{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
762 visninger | Oprettet:

Hvornår er det synd? {{forumTopicSubject}}

Hejsa.

Jeg har længe gået og været bekymret for min huskat. Hun er 2 år gammel og jeg har haft hende fra, hun var 16 uger. Udover hende har jeg en fire årig europé. Huskatten er købt til selskab, men de er ikke just bedste venner. De tåler hinanden, men de slås også. - dog ikke derude, hvor det er livsnødvendigt, at de skilles. Men det påvirker dem begge negativt.

Sagen er den, at huskatten ikke har været nok i hænder. Hun er født i en lejlighed med to voksne katte og hendes fem søskende. Så ifht kattesprog og andre katte, der er hun super. Det er min europé der synes, hun er irriterende.

Fordi hun ikke har været nok i hænder, så er hun meget bange og nervøs for alt. Jeg har forsøgt at rette op på det ved at håndtere hende dagligt, udsætte hende for forskellige lyde, lære at få klippet klør, børste tænder osv. Men det er lidt frustrerende, fordi nu efter knap 2 år, så er jeg ikke kommet nogle som helst vegne. Hun hvæser af gæster, løber langs panelerne og gemmer sig i skabene. Hvis jeg går ind i sko, så flygter hun. Det samme ved støvsuger og rengøring.

Vi har prøvet klikkertræning - også med gæster. Intet hjælper. De har tilmed været på både calm og zylkene. Jeg har ikke prøvet feliway, men den har jeg tidligere ikke haft erfaring med, og da calm og zylkene ikke virker, så synes jeg det er dumme penge.

Jeg synes selvfølgelig ikke, at det er fedt med en nærmest kronisk bange kat. Men det er jo hvad jeg har købt. Det er en mulig konsekvens ved at købe huskat.

Hvad tænker i? Hvornår er det uværdigt for katten?

Det skal lige siges, at de indenfor de kommende måneder skal flytte over til min kæreste, som har en voksen hankat på 8-9 år. Han har været fertil indtil for få måneder siden og har levet det vilde hankatteliv ude. Nu er han dog blevet sofadyr, der kun gider ud, hvis jeg går med. Og han er blevet væsentlig mere rolig efter. Jeg tænker, at sammenføringen her kan have en positiv og negativ udvikling. Og der er også den mulighed, at de ikke kan sammenføres.

Men hvornår er det ikke et godt katteliv?
Kommentarer på:  Hvornår er det synd?
 • #2   4. maj JEG synes, at det er synd for en kat, der løber langs paneler. Sådan nogle har jeg netop omplaceret som alenekat hos rolige mennesker eller aflivet. Du ville heller ikke gerne gå og være bange næsten hele tiden.

 • #3   4. maj Glem min opslag jeg havde slet ikke læst linjen om at katten løber langs panelerne, ja så er det noget helt andet... det er jo ikke helt optimalt. Så bange er min hankat lige godt ikke - han kan sagtens være i samme rum som gæster og vil til nød gerne nusses af dem.

  Men det er svært at sige hvad du skal gøre ved det


 • #4   4. maj Det er en mulig konsekvens ved at købe huskat.

  ærlig talt en gang fis!
  jeg har 13 huskatte som alle vil hygge - ikke med fremmende - men med os

  har haft en siameser med stamtavle, som jeg faktisk først så da avleren havde smidt ham i en transportkasse. han var som dig til at begynde med - men det blev da bedre efterhånden. alveren havde ikke haft planlagt sit kuld ret godt - men det sagde hun da også selv.

  så det hænger ikke sammen med om at det er en huskat.

  når det er sagt, så tænker jeg at din kat ville få det bedre ved at få et nyt hjem hos en uden anden kat.
  ved at det er uden anden kat, så "tvinger" man katten til at søge selvskab hos os mennesker fremfor en anden kat.
  har selv en som også gerne hellere vil have selskab af andre katte end os. men ham har jeg daglig i hænder for at undgå dette. • #6   4. maj Ved ærligt ikke hvad jeg skal svare.

  Hun bliver under ingen omstændigheder omplaceret. Hun får ikke roligere omgivelser.

