{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Don Sphynx AbrakadabraMidtnight Star 2008

5.555 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen kat er oprettet og stemt ind. Opret din egen kat

sine s
Kvinde | 60 år | Oprettet: 9. jul 2008


Don Sphynx AbrakadabraMidtnight Star

Fødselsår:
2008
Temperament
Olga, som jeg kalder hende, er en pudsig kat. Hendes fulde navn her er "Mærkelige Mis Olga Pjuskin". Hun er enormt u-for-skrækkelig. Om hun lige kommer til at vælte en hylde med glas og porcelæn ned, eller der kommer en kæmpehund ind, som oven i købet gør, eller om hun bare lige er på vej, når skaderne sker, så kigger hun bare på hele balladen. Hun river ikke, med sine superstore "fødder" og hun bider ikke. Hun er faktisk enormt tolerant.
Når hun er i ro, kunne man komme på den tanke, at hun er nervøs, hendes hovede og ansigtsbevægelser er lynhurtige, ligesom en forskrækket kat. Men det er hun ikke, hun er bare en lynhurtig kigger. Ikke bange for noget.
Tricks
Kender sit navn og er ved at lære nej. Hun var jo 11 mdr. da jeg fik hende så der kræves ikke så meget. Kører fint i bil.
Stævner
Hmm. tja..hmm. hvis jeg kunne finde ud af reglerne vil jeg da gerne vise hende frem. Foreløbigt godkendt race, Russiske papirer, Fife... osv. Det kommer måske.
Hun har møjsommeligt fået Fife papirer nu.
Stamtavle
Far: Abrakadabra`s Child in Time DSX
Mor: Abrakadabra`s Flora Bella DSX
Køn
Hun
Beskrivelse
Om Shynxer og Olga:

Olga er ikke en "Sphynx", de Sphynxer vi har DK er Canadiske Sphynx!

"Olga" er en Don Sphynx fra Russland. Jeg har hørt der måske skulle være yderlige 2 her i DK???. Hvis nogen ved noget om det må de gerne melde sig.

Af hårløse katte findes der Sphinx (SPH), der er den ældste. Den stammer fra Canada og dens gen for hårløshed er reccesivt. Sphynx er en godkendt race indenfor Tica (USA) og Fife (Europa)
Der findes : Don Sphynxen, der som race er yngre, og som venter på endelig godkendelse fra Fife. Tica har vist godkendt den(?)
Peterbalden er en Don Spynx i orientalertype. Mig bekendt venter den også på godkendelse af såvel Tica som Fife. Den er en forædlet Don Spynx.

De hårløse katte findes i alle farver.

Olga stammer fra Russland, omend hun er købt og avlet i Tyskland, så har hun Russiske papirer.
Hun er ikke en "gummikat" som de findes blandt DON Sphynxer, men nok snarere flocked...?

Hår mængden hos de 3 hårløse katteracer, samt kvaliteten af hårene er en lang smidig vej fra ruhåret over rexhår til gummihud. Ansigtshårene er også et kapitel for sig. De varierer fra ingen, til store krumme kraftige ting. Olga har ingen øjenvipper?? Øjenvipper ved jeg ikke noget om. Gummihud/total hårløshed findes ikke hos den canadiske Sphynx, men kun hos Don Sphynxen og hos dens orientalske type/variant Peterbald.
Forskellen på en Peterbald og en Don Spynx er udkrydsningen, hvor man ved Don Shynxen bruger "alm" korthår, bruger man ved Peterbald SIA/ORI.

Efter jeg har kælet for Olga kan jeg ikke forstå at det er gummi man stræber efter. Hun er så blød og dejlig og varm og ren og fin og dejlig. Absolut den bedste kæle/kramme/senge katte-hår-længde.

Don Sphynx er blevet godkendt af Fife.

Jeg gad godt høre fra andre div. Shynx ejere.
vh Sine
Kommentér på:
Don Sphynx AbrakadabraMidtnight Star
Annonce