{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
285 visninger | Oprettet:

Katte og ulve... {{forumTopicSubject}}

Der er i morges blevet spottet en ulv i vores by.
Den har angiveligt spist en hønsehund i en nærliggende landsby.

Jeg har styr på Freddie i "ulvetimerne", men min gode gamle terrassekat er jeg da lidt bekymret for.

Katte kan klatre og seriøst... skal jeg frygte noget?
Det skal siges, at de DNA prøver der er taget i den nærliggende landsby er ikke analyseret færdige endnu.

Personligt er jeg ikke bange for ulve... men hvis den gamle knark nu ligger og sover....
Kommentarer på:  Katte og ulve...
 • #1   3. jun Jeg ville personligt ikke være glad for ulve i min baghave. Det siges, at de holder dem fra beboelse, men det er bevist, at det gør de langt fra alle. Der er spottet og fotograferet en ulv i et villakvarter, hvor der går en mand og lufter hund.

  Kan ulven få fat på en kat, og den er sulten, så gør den det. Det er et bytte som alt andet.


 • #2   3. jun "Der er i morges blevet spottet en ulv i vores by."
  Hvor og hvornår? Jeg tror vi bor i nogenlunde samme område. Jeg bor i Brørup.

  "Den har angiveligt spist en hønsehund i en nærliggende landsby."
  NEJ, det har den ikke! En ruhåret hønsehund er fundet dræbt i Andst (min hjemby), men ellers hel, med et bid i halsen, der havde ramt halspulsåren. Ret skal være ret! Det er endnu ikke bevist at være ulv, men det KAN være.

  Jeg ved ikke hvem, der siger, at ulve holder sig fra beboelse. Det er ikke deres naturlige habitat, nej, men det er nu mere konkret mennesker, de gerne vil undgå. Ulve er ret ligeglade med store firkanter af mursten og forbinder dem jo ikke med noget farligt. Også derfor de heller ikke er bange og løber væk fra biler, før folk stiger ud af dem (f.eks. for at tage billeder). Der findes nærmest ikke nogen billeder af ulven, hvor den ikke er på flugt.
  Jeg har intet i mod ulve, og jeg er ikke utryg ved at en ulv er set i byen. Det vil ikke afholde mig fra at lade mit barn lege alene ude i haven. Katte har jeg ikke rendende rundt, så den del er jeg ikke utryg ved, heldigvis, men jeg har da naboer, der har fritløbende katte.


 • #3   3. jun 1 fjer bliver hurtigt til 10 høns....
  Så er hunden jo ikke spist af en ulv!
  Så er spørgsmålet jo om den pgl. hundeejer har set en ulv.
  Jeg bor ca. 12 km. øst for dig og det er andenhånds-beretning.
  Jeg bad i øvrigt vedkommende slå koldt vand i blodet, da der jo netop ikke er fastslået om det er en ulv der har været på spil i Andst.
  Jeg har en bekendt i Brørup og uha! Hendes drenge havde set en ulv ved DLG - men en anden kunne fortælle, at en beboer i området havde en stor hund der godt kunne minde om en ulv.
  ULVEN KOMMER! smiley


  Jeg har heller intet mod ulve, men min gamle genudsætningskat er jeg da lidt øm over.

  Så spørgsmålet var såmænd bare, om det er et byttedyr. • #4   3. jun I Tyskland hvor der er mange flere ulv, er der ikke registreret ret mange katte, som bevisligt er slået ihjel af ulve.
  Katte er for besværlige, de slår jo igen, og vilde dyr vil helst have let bytte, men kan det få flere til, at holde deres katte inde, ja så vil jeg være glad.
  Jeg er mere nervøs for, at en mårhund kan finde på, at tage en kat, de har et helt andet sind, og kan slå ihjel bare fordi de kan, lige som måren, men bare større bytte.


 • #5   3. jun Næh men ikke desto mindre kunne man på billedet meget tydeligt se en ulv, en mand og en hund. Og så vedkommende bag kameraet, som man jo ikke kunne se. Og den lignede ikke en på vild flugt, sorry.

