{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.111 visninger | Oprettet:

Lødig vådkost {{forumTopicSubject}}

Som nogle jo har set, så har jeg nu 1 kat på vådkost måske permanent. Jeg skal blende det og så er det jo lidt af en kunst at finde noget godt I flg. 2 dyrlæger er supermarkedsfoder fyldt med salt det er også en af grundene til at der skal ekstra vand indenbords. Har I nogle forslag til mærker? Det er flere munde st mætte og de er ikke til Cosma eller Porta 21. Den boldgade er vi altså ikke i.Kommentarer på:  Lødig vådkost
 • #1   11. jan Topic fra Lidl er ok af et supermarkedsfoder at være.
  Ellers kig på udvalget hos zooplus og MaxiZoo


 • #2   11. jan Jeg kan anbefale mærker hos zooplus, men ellers så maxizoo, for de har smagsgaranti, så hvis dine katte ikke kan lide det så kan du aflevere det og få pengene igen

 • #3   11. jan Denne kan varmt anbefales og er nem at mose
  http://www.zooplus.dk/shop/kat/kattefoder_vaadfoder/bozita


 • #4   11. jan Bozita I pap kartoner er mine ret glade for, miamor er også mums. Feringa og 'my star is a' kan de også godt lide. Jeg plejer altid at gennemgå zooplus.de for tilbud og køber lidt af hver, men mine er så heller ikke kræsne

 • #5   11. jan Mine får Bozita i papkartoner med sovs, Lux portionsposer fra Aldi i Tyskland, Topic fra Aldi og Cosma, men de kan kun lide Cosma hvor der er tun i, så derfor får de det ikke så meget.

 • #6   11. jan her er nogle forslag som mine godt kan lide fra zooplus:

  my star (det behøver man ikke at blende)

  bozita i pakker - mine er kun til gele

  MAC´s - virkelig noget som de spiser meget af

  schmusy


  du kan jo købe prøvepakker hos zooplus. Og oftes kan man nøjes med at købe 1 styks af vådfoder.


 • #7   11. jan Tak for tips:). Bozita ogMy Star har de smagt og det kunne de Ikke lide. Jeg har lige været i Aldi og har købt 5 forskellige æsker. De kan ikke lide det på dåse så jeg er spændt. Sheba Classic med fisk falder også i Lucas smag, men jeg kan ikke finde taurin i deklarationen. Det er jo at betragte som fuldfoder indtil videre. Han har dog fundet tørkost en og stjæler hvis han når det, men det er jo No go på ubestemt tid.

 • #8   11. jan http://www.zooplus.dk/esearch.htm#q%3Dfuldfoder%26cats%3D2Kat%253EKattemad%2520%2528v%25C3%25A5dfoder%2529%26catl%3D2Kat%253EKattemad%2520%2528v%25C3%25A5dfoder%2529%26p%3D1%26ci%3DCategory_facet%253D1%253A2Kat%253EKattemad%2520%2528v%25C3%25A5dfoder%2529

  her er flere forslag. søgte på fuldfoder.
  smilla kan mine også godt lide. her er en med rent tun (det ligner ikke tun - stinker af fisk) og så er der en fjerkær med kyllinghjerter.


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #9   12. jan Mine to neutraliserede katte (en han på 14 år og en vild hun, som var voksen i 2012) får mad fra 100 gram bakkerne Rema 1000 - De bliver ved med at være lidt for tykke selv om de i flere år hver har spist 125 gram dagligt + om aftenen 20 g kogt moset kartoffel + 20 g kogt kød (dén slags jeg selv skal have til aften) + 20 g kødsaft, hvor jeg har skummet fedtet af + 10 g sødmælk: Disse 4 sager findeles, moses og serveres lunt - De elsker det! - Og kattemaden i de små bakker fra Rema bliver altid spist HELT op - og madskålene slikket rene

  De allerbedste hilsener


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #10   12. jan Husk at kartoffelpillet skal med i kattenes kartoffelmos-mad

  De allerbedste hilsener


 • #11   12. jan Hmmm jeg bruger 1500 gram vådfoder til mine piger/kastrater om dagen. Og det er 12 katte, der skal dele. Og jeg har EN, der er for tyk. Alle de andre er fint slanke og et par endda lidt til den tynde side, selvom de også har fri adgang til tørfoder i både voksen og killingeudgaven.

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #12   12. jan Hejsa kære Susanne

  Det giver vist også 125 g om dagen til hver - det samme som jeg bruger af vådfoder (som koster 1,95 hos Rema - nej, jeg får ikke provision eller andet af Rema )

  De allerbedste hilsener


 • #13   12. jan jeg tror at jeg bruger min 2,5 kg vådfoder om dagen her i huset. Nok mere.
  alene om aften får de 1.5 kg
  og de har altså tørkost ved siden af, og ja jeg har et par stykker med lidt ekstra på sidebenene.

  normalt hedder det ca 400g pr kat pr dag når den kun får vådfoder. lidt afhængig af mærke og størrelse på katten. 400 g er til en normal kat på 4 kg


 • #14   12. jan Vi fodrer normalt med tørfoder til fri afbenyttelse, vådfoder morgen og råt aften.

