{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.488 visninger | Oprettet:

Kontraktbrud?? {{forumTopicSubject}}

Hej KG smiley

Nu har vores hankat efterhånden været kønsmoden i 3 måneder (hvem snakkede om nattesøvn*G*).
Da vi i sin tid købte ham, skrev vi under på en kontrakt om hvordan vi skulle behandle ham osv. osv. men i kontrakten stod der også nævnt, at opdrætteren forbeholdt sig ret til at benytte ham til avl, såfremt han udviklede sig "ekstra godt". Vi blev forsikret om, at så snart han var kønsmoden skulle vi sige til og så ville hun have en lille hunmis "klar i kulissen". Han kommer fra et kuld med 6 brødre, som alle er blevet kastreret og han har vist sig at blive langt den største og flotteste (han rundede de 6kg som 1-årig...uden ét gram overflødigt fedt...).
Nu er sagen den, at vi også har en steriliseret hunkat på ca. samme alder. De er begge indekatte og når man ikke kan finde andre, jamen så må han jo springe på hende smiley
Han kan ikke rigtig "trænge ind" for hun gider jo ikke og giver ham derfor ikke lov, men det begynder alligevel at virke som om det stresser hende. Vi har hele tiden syntes det var synd for hende og har afbrudt "seancen" når vi så/hørte det, men det er efterhånden mange gange i døgnet.
Nu har vi så haft kontakt til opdrætteren igen og hun siger at der tidligst er en hunkat klar om 2-3 måneder MÅSKE!!!

Efter den lange indledning, kommer så endelig vores spørgsmål:
Kan vi tillade os at få ham kastreret, på trods af "forbuddet" mod det i kontrakten? Vi synes jo bestemt at vores hunkats ve og vel vejer mange gange tungere end et stykke papir, men vil det være kontraktbrud der kan medføre hun kan kræve katten tilbage, rent juridisk?
Vil bl.a. meget gerne høre svar fra opdrættere, hvordan de ville opfatte et kontraktbrud, hvis det drejede sig om end anden kats ve og vel, end hvem kontrakten omhandler.

OBS!!! Tråden handler IKKE om hvorvidt en kat generelt bør neutraliseres..sådanne tråde / diskussioner er der rigeligt af herinde.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kontraktbrud??
  • #2   1. mar 2008 Snak med opdrætteren.. Det kan være du kan få lavet kontrakten om.. (Eller får grønt lys)

  • #3   1. mar 2008 Rent juridisk kan hun hoppe og danse - der er *intet* i nogen lov, der vil give hende lov til at komme og tage katten fra dig, selvom du neutraliserer. Salg af katte fra opdrætter til kælekattekøber er reguleret af købelovens paragraffer om forbrugerkøb, dvs. svarende til hvis du købte et fjernsyn i en butik. Hvis du har betalt den fulde købesum, har du det fulde ejerskab.

    Jeg ved, der blandt en del opdrættere florerer en idé om, at man kan hente katten ved overtrædelse af en klausul - men det bliver det altså *ikke* mere lovligt af!

    Jeg mener faktisk også, at kontrakten er urimelig forstået på den måde, at han jo har været kønsmoden nogle måneder allerede og hun på ingen måde har ret til at tvinge dig til at holde ham fertil indtil det passer ind i hendes planer i stedet for f.eks. at skrive "indtil han er fyldt 1 år" og så kan hun indpasse sine hunkatteplaner efter det - hvorefter løbet er kørt.

    At der så kan være andre grunde til at ville holde sig gode venner med en opdrætter, er noget helt andet. Jeg vil derfor helt klart anbefale dig at tale med hende og prøve at overbevise hende om det fornuftige i at få ham neutraliseret for alle andre end opdrætterens skyld smiley


  • #4   1. mar 2008 Hej alle

    Mange tak for jeres brugbare svar. smiley

    Men ja, hun ved godt han har været fertil i 3 måneder.

    Vi fik ikke afslag i prisen selvom han skulle bruges til avl; Vi var enige om at han var så flot et eksemplar så vi godt ville "støtte en god sag" og give hans gener videre, men der var desværre ingen tidsbegrænsning på. Det ved vi så til næste gang at der bør være.

    Vi må tage os en snak med hende igen, for hun er ellers vældig flink og god ved sine katte, så vi vil jo helst holde os gode venner med hende.
    Hm, måske det kunne være en idé at invitere hende på besøg selvom der er lang vej, så hun ved selvsyn kan se at Ida er begyndt at virke stresset over hans parringsforsøg.