  Hun vil gerne være social med andre katte. Alenekat vil simpelthen være synd!

  Hvis jeg sidder stille og hun bare kan gå og hygge sig eller evt putte ved siden af den anden kat, så er hun meget rolig. - men de forhold kan hun jo ikke tilbydes hele tiden. I det nye hus har jeg mulighed for at lukke hende i et rum, hvor hun vil kunne søge ro fra gæster, støvsuger osv. Det kan hun ikke her.


 • #7   4. maj Det har det med en huskat at gøre, at de ofte ikke aner hvordan man socialiserer en killing. Det har vi opdrættere, som er hammer gode til. De dårlige, de findes også. Jeg er tidligere blevet kaldt Danmarks mest kræsne killingekøber. Jeg siger nej til de fleste opdrættere. Det var et rent tilfælde, at jeg faldt for en huskat. Og jeg vidste også, at jeg skulle være forberedt for netop det her. Jeg vidste hvad jeg købte. Projektet er bare ikke lykkedes.

 • #8   4. maj Altså folk har ikke forstand på kat. De ville ikke engang spotte, at katten mistrivedes. De ville ikke tænke calm eller klikkertræning. Alt det arbejde jeg har lavet for socialisering. Efterhånden kan jeg håndtere hende, og hun finder sig i at blive løftet på nu. Og så sende hende ud til uduelige katteejere? Ikke tale om!

  Jeg er den bedste ejer for hende. Ingen har på nogen måde bedre at tilbyde hende. Strid europé eller ej.


 • #9   4. maj Det eneste, som lykkedes for hende, det vil i tage fra hende? Alenekat er simpelthen det dårligste råd.

  Hun vil gerne den anden kat, men den gider ikke hende. Nu kommer der så en ny til. Jeg ved ikke om han kan blive hendes nye ven. Og samtidig få sat den anden diva på plads - det trænger hun til.


 • #10   4. maj Stakkels kat. Jeg vil undlade at give flere råd, når de der gives alligevel ikke bliver lyttet til. Det er ikke et liv for en kat.

 • #11   4. maj Du er ikke blevet klogere - så det passer mig fint, at der ikke kommer flere råd fra dig smiley

 • #12   4. maj Du plejer da ellers nok at give katte væk, når du ikke lige selv synes, at du kan bruge dem til noget. smiley

  Du er og har aldrig været særlig god til at varetage kattes tarv.


 • #13   4. maj Det er så ikke rigtigt.

  Ellers ville jeg jo bare lade katten mistrives.

  Men Susanne, før du kommer med mere dårligdom, så ryger du på filter. Du er endnu et dårligt menneske, og jeg ønsker ikke at blive smittet med din negativitet. Jeg er blevet ældre og mere oplyst. Dine tilsvinninger har ingenting med virkeligheden at gøre.

  Jeg gør det bedste for begge katte. At der nu kommer en tredje til, ja sådan er det, når man finder en kæreste med kat. smiley


 • #14   5. maj Lutas:
  Nu handler det jo om din kat ikke? Det handler vel ikke om hvor perfekt du er som opdrætter og at dem med huskatte kan da slet ikke finde ud af det vel?
  Du aner da ikke hvor meget den har været i hænder, med mindre at du har købt den et sted hvor du har kunne følge deres opvækst.

  Lad os holde os til katten:
  Mine katte er heller ikke så naive at de vil have børstet tænder og klippet kløer - og støvesugeren er da også en farlig tingest.
  Hvorfor tvinger du den til noget den ikke vil - om som sådan ikke altid er en nødvendighed?
  Ikke 2 huskatte er ens - jeg aner intet om opdræt, med en hel del om adfærd som er lært gennem et snart ½ århundrede. Er den kat undedrsøgt hos dyrlægen og evt. udredet for smerter?

  Så vil jeg lige citere dig:
  Det har det med en huskat at gøre, at de ofte ikke aner hvordan man socialiserer en killing. Det har vi opdrættere, som er hammer gode til.

