{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.348 visninger | Oprettet:

Nicklas T
Nicklas T
Tilmeldt:
1. okt 2011
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9

hjælp! vi har prøvet alt!! {{forumTopicSubject}}

min kat har tandkødsbetændelse, og det er virkelig slemt. Den vil ikke spise, da det gør ondt og hvis den spiser er det meget lidt og kun bløde ting. Vi har haft den til dyrlæge to gange og den har fået både tandrensning og penicillin. det hjælper meget lidt og kun i et par dage, nogle gange går min kat flere dage uden at spise. hvis dette her fortsætter dør den af det, og vi har efterhånden prøvet alt, intet hjælper...


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hjælp! vi har prøvet alt!!
  • #1   1. okt 2011 Det er godt nok synd for din kat smiley Måske en second opinion hos en anden dyrlæge, gerne med speciale i tandsygdomme, vil være en god ide.
    Jeg har heldigvis (7 9 13) ikke erfaring med det, men der har været en del tråde om emnet.
    Prøv at skrive "tandkødsbetændelse" i søgefeltet.


  • #4   1. okt 2011 Katte triver fint uden tænder.

    Og som det forklares er det det eneste der hjælper - lad en dyrlæge med forstand på kattens mund kigge på den


  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #5   1. okt 2011 præcis.. der er jo ikke noget ved at den lever et langt liv, hvis det ikke er et godt liv.. det er bare virkelig svært at sig selv til at få den aflivet, så ville høre om ikke der var nogen forslag der kunne redde den lille kat.. den er knap 2 år gammel..

    har prøvet at snakke med en specialist og han sagde at der ikke var meget mere vi kunne gøre, end de ting vi allerede har prøvet..


  • #6   1. okt 2011 Det må være en underlig specialist der kan udtale sig om kattens mundstatus på baggrund af det du fortæller.

    Gå infektionen i svælg og hals - så er det et wpærgsml om tandudtrækning hjælper - gør det ikke er succesraten meget høj



  • #8   1. okt 2011 "... har prøvet at snakke med en specialist og han sagde at der ikke var meget mere vi kunne gøre, end de ting vi allerede har prøvet.."

    Så er det IKKE en specialist, du har talt med, for selvfølgelig kan der gøres noget.
    Om ikke andet bør katten omgående sættes i smertebehandling, så den kan spise. Bed dyrlægen om noget flydende Metacam. Det gives med en engangssprøjte i munden. Det er kun ca. 3 ml, den skal have og de fleste katte kan lide smagen.

    Hvor i landet bor du?

    PS: Mange katte lever et godt liv uden en pløk i munden og de kan tilmed spise tørfoder, når tandkødet er helet op.



  • #9   1. okt 2011 Felis nu er du på tværs ....

    Katten bruger nu tungen til deres pels - især er den korthåret.

    Hellere en ryddet mund end smerter - det er heller ikke uden risiko med en inficeret mund - det kan gå i blodbanen.

    Min datters gamle Somali spiste daggamle kyllinger uden en eneste tand ...

    Iøvrigt bevares hvad bevares kan.


  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #11   1. okt 2011 Han påstod ihvertfald at han var specialist på området, men nogle siger vel alt for at tjene penge..
    jeg bor i Esbjerg, og ved ikke hvor langt der er til nærmeste specialist. min kat hader at rejse, og er nærmest umulig at få med, så det skal helst være tæt på, selvom jeg selvfølgelig gør hvad der er nødvendigt


  • #13   1. okt 2011 Felis - Du overdramatiserer smiley
    Måske du har ret, hvis der var tale om en vildtlevende kat, der selv skulle sørge for sit foder, men en sådan kat ville man ikke få indfanget og fjernet tænder på og derefter overlade til sig selv.

    Her er tale om en katteejer, der sikkert vil sørge for både det rigtige foder og også pelspleje, hvis det skulle være nødvendigt. Jeg har for øvrigt endnu ikke hørt om tandløse katte, der på grund af manglende gebis har problemer med selv at holde deres pels.

    Ellers er tandkødsbetændelse - ud over smerterne og spisebesværet - farligt, da det kan brede sig til de indre organer og hjerteklapperne.

    Nicklas, der er tandspecialister i Jylland, så forhåbentlig kommer der nogen på banen, som ved nærmere.