  Men da vores ene kat har fået trukket tænder ud på grund af tandresorptioner, må de kun få vådfoder indtil på søndag. Da det er det eneste de får pt., har jeg gået efter fuldfoder. Overraskende meget vådfoder er faktisk suppleringsfoder.

  Vi havde i forvejen Topic på dåse, det er fra Aldi og er et godt foder til pengene. Nogen gange spiser de dog kun geléen... har prøvet Kitekat (det kan de rigtig godt lide) og Milady (ikke et hit) og Sheba (ikke et hit). Jeg har købt Real Nature Wilderness, Premiere og Select Gold vådfoder i Maxizoo også. Det er paté eller hvad det nu hedder. Det ryger også ned. Og så sørger jeg bare for at skifte godt mellem de forskellige mærker. Ellers virker de til at køre sur i det.

  Min tungeste kat vejer 3,2 kg og de spiser lidt under 1/2 400 g dåse hver. Jeg synes, de vejer præcis det de bør veje de holder vægten fint, de har ikke taget på eller tabt sig i forhold til normalt

  Men glæder mig til på søndag at kunne fodre som normalt igen synes, det er mere bøvlet at skulle fodre så ofte

  De savner også begge det rå og den ene er begyndt at stå og brokke ved foderspanden med tørfoder, så godt det ikke er så længe endnu


 • #15   12. jan nu har jeg haft flere katte som har fået fjernet tænder, og jeg har simpelhen opgivet at kun foder med vådfoder i en periode.
  for kattene starter altid med tørkosten så snart de kommer hjem.
  selv Silla som kun har 5 tænder tilbage startede med at tømme skålen med tørkost.

  min dyrlæge sagde at hun nok ikke ville spise tørkosten, men Sille bestemmer selv.
  de sidste to har været det samme. den ene spiser slet ikke vådfoder.


 • #16   12. jan Jeg har nu en uge fodret med vådkost. Lucas er faktisk livet op og har en flot pels. Jeg har lige lavet en bestilling på diverse vådt. Det er faktisk korrekt at langt fra alt er fuldfoder. Men hverdagen fungererog Freddie og Elvis ved hvornår der er tørkost og hvor.

 • #17   13. jan Jeg køber så ikke vådfoder i Rema. Mine får alt fra Topic, Lux og Bozita og til Cosma. Mine skal leve variereret.

 • #18   16. jan I maxi zoo m.fl. Er det altså kun tørfoder fra Hills, Royal canin og et par mere, hvor man kan få smagsgaranti. Det gælder ikke vådkost.

  A.I. Katte og mælk går ikke. De er født som laktoseintolerante. Så mælken skal i så fald være lactosefri.

  Min har en tandsygdom, der gør at rødderne smuldrer og hun har paradentose også. Jeg er ret ked af, at jeg har vendet hende til næsten kun af spise vådkost. Jeg har fået tanddiæt kost fra dyrlægen, men der skal meget til, før hun snupper et par bider. Jeg har prøvet at “tvinge” hende til at spise mere tørkost, men hun er utålelig at være sammen med så.

  Vådkost bidrager ikke ligefrem til bedre tænder mm. Jeg har lært at hende jeg har nu, og der kommer klart andre boller på suppen, når jeg får kat efter hende jeg har nu.

  Når jeg læser om katte og deres tænder, ser det ret sort ud. Over 50% af alle katte har tandproblemer. Så det er et ret overset problem, da de kan gå med tandproblemer i lang tid, før vi bliver opmærksomme, og til den tid, ser det dyrt ud, at få has med. De skal så tit til dyrlæge fast, for at holde problemet nede. Jeg var noget chokeret over det antal katte med tand/mundproblemer.


 • #19   16. jan Denise D Det lyder som om din kat har TR og den kan du ikke fodre dig ud af, der er kun et at gøre og det er at få tænderne fjernet.

  Der er en del katte med tandproblemer, men 50 % er nu nok voldsomt overdrevet


 • #20   16. jan Tørkost gør INTET godt for en kats tænder, og din kat er yderst fornuftig Denise. Jeg ville tage katten med forbi en tandspecialist og få røntgenfotograferet de tænder for FORL, da katte med den sygdom har utrolig mange smerter, og de derfor ikke gerne vil spise.

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #21   16. jan Katte er pattedyr og derfor beregnet til mælk - men hvis de holder en pause på mere end ca. 3 måneder fra mælken, giver det ofte problemer, fordi katten holder op med at producere de stoffer, der nedbryder mælkesukker m.m. - Det kan dog sagtens "genoptrænes" med langsomt øgede mængder af mælk gennem flere måneder startende med ca. ½ tsk. blandet i kattemaden - HVIS der er grund til det.

  En grund til at give voksne katte mælk (efter den langsomme tilvænning) kan være, at mange katte drikker for lidt og derfor får problemer med nyrerne.

