{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.500 visninger | Oprettet:

Mangler du stamtavle {{forumTopicSubject}}

I div. FIFE katteklubber er der sat dette opslag ind af Felis Danicas formand. Sætter det herind da det jo er højst sansynlig af at der er flere af de pågældende killingkøbere herinde, men ikke i div. racekatteklubber pga. den manglende stamtavle.

Dansk Racekatte Klub
Har du købt Maine Coon ved opdrættet Fairytale-Coons?
Hvis I er, eller kender nogen, der er kommet i klemme og har købt en MCO fra dette opdræt uden at have fået stamtavlen med, så hjælp med at gøre dem opmærksomme på dette fra Felis Danica. Vi har et par medlemmer, vi har kendskab til, som er blevet snydt af sælger - der KAN jo være flere derude, der bare ikke har henvendt sig. Vi kan hjælpe med fremstilling i noviceklassen på Birkerød udstillingen - vi skal bare vide det på forhånd, så der er tid til at lave papirarbejdet og organisere et par dommere.

"Kære Maine Coon ejere,

Felis Danica vil meget gerne forsøge at hjælpe de af jer, der har købt katte hos katteriet Fairytale-coons og ikke modtaget stamtavler.

Hvis I ved, at der er lavet stamtavle på netop den kat, I har købt, vil det være muligt at fremskaffe en kopi-stamtavle, hvis I kan dokumentere jeres køb. Men da der fra mange sider er rejst tvivl om såvel fødselsdatoer som forældrekatte, vil vi under alle omstændigheder opfordre jer til at benytte den fremgangsmåde, der skitseres neden for, da det vil give et mere reelt billede af, hvad vi ved om kattene.

Har I en kat fra Fairytale-Coons, hvor der ikke er søgt om stamtavler af opdrætteren, stiller sagen sig således, at vi ikke kan producere stamtavler, når vi ikke har en rekvisition. Det, vi kan gøre, er at hjælpe jer til, via et besøg på en udstilling, at få katten godkendt som MCO novice. Dermed vil katten kunne få en stamtavle, godt nok uden oplysning om forældre eller øvrige aner, men det vil betyde, at katten bliver anerkendt som Maine Coon.

Vi vil tilbyde jer, at I kan komme på en af de danske udstillinger, gå gennem dyrlægekontrollen (kræver vaccinationsattest, der ikke er under 15 dage gammel), og få katten bedømt af 2 dommere. Der skal ikke betales udstillingsgebyr, og I kan forlade udstillingen efter endt bedømmelse.

Det er naturligvis op til dommerne at holde katten op mod standarden for Maine Coon'en, og hvis der er katte, der har diskvalificerende fejl, eller fejl, der udelukker, at der kan gives excellent, vil der blive udstedt en lukket stamtavle, så katten ikke kan anvendes i avl, mens øvrige stamtavler vil give adgang til såvel udstilling som avl. Vi skal dog samtidigt henstille til, at I grundigt overvejer, om det er hensigtsmæssigt at bringe katte med ukendt baggrund og ukendt helbredsstatus ind i jeres opdræt.

Vi vil bede jer kontakte udstillingssekretærerne på de udstillinger, hvor I ønsker katten bedømt, så vi i god tid kan forberede de nødvendige dokumenter.

Vi håber, at denne løsning vil være acceptabel, omend den ikke er optimal på nogen måde. Det er desværre det bedste vi kan tilbyde, men det vil sikre jer, at I ikke har betalt i dyre domme for en fin huskat, men får dokumentation for, at det er en Maine Coon, I har anskaffet.

mvh
Bette Lind
Formand
Felis Danica"


Kommentarer på:  Mangler du stamtavle
Kommentér på:
Mangler du stamtavle

x