  Det er der så langt fra alle der er - og intet menneske er perfekt, men det er da godt at selvtilliden ikke fejler noget smiley
 • #15   5. maj hvordan katten har haft det tidligere har intet at gøre med hvordan den så skulle have det nu

  jeg har haft med mange forskellige katte og killinger at gøre. Og det kræver arbejde men det kan lykkes.huskatte er oftes mere taknemlige for det man gør for dem. især dem som haft en hård start på livet
  mange ting kan arbejdes med

  det med at katten er sky fordi den ikke vil fremmede???
  min gamle dyrlæge - som er kattedyrlæge - sagde altid at man skulle være glad for sin kat hvis den var glad for en, og hadede fremmende. andre folk har jo ikke noget at gøre med ens kat.de vil også blive hjemme hvis de er udekatte. de får deres behov dækket af ejeren.
  jeg har 13 katte - de 12 er indekatte. Og jeg tror at ud af alle 13 er der vel 2-3 stykker som kommer når der er fremmede i huset. resten er på 1 sal
  og jeg vil ikke tvinge dem til at komme. hvis folk vil se dem ja så må de se et billede. ingen tvang
  støvsugning ja her er der hellere ikke 12 katte mere. tror jeg har 1 som syntes at den er ok. så hellere ikke noget unormalt her

  men hvorfor har du købt/fået en huskat?
  for det lyder jo ikke til at din racekat er særlig socialanlagt. og derfor nok ikke lige den mest oplagte som skulle have en makker. det er jo ikke alle katte som faktisk gider en makker. det er ikke noget man kan lave om på. man får ikke noget godt ud af det
  har selv haft en hankat som var bedre egnet som alenekat.

  da jeg var på kv havde vi vel imellem 20-50 katte af gangen. sjovt nok havde vi meget sjælden problemer med de almindelige huskatte. men fik vi racekatte ind ja så blev der faktisk tit balade i flokken. det skal jo siges at kattene gik frit fra morgen til aften. kun om natten var de lukket i bur. men når der går så mange katte sammen så ses det tydeligt hvem der er egnet til at være sammen med andre.
  og det var altså katte som er kommet via privalte, tilløbere, kattefangeren andet? 90% af dem kendte vi intet til.

  vedr det med at sætte dem sammen. så hvis du har mulighed for det så sæt din huskat sammen med din kærstes kat som det første. altså hvis du har mulighed for det
  netop for at få din racekat lidt ned. fordi hun så bliver den sidst ankommende.


 • A. I
  A. I Tilmeldt:
  jul 2012

  Følger: 2 Følgere: 8 Svar: 320
  #16   5. maj DU kan forbedre de to nuværende kattes forhold ved at give Din først-ankomne kat AL opmærksomhed, når begge katte er i samme rum - det behøver Du ikke nødvendigvis klikker-træning til, selv om det KAN bruges til denne type problemer også, HVIS Du er sammen med kattene hele tiden og klar med klikkeren, så Du kan bemærke den ønskede adfærd og rose HVER gang katten gør det rigtige. Når Du ikke kan give de to katte hele Din opmærksomhed, skal de være i hvert deres rum evt. med adgang til hinanden via en kattelem. Det er også vigtigt, at de kan passere hinanden - evt. i hver sin højde, så der ikke opstår aggression.

  Jeg tror, det ville være en virkelig god investering at invitere en dygtig katte-adfærds-terapeut på besøg 3-4 gange, der kan give Dig de helt rigtige metoder, så I snarest muligt får afhjulpet problemerne.

  God arbejdslyst!

  De allerbedste hilsener


 • #17   6. maj
  Måske du er heldig at den kan finde det den søger ved den anden i flytter hen til.

  Er det ikke meget almindelig katte ikke kan li fremmed mennesker i hjemmet ?
  Min kan ikke li gæster hellere. • #18   6. maj Det er jo kun dig som kan afgøre hvornår det er synd. Og det tror jeg du synes nu ellers havde du ikke oprettet tråden....
  Du søger måske en hvis form for bekræftigelse i at det er ok.
  Synes ikke det er ok, men det er mest fordi jeg har lignende situation herhjemme med kat og hund.
  Og det er synd. Har tænkt på at give ham til naboen. Og så betale hans foder så jeg er sikker på han får godt foder.