  Man kan også prøve med laktosefri mælk, der kan købes i mange supermarkeder til næsten normal pris.

  De allerbedste hilsener


 • #22   16. jan mange katte kan faktisk spise tørkost selvom at de ikke har nogen tænder.
  så er der noget galt med gebisset så er det bedre at tænderne kommer ud.

  laktosefri mælk skal man altså stadig passe på med. prøve at bruge fløden og så blande den op med vand. men det kunne min ikke tåle. og han kunne nemlig ikke tåle noget med laktose. og hvorfor skal de da også drikke andet end vand?


 • #23   17. jan Ja hun har TR og har allerede fået opereret 3 kindrænder ud og fjernet alle fortænder, da de sad løse. Hun skal nu have renset tænder hver 3-4 måned og have set efter om flere tænder bliver angrebet.

  Dyrlægen siger at deres tanddiæt, kan bruges til at skrabe langs med tænderne, når de bider i de store bidder. Jeg er ret sikker på at hun ikke har ondt, for hun går glædeligt i gang med en kyllingehals eller kyllingevinge.

  Jeg er noget splittet vedr. alle de forskellige meninger om kattemad. Hvis katten fik hele byttedyr, giver det god mening, at det er godt for tænder og mund. Dåsemad er der jo intet hårdt, sejt mm. i. Så jeg køber den, at det ikke giver meget godt til deres tænder.

  Tørkost er jo hårdt og gnubber/masserer tandkødet, når stykkerne er store nok.

  At så mange katte har problemer med tænder og mund, skulle nu være rigtig nok. Jeg har læst det flere steder på nettet, og ikke kun 1 sted. Når nu katten går stille med problemet, ser vi desværre først skaden, når den er stor nok, med mindre man selv holder øje, eller får en dyrlæge til det.

  Hvor længe hun skal leve med sin tandsygdom, kommer meget an på, hvad de næste tjek siger, og hvornår der igen er en tand der skal ud. Hun skal ikke udsættes for noget meget stort mere. Så vil jeg sige farvel til hende. Desværre har jeg ikke mulighed for at ordne tænder på hende, så jeg må give hende noget solidt at gnave i. Jeg skal på jagt efter dag gamle kyllinger, for at se om hun vil gå i gang med sådan en

  Ja katte kan tåle modermælk eller direkte fra koen, ikke når den har været behandlet. Så er fortyndet fløde fint, eller det kattemælk man kan købe.


 • #24   17. jan Gør kiks noget godt for din mund? Nej? Så gør tørfoder heller intet godt for kattens mund. Det bedste er råt kød, brusk mm.

 • Michael L
  Michael L Tilmeldt:
  jan 2018

  Følger: 1 Svar: 2
  #25   17. jan Mit råd vil være at kigge på indholdsfortegnelsen. Der bør stå hvor meget salt/natrium der er i.
  Dyrlægen har helt sikkert ret i at der er mærker med en uhensigtsmæssig sammensætning. Der er dog også mærker der kan være ganske fine som ikke er købt hos dyrlægen.

  Husk på at dyrlægerne rigtigt gerne vil sælge dig foder. Foder som sikkert ganske rigtigt er kvalitetsfoder, men man kan også få kvalitetsfoder andre steder.

  Mvh. Michael.
  www.katteracer.dk


 • #26   17. jan Faktisk så prøver min dyrlæge ikke at sælge mig foder.
  Jeg har snakket med ham i dag fordi det er en kunst at finde et godt fuldfoder.
  Jeg har nu købt noget tørkost til killinger, men hvis jeg aer ham på halsen, så fungerer han om drøvtygger - altså tørfoderet kommer ufordøjet op i munden, bliver tygget og sunket igen
  Jeg har fået frit lejde til at afprøve alt, det handler simpelthen bare om, at maden bliver nede og at han ikke taber drastisk i vægt. I øvrigt fungerer tørkost i denne situation som noget der langsomt omdannes til en grødet masse og klistrer fast i halsen.
  Tilstanden har han set hos hunde og han går nu i tænkeboks - for der er måske en chance for, at der kan gøres noget medicinsk


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #27   17. jan Har Du prøvet at blande vand i foderet? Der skal også være tilstrækkeligt med fedt i for at det er nemmest muligt at synke

  De allerbedste hilsener


 • #28   17. jan bare et forslag
  prøv at kontakt Lise Bang Hansen
  https://alternativdyrlaege.dk/kontakt

  måske hun har et godt råd. hun siger det kun hvis hun virkelig mener at hun kan hjælpe
  flere herinde har brugt hende. har selv brugt hende flere gange, og hun er super dygtig


 • #29   17. jan Ja, jeg har blandet vand i, blendet og pis og kanel og han VIL ikke spise det!
  Jeg har lige serveret Bozita med rensdyr men han har ikke rørt det overhovedet!!!
  Han har noget der hedder mysta....... Gravis.
  Hvad skal En biopat/dyrlæge uden speciale i det kunne gøre??????


