{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
706 visninger | Oprettet:

Casper P
Casper P
Tilmeldt:
20. maj
Emner: 1 Svar: 4

Indekat {{forumTopicSubject}}

Flytter snart i en ny bolig. Og får dermed mulighed for at have et dyr. Hvilket jeg godt kunne tænke mig.
Jeg bryder mig ikke om andet end hunde og katte.

En hund er desværre udelukket, da jeg af helbredsmæssige årsager ikke har overskud til at gå de tre gange ½ time hver dag. Det kræver middelstore hunde (de helt små er ikke noget for mig).

Dermed er der kun katten tilbage. Eller er der nu også det...

Da jeg skal bo på anden sal, vil der være tale om en indekat. Og så begynder jeg at tænke "det er synd hvis den skal leve hele sit liv inden døre".
Jeg kan se de mange steder skriver at hvis en indekat har min 50 m2, og ikke kender til det at være ude, er det ikke synd. Er også med på den skal aktiveres og stimuleres en masse. Men er det nok? Er det alligevel synd, eller måske direkte dyrplageri, hvis en kat skal leve hele sit liv på 68 m2?

Er også stødt på denne artikel: https://livsstil.tv2.dk/2017-03-18-nyt-studie-afsloerer-derfor-har-indekatte-det-daarligere-end-udekatte


Kommentarer på:  Indekat
 • #1   20. maj Mine katte er indekatte hele deres liv. Jeg bor på 8.sal. Katte tænker ikke i m2 - de tænker i m3 - det er vigtigt, at de kan komne i højden også. Overvej at få to katte - de har stor glæde af hinanden.

 • #2   20. maj Artiklen du linker til, har et vigtigt budskab. (en skam at linket i artiklen til selve undersøgelsen ikke virker).

  Det vil ikke nødvendigvis være synd for katten at leve som indekat, men det kan være synd. Det kommer an på den enkelte kats temperament, og på indretning af lejligheden, og på katteejerens indstilling til at dele sin lejlighed med kat.
  Mange katte kan trives fint i en lejlighed, hvor deres behov tilgodeses. For andre katte vil selv den mest kattevenlige indretning bare ikke være (godt) nok.

  Oftest vil det gå godt, hvis man anskaffer et par killinger, men der er ingen garanti. Og det bliver træls for både katte og ejer, hvis det viser sig, at en lejlighed alligevel ikke er nok i længden.

  Så det mest sikre valg, når man skal have indekat er at vælge en voksen (eller to), der er vant til at leve indendørs, og man ved at den (de) trives godt med det.
  Der er ikke så mange tidligere indekatte på internaterne, men det sker da.
  Eller evt. kan man finde en "genbrugsindekat" via privatannonce eller en pensioneret avlskat via en opdrætter.
  Hvis man vælger at anskaffe killing(er), er (visse) racekatte nok bedre egnet til indeliv end huskatte, hvis temperament kan være mere uforudsigeligt.

  Og så synes jeg, det er dejligt, at du gør dig overvejelser, inden du anskaffer kat. Mange bliver overraskede over, hvad det vil sige at have indekat, hvilket er noget helt, helt andet - og langt mere krævende - end at have fritløberkat.


 • #3   20. maj Altså... vores Indi-Bob trives virkelig godt med at være indekat. Han har aldrig rigtig vist interesse for at skulle ud, hvilket var derfor det var ham vi fik. Mine forældre bor i lejlighed med ham med KÆMPE terrasse på anden sal, og den nyder han da i fulde drag, men var den der ikke, så skulle han nok hygge sig alligevel smiley

  Så jeg synes ikke det er synd. Faktisk synes jeg det er bedre at have en indekat, end en udekat. I hvert fald hvis man ikke har sin have hegnet ind. Jeg kan godt lide at vide, at min kat ikke kommer op og slås med andre katte eller bliver kørt ned, når den er ude. Det er den bedste tryghed ved at have indekat smiley


 • #4   20. maj lyder som om du skal have noget stort...... min mco er 42 cm i stg over skuldre...... den er kendt som værende den største katterace......... har også nfo. de står også til at være en stor race. de er 30-35 cm stg....... katte er dog meget forskellig fra hund. de er deres egne og ikke socialt anlagt som en hund........ jeg holder af kat netop pga deres selvstændighed!!!

