{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
400 visninger | Oprettet:

Lødig vådkost {{forumTopicSubject}}

Som nogle jo har set, så har jeg nu 1 kat på vådkost måske permanent. Jeg skal blende det og så er det jo lidt af en kunst at finde noget godt I flg. 2 dyrlæger er supermarkedsfoder fyldt med salt det er også en af grundene til at der skal ekstra vand indenbords. Har I nogle forslag til mærker? Det er flere munde st mætte og de er ikke til Cosma eller Porta 21. Den boldgade er vi altså ikke i.Kommentarer på:  Lødig vådkost
 • #1   11. jan Topic fra Lidl er ok af et supermarkedsfoder at være.
  Ellers kig på udvalget hos zooplus og MaxiZoo


 • #2   11. jan Jeg kan anbefale mærker hos zooplus, men ellers så maxizoo, for de har smagsgaranti, så hvis dine katte ikke kan lide det så kan du aflevere det og få pengene igen

 • #3   11. jan Denne kan varmt anbefales og er nem at mose
  http://www.zooplus.dk/shop/kat/kattefoder_vaadfoder/bozita


 • #4   11. jan Bozita I pap kartoner er mine ret glade for, miamor er også mums. Feringa og 'my star is a' kan de også godt lide. Jeg plejer altid at gennemgå zooplus.de for tilbud og køber lidt af hver, men mine er så heller ikke kræsne

 • #5   11. jan Mine får Bozita i papkartoner med sovs, Lux portionsposer fra Aldi i Tyskland, Topic fra Aldi og Cosma, men de kan kun lide Cosma hvor der er tun i, så derfor får de det ikke så meget.

 • #6   11. jan her er nogle forslag som mine godt kan lide fra zooplus:

  my star (det behøver man ikke at blende)

  bozita i pakker - mine er kun til gele

  MAC´s - virkelig noget som de spiser meget af

  schmusy


  du kan jo købe prøvepakker hos zooplus. Og oftes kan man nøjes med at købe 1 styks af vådfoder.


 • #7   11. jan Tak for tips:). Bozita ogMy Star har de smagt og det kunne de Ikke lide. Jeg har lige været i Aldi og har købt 5 forskellige æsker. De kan ikke lide det på dåse så jeg er spændt. Sheba Classic med fisk falder også i Lucas smag, men jeg kan ikke finde taurin i deklarationen. Det er jo at betragte som fuldfoder indtil videre. Han har dog fundet tørkost en og stjæler hvis han når det, men det er jo No go på ubestemt tid.

 • #8   11. jan http://www.zooplus.dk/esearch.htm#q%3Dfuldfoder%26cats%3D2Kat%253EKattemad%2520%2528v%25C3%25A5dfoder%2529%26catl%3D2Kat%253EKattemad%2520%2528v%25C3%25A5dfoder%2529%26p%3D1%26ci%3DCategory_facet%253D1%253A2Kat%253EKattemad%2520%2528v%25C3%25A5dfoder%2529

  her er flere forslag. søgte på fuldfoder.
  smilla kan mine også godt lide. her er en med rent tun (det ligner ikke tun - stinker af fisk) og så er der en fjerkær med kyllinghjerter.


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 248
  #9   12. jan Mine to neutraliserede katte (en han på 14 år og en vild hun, som var voksen i 2012) får mad fra 100 gram bakkerne Rema 1000 - De bliver ved med at være lidt for tykke selv om de i flere år hver har spist 125 gram dagligt + om aftenen 20 g kogt moset kartoffel + 20 g kogt kød (dén slags jeg selv skal have til aften) + 20 g kødsaft, hvor jeg har skummet fedtet af + 10 g sødmælk: Disse 4 sager findeles, moses og serveres lunt - De elsker det! - Og kattemaden i de små bakker fra Rema bliver altid spist HELT op - og madskålene slikket rene

  De allerbedste hilsener


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 248
  #10   12. jan Husk at kartoffelpillet skal med i kattenes kartoffelmos-mad

  De allerbedste hilsener


 • #11   12. jan Hmmm jeg bruger 1500 gram vådfoder til mine piger/kastrater om dagen. Og det er 12 katte, der skal dele. Og jeg har EN, der er for tyk. Alle de andre er fint slanke og et par endda lidt til den tynde side, selvom de også har fri adgang til tørfoder i både voksen og killingeudgaven.