 • #30   17. jan det var nu bare et forslag. hun kan gøre mange ting.


 • #31   17. jan Ja tak Anja, men jeg føler mig lidt fortabt

 • #32   17. jan det kan jeg nu godt forstå. for det er jo ikke noget man lige regner med at ens kat skal være udsat for.
  syntes nu at du gør et stor arbejde for ham.mange havde nok opgivet med det samme

  personligt ville jeg prøve at skrive til hende. skriv hvad din dyrlæge har fortalt dig. hun vil så selv kontakte din dyrlæge. hun samarbejder med din dyrlæger så ikke noget med at stjæle kunder. og hvis hun ikke mener at hun kan gøre noget, ja så siger hun det med det samme.
  det skader ikke at prøve. jeg har brug hende til katte med kræft, og mundbetændelse. • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #33   20. jan Det er bare SÅ svært, når katten ikke vil spise

  Og det var naturligvis kogende vand, Du blandede i vådfoderet? Omrøring med en ren finger er godt, for at sikre, at temperaturen er passende overalt i kattemaden OG for at vandet når at tage smag af maden

  Men dét har Du garanteret allerede gjort

  De allerbedste hilsener og rigtig god kamp!


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #34   20. jan Kan Du få dyrlægen til at stave det for Dig?

  Evt. Myasthenia gravis???

  Er han meget træt og uvillig til at bevæge sig?

  Hvis han slet ikke vil/kan spise, er det lige meget hvad Du serverer, hvis bare han kan spise det! Kattes lever tåler ikke at mangle proteiner mere end 2-3 dage.

  De allerbedste hilsener


 • #35   20. jan A.I. Det er nemlig lige den lidelse han nævnte og jeg har kastet håndklædet i ringen og serverer næsten som jeg plejer.
  Dog er der noget der er ændret - næsten ingen tørkost - og når det er, så er det killingetørkost. Kun få stykker. Herefter spiser han vådkost hakket i stykker med en gaffel.... blendet med lidt konsistens? Nej tak! Han får en masse kæl - specielt under hagen og på brystet... så sker det at han drøvtygger, men så kommer det der sad fast jo ned. Det betyder, at han har det godt og ikke har kastet op i over 1 uge!!!! Han har helt ændret adfærd fra at være en meget reserveret kat der for det meste sov / lå på en stol til en overkælen kat der går rundt med løftet hale


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #36   20. jan Dejligt at høre

  På længere sigt er det naturligvis vigtigt, at det er fuldfoder, han får, men faktisk indeholder også supermarkedskattemad dét kattene har brug for! Om kattene kan lide det eller ej afhænger ofte af, om kattemadsfabrikanten har en aftale med slagteriet (det meste af kødet i kattemad er frasorteret produkter til menneskeføde), at der IKKE må komme galde med i produktet til kattemaden. Det er desværre IKKE et emne, der er særlig meget fokus på hos de mennesker, der kan gøre en forskel.

  Den mest følsomme type smagsreceptorer hos katte, er dem der sanser bitter smag - og galde smager jo endog MEGET bittert - forskellige kattemadsfabrikanter forsøger så efter ringe evne at maskere den bitre smag med sukker, salt eller andre smagsstoffer, men dén hopper en kat med nedsat appetit IKKE på!

  Der er IKKE galde i kattemaden i de små 100 gram bakker fra Rema... - og sikkert heller ikke i mange andre mærker, men da min store kat Pusser blev syg, havde Whiskas lige skiftet adresse til en ny fabrik, og sikkert dermed også et nyt slagteri - I hvert fald ville også den syge kat gerne have Whiskas med den gamle etiket men absolut IKKE med den nye etiket - uanset hvor lidt af den nye slags, jeg blandede i det fra den gamle slags, så ville Pusser IKKE spise det og den anden kat rynkede på næsen ad det og så meget utilfreds ud.

  Efter at have forsøgt med ALLE typer vådfoder fra Dyrlægen, Maxizoo og PetWorld begyndte jeg at lave kattemaden selv (most kartoffel, kød, kødsaft og mælk). Midt i det hele fandt jeg en "fejlindkøbt" 100 gram bakke fra Rema i mit køkkenskab - og dét var et hit! Og faktisk meget drøjt i brug - Hver kat får 25 gram til hvert måltid (d.v.s. 5 gange daglig + ét enkelt måltid hjemmelavet). At det så også er rimeligt/billigt i indkøb er jo ikke et minus. - Og det ER heldigvis fuldfoder - og ved telefonisk kontakt har jeg fået oplyst, at der hverken er tilsat salt, sukker eller andre uvedkommende smagsstoffer.

  RIGTIG god arbejdslyst med "massagen" og alt det andet!