  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #14   1. okt 2011 Jeg har haft 3 af mine katte hos http://www.tanddyreklinikken.dk/ De fik alle taget mange tænder ud og 2 af dem har kun hjørnetænderne tilbage, og de har heldigvis ingen smerter mere og er meget gladere katte, der spiser tørfoder med gummerne uden problemer. Jeg synes det er meget synd for katten, at den skal gå med de stærke smerter, så jeg ville omgående få en til måske hos denne tanddyrlæge

    Brokbjergvej 2 8600 Silkeborg Tlf.:86 82 70 00

    http://www.silkeborgdyrehospital.dk/ekspertise/tandbehandling.aspx



  • Janne.*
    Janne.* Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    okt 2006

    Følger: 17 Følgere: 151 Katte: 6 Emner: 163 Svar: 3.365
    #15   1. okt 2011 De har også en her:

    Kjellerup Dyreklinik
    Nørregade 19
    8620 Kjellerup

    http://www.kjellerupdyreklinik.dk/kontakt.aspx



  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #17   2. okt 2011 tak allesammen.. vil prøve at henvende mig til jeres foreslåede specialister og se om de har en løsning, så Zulu forhåbentlig kan få et godt liv..

  • #18   2. okt 2011 Ja jeg vil også råde til silkeborg dyrehospital

    De ved hvad de laver! Har haft virkeligt gode oplevelser med dem. smiley


  • #19   2. okt 2011 Jeg kan så anbefale dig at kontakte Christian på Varde Dyrehospital, han er ikke som sådan specialist på området, men han ved en del om problemet.


  • #20   2. okt 2011 Jeg vil helt klart anbefale en vurdering fra Tanddyreklinikken i Måløv. Hvor I landet kommet du fra? (bare landsdel).
    Jeg har selv brugt Tanddyreklinikken til min Amira, der lider af plasmacellestomatitis. Det er ikke en så ualmindelig tilstand. Det går ud på, at katten har kronisk tandkødsbetændelse, og at denne er opstået af en allergilignende tilstand overfor plak - og derved kattens egne tænder. Dvs. at løsningen er, at fjerne de fleste eller alle kattens tænder. Og så får den et godt og smertefrit liv bagefter. Hvis ingen andre behandlinger har haft nogen effekt, så kunne der være tale om dette.
    Men det vil Ruhnau eller en anden specialist kunne fortælle dig mere om.

    I hvert fald, som de andre siger, så skal din kat smertedækkes og have mad! Gerne A/D, der kan fås hos dyrlægen. Den kan simpelthen ikke tåle ikke at spise. På kort tid (typisk siger man, at katte ikke må faste mere end 24 timer) vil katten begynde at nedbryde kroppens fedtdepoter, hvilket giver ophobning af fedt i leveren. Det gør både katten dårlig og er en farlig forstærkende tilstand.

    Det er naturligvis fuldt ud i orden ikke at kunne betale måske mange tusinde kroner for den her slags operationer, men så er det vigtigt at erkende, at katten på nuværende tidspunkt lider.
    Derimod skal du ikke lade dig afskrække af Felis' dommedagsprofetier. Jeg fik samme medfart af hende på et andet forum. Men skeptikerne overfor tandløse katte er typisk dem, der ikke har set, hvor godt katten rent faktisk får det bagefter. Det kan virke meget voldsomt at skulle tænke på, at ens kat bliver tandløs, men når den er helet op, er det ikke noget, der vil påvirke hverken jeres eller kattens hverdag. Den kan spise tørfoder og ordne sin pels og vigtigst af alt få et godt liv uden smerter.


  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #22   17. okt 2011 her den anden dag prøvede jeg så at opsøge en anden dyrlæge for at få en "second oppinion" og han sagde at der ikke var flere reelle løsninger udover tandudtrækning, men han sagde dog at han havde hørt fra en del personer at Zovir kunne hjælpe, altså det der forkølelsesmedicin og selvom det ikke var en anerkendt behandling skulle det da prøves.

    og det viser sig faktisk at det hjælper! der er gået snart en uge nu og Zulu har det faktisk meget bedre. den piver stadig en gang imellem, men ikke nær så meget og heller ikke så voldsomt.. så han er godt på vej til at blive rask og jeg er helt igennem lykkelig!

    er der nogle andre der har prøvet dette? synes ihvertfald lige det skulle deles, hvis nogen står i samme situation som mig selv. tak til alle for hjælpen og miav fra Zulu


  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #23   17. okt 2011 han spiser også meget mere og er ikke bange for sin mad mere. det er rigtig godt at se at han spiser igen, selvom han da er en kræsen kat og langt hellere vil hjælpe mig med at spise min kylling, end han vil spise sin egen mad.. igen tak allesammen!

  • #24   17. okt 2011 Zovir - hvordan, salve eller piller osv ?

  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #25   18. okt 2011 sådan noget creme, som vi så kommer på en vatpind og smører på tænder og tandkød.

  • #26   18. okt 2011 Gider du så kigge på tuben og skrive præcis hvad det hedder - er det øjesalve?