 • #6   3. jun Åh ja Jette, vi tror, at vi har en mårhund i den lille skov her, for der er nogle poteaftryk, der næsten kun kan stamme fra sådan en.

 • #7   3. jun Susanne jeg er mere bange for løse hunde, uden opdragelse og uden snor smiley dem er der mange af her i området,, min nabo's hund ( en dansk svensk g) er lige blevet lappet sammen, efter et møde med en hund ,lab, godt nok i snor, men ejeren kunne ikke holde den, så det kostede en stor omgang ved dyrlægen, på lab ejerens regning. Den lille hund er selvfølgelig nervøs nu ( det er anden gang den prøver det) og ejeren en ældre dame, har det så hun ryster, når hun skal ud og lufte, og den må selvfølgelig ikke gå ret langt endnu, stingene skal først fjernes om en uge.

 • #8   3. jun Jo, og det er også det der bliver berettet smiley Den står jo ikke ligefrem stille og slikker sig om munden.

  Ang. ulv ved DLG, så ved jeg der bor (eller har boet) en mand med en slædehund deromkring - har selv boet på Skolegade engang, men nu bor jeg omme ved markedspladsen... Ulven fotograferet i Brørup for nylig ER dog en rigtig ulv smiley


 • #9   3. jun Ja vi har/ har haft mårhund i området, da min datter havde hund, stak den halen mellem benene, så snart vi krydsede et spor, eller en afmærkning.

 • #10   3. jun smiley vi krydser hinandens svar smiley så det ser ret rodet ud smiley

 • #11   3. jun Har også engang mødt en mårhund en aften (i Andst). Min hund blev fuldstændig stiv og stirrede, hvor jeg faktisk havde regnet med at han ville jagte dyret.
  Tænker også der er mulighed for både mårhund og grævling som har bidt hunden og ramt så præcist, hvor ejer i eget opslag nævner grævling, og at hunden tidligere har sloges med en grævling (og tabt kampen).


 • #12   3. jun Jeg må blot konkludere, at al dette beviser, at vi er nogle der er FOR ulve og nogle IMOD.

  Så kan jeg trække vejret roligt igen smiley


 • #13   3. jun Jeg er hverken for eller imod. Jeg mener blot, at der er for lidt plads til ulve her i lille DK. Det kommer til at gå galt på den ene eller anden måde. smiley

 • #14   3. jun Tjaaa, de har jo sikkert været her i mange flere år end vidst. Det er da ikke gået galt endnu.

 • #15   3. jun Mjooo faktisk. Der er områder, hvor de er til stor gene. Og en er allerede blevet skudt. Og der er lavet vejledning af en biiip i, hvordan man "afliver" en ulv på den mest pinefulde måde. Så galt går det jo.

 • #16   3. jun Ulven der blev skudt var ikke til gene. Det var en gammel hat med for mange eventyr på hjernen smiley
  Den stakkels ulv smiley
  Vi har ALT for meget vildt i DK som ødelægger store områder fordi de æder alle nye skud, folk klager over vildsvin og mårhunde - og hvor der er byttedyr kan ulven bidrage.


 • #17   3. jun Hvor skrev jeg, at den ulv var til gene Christina? Men den endte jo alligevel med at blive skudt. Så nogen må have følt sig generet af dens blotte tilstedeværelse. smiley

  Pas på ikke at lægge nogen ord i munden, for så går det galt med forståelsen. smiley

  Da jeg var barn havde vi meget mere vildt end nu. Det sker ret sjældent, at jeg ser vildt de steder, hvor der før var rigtig meget. Jægerne skyder deres kvote. smiley


 • #18   3. jun Husk vildkattene.
  Jeg tror ikke du skal være bange for din kat.
  For det første vil den være opmærksom på ulvens duft hvis den er i nærheden,.
  For det andet kan den klatre i træer og for det tredje kan den forsvare sig hvis den bliver hidsig.
  Jeg så engang en kat " ordne" en stor Rottweiler som angreb den.
  Det skulle den ikke gøre. smiley .
  Der er også spor her på " Gustavs" mark som jeg undrer mig over.
  Meget stor hund eller ulv og de er lige ved siden af spor af klove fra rådyr. Hvor langt mon sådan en ulv strejfer omkring ?
  PS. Hvad er det egentlig man skal huske ang. vildkattene har jeg tænkt over ?.