  De allerbedste hilsener


 • #37   20. jan bare det fungere - både for dig og for katten.

  men det er da super at han har beholdt sin mad i en uge

  hvis man begynder at lave mad selv bør man sætte sig ordenlig ind i hvad det er at katten har brug for. det kræver både vitaminer og miniraler at foder katte. og de kan ikke ikke nøjes med kartofler og lidt vådmad. der står jo faktisk på det foder som er fuldfoder, hvor meget katten skal have for at få de ting som er nødvendigt.


 • #38   20. jan vedr lise bang hansen
  har lige sidde og googlede lidt. Og umiddelbart så lyder det som om at hun eller en anden evt kan hjælpe den bette mis. det lyder til at nogen dyr får det bedre.
  så jeg ville prøve at spørger hende selv


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #39   20. jan Kære Anja N

  Hvis man laver sin egen katte mad skal man bruge kød (f.eks. noget af det man selv skal have til aften), og koge, stege eller mikrobølge (så er det nemt at få fat i kødsaften)det - derefter moses en kogt kartoffel med pil og kødsaft, mælk eller vand tilsættes for at sikre en passende våd konsistens. Hvis kødet er meget magert er det fint at tilsætte op til ½ tsk. smeltet smør.

  Denne opskrift er fuldfoder til katte, og sikrer både aminosyrer (også taurin) og fedtsyrer i passende mængder samt fibre, der sørger for god fordøjelse.

  Hvis man har en hunkat med killinger kan man med fordel blande ½ lille æggeblomme i - det giver yderligere energi af høj kvalitet, men er kun nødvendig i sjældne tilfælde, hvor kuldet er stort og mormissen producerer meget mælk til killingerne

  Selv giver jeg mine katte 1 måltid daglig af ovenstående og resten af dagens måltider består af vådfoder (fuldfoder) og en sjælden gang en tørkost-godbid (også fuldfoder)

  De allerbedste hilsener


 • #40   20. jan A. I. Kan oplyse at der er sukker i en af de små bakker fra rema ifølge etiketten. Jeg havde problemer med at få mine pakker fra zooplus sidst og måtte ty til remas mad og så sukker på den ene. I pakkerne med poser er der sukker i det hele. I Aldi er der også kommet sukker i det meste mad (fandt dog nogle små bakker uden sukker der også)

 • #41   20. jan ja jeg nægter så at give mine katte kartofler mm
  jeg kan gå med til kød fint nok. men ikke det andet

  igen så kræver det jo en del vitaminer/miniraler til katten. man skal jo passe godt på deres knogler mm. kender nogen som brugte råt til et kuld killinger. glemte lige at bruge mere vitaminer som der skulle tilsættes. med det resultat at to af killingerne brækkede benene. de manglede simpelhen de vigtige vitaminer. så hun valgte at fremtidige killinger fik tørkost ved siden af. hun turer ikke andet.

  det er derfor at man bør rette sig efter henvisningerne på dåserne. så man er sikker på at katten får de ting de har brug for.
  ellers bør man virkelig sætte sig ind i kattens behov

  fandt engang denne side
  http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=da&prev=search&rurl=translate.google.dk&sl=de&u=http://kleintierhaltung.com/katzenhaltung/katzenfutter-test-welches-futter-ist-das-richtige&usg=ALkJrhiKJpWg-J-gUpnEPWJ_FoNWj4mwNw

  her står en del omkring vådfoder - hvilket mærke er godt og hvilket er dårligt

  desværre er remas ikke med. for den vil jeg nu gerne læse mere om - ikke at mine gider den. normalt køber jeg ikke kattemad i supermarkede. det svarer til junkfood. så det er der ingen grund til at putte i katten.


 • #42   20. jan Han er lige blevet vejet - det skal han ugentligt og jubiii!!!! Han har ikke tabt sig i den forgangne uge
  For h****** jeg elsker den kat!


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #43   21. jan Han er heldig, at have et menneske som Dig!!!

  De allerbedste hilsener


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #44   21. jan Kære N9nna

  Nu har jeg alle tre varianter af 100 g. bakker med vådfoder her foran mig:

  Med Oksekød:
  Kød og animalske biprodukter (d.v.s. kød og sener og andet frasorteret på slagteriet)
  4% oksekød, mineralstoffer
  Tilsætningsstoffer: Vitamin D3, Vitamin E, Zink-sulfat mono-hydrat, Mangan(2)sulfat-monohydrat, vandfrit calcium-jodat, hydreret Kobber(2)aminosyre-chelat,, Cassiagummi. 10g protein, 5 g fedt, 0,3 g træstof, 2 g uorganisk stof, 82 g vand, 0,24 g calcium, ,020 g fosfor.

  Vildt:
  Kød og animalske biprodukter (d.v.s. kød og sener og andet frasorteret på slagteriet)
  4% vildt, mineralstoffer
  Tilsætningsstoffer: Vitamin D3, Vitamin E, Zink-sulfat mono-hydrat, Mangan(2)sulfat-monohydrat, vandfrit calcium-jodat, hydreret Kobber(2)aminosyre-chelat,, Cassiagummi. 10 g protein, 5 g fedt, 0,3 g træstof, 2 g uorganisk stof, 82 g vand, 0,24 g calcium, 0,20 g fosfor.