 • #19   6. maj Nu er jeg ikke typen hvor der vælter fremmede ind ad døren i tide og utide, men når huset er fyldt med gæster, så kan de sagtens finde et andet sted at være end gæsterne.
  Er det nogle der kommer her ofte, så skal de lige ses an og SÅ er de sociale smiley


 • #20   6. maj katte er jo levende dyr - og ingen af dem ligner hinanden

  de er ikke pyntegenstande som bliver trukket frem når der kommer gæster.


 • #21   7. maj Nej min han gider ikke gæster og gør han ik det skal han da ik tvinges...
  Vi har næsten aldrig gæster inde i hjemmet hvor katten er
  Det er mest ude i rygerummet i stalden og der kommer han ik


 • #22   8. maj Jeg har fire kastrerede hankatte, som to og to er brødre. To af dem er slyngvenner og to af dem lever med hinanden. Det handler utrolig meget om kemi, præcis som hos mennesker og har intet med race at gøre. Mine er så udekatte og ofte trætte, når de kommer ind om aftenen, så der er aldrig bøvl i huset. Mine gider bestemt heller ikke fremmede mennesker og gemmer sig, og det giver mig større tryghed, at der ikke er nogen, som kan tage dem, når de er ude.

 • Claus S
  Claus S Tilmeldt:
  dec 2016

  Følger: 1 Følgere: 1 Svar: 4
  #23   8. maj Nu har jeg haft dyr i længere tid end du har levet Lutas og jeg har aldrig hørt mage til selvfed arrogance at alle andre katte ejere er uduelige, nogle katte kommer aldrig til at bryde sig om en støvsuger, nogen gør, og det med den er bange for alt og alle, ja jeg har sådan en kat men han trives sgu men det er fordi han er født vildkat og adoptiv moren fra kattens værn aldrig socialiserede ham med andre mennesker indtil før han var 8 måneder gammel og jeg adopterede ham, nu har vi haft ham i godt 3 år nu her og han går altid rundt med halen højt og er glad men fremmede mennesker er no go !

  Enten skal du lære og have meget meget mere tålmodighed eller så skal den kat ud til nogle mennesker som ikke har andre dyr i forvejen hvor den kan være alene kat og få alt opmærksomhed og kærlighed.


 • #24   8. maj Nogle mennesker er utrolig "dumme"....hvis det var 2 fremmede mennesker der blev sat sammen på få m2 og bare skulle finde ud af det, ville der også opstå problemer. Katten kan ikke løbe sin vej og er mega usikker i sin hver dag og det er din skyld. Det var dig der købte en xtra kat uden at være sikker på hvad der ville ske, det er ikke kattens skyld at den havnede ved et ignorant og dumt menneske. At købe en kat skal aldrig være et impuls køb, vi taler om levende, tænkende og urtoligt sensitive væsner.

 • #25   8. maj Huskatten er købt til selskab, men de er ikke just bedste venner. De tåler hinanden, men de slås også. - dog ikke derude, hvor det er livsnødvendigt, at de skilles. Men det påvirker dem begge negativt.

  Hvad er det der påvirker dem negativ?
  - Er det en fysisk reaktion?
  - Får de stress og udvikler urinvejs infektioner??
  - taber de pelsen?

  I hvilke scenarier slås de?
  - Uprovokerede angreb?
  - Bliver der lagt baghold ved kattebakken?
  - Bliver døråbninger/korridorer spæret af den ene kat så den anden ikke kan komme forbi?

  Fordi hun ikke har været nok i hænder, så er hun meget bange og nervøs for alt.