 • Casper P
  Casper P Tilmeldt:
  maj 2022

  Emner: 1 Svar: 4
  #5   20. maj Overvej at få to katte - de har stor glæde af hinanden.

  Hmm... jeg syntes det er meget lidt plads til hele to katte.


  (...) (visse) racekatte nok bedre egnet til indeliv end huskatte (...)

  Har læst en del om racekatte. Som jeg forstår det, skulle en British shorthair egne sig godt som indekat. Måske endda bedre som indekat end udekat?


  Mine forældre bor i lejlighed med ham med KÆMPE terrasse på anden sal (...)

  Der hører også en meget stor altan til den pågældende lejlighed. Men man høre jo om katte der er hopper ud over... Og jeg har ingen mulighed for at lukke af. Det er dyrt byggeri med strikse regler for hvad man må. Jeg er ikke i tvivl om den nok skal overleve faldet fra 2 sal, hvis det skulle ske. Men måske får jeg ikke fat i den igen... Så ved ikke om jeg kan lade den gå der ud?
  Det ville gøre en forskel. Den kan få frisk luft. Og gelænderet er gennemsigtig glas, så der er meget den kan kigge på (er et roligt sted uden biler men masser af natur).


  lyder som om du skal have noget stort......

  Jeg er lidt langsom. smiley Hvad mener du med det?


 • #6   20. maj Ja okay det kan jeg godt se kan være et problem. Det er dog muligt at sætte hegn op uden at bore i alt muligt, og det tænker jeg da ville være lovligt nok. Ellers må du snakke med vicevært/ejendomskontor eller hvad der ellers er.

  Et fald fra 2. Sal skal den nok overleve, men om du kan få fat i den er så et godt spørgsmål.


 • #7   20. maj Øv, træls at du ikke kan sikre altanen, for det ville være rigtig rart for katten - og for dig selv. Man skal jo lufte ud, og det er møgbesværligt med kat så. smiley
  Man kan selvfølgelig lave en netdør, men IMO stadig besværligt, og man vil jo gerne sidde og hygge sig med sin kat - også på sin altan.

  Nej, du kan ikke lade katten gå ud på altanen! Du skal bestemt ikke regne med, at den slipper heldigt fra et fald/spring. Og hvis den gør, så er det, som du selv nævner, nemlig tvivlsomt om du finder den igen.

  Hvad angår hvilke racer, der egner sig særlig godt som indekatte, er det ikke noget jeg har overblik over, men British mener jeg da er en rolig race - samme med perser/exotic.
  Mange opdrættere kræver at katten holdes som indekat, så man må formode, at de kender temperamentet på de, katte de sælger.

  Jeg forstår heller ikke, hvorfor du skulle "have noget stort" (måske var det noget med at du ikke ønsker lille hund).
  En stor tung kat ville jeg ikke vælge, når der er underbo , for det kan genere underboen, når en tung kat hopper ned fra kradsetræet, og kradsetræ skal katte jo ha'. Men det kan muligvis placeres et sted, hvor det ikke generer underboen... Katte kan bare have bestemte ideer om, hvor træet skal stå.

  Lige en tilføjelse til mit eget indlæg før vedr. tidligere indekatte på internater: En del af dem kommer på internat netop fordi, de ikke har kunnet trives som indekatte.


 • #8   20. maj jeg har så løbegård til mine men kender en del med indendørs katte, som overhovedet ikke har mulighed for at komme ud.
  katte er sådan set ligeglad, så lang tid at man vælger en 100% indekat. Altså ikke noget med at finde en kat som er fundet udenfor, og så forvent at den vil få det godt
  den skal fra starten af kun havde været indenfor.
  så det gør så at en del internatskatte ikke vil være egnet. men mangle racekatte er født som indekat og mange opdrættere sælger kun som indekatte

  jeg er stor fan af indekatte.
  ja det kræver lidt ekstra af ejeren i forhold til at underholde katten og aktivere dem
  meget kan gøres ved hjælp af legetøj og kradsetræer. Og så faste legetidspunkter - i forhold til at få ro om natten mm
  men så til gengæld er katten i sikkerhed for div sygedomme, skader, kørt ned mm

  et godt råd er at besøge en katteudstilling, hvor der er mulighed for at tale med flere forskellige opdrættere på et sted.