  Fisk og rejer:
  Kød og animalske biprodukter (d.v.s. hoveder, skind og andet frasorteret på fiskeforarbejdningsfabrikker undertiden suppleret med frasorterede dele fra slagteri)
  4% fisk, mineralstoffer
  Tilsætningsstoffer: Vitamin D3, Vitamin E, Zink-sulfat mono-hydrat, Mangan(2)sulfat-monohydrat, vandfrit calcium-jodat, hydreret Kobber(2)aminosyre-chelat,, Cassiagummi. 10 g protein, 5 g fedt, 0,3 g træstof, 2 g uorganisk stof, 82 g vand, 0,29 g calcium, 0,22 g fosfor.

  Inden jeg valgte at fortsætte (efter Pusser var blevet aflivet) med at fodre med disse tre smagsvarianter fra Rema, ringede jeg til det telefonnummer, der er angivet på 100 g bakkerne og spurgte ind til råvarer og evt. øvrigt indhold: Så "Nej, der er ikke tilsat hverken sukker, salt eller andre smagsforstærkere i kattemaden fra Rema i 100 g bakkerne"

  De allerbedste hilsener


 • #46   21. jan Fra remas egen hjemmeside

 • #47   21. jan dette er hvad de forskellige ting betyder

  http://varefakta.dk/undervisning-og-info/hvad-betyder-ordene/hunde-og-kattefoder/

  dette er hvad katten har brug for i det daglige foder

  http://www.dmm.dk/ernaering.php


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #48   22. jan Jeg ringer til dem igen snarest og beder om en forklaring på dit billede - vigtigt at vide om deklarationen på bakkerne er opdateret eller om det er dit billede, der giver den korrekte info.

  De allerbedste hilsener


 • Janne.*
  Janne.* Hjælpe-administrator
  Tilmeldt:
  okt 2006

  Følger: 11 Følgere: 75 Katte: 6 Emner: 121 Svar: 3.320
  #49   22. jan Jeg har for længe siden også købt katte vådfoder i Rema, da jeg ikke havde mere vådfoder fra zooplus, men min kat ville slet ikke spise det, han ved nok hvad der er bedst hehe

  Som N9nna *Tossernes mor* har sat ind er der det samme i dette vådfoder, jeg har taget et billede af ingredienserne.......> Kød og animalske biprodukter, mineralstoffer, 4% and, sukker mm.


 • #50   23. jan Alle dem i boksene har tilsat sukker. Det var kun nogle af de små bakker der ikke var sukker i

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #51   23. jan Så DÉT er forklaringen - Jeg køber altid dem, der er i "løs vægt" - de andre vil mine katte heller ikke spise

  De allerbedste hilsener


 • #52   23. jan Nej, A. I. Det er bestemt ikke hele forklaringen for den jeg har sat billede ind af er en af de små bakker

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #53   23. jan Nu har jeg kigget på flere af dem, jeg har købt - ingen af dem står der "sukker på"

  Mon en ansat i butikken eller en kunde kan have åbnet en/flere pakker med de små 100 g pakker?

  Der er kun 3 slags uden sukker: Oksekød, Vildt og Fisk - IKKE Lyssej/Rejer eller And/Kalkun eller nogen som helst andre varianter

  De allerbedste hilserner
 • #54   23. jan vedr foder fra rema

  den med vildt indeholder sukker

  de andre to har ikke sukker i

  tjekkede lige rema1000´s hjemmeside

  så har begge ret


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #55   23. jan Der er ikke sukker angivet på deklarationen for Rema 1000´s 100 grams bakker med Vildt, Oksekød eller Fisk, og det var også dét jeg fik at vide, da jeg ringede...

  Mine katte vil spise maden fra 100 g bakkerne i "løs vægt", men ikke dem der er samlet i æsker med forskellige menuer og heller ikke deres dåsemad.

  De allerbedste hilsener


 • #56   24. jan Måske har de lavet om på indholdet af maden i løbet af de sidste par måneder....? Og det er ikke en sampak der er blevet åbnet, for det er poser i sampakningerne.

 • #57   24. jan her er indholdsfortjenelsen kopiret fra Rema1000 hjemmeside i dag

  FiSK OG REJER
  Kød og animalske biprodukter, fisk og fiskeprodukter (4 % fisk), bløddyr og skaldyr (4 % rejer), mineralstoffer.

  KØD
  Kød og animalske biprodukter (4 % oksekød), mineralstoffer,

  VILDT
  Kød og animalske biprodukter (4 % vildt), mineralstoffer, sukker.

  https://shop.rema1000.dk/husholdning/kattemad

  som der står så er der sukker i vildten


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #58   24. jan Jeg fodrer IKKE med Fisk & Rejer fra Rema - dem kan jeg ikke købe i 100 g bakker i løsvægt - og kattene vil IKKE spise dem... Kun Fisk, Oksekød eller Vildt - Jeg ser om jeg kan hitte ud af at vedhæfte fotos.... - men det bliver IKKE i dag...

