{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Sphynx Himmelkat Farao Ramses Raspberry Rynkeby 2005

1.300 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen kat er oprettet og stemt ind. Opret din egen kat

Nethe
Kvinde | 46 år | Oprettet: 21. aug 2007


Sphynx Himmelkat Farao Ramses Raspberry Rynkeby

Udfordringer
Fødselsår:
2005
Temperament
En dejlig hengiven fyr.
Tricks
Elsker at putte ved hans madmor
Stævner
Flere udstillinger men har dog ikke fået hans certifikater endnu..
Stamtavle
Jeps. Han hedder Hannibal el Sykomore
Køn
Selvfølgelig er han det. Han er i øvrigt dreng.
Beskrivelse
Det var en helt almindelig sommerdag i juli. Jeg sad som sædvanlig lige og kiggede på Facebook, da mit blik fanger et opslag om en kat der søger nyt hjem. Det hænder ofte og normalt nøjes jeg bare med at savle over den og så tænke den får et hjem et andet sted. Er der en ældre kat får jeg et stik i hjertet og tænker den ikke kan konkurrere med en ungkat eller killing. Men det er også det.

Der var bare noget anderledes ved den her annonce. Der var ikke bare fem katte der skulle have nyt hjem. De var alle seniorer og deres ejer og opdrætter var sovet ind. Jeg vendte og drejede det. Jeg tænkte forfra og bagfra. Jeg var i syv sind om vi skulle åbne vort hjem for en af dem. Det var ikke lige min) drømme "race. Jeg synes ikke sphynx var kønne eller smukke at se på og jeg havde faktisk sagt aldrig en sphynx i mit hjem. Men den her situation var en noget anderledes situation hvor der var fem gamle der søgte nyt hjem og der var bare et eller andet der fortalte mig at jeg var nød til at skrive.

En hilsen blev skrevet til kattesitteren der svarede positivt tilbage og vi aftalte at vi ville komme forbi den 12. juli er middagstid.
Vi skulle finde ud af hvordan vi kom der op og vi besluttede os for at leje en bil på gomore. dk.Så blev det tirsdag og vi drog afsted mod Aalborg.. Med os havde vi transporttaske, godbidder og og et tæppe.

Mødet med Ramses.

Min Søsterlil og jeg snakkede frem og tilbage på vej derop Vi var enige om at se om en valgte os og så tage den derfra.
Nu var det bare at komme til Aalborg og så tage med kattesitteren ud at besøge de de resterende fire katte en havde fået hjem om mandagen.
Da vi ankom til huset blev vi mødt af en pigemisling der snakkede og snakkede og snakkede lidt mere. Vi begyndte at tælle katte og vi kom frem til til en to tre... Nummer fire var ikke at se. Han havde rullet sig ind i et tæppe og det lykkedes for Søsterlil at finde den. Den rejste sig og lod hende nusse den lidt så var der spisetid.
Jeg plantedele min mås på gulvet og hev godbidderne frem. En kat havde kastet sig i armene på Søsterlil og syntes hun var sååå sød. Min søsterlil mente hun var alt for overvældende for os. Da vi selv er meget stille mennesker. Så var der tre andre.. Den anden var mere interesseret i at hvæse kløerne i transporttasken, spise lidt godbidder og ellers jage den krøllede bon jeg havde med. Hun var udelukket. Da hun ikke ville os. Så var der to tilbage den reserverede Sveske og min Ramses, som jeg slet ikke havde set. Sveske syntes rigtig godt om godbidderne men sad og iagttog os på afstand.
Mens jeg sad der på gulvet og kiggede på de tre andre kom der pludselig og ganske langsomt en kat gående. Han styrede lige i mod mit skød og var fuldkommen ligeglad med godbidderne og andet legetøj. Han var interesseret i kæl og nus. Han var interesseret i mig. Han ville mig. Han var ikke voldsom bare stille, rolig og ihærdig.
Da vidste jeg det. Vidste at det var ham vi skulle have med hjem. Vi selvfølgelig var det den ene af de to ældste der synes jeg var så sød og dejlig.