    Ihvertfald tusinde tak for de gode inputs.


  • #5   1. mar 2008 Hvorfor kan du ikke bare sætte en annonce ind herinde om at du søger en hun mis til parring så han kan få lettet trykket?

  • #6   1. mar 2008
    Enig med Slambert.
    Og det er jo for pokker jeres kat! Selvfølgelig må jeres kattes ve og velfærd veje tungere end sælgerens hobby. Hvis det havde været hende så meget om at gøre at bruge den kat til avl, så kunne hun have ladet være med at sælge ham.


  • #7   1. mar 2008 Vil under ingen omstændigheder finde en hunkat selv...vi har slet slet ikke nok forstand på stamtavler osv. til den slags.

  • #8   6. mar 2008 Jeg er helt enig med Lis, man bør virkeligt udtænke en sådan kontrakt nøje, og jeg ville ikke selv have købt ham på de betingelser.
    For det første er det egentligt meget almindeligt man får et nedslag i prisen, som tak for at man gerne vil forsøge at holde ham fertil for opdrætteren.

    For det andet skal en god kontrakt tage højde for de fleste scenarioer, og der burde have stået en tidsfrist eller at I ultimativt selv vurdere i samråd med opdrætter hvor længe I kan have ham gående fertil. Da det ikke kan komme som en overraskelse for hende, at det kan være svært at holde en hankat fertil, sæligt når I ikke selv har nogen piger han kan parre.

    Men jeg ville også tage kontakt til opdrætteren, og er hun rimelig, så kan I forhåbentligt finde en god løsning, eller ganske enkelt få lov til at neutralisere ham nu.


  • #9   10. mar 2008 Jubiiii smiley

    Har lige fået en besked af opdrætteren, at nu er der pludselig en lille fin hunmis klar til Emil...det er en anden opdrætter der mangler en hankat, men fordi Emil er så flot (jaja, vi tror ihvertfald på det er derfor) så vil hun gerne låne ham smiley

    Så nu får han en tur på fruentimmeret og SÅ ryger kuglerne ellers, så både vi og Ida kan få fred smiley

    Men endnu engang mange tak for de indlæg der har været..de har været meget brugbare og vi har ihvertfald lært noget om kontrakten til næste gang.


  • #11   10. mar 2008 Hej Anette

    Nu er jeg jo også sikker på at opdrætteren er til at tale med smiley Hun ved godt at man ikke kan holde en hankat for evigt, hvis han ikke får nok på den ikke så kloge smiley

    Men fint at der er fundet en hunkat til ham, så I kan få størrelsen videre smiley Tillykke med det smiley Må man spørge hvem den heldige hunmis er?

    Knus Cemile


  • #12   10. mar 2008 Haha, Cemile...ja du kender hende jo smiley Og hun er jo rigtig flink...derfor vi ikke ville rage os uklar med hende smiley

    Vi ved ikke hvilken hunkat det er, men det er også ligemeget...er på en måde lidt stolte over at VORES hankat nu får lov at give sine gener videre...*S*.

    Hunkatten er lige stoppet med p-piller, så der ville gå et par uger endnu, men det klarer vi også nok.


  • #13   10. mar 2008 Anette: jeg tror heller ikke I ville rage jer uklar med hende smiley Er sikker på hun ville forstå smiley

    I skal vel så have hunkatten hjem hos jer på badeværelset? smiley


  • #14   10. mar 2008 Det har vi ikke rigtig snakket om endnu; Det kommer jo også lidt an på temperamentet hos hunkatten.
    Det normale er vel at hunkatten besøger hannen, men Emil har slet ingen problemer med at komme nye steder..han opfatter dem som "hans" med det samme, så det ender nok med vi vælger at han skal på damebesøg istedet smiley


  • #15   10. mar 2008 Ej, det er da lækkert han er sådan smiley han er altså også en dejligt stor hankat smiley Hvad vejer han nu?

  • #16   10. mar 2008 6,5kg...det er heldigvis gået lidt i stå, nu hvor han bruger så meget energi på at søge forgæves efter hunkatte smiley Ellers skal vi da snart ha forstærket klatretræet endnu mere, *GG*.

  • #17   10. mar 2008 Hehe, ja, de er jo ret muskuløse sådan nogle basser smiley

Kommentér på:
Kontraktbrud??

Annonce