{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.816 visninger | Oprettet:

Problemer med opdrætter - kat tisser! {{forumTopicSubject}}

Hej alle

Jeg har virkelig brug for et eller flere gode råd.

Vi har gået i flere måneder og glædet os til at få vores lille Balineser killing hjem fra Sverige. Vi henter hende hjem, og er helt oppe at svæve over vores lille guldklump endelig er flyttet ind.

Lykken er dog kortvarig, da det viser sig, at vores lille nye baby ikke er renlig.
1. gang der sker et uheld er i vores seng, hvor vi undskylder det med, at hun jo er ny. Så tisser og skider hun i sofaen, sætter sig igen i sengen, skider 2 gange på gulvet på én nat, skider i sofaen.

Vi har købt de træpiller som opdrætteren brugte i kattebakken, holdt hende på et afgrænset areal når vi ikke har været der til at holde øje med hende. Vi har 5 kattebakker stående rundt omkring hvor hun går, brugt baldrian, søregt for rene bakker osv. Og der hvor hun har tisset er blevet gjort grundigt rent i rodalon. Og vi har endda købt en helt ny kattebakke til hende, som er stort set magen til den opdrætteren havde.

Hun virker slet ikke bange for noget, for hun leget lystigt med de andre katte, finder fint rundt, og bruger også nogle dage fint bakken. Vi har div. kradsetræer, og et helt stort ét helt til loftet, som hun og de ander ynder at klatre op og ligge sig i. Og hun spinder højt og flot næsten konstant - en rigtig glad pige.

Hun er meget social, og vi elsker hende jo så højt, så da vi begge er på barsel lige nu, har vi hele dagen til at skiftes til at nusse med hende, have hende liggende eller bære rundt på hende.

Har vi haft gæster kommer hun springende for at blive snakket med.

Hun har godt nokkun været her siden den 2. december, men vi synes problemet med hendes urenlighed er ved at være ulidelig, da vi hele tiden har et øje på hende. Vi har ikke et ekstra rum at lukke hende i, så vi bruger køkkenet, og der kan vi ikke have hende lukket ude konstant, og det kan mit hjerte heller ikke bære, da hun så græder vedholdende og højlydt. Men hun laver heller ikke ulykker når vi er tæt på. Men det er jo ikek holdbart i længden.

Vi har kontaktet opdrætteren og gjort hende opmærksom på problemet. Hun virkede forstående, og da vi havde skrevet en del frem og tilbage, siger jeg, at hvis hun ikke bliver renlig, så må hun tage hende retur.

Det vil hun som sådan også, problemet er indførselsreglerne til Sverige, alle udgifter til det står vi selv med, og vi skal selv levere katten for egen regning tilbage til hende og så vil hun kun give os 2400 svenske tilbage ud af de 6000 vi har betalt for katten. Det vil sige, at de penge vi kan få tilbage for katten, ikke engang kan dække udgifterne til transport for at få katten hjem. Og derudover skal vi så også betale udgifter til dyrlæge osv. I sidste ende vil katten komme til at nærme sig de 10.000 før den er leveret tilbage... altså 10.000 kr for at komme af med en urenlig kat!!!

Er det rimligt???

Hun mener, at vi kun kan få 2400 svenske kr tilbage for katten, da den så vil være ca 7 mdr når hun får den hjem, og så har den åbenbart tabt 3600 svenske kroner i værdi, fordi den er ældre.

Hun mener hele ansvaret for de stramme regler og dermed alderen på katten når den kommer hjem påhviler os. Hun mener heller ikke, at det er en fejl ved katten, som hun har ansvar for, for som hun skriver "dette kuld var dygtige og blev hurtigt renlige".

I kontrakten står der, at den bliver solgt under den svenske købelov som siger, at man har 14 dages fortrydelsesret og ellers 3 års reklamationsret.

Jeg har snakket med flere om, hvad pokker vi gør for at få katten renlig, og hvad udsigterne er. For selvom jeg selv igennem flere år har arbejdet ved katttens værn, og har haft katte hjemme for at gøre dem renlige og socialisere, og de katte har ikke taget længe om at lære det. Men ret skal være ret, da jeg jo heller ikke er noget orakel, så derfor har jeg haft spurgt flere forskellige inkl. min dyrlæge til råds.

Jeg skriver ikke så meget det her for at få svar på hvad jeg kan gøre for at forsøge på at få hende renlig, men fordi jeg vil høre, om det er en rimelig behandling fra opdrætterens side, hvis det ikke lykkes at få hende renlig.
Måske også mest af bare frustration over at vores drøm om denne her lille kat ender i det her helvede.

/Maja


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Problemer med opdrætter - kat tisser!
  • #1   9. dec 2007 Ja, jeg synes sgu den er svær. Jeg synes dog at det er et VOLDSOMT tab i værdi for de 3-4 måneder katten er blevet ældre?

  • #2   9. dec 2007 Ja, det synes vi jo også. For man burde vel ikke prisfastsætte en kat ud fra alder, men kvalitet og "anvendelse".

    Jeg holder jo allerede meget af Hope, men noget af det eneste jeg ikke vil acceptere er urenlighed. Og det er heller ikke fordi jeg ikke ønsker at prøve på at få hende renlig, men må erkende at jeg er skuffet over at få et problem med hjem og ikke en ubetinget glæde.

    Jeg har bare aldrig været udsat for, at en kat skullelukkes for sig selv i 1-2 mdr. 24 timer i døgnet. som opdrætteren anbefaler. Det synes jeg er dyrplagerri. Og det er vel ikke købers job at starte forfra med at skulle gøre en kat renlig?