 • #9   20. maj man kan faktisk få løbegård til altaner - som er nemt at sætte op uden en masse skruere mm
  https://www.omlet.dk/shop/katte_produkter/katteindhegning_til_altan/


 • Casper P
  Casper P Tilmeldt:
  maj 2022

  Emner: 1 Svar: 4
  #10   20. maj Jeg ville naturligvis aldrig anskaffe mig en indekat der har prøvet at være ude.

  Angående "hegn" og "løbegård til altan".
  De tillader desværre kun havemøbler, grill og parasol. Alt andet er ikke tilladt. De går (hysterisk) meget op i det visuelle udadtil (desværre).
  Den vil kunne få noget luft, da jeg får monteret insektnet. Men det hjælper selvfølgelig ikke noget i forhold til plads.

  Kan man ikke sætte noget sele eller noget på den, imens den er derude, så man på den måde forhindre den i at hoppe ud over? Eller er det synd?


  ja det kræver lidt ekstra af ejeren i forhold til at underholde katten og aktivere dem
  meget kan gøres ved hjælp af legetøj og kradsetræer. Og så faste legetidspunkter - i forhold til at få ro om natten mm


  Er indstillet på at købe alt hvad den har brug for. Og tid har jeg nok af, da jeg er alene.


 • #11   21. maj Du kan sagtens lære den at have sele på, når den er derude, hvis du gør det fra den er killing. Mange voksne katte vænner sig aldrig til sele, men en killing skal nok lære det smiley

  Det er faktisk en rigtig god løsning, at den har sele og snor på ude på altanen, når nu du ikke må noget som helst smiley


 • #12   21. maj Jeg har haft en indekat på 33 m2. Det virkede fint. Nu har jeg 14 indekatte og 4 killinger på 143 m2. Det går også fint.

 • Casper P
  Casper P Tilmeldt:
  maj 2022

  Emner: 1 Svar: 4
  #13   23. maj Er blevet en del klogere.
  Må se hvad det ender med. Nu skal jeg have flyttet og på plads. Derefter er det ikke utænkeligt jeg får brug for hjælp igen. Er jo mange ting at forholde sig til... smiley

  Tak for svarene!

  M.v.h.
  Casper.


 • #14   23. maj Du spørger bare! smiley

 • #15   24. maj Husk på at det ikke bare er at anskaffe en kat og så er det, det.
  Inde katte kræver opmærksomhed og aktivering og de er ligeglade med om du lige ser netflix.
  Uden aktivering vil du formentlig opleve kradse mærker på møbler, dørkarme og lignende.
  Der skal dagligt ordnes katte bakke, hos mig er det 2-3-4 gange dagligt, alt afhængigt af hvor tit katten bruger bakken. En katte bakke der lugtet og ikke er tømt, kan give anledning til katte tis rundt i lejligheden og det er ikke kattens skyld.
  Undersøg om du må lave løbegård på altanen ved din udlejer.
  Tag ud til et katte hjem, snak med personalet og forklar dine ønsker og hvad du kan tilbyde en kat. Ikke bare dine omgivelser, men så sandelig også hvad du kan give en kat personligt.
  En kat der ikke bliver leget med og kælet med, ender med et kummerligt liv og det fortjener en kat ikke.
  En kat kan nemt blive 18 år, har du mod på det liv i 18 år, hvis ikke så lad være med at anskaffe dig en kat.
  En inde kat har kun de 4 vægge som sin verden, hvis du en dag er sur og skælder ud, også på katten, bliver din kat bange, nervøs og du ødelægger din kats psyke, du vil få en bange og skræmt kat, som i værste fald kan finde på at rive og bide, det er ikke kattens skyld.
  Hvis du gerne vil tage på weekend ture eller charter ferier, så glem det, du har en kat der kræver din opmærksomhed.
  Jeg synes ikke du virker som en der virkelig elsker katte, men bare gerne vil have en kat fordi du ikke vil være ensom.
  Det er ikke vejen frem, desværre.
  Det koster at have kat, mad og det ikke discount kattemad, kattegrus, dyrlæge tjek/medicin, forsikring.
  Jeg har lige haft en syg kat og det kostede mig 4500 kr. i dyrlæge besøg, har du råd til det ?