Navnet Ramses og så er han ateist.

Da valgte var truffet var det tid at putte Ramses i transporttasken. Det var han ikke enig med os i, så han hvæsede og strittede i mod. Men ind kom han og så var det på tide at vende næsen hjemad. Ramses sang i starten en del. Det viste sig at stoppe da han havde kastet op. Staklen var åbenbart blevet køresyg. Vi stoppede på den nærmeste rasteplads og rengjorde tasken. Ramses faldt til ro, så snart han havde min duft og i nærheden. Det betød mave, lår eller min hånd.

Fra en yderlighed til en anden. Ramses og Pudderkvasten
Hjemme i lejligheden åbnede vi transporttasken og Ramses gik lige ind i flokken som om han altid har boet her. Ingen slåskampe, ingen hvæsende intet. Ramses var som om han altid havde boet ved os.
Min mand og SørøverSønnen gjorde store øjne og mumlede noget om hvor grim han var. Det er ikke hans ydre vi er faldet for. Det er hans indre.

Min søn insisterede på at når han var en sphynx så skulle han hedde noget Egyptisk. Farvel danske konger.. Nu skulle jeg pludselig til at Google navne på faraoer. Vi startede ud.. Med forskellige navne. Tutkahamon, Tusind et eller andet og så Ramses. Da navnet Ramses blev nævnt hørte jeg et miav. Jeg prøvede navnet igen og Ramses svarede igen bekræftende.
Så Ramses blev det.
Et par dage efter fortalte jeg ham at han var en gave fra Gud til mig. Jeg kiggede på ham og spurgte ham om han troede på Gud No answer. Så spurgte jeg for sjov om han var ateist og det miavede han på til svar. Der lød højlydte latterbrøl fra kontoret. Ak ja så fik jeg en ateistisk kat.

Der var rigtig mange nye ting for Ramses at forholde sig til. Her var kattene pelsbefængte øgler. Nogle helt flade i ansigtet og laaang pels. Andre med korthåret. Nogle er rolige og andre er vildbasser.

Første gang på altanen
Der er udgang til altan. Ikke at han benytter den særlig tit Faktisk kun når det var rigtig varmt udenfor.

En varmeregulerende dyne. Ja ved du hvad. det er luksus mener han, så jeg ønsker mig en ny varmeregulerende dyne.

Ramses er gammel og hvad så?

Det er aften nu. Under min dyne putter Ramses. Han sover en del. Det gør gamle katte endnu en gang.
Han er blevet sundhedstjekket, vaccineret og forsikret ved Agria. på samme vilkår som resten af flokken. Ja han koster mig lidt ekstra da han et senior og derfor skal jeg betale seniorttillæg. Betyder det noget? Nej. Jeg ved at jeg nok ikke har så længe som resten af flokken. Betyder det noget. Både ja og nej. Jeg ved at en kats liv kan ende tidligt men at de sagtens kan blive rigtig gamle og jeg er sikker på der er mindst to gode år mere i Ramses. Der må rigtig gerne være fem eller ti men to er også fint nok. Jeg kan ikke bære tanken om at miste ham, men jeg ved at han var elsket til det sidste den dag han drager bort herfra.

Ramses er mit hjertebarn ligesom Pudderkvasten, men han er også noget helt andet. Han er min "terapi" kat. Jeg kan nu sove uden natur medicin og vil begynde nedtrapning af mit receptpligtige medicin til natten her i semesterpausen. Han giver mig en indre ro og tryghed om natten. Vi ligger arm i pote. Han har selvfølgelig hans egen dyne (den bedste) han er puttet ind i, mens han ligger op ad mig med hans hoved på min hovedpude.

Fortryder jeg at jeg den dag valgte at læse Facebook? Nej. Fortryder jeg at jeg tog chancen og skrev? Nej.

Ville jeg gøre det igen? Ja og som bonusinformation kan jeg fortælle at jeg nu er vild med sphynx racen og har lovet mig selv ALTID at have en i hjemmet.
Kommentér på:
Sphynx Himmelkat Farao Ramses Raspberry Rynkeby
Annonce