  Ud fra de "symptomer" du beskriver lyder det ikke til at have noget at gøre med om katten har været nok i hænder eller ej.
  - Jeg har en ekstremt sky og nervøs kat men han elsker at kæle. Årsagen til at han er sky og nervøs er at han næsten mistede hørelsen som killing grundet øremider jeg opdage dagen efter jeg fik ham hjem. Gårdejer havde aldrig haft killingerne til dyrlægen(eller nogen af de andre katte de havde på gården med mindre de brækkede et ben). Jeg vidste hvad jeg gik ind til med at tage en gårdkat så jeg havde også booket dyrlæge besøg 2-3 dagen efter anskaffelse.
  Efter dyrlægen havde renset hans øre for levende mider blev han overvældet af lyde og var rædselsslagen(det tog lidt længere tid at få bugt med alle æggene der klækkede senere - lige som lus. Øv!). Han kan høre men han er den dag idag ikke særlig god til at placerer lydenes retning.

  Mange af de ting du nævner ser jeg hver dag med min kat.
  - Høje lyde får ham til at løbe væk.
  - Pludselige bevægelser/tilnærmelser fra andre katte kan få ham til a hvæse men mest hvis de kommer for tæt på ham uden han har haft opdaget de kom over på forhånd.
  - Han søger altid stille og rolige gemmesteder hvor han kan være "i sikkerhed". Skabe, under sengen ect.

  - Gå rundt i huset med Sko larmer (I hvert fald mere end med strømper og baretæer)
  - Gæster larmer
  - Støvsuger Larmer
  - Almindelig Rengøring Larmer.

  løber langs panelerne og gemmer sig i skabene
  - Hvornår og med hvilke scenarier? Er det når der kommer gæster? Er det når du støvsuger?

  Alle mine katte har altid søgt væk fra støvsugeren. Jeg tolerere knap nok larmen fra støvsugeren så jeg har da 100% forståelse for at mine katte ikke gider blive i samme rum og lytte til det larm.

  Jeg har kattetræer med sovepladser monteret på væggene så højt som muligt og nogle gange hvis de ligger der oppe så gider de ikke gå ned og skulle forbi støvsugeren for at komme væk. Så afventer de hellere at jeg bliver færdig med "det der larmende pjat".


  Der er simpelthen alt for mange ukendte faktorer til at vi herinde kan give dig nogen råd og da slet ikke give dig nogen fornuftig svar på om det er et uværdigt katteliv.


 • #26   10. maj Jeg synes det er et svært dilemma du står i, jeg ved heller ikke om du kan bruge mit svar til en dyt, jeg har 3 katte, en gammel huskat som helst havde været de andre foruden, men han acceterer de er der, en anden huskat som elsker alt og alle, og som især gerne vil være social med ham den gamle, en maine coon som elsker den lille huskat, men han undgår den gamle der helst vil have ro, de enes fint alle 3 og jeg har såmænd også en hund som de 2 kan lide, gamle gnavne henry er heller ikke super glad for hunden, ikke 2 katte er ens og selv i samme kuld kan der være store afvigelser i sindet på killingerne..... mine er ok med støvsugeren alle 3 øhh 4 med hunden.......den lille har været plejekilling med mor og flere søskende hos mig, den gamle har ikke ikke meget forhistorie på end at han var alene hos en ældre dame da hun døde fik vi ham, det er vel 7 år siden....alle elsker gæster...........jeg ville slet ikke stille krav til katten kom den ville den få nus og blev den væk, så er det kattens valg.....jeg har haft sky kat....måske kan du på nettet finde et skriv om Cheri, du må google.......så længe der ikke flyder blod så er det ok, også selv om de ikke gider ligge i ske

 • #27   10. maj Lutas:
  Hvor er du egentlig i din egen tråd???


 • #28   11. maj Lutas... er da ude af tråden....
  Fik nok ikke lige de ønskede svar....


 • #29   19. maj Jeg har samme tråd kørende på et andet site og jeg har valgt at lægge mit fokus der.

  Kan se, at mange har skrevet, men jeg har fået den vejledning, som jeg skulle bruge. Beklager, at jeg ikke har set det før smiley


 • #31   19. maj Hvad fik du så af vejledning der ? smiley

 • #32   19. maj Tråden kan findes på kattegale.

  Jeg svarer ikke mere.


 • #33   19. maj En kat vil også helst redes med hårene...………………………. smiley

Kommentér på:
Hvornår er det synd?