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 248
  #12   12. jan Hejsa kære Susanne

  Det giver vist også 125 g om dagen til hver - det samme som jeg bruger af vådfoder (som koster 1,95 hos Rema - nej, jeg får ikke provision eller andet af Rema )

  De allerbedste hilsener


 • #13   12. jan jeg tror at jeg bruger min 2,5 kg vådfoder om dagen her i huset. Nok mere.
  alene om aften får de 1.5 kg
  og de har altså tørkost ved siden af, og ja jeg har et par stykker med lidt ekstra på sidebenene.

  normalt hedder det ca 400g pr kat pr dag når den kun får vådfoder. lidt afhængig af mærke og størrelse på katten. 400 g er til en normal kat på 4 kg


 • #14   12. jan Vi fodrer normalt med tørfoder til fri afbenyttelse, vådfoder morgen og råt aften.

  Men da vores ene kat har fået trukket tænder ud på grund af tandresorptioner, må de kun få vådfoder indtil på søndag. Da det er det eneste de får pt., har jeg gået efter fuldfoder. Overraskende meget vådfoder er faktisk suppleringsfoder.

  Vi havde i forvejen Topic på dåse, det er fra Aldi og er et godt foder til pengene. Nogen gange spiser de dog kun geléen... har prøvet Kitekat (det kan de rigtig godt lide) og Milady (ikke et hit) og Sheba (ikke et hit). Jeg har købt Real Nature Wilderness, Premiere og Select Gold vådfoder i Maxizoo også. Det er paté eller hvad det nu hedder. Det ryger også ned. Og så sørger jeg bare for at skifte godt mellem de forskellige mærker. Ellers virker de til at køre sur i det.

  Min tungeste kat vejer 3,2 kg og de spiser lidt under 1/2 400 g dåse hver. Jeg synes, de vejer præcis det de bør veje de holder vægten fint, de har ikke taget på eller tabt sig i forhold til normalt

  Men glæder mig til på søndag at kunne fodre som normalt igen synes, det er mere bøvlet at skulle fodre så ofte

  De savner også begge det rå og den ene er begyndt at stå og brokke ved foderspanden med tørfoder, så godt det ikke er så længe endnu


 • #15   12. jan nu har jeg haft flere katte som har fået fjernet tænder, og jeg har simpelhen opgivet at kun foder med vådfoder i en periode.
  for kattene starter altid med tørkosten så snart de kommer hjem.
  selv Silla som kun har 5 tænder tilbage startede med at tømme skålen med tørkost.

  min dyrlæge sagde at hun nok ikke ville spise tørkosten, men Sille bestemmer selv.
  de sidste to har været det samme. den ene spiser slet ikke vådfoder.


 • #16   12. jan Jeg har nu en uge fodret med vådkost. Lucas er faktisk livet op og har en flot pels. Jeg har lige lavet en bestilling på diverse vådt. Det er faktisk korrekt at langt fra alt er fuldfoder. Men hverdagen fungererog Freddie og Elvis ved hvornår der er tørkost og hvor.

 • #17   13. jan Jeg køber så ikke vådfoder i Rema. Mine får alt fra Topic, Lux og Bozita og til Cosma. Mine skal leve variereret.

 • #18   16. jan I maxi zoo m.fl. Er det altså kun tørfoder fra Hills, Royal canin og et par mere, hvor man kan få smagsgaranti. Det gælder ikke vådkost.

  A.I. Katte og mælk går ikke. De er født som laktoseintolerante. Så mælken skal i så fald være lactosefri.

