{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.215 visninger | Oprettet:

Perser kat, med had for perser tæpper {{forumTopicSubject}}

Hej !

Jeg er opvokset med perser katte, og min forældre har en nu. Hende de har hedder Niv (mit profil billede) hun er nu meget sød - men har et lille problem, lige så snart min mor og far går hjemme fra er de nød til at lukke hende ude på badeværelset eller ude i gangen, fordi ellers skider hun og pisser på diverse ægte tæpper der ligge rundt omkring i huset. Mine forældre bor i et hus på 400 kvm, som er dækket af klinkegulve.

Nogen der ved hvorfor og hvordan man får hende til at stoppe?

Min mor har renset tæpperne med ALT! og hun har også sprøjtet dem med sådan noget Anti - kat halløj, men det hjælper ikke! Hvad gør vi ??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Perser kat, med had for perser tæpper
  • #1   13. nov 2007 gid jeg vidste det. ER hun en ung kat?

  • #3   14. nov 2007 Stakkels kat! Der er jo et eller andet der plager katten (psykisk eller fysisk), når hun skider og pisser på tæpperne i huset. Eller måske er der noget galt med bakken eller bakkens placering eller med gruset, eller noget helt fjerde.
    Hvis hun er fertil, så er neutralisation ret sikkert løsningen.
    Urenlighed kan være tegn på sygdom, så har de været hos dyrlægen med hende?!
    Det er i hvert fald en meget dårlig løsning at lukke katten inde på badeværélset eller i gangen:( det løser i hvert fald ikke det, der er problemet for katten.


  • #4   14. nov 2007 Niv har altid været sådan lidt sær - hvis man kan sige det. Hun er 10 år gammel efter hånden, men da hun var lille måtte min far ikke røre ved hende, gjorde han det, så tissede hun i hans seng. Det fik vi løst ved at han ikke rør ved hende, hvis ikke hun kommer til ham. Ang. badeværelset, det er et sted hun tilbringer meget tid alligevel, hendes mad, vand og bakke står derude, og det meste af tiden ligger hun derude på gulvet på grund af gulvvarmen, eller oppe i det store vindue, så hun kan holde øje med verdenen udenfor. Så det er ikke fordi hun ikke bryder sig om at være derude. Mor tror måske det er protest mod at blive efterladt derhjemme alene. Men mor mener også at Niv ville være autist hvis hun var menneske, fordi hun har altid haft nogle meget bestemte bevægelsesmønstre. Hun her steraliseret, det blev hun da hun var killing.
    Altså jeg kan ikke sige så meget andet, end at min mor elsker den kat mere end mig smiley den kat får ALT den kunne ønske sig, og så lidt mere!
    Ang. renlighed af bakken, så har Niv altid haft den vane, at hun kommer ind og fortæller min mor (miaver og sådan noget) når hun har været på toilet - det har hun også altid gjort - ligesom små børn der kalder når de skal tørres - og så går min mor ud og ryder op i bakken. De har et godt samarbejde de to - og min mor er den eneste hun føler sig 100% tryg hos.
    Men det med tæpperne ved jeg ikke rigtig. Vi fik et råd fra en engelsk dyrelæge vi kender, at vi skulle vaske tæpperne i kirugisk sæbe og så stille madskåle der hvor hun skider - men så kunne der stå madskåle i hele huset på alle tæpperne. smiley
    Det med at stille flere kattebakker er prøvet - det har ingen forskel. Hun bruger stadig kun den ene. Men de har altid avis papir liggende ved siden af hendes bakke, fordi mange gange vil hun hellere skide på avispapiret end oppe i sandet.
    Ej seriøst jeg bekymre mig ikke så meget for katten - hun kommer ofte til dyrelæge, bare for et tjek - ligesom man gør med børn. Og bare hun snøfter lidt eller nyser, så har mor bestilt tid (det er hendes lille baby). Men vi synes jo at det er lidt mærkeligt og lidt træls.
    Jeg tror måske min mor har ret omkring det med autismen - men jeg er ingen katte ekspert.


  • #5   14. nov 2007 Vil det sige, at problemet har stået på i 10 år?!!! Så bliver det næppe helt ligetil at løse. Hvis jeg var din mor, ville jeg have kontaktet en adfærdskonsulent for mange år siden.
    Og hvad er dyrlægens bud på årsagen til urenligheden?


  • #6   14. nov 2007 Nu er det kun de franske dyrelæger vi har snakket med - da de bor i frankrig - De siger ikke så meget til det - mener det kan være mange ting, men når hun til daglig virker glad og tildreds - og de har fundet en rytme der virker godt for dem - så er det nok det. De kan ikke se at hun fejler noget.

  • #7   14. nov 2007 Giver dig fuldstændig ret i det med en adfærdsspecialist - men hvor mange af dem var der for 9 år siden - alle den slags konsulenter er jo et moderne koncept. Men helt sikkert - det ville ikke skade selv i dag at komme til en som ville kunne forklare hvorfor hun gør som hun gør. Det havde jeg gjort...men det er ikke min kat - de indordnede sig jo bare efter kattens tegn og behov - som skrevet tidligere hun får det som hun vil have det, den lille skat.

Kommentér på:
Perser kat, med had for perser tæpper

Annonce