 • Casper P
  Casper P Tilmeldt:
  maj 2022

  Emner: 1 Svar: 4
  #16   25. maj Jeg synes ikke du virker som en der virkelig elsker katte, men bare gerne vil have en kat fordi du ikke vil være ensom.

  Hvad fanden bilder Du dig ind?!

  Du kender mig ikke. Du ved intet om mig. Dit forsøg på ud fra mine skriverier at tolke hvad jeg er for en og hvad mine bevæggrunde er, understreger det!!

  Du er virkelig en utiltalende dum skid.


 • #17   26. maj Hvis du gerne vil tage på weekend ture eller charter ferier, så glem det, du har en kat der kræver din opmærksomhed.

  Arh.. hvis man har en god kattepasser og raske katte, så kan man altså godt tage en uge til Mallorca smiley

  Uden aktivering vil du formentlig opleve kradse mærker på møbler, dørkarme og lignende.

  Det kan ske alligevel smiley
  Katte markerer deres territorium og det kan altså godt være sofaen smiley

  En inde kat har kun de 4 vægge som sin verden, hvis du en dag er sur og skælder ud, også på katten, bliver din kat bange, nervøs og du ødelægger din kats psyke, du vil få en bange og skræmt kat, som i værste fald kan finde på at rive og bide, det er ikke kattens skyld.

  Så voldsomt behøver det ikke at udvikle sig smiley Jeg tror, at vi alle har prøvet at afreagere og jeg har endnu til gode at få en aggressiv og bange kat bare fordi jeg raser ud smiley


 • #18   27. maj man kan da godt tage på ferie selvom at man har kat
  har i 6 år været på KV og vi havde kattepensionat ved siden af. Så har været med til at passe katte fra 1 døgn op til 7 mdr. Ingen af dem har haft problemer med det
  man kan også sørger for at få nogen til at kigge efter en i ens hjem, Bare man selv stoler 110% på dem.

  jaaa katte kan godt bruge møblerne. Men så er det godt at man kan købe sig fattig i kradsetræer og kradsemøbler. Det skal siges at dette ikke kun gælder indekatte, men også udekatte. Har haft udekat som virkelig har myrdet lænestole tasker mm

  skælder ud på katten skulle gøre at man får en nervøs kat.....
  ja det har jeg stadig til gode at møde. og jeg bruger altså min stemme hele tiden. Også når de gør noget forkert.
  og der er vist ikke nogen som er bange for mig af mine 11. Kan næsten ikke gå i fred for dem

  jeg syntes at det lyder som om at du sætter dig ordenlig ind i hvad det kræves i at have en indekat.
  det er jo noget andet end bare at have en som render ind og ud. Det kræver mere opmærksomhed ide de ikke får de samme oplevelser som en udekat. Men heldigvis er der i dag rigtig mange som har indekatte, og det er dem som man skal få de gode ideer fra, sådan at katten kan trives optimalt
  men det er ikke raketvidenskab at have indekat

  held og lykke. Og vi glæder os til at hører mere når du finder drømmekatten


 • Anette R
  Anette R Tilmeldt:
  maj 2022

  Emner: 1 Svar: 8
  #19   29. maj Hej Casper

  Du har fået en masse gode svar og jeg er sikker på at du vil finde en dejlig kat. Jeg kan ikke tilføje så meget ud over at hvis du henvender dig til et internat vil personalet kunne vejlede dig i forhold til at finde den helt rigtige kat. De ved hvilke katte som i forvejen kun er vant til at være indendørs og der vil være alt fra unge katte til seniorer som venter på et hjem. Jeg håber at du finder lige præcis den kat som passer til dig. Mvh Anette


