til vores dejlige natur, her hvor vi bor, lige ud til eng, skov og marker. Så skal hun også få lov til at løbe frit ud og ind, som alle vore katte altid har måtte. Ja. Der vil altid være farer forbundet med et liv som fritløbende kat. Men en Abyssinier, som er en jæger af Guds nåde. Og nok den mest aktive kat der findes, er vi af den opfattelse, at de må nyde det frie liv i fuld udstrækning.
Kommentér på:
Abyssinier FIE (Butterfly of Khartoum)
Annonce