  De allerbedste hilsener


 • #59   24. jan ser den ikke bare sådan ud?
  på hjemmesiden er der kun de 3 slags i de små pakker

  jeg køber dem slet ikke fordi mine ikke gider dem


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #60   25. jan Nej...

  Den ligner meget, - Jeg forsøger måske at vedhæfte et foto i weekenden...

  De allerbedste hilsener


 • #61   25. jan Sukker eller ej, Lucas bakker væk fra skålen Dét mærke er også prøvet! Udvalget er som følger:
  Gormet Perle
  Sheba Selection
  Sheba Classic - det var dengang....
  Sheba Finesse - det var dengang...
  Sheba Filet
  Gourmet Gold
  Schesir
  Cats Finefood
  Wild Freedom
  Porta 21
  Grau
  Miamor
  RC Kitten (når han kan lide tør, kan han vel også lide vådt)
  Bozita NO GO!
  Mac's
  Bozita er helt ude af spil! Absolut ingen ville have det!
  Kan I slå det udvalg???
  Anyway jeg holder stadig vejret, han har det glimrende


 • #62   25. jan Jeg glemte Topic - det er nemlig også "ud til højre"

 • #63   25. jan topic er også yt her i huset

  Har du prøvet schmusy?
  http://www.zooplus.dk/shop/kat/kattefoder_vaadfoder/schmusy

  det er noget jeg altid har på lager. Har to varianter, og begge bliver spist. køber 8 ks af hver hver mdr.

  hvad med My star?
  http://www.zooplus.dk/shop/kat/kattefoder_vaadfoder/my_star

  her i huset er Smilla (især Mørt fjerkræ med fjerkræhjerter og Ren tun er populær)

  men jeg har da også min del af kræsne katte
  Pyrus spiser: sheba fresh og fine, goument gold, og nogen gange schmusy

  kida spiser: bozita og mac´s i de små pakker

  Batman spiser cosma natur med tun

  og så er der jo tørkost til fri benyttelse
  køber vel 10 forskillinge slags hver mdr.


 • #64   26. jan Der er jo så ikke tørkost til fri afbenyttelse.....
  Ja Anja. De ovennævnte mærker er afprøvet engang hvor de skulle forkæles.......
  Gourmet Gold er lige dumpet i Lucas' smagstest. I morges dumpede Mac's - herregud jeg har også kun 15 æsker tilbage.......

  Cosma er ikke fuldfoder desværre.


 • #65   26. jan det er da godt nok en kræsen herre du har dig

  jeg som går og tror at min Pyrus er kræsen... du har det meget værre.

  og selvfølgelige køber man jo mere end en.jeg har også købt en del som er gået til naboernes katte, fordi mine slet ikke har ville spise det. Især godbidder/snackspinde er noget som er gået videre til nabo misserne. Men de plejer så også at være meget glade for det

  er der noget at han bedre kan lide end andet? kylling, fisk eller?
  sovs, gele eller mousse?


 • #66   26. jan Måske mærket My Star hos zooplus, det er nyt og måske smager de XD

 • #67   26. jan my star er faktisk fuldfoder
  http://www.zooplus.dk/shop/kat/kattefoder_vaadfoder/my_star


 • #68   26. jan Ja, det er vel det gode? Så at det skulle være fuldfoder?

 • #69   26. jan mine er rigtig glade for det.

 • #70   26. jan Mine er vilde med my star. Jeg blander godt med kogende vand i så det nærmest er suppe og de slubrer det lystigt.

 • #71   26. jan Den glemte jeg da at nævne Der står 2 prøvepakker i mit skab

 • #72   26. jan Det hele handler såmænd om at han VIL have tørkost, men det sætter sig jo som klister dernede! Tossen kan godt spise RC Kitten, så det får han en begrænset mængde af
  Og så skal spiserøret lige masseres - nej nej! Han vil pludselig ikke aes under hagen..... men det BLIVER han!


 • #73   28. jan Min forrige kat levede i 13 år af tørkost, endda samme mærke. Hun havde fine tænder og brokkede sig tydeligvis ikke over maden.

  Det meste kræsenhed er vi selv skyld i. Hvis katten bliver sulten, skal den nok spise. Min klager miaver render mig i enden og fedter helt vildt, for at jeg skal give hende noget andet, end det der er i skålen. Hvis ikke jeg giver efter, hvilket jeg desværre har gjort for meget, spiser hun lidt tørkost, så hun kan strække “sulten” til det er “rigtig” mad tid.

  De ved godt hvordan de skal opdrage os


 • #74   28. jan Denise, så var hun nok også inde-/udekat ikke? Katte der ikke har fri adgang til at fange byttedyr, de bør slet ikke leve af tørkost, da de så ikke tilegner sig nok vædske i løbet af en dag. En kat skal drikke minimum 0,33 liter om dagen. Tørfoder indeholder 2% vædske, og vådfoder indeholder 80%. En mus indeholder ca. 70%.