    Zovir er jo for Herpes - så man kunne måske forestille sig at er kattens tandkødsstatus et Herpes tilfælde at det hjælper


  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #27   18. okt 2011 Zovir 5% 2 g creme i pumpe til forkølelsessår

  • #28   18. okt 2011 tak for at du deler din viden med os, det kunne jo blive nyttigt en dag, her har vi en tandløs perser som guffer tørkost i sig og han vejer tæt på de 9 kg så tynd er han ikke smiley han blev ordnet på Østergaards dyreklinik i Tranbjerg som indimellem osse holder foredrag i tandsygdomme hos smådyr...

    håber det blir ved med at virke for Zulu så han slipper for dyrlægen smiley men Østergaard kan ellers varmt anbefales, han er dygtig og rimelig med prisen


  • #29   19. okt 2011 Er det forstået korrekt, at det I bruger er helt ganske alm. menneske-Zovir til at putte på forkølelsessår på læberne?

    Jeg vil gerne udtrykke min bekymring!

    Alm. Zovir må ikke komme i kontakt i slimhinder, da det giver irritation. Og det har katten nok ikke brug for lige nu.
    http://www.zovir.dk/downloads/files/Pump-Leaflet-20071217.pdf

    Susan Little fraråder brug af Acyclovir/Aciclovir til katte, fordi det ingen virkning har og pga. bivirkninger. Acyclovir/Aciclovir er det virksomme stof i Zovir.
    (link fjernet)

    Bivirkningen er åbenbart noget med knoglemarvsproblmer. Do not use, står der.
    (link fjernet)

    Også en videnskabelig undersøgelse skriver:
    CONCLUSIONS: Cats appear to be uniquely sensitive to the toxic effects of valacyclovir, and even high doses appear not to suppress FHV-1 replication in acutely infected cats.
    CLINICAL RELEVANCE: Use of valacyclovir is of questionable value in cats with acute FHV-1 infection and, at high doses, the drug may be toxic.
    Valacyclovir er et forstadie til Acyclovir.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9328668

    I øvrigt undrer det mig lidt at råde til Zovir, når det er et middel imod herpes, og de fleste tandkødsproblemer hos katte menes at have forbindelse med calici.
    Men jeg synes ikke det ser ud til at være særlig videnskabeligt underbygget at give Zovir til katten - og slet ikke i kattens mund.
    Er det en dyrlæge med kompetence i tænder?


  • #30   19. okt 2011 pivnu - Jeg har tilladt mig at kopiere dit indlæg til mine "gemmer".
    Håber ikke, det gør noget.
    Tak for info!


  • #31   19. okt 2011 Slet ikke smiley Jeg sad bare og tænkte, at jeg da egentlig ikke mente, at Zovir måtte komme ind i munden - og sad så og googlede lidt på indholdsstoffet + feline + stomatitis.

  • #32   19. okt 2011 Puhha! Nu har jeg læst samtlige link og især bivirkningerne ved brug af det er uhyggelige smiley

  • #33   19. okt 2011 Undskyld jeg rodede begreberne sammen - Zovir er for Herpes - dårligt tandkød kan skyldes Calici.

  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #34   19. okt 2011 wow.. så forstår jeg ikke hvorfor det har haft en positiv effekt? men det er da temmelig skræmmende.. stopper med det samme med at bruge det! skal snart til et tandtjek igen for at dyrlægen kan vurdere om det har hjulpet.. nu må vi så se hvad han siger, men vil da lige kontakte ham og høre hvad han siger til det her.. som han selv sagde var det jo ikke en officiel behandling, bare noget han havde hørt at folk havde haft succes med..

  • #35   19. okt 2011 Kan du ikke fortælle hvilken landsdel du bor i - så er der sikkert nogen, der kan anbefale en dyrlæge med efteruddannelse indenfor tænder?
    Ellers prøv at ringe til Jens Ruhnau og få en snak og evt. en anbefaling på en kollega i din landsdel: http://www.tanddyreklinikken.dk/


  • Nicklas T
    Nicklas T Tilmeldt:
    okt 2011

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 9
    #36   22. okt 2011 jeg bor i Esbjerg.. der er ikke nogen specialist-klinikker i nærheden så vidt jeg ved

  • #37   22. okt 2011 Spørg Jens Ruhnau. Der er jyske dyrlæger med efteruddannelse i tænder, selvom det ikke er deciderede tanddyreklinikker. Det er vel bedre at skulle køre lidt efter den rette dyrlæge, end at tiden bliver ved med at gå og gå imens katten har det dårligt.
    Hvad sagde din dyrlæge til skepsissen overfor Zovir?


Kommentér på:
hjælp! vi har prøvet alt!!

Annonce