  Min har en tandsygdom, der gør at rødderne smuldrer og hun har paradentose også. Jeg er ret ked af, at jeg har vendet hende til næsten kun af spise vådkost. Jeg har fået tanddiæt kost fra dyrlægen, men der skal meget til, før hun snupper et par bider. Jeg har prøvet at “tvinge” hende til at spise mere tørkost, men hun er utålelig at være sammen med så.

  Vådkost bidrager ikke ligefrem til bedre tænder mm. Jeg har lært at hende jeg har nu, og der kommer klart andre boller på suppen, når jeg får kat efter hende jeg har nu.

  Når jeg læser om katte og deres tænder, ser det ret sort ud. Over 50% af alle katte har tandproblemer. Så det er et ret overset problem, da de kan gå med tandproblemer i lang tid, før vi bliver opmærksomme, og til den tid, ser det dyrt ud, at få has med. De skal så tit til dyrlæge fast, for at holde problemet nede. Jeg var noget chokeret over det antal katte med tand/mundproblemer.


 • #19   16. jan Denise D Det lyder som om din kat har TR og den kan du ikke fodre dig ud af, der er kun et at gøre og det er at få tænderne fjernet.

  Der er en del katte med tandproblemer, men 50 % er nu nok voldsomt overdrevet


 • #20   16. jan Tørkost gør INTET godt for en kats tænder, og din kat er yderst fornuftig Denise. Jeg ville tage katten med forbi en tandspecialist og få røntgenfotograferet de tænder for FORL, da katte med den sygdom har utrolig mange smerter, og de derfor ikke gerne vil spise.

 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 248
  #21   16. jan Katte er pattedyr og derfor beregnet til mælk - men hvis de holder en pause på mere end ca. 3 måneder fra mælken, giver det ofte problemer, fordi katten holder op med at producere de stoffer, der nedbryder mælkesukker m.m. - Det kan dog sagtens "genoptrænes" med langsomt øgede mængder af mælk gennem flere måneder startende med ca. ½ tsk. blandet i kattemaden - HVIS der er grund til det.

  En grund til at give voksne katte mælk (efter den langsomme tilvænning) kan være, at mange katte drikker for lidt og derfor får problemer med nyrerne.

  Man kan også prøve med laktosefri mælk, der kan købes i mange supermarkeder til næsten normal pris.

  De allerbedste hilsener


 • #22   16. jan mange katte kan faktisk spise tørkost selvom at de ikke har nogen tænder.
  så er der noget galt med gebisset så er det bedre at tænderne kommer ud.

  laktosefri mælk skal man altså stadig passe på med. prøve at bruge fløden og så blande den op med vand. men det kunne min ikke tåle. og han kunne nemlig ikke tåle noget med laktose. og hvorfor skal de da også drikke andet end vand?


 • #23   i går kl. 03:23 Ja hun har TR og har allerede fået opereret 3 kindrænder ud og fjernet alle fortænder, da de sad løse. Hun skal nu have renset tænder hver 3-4 måned og have set efter om flere tænder bliver angrebet.

  Dyrlægen siger at deres tanddiæt, kan bruges til at skrabe langs med tænderne, når de bider i de store bidder. Jeg er ret sikker på at hun ikke har ondt, for hun går glædeligt i gang med en kyllingehals eller kyllingevinge.

  Jeg er noget splittet vedr. alle de forskellige meninger om kattemad. Hvis katten fik hele byttedyr, giver det god mening, at det er godt for tænder og mund. Dåsemad er der jo intet hårdt, sejt mm. i. Så jeg køber den, at det ikke giver meget godt til deres tænder.

  Tørkost er jo hårdt og gnubber/masserer tandkødet, når stykkerne er store nok.

  At så mange katte har problemer med tænder og mund, skulle nu være rigtig nok. Jeg har læst det flere steder på nettet, og ikke kun 1 sted. Når nu katten går stille med problemet, ser vi desværre først skaden, når den er stor nok, med mindre man selv holder øje, eller får en dyrlæge til det.