 • #75   28. jan Det med at "Den skal nok spise når den bliver sulten nok" den holder altså ikke.

  Faktisk så drak Lucas meget mere da han fik tørkost end nu.
  Til sidst tror jeg nu nok, at det var fordi det var så "stoppet" om man så må sige.
  Porta 21 med Tun og Breitting er godkendt af dem ALLE!
  Pokkers at det så kun er tilskudsfoder....
  RC Kitten er dumpet med et brag! 3 stk. i bakgear


 • #76   28. jan prøv at find nogle tørpiller som er mere let fordøjelig
  du kan gå efter noget som er til mave tarmproblemer.
  her er en liste
  http://www.zooplus.dk/esearch.htm#q%3Dletford%25C3%25B8jeligt%26cats%3D2Kat%253EKattemad%2520%2528t%25C3%25B8rfoder%2529%26catl%3D2%26p%3D1%26npp%3D48


 • #77   28. jan Mange katte vil hellere sulte end at spise noget de ikke har lyst til - det er derfor det er så vigtigt at de spiser, også selvom kvaliteten og mærker måske ikke er det man helst vil fodre med ^^’

 • #78   28. jan Hvis de kan lide porta 21 med fisk så ville jeg foreslå Thrive, det er et fuldfoder men har samme konsistens

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #79   28. jan Syge katte, der spiser for lidt må gerne i en periode få tilskudsfoder som grundfoder, men hvis man tillader raske katte det samme er der stor risiko for at det høje proteinindhold i tilskudsfoderet ødelægger nyrerne og skaber yderligere kræsenhed (Det høje proteinindhold får foderet til at smage bedre - men man kan selv reducere det procentvise proteininhold ved at blande f.eks. 1/4 kartoffelmos eller lignende i tilskudsfoderet ...)

  Jeg havde som tidligere nævnt det samme cirkus med at finde færdiglavet fuldfoder kattemad, som kattene ville spise, da Pusser blev syg - og som nævnt endte jeg på Remas 100 g bakker i løsvægt (dém UDEN sukker - der er varefakta på deklarationen, så vi kan være sikre på at alt er nævnt) - Grunden til at meget kattemad bliver tilsat smagsforstærkere er naturligvis, at råvarerne er for dårlige. Råvarerne er friske nok, men der gøres ikke nok for at frasortere galdeblæren fra slagteri- og fiske-afffald og galde er MEGET bittert selv i meget små mængder.

  En af kattenes stærkeste smagssanser er netop rettet mod bitre smagsstoffer, så kattene har ret, når de ikke vil æde visse mærker af kattemad. Når den ene kat gerne vil æde én slags og den anden ikke vil handler det sikkert om, at den ene har lært at sætte mere pris på f.eks. glutaminat (det 3. krydderi), som ligesom sukker og salt er en kraftig smagsforstærker. Der findes flere andre smagsforstærkere, men der er ikke brug for smagsforstærkere i den gode kattemad, der desværre er så svær at finde - selv inden for samme mærke

  "Opskriften" på hjemmelavet kattemad tidligere i denne streng ER afbalanceret med hensyn til aminosyrer (også taurin), fedt og fugtighed (jeg tilsætter ofte en lille mængde sødmælk, som mine katte godt kan lide og tåle, men kogende vand er også godt), og når man husker at mose (mine katte vil heller ikke have blendet mad...) kartoffelpillet med hørende til den mængde kartofler, man bruger, får katten også nok fibre til at kunne aflevere passende fugtig afføring i kattebakken.

  Hos katte med "hård mave" skal kartoffelmosen erstattes med gulerodsmos, også med gulerodspillet moset med - og gerne tilsat ½ tsk. smør.

  De allerbedste hilsener


 • #80   29. jan Tilskudsfoder er kaldt det fordi de ikke indeholder de nødvendige mineraler og f.eks taurin som en kat dagligt skal have. Katte der spiser for meget protein vil meget simpelthen udstede det, de er lavet til at spise næsten ren protein/fedt.
  Det er især taurin som tilskudsfoder ikke indeholder nok af.

  Hvis man fodrer tilskudsfoder som man selv laver (det du nævner med kartofler) gælder de samme forholdsregler og guides som til råfodring.
  Man kan ovenikøbet lave den blanding du snakker om som fuldfoder hvis man f.eks bruger et kosttilskud beregnet til det.


 • #81   29. jan Kød indeholder Taurin. Cosma indeholder 56% kød. Så den holder ikke helt.

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 273
  #82   29. jan Altid vigtigt at forholde sig til indholdet i kattemaden - kun når der står Varefakta ved deklarationen, kan man være sikker på at alt er nævnt og at indholdet der er i pakken/bakken stemmer med det, der står, der er i

  De allerbedste hilsener


 • #83   30. jan Ikke alt kød indeholder nok taurin, oksehjerte er høj i taurin mens f.eks kylling er meget lav i taurin

Kommentér på:
Lødig vådkost