 • #20   30. maj Jeg ville aldrig selv vælge en kat fra internat, da jeg gerne vil vide, hvilket sind jeg kan forvente, og fordi jeg ikke ønsker en kat med en masse grimt i bagagen. smiley

 • #21   30. maj Susanne:
  Måske er du "farvet" af at være opdrætter, for undertegnede ville hellere vælge en internatkat fordi de er blevet til overs :). Vi bliver nok alle farvede af vores egne erfaringer smiley


 • #22   30. maj Nej overhovedet ikke. Jeg har altid selv mindst en huskat. Men jeg vælger aldrig fra internat, da de ofte ingen socialisering har fået som små, hvis man vælger en lidt ældre kat. Den vigtigste socialisering ligger mellem 3. og 7. uge. Desuden er mange som du siger overskudskatte. Dvs. langt fra alle er blevet behandlet særlig godt, og de har derfor mange grimme ting med i rygsækken, der kan betyde tidlig aflivning.

 • Anette R
  Anette R Tilmeldt:
  maj 2022

  Emner: 1 Svar: 8
  #23   1. jun Susanne: Det var da lidt af en generalisering. Du afslører jo helt vildt mange fordomme om internatkatte, blandt andet "da de ofte ingen socialisering har fået som små, hvis man vælger en lidt ældre kat". Det er jo rent gætværk, katte havner på internat af alle mulige grunde! Du kan ikke generalisere sådan.

  Nu står jeg selv og skal aflevere en kat på internat. Jeg kan oplyse dig om at han har været i mit hjem siden han var ti dage gammel og er blevet overøst med kærlighed siden da. Jeg var plejemor for ham og hans mor og søskende og vi valgte at beholde ham og en af hans brødre. Han er langt fra en "overskudskat" som ikke er blevet behandlet særligt godt, hvad pokker er det for en fordomsfuld instilling at have!!! Han kommer på internat på grund af en meget uheldig omstændighed men han har fået uendelig meget socialisering og kærlighed. Han er vant til små børn og andre katte. Så de fordomme om internatkatte kan du godt droppe.


 • Dorte H
  Dorte H Tilmeldt:
  feb 2018

  Følger: 1 Svar: 19
  #24   2. jun @Anette R: Det er ingen hemmelighed, at Susanne har - for mig komplet uforståelige - fordomme om internatkatte, de har været luftet ved adskillige lejligheder...

  Jeg har omvendt udelukkende gode erfaringer med netop internatkatte, og kunne ikke drømme om at aftage huskattekillinger fra private - og dermed støtte yderligere produktion af overskudskatte.


 • #25   3. jun Det er desværre ikke fordomme. Det er dels erfaring og dels hvad andre beskriver om deres katte.

  Så for mig er katte fra internat ikke en mulighed. Jeg orker ikke igen at skulle aflive en kat før tid pga adfærdsvanskeligheder.


 • #26   4. jun Adfærdsvanskeligheder kan jo komme af mange årsager smiley
  En "fritløber" skal man jo ikke spærre inde i en lejlighed eller kun tilbyde et voliere smiley

  Du kan sagtens blive snydt af en privat smiley


 • #27   5. jun Hej Casper,

  Du har fået mange gode svar kan jeg læse, men mig og min kæreste har erfaret med indekatte at aktivering er utrolig vigtigt, så katten har "noget at give sig til" - det kan fx. være kattetræer/kradsetræer og alt afhængig af hvilken race man vælger er der masser at vælge imellem.

  Nu har vi i familien større katteracer og har derfor specifikt søgt et kradsetræ med en vis volumen.

  Vi fandt et super kradsetræ til vores to katte her: https://goldpetz.dk/19-kradsetaeer-kradsemilj%C3%B8er

  Held og lykke smiley


 • #28   6. jun Husk Vildkatten, derfor købte jeg af en, jeg kendte i forvejen, og som jeg tidligere har købt to katte af. Jeg er jo ikke helt dum. smiley

Kommentér på:
Indekat

x