  Hvor længe hun skal leve med sin tandsygdom, kommer meget an på, hvad de næste tjek siger, og hvornår der igen er en tand der skal ud. Hun skal ikke udsættes for noget meget stort mere. Så vil jeg sige farvel til hende. Desværre har jeg ikke mulighed for at ordne tænder på hende, så jeg må give hende noget solidt at gnave i. Jeg skal på jagt efter dag gamle kyllinger, for at se om hun vil gå i gang med sådan en

  Ja katte kan tåle modermælk eller direkte fra koen, ikke når den har været behandlet. Så er fortyndet fløde fint, eller det kattemælk man kan købe.


 • #24   i går kl. 09:32 Gør kiks noget godt for din mund? Nej? Så gør tørfoder heller intet godt for kattens mund. Det bedste er råt kød, brusk mm.

 • Michael L
  Michael L Tilmeldt:
  jan 2018

  Følger: 1 Svar: 1
  #25   i går kl. 11:11 Mit råd vil være at kigge på indholdsfortegnelsen. Der bør stå hvor meget salt/natrium der er i.
  Dyrlægen har helt sikkert ret i at der er mærker med en uhensigtsmæssig sammensætning. Der er dog også mærker der kan være ganske fine som ikke er købt hos dyrlægen.

  Husk på at dyrlægerne rigtigt gerne vil sælge dig foder. Foder som sikkert ganske rigtigt er kvalitetsfoder, men man kan også få kvalitetsfoder andre steder.

  Mvh. Michael.
  www.katteracer.dk


 • #26   i går kl. 15:04 Faktisk så prøver min dyrlæge ikke at sælge mig foder.
  Jeg har snakket med ham i dag fordi det er en kunst at finde et godt fuldfoder.
  Jeg har nu købt noget tørkost til killinger, men hvis jeg aer ham på halsen, så fungerer han om drøvtygger - altså tørfoderet kommer ufordøjet op i munden, bliver tygget og sunket igen
  Jeg har fået frit lejde til at afprøve alt, det handler simpelthen bare om, at maden bliver nede og at han ikke taber drastisk i vægt. I øvrigt fungerer tørkost i denne situation som noget der langsomt omdannes til en grødet masse og klistrer fast i halsen.
  Tilstanden har han set hos hunde og han går nu i tænkeboks - for der er måske en chance for, at der kan gøres noget medicinsk


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 4 Svar: 248
  #27   i går kl. 15:37 Har Du prøvet at blande vand i foderet? Der skal også være tilstrækkeligt med fedt i for at det er nemmest muligt at synke

  De allerbedste hilsener


 • #28   i går kl. 15:57 bare et forslag
  prøv at kontakt Lise Bang Hansen
  https://alternativdyrlaege.dk/kontakt

  måske hun har et godt råd. hun siger det kun hvis hun virkelig mener at hun kan hjælpe
  flere herinde har brugt hende. har selv brugt hende flere gange, og hun er super dygtig


 • #29   i går kl. 19:31 Ja, jeg har blandet vand i, blendet og pis og kanel og han VIL ikke spise det!
  Jeg har lige serveret Bozita med rensdyr men han har ikke rørt det overhovedet!!!
  Han har noget der hedder mysta....... Gravis.
  Hvad skal En biopat/dyrlæge uden speciale i det kunne gøre??????


 • #30   i går kl. 20:18 det var nu bare et forslag. hun kan gøre mange ting.


 • #31   i går kl. 20:56 Ja tak Anja, men jeg føler mig lidt fortabt

 • #32   i går kl. 22:27 det kan jeg nu godt forstå. for det er jo ikke noget man lige regner med at ens kat skal være udsat for.
  syntes nu at du gør et stor arbejde for ham.mange havde nok opgivet med det samme

  personligt ville jeg prøve at skrive til hende. skriv hvad din dyrlæge har fortalt dig. hun vil så selv kontakte din dyrlæge. hun samarbejder med din dyrlæger så ikke noget med at stjæle kunder. og hvis hun ikke mener at hun kan gøre noget, ja så siger hun det med det samme.
  det skader ikke at prøve. jeg har brug hende til katte med kræft, og mundbetændelse.Kommentér på:
Lødig vådkost