 • #19   4. jun Sporene som jeg så smiley

  profilbillede
 • #20   4. jun Ligner en hund for mig smiley Må også indrømme jeg er mere bange for løse hunde end tanken om en ulv - Hunde er jo ikke bange for mennesker...

  profilbillede
 • #21   4. jun Jeg kendte en Schæfer, der havde specialiseret sig i at knække nakken på kattene. Og han var fløjtende ligeglad med, om han fik et par sømmåtter først. Så intet er umuligt, hverken på det ene eller andet plan. smiley

 • #22   4. jun Man kan jo ikke helt bruge de kort som vejledning, eftersom hvis det er en amerikansk vejledning, så er det jo også andre ulve, der er tale om (større end dem vi har i Europa).

  Morten R, om det er ulv er svært at bedømme kun ud fra et par enkelte potespor. Men hele sporet burde kunne afsløre det, eftersom ulve ofte vandrer i lige strækninger, hvor hunde skifter bane mere eller mindre konstant med mindre de er i snor. Men så ville man jo også kunne finde fodaftryk fra støvler/sko.


 • #23   4. jun Morten:
  Hvis du hentyder til mit profilnavn, så er det såmænd et hint til, at de herreløse katte også skal have et værdigt liv smiley

  Ja, den ulv der blev skudt i Vestjylland og hvor manden fik en bøde... bid mærke i strafudmålingen.. så var den ikke til gene. Manden kørte parallelt med ulven og skød den. Det var ikke for at forsvare sig.

  Men så ånder jeg lettet op igen smiley


 • #24   4. jun Husk Vildkattene. Ja det skal de da, tænkte bare på om der var noget man skal gøre..
  Så den video hvor de jagtede ulven med en traktor og skød den smiley
  Uanset om man er for eller imod ulve så var det noget forbandet svineri smiley


 • #25   9. jun ca 1-2 km fra der hvor ulven blev skudt, fulgte en ulv et barn hjem fra skole..

  lige der blev der også filmet nok 5 ulve der gik 100m fra et hus..
  om det er rigtig eller forkert at skyde en ulv, vil jeg ikke snakke om, men lige i det område er ulven set ret ofte.. og ikke alle er lige glade for den...

  jeg har ingen holdning til ulven, ud over forståelse for at man ikke ønsker at den følger skolebørn hjem efter de går ud af skolebussen


 • #26   9. jun Line:
  Lige den med barnet, kan jeg godt huske.
  Jeg ved dog også, at det er nemt at piske en stemning op især ved børn, så ingen ved jo reelt om det var en hund - eller om det overhovedet var noget.
  Der er jo ingen beviser ud over barnets forklaring.


 • #27   9. jun Tja og var der beviser, var det også galt. Næh man kan sagtens sige en masse, når man ikke selv sidder i situationen. smiley

 • #28   9. jun Altså det var en ulv der fulgte barnet.. Det var der nu ingen der har sat spørgsmålstegn ved, da ulven var set så ofte der at det nu blev anerkendt.. Faren var endda i fjernsynet og snakke om det, da det er ret alment kendt at den bor i det område..
  Så ulven har nu boet fast derved meget længe..


 • #29   9. jun Men hvis man stiller sig og blafrer med armene, kikker den i øjnene samt råber af ulven så løber den væk.
  Forsøg aldrig at stikke af smiley


 • #30   9. jun Line R, mener du historien fra et land, hvor det er normalt at holde ulve og hybrider i fangenskab, og hvor ulven bar tydelige præg af at have levet i fangenskab? Det var en ulykke, der ventede på at ske, og det kan ikke sammenlignes med de vilde ulve, vi har i Danmark.

Kommentér på:
Katte og ulve...