  • #3   9. dec 2007 Hmm lyder da godt nok kedeligt. Har i prøvet at kontakte en katteadfærdsklinik. Jeg ved en tlf. konsultation hos www.felismir.dk koster 50 kr. måske var det værd at ofre inden I sætter hele maskineriet igang med at levere hende tilbage. På hjemmesiden står der:

    Urenlighed
    Brug et godt, klumpende fint, sandagtigt grus - idet de fleste katte foretrækker dette. Sørg for at katten har et egentligt klatre-kradse træ med hylder, hvor den kan overskue sit territorie fra, og hvor den kan gå i "sikkerhed". Nogle katte foretrækker overdækkede kattebakker, mens andre føler sig "fanget" i dem, under alle omstændigheder skal bakken placeres, hvor katten let kan komme til og hvor katten ikke kan blive generet af mindre børn eller hunde, når den benytter bakken. Sørg for en ordentlig bakke hygiejne - nogle katte tolererer ikke urin- eller afføringsklumper i bakken. Hvis der opstår problemer - så hjælper det ikke at dyppe kattens næse i urinen eller afføringen, klapse den bagi eller skælde den ud - som regel forstærker det problemet! HUSK katte opfatter hverken deres egen urin eller afføring som noget negativt, eller afstraffende over for ejeren, men som et middel til bl.a at berolige sig selv eller hævde deres ret til området.

    Har I prøvet at sætte en felisway spray op? Det kan jo være at hun er lidt nervøs og frustreret over flytning, de andre katte osv. selvom hun ikke umiddelbart måske virker sådan.

    Blot et par ideer. Rigtig meget held og lykke, det er jo ikke sjovt når ens nye "guldklump" starter med at være et problem.


  • #4   9. dec 2007 Glemte at spørge om I husker at sætte hende på bakken når hun har spist, sovet, leget osv??

  • #5   10. dec 2007 Vi har 5 forskellige kattebakker stående nogen med tag andre ikke, og nogen med "piller" andre med extrem classic kattegrus. klatretræer osv er som foreskrevet.

    Vi har ikke prøvet Feliway, da jeg ikke bryder mig om at sætte det op med vores lille pige i huset. Hun virker altså på ingen måder nervøs, for hun sover i en klynge med vores andre misser, og leger også med dem. Og det underlige er jo, at hun godt kan bruge bakken, men bare ikke hvis vi ikke er der, med mindre det er sengen, for så er det lige meget om vi er der eller ej.

    Ja, jeg har godt nok overvejet Felismir, men ved snart ikke hvad hun skulle kunne sige. Katten er nu 15 uger, så det er ikke engang fordi, at hun er blevet taget for tidligt fra.

    Er bare så ulykkelig. Og det er som sådan heller ikke fordi jeg har lyst til at give op, men jeg ved bare, at hvis hun bliver her længe, så kan jeg ikke gå af med hende, men omvendt så ønsker jeg mig heller ikke et kattetoilet som hjem, eller en kat man ikke stoler på.


  • #6   10. dec 2007 Jeps, det gør vi. Hele tiden og så igen!

  • #7   10. dec 2007 Forstår godt dine frustrationer. Men måske en adfærds terapeut har nogle gode råd til hvad I kan gøre? Jeg må indrømme jeg er lidt på bar bund, ville godt nok ønske jeg kunne ryste noget op af ærmet til Jer.

  • #8   10. dec 2007 Mit hjerte siger på den ene side, at vi skal beholde hende og se hvad der sker, den anden siger at hun skal væk hurtigst muligt, for at jeg ikke bliver såret.

    Og det sidste har måske alligevel lidt overtaget, da min hjerne så siger, at jeg bare ikke vil finde mig i at mit hjem bliver ødelagt. Og at jeg frygter at hun får lært de andre katte det.


  • #9   10. dec 2007 Maja - Forresten, når du lukker hende ude i køkkenet. Hvorfor så ikke lade en af de andre katte holde hende med selskab? :o)

  • #10   10. dec 2007 hold hende på begrænset plads til hun er renlig,ikke noget med senge elle sofaer,kun kattehuler og kattebakker og masser af legetøj og kattevenner,så skal hun nok komme efter det,jeg er sikker på hun har været renlig,at det er flytningen,det har vi prøvet med en killing vi solgte,han kom hurtig efter det igen

  • #11   10. dec 2007 Jeg er 100% enig med Helle A.

    Derudover er der faktisk flere ting du kan gøre for at få den lille renlig................det første er ganske simpelt. Læg mærke til om hun får tid nok på bakken....bliver hun "moppet" væk af een af de andre. Det kan være helt "usynligt"....altså små tegn man ikke lige lægger mærke til.

    og så får du masser af gode råd ovenstående smiley


  • #13   10. dec 2007 Vi har prøvet med selvskab i køkkenet, så sked hun i stedet på gulvet.

    Vi holder øje med hende hele tiden (diskret selvfølgelig) og hun har fred på bakken.

    Vi har et ton legetøj til kattene, så hun bliver godt aktiveret.

    Måske er det os der er urimelige, men kan endnu ikke se, hvorfor katten skal tabe så meget i "værdi" inden den evt. kan komme hjem.
    Synes man burde kunne finde en fælles løsning, i stedet for, at det alene kommer til at koste os 10.000 kr for ikke at have katten mere. Ingen skal bilde mig ind, at opdrætter vil tabe det beløb.

    Og for øvrigt, så har vi jo heller ikke sendt katten tilbage, eller besluttet os for at gøre det endnu, vi håber da endnu, at hun bliver renlig, men uanset hvad, så er tilliden brudt, og det kommer til at tage tid før den evt. vil være genskabt.
    Bare en træls måde at starte på.


  • #15   10. dec 2007 Jeg kan ikke forestille mig, at Feliway kan være farligt for din datter på nogen måde. Umiddelbart må det svare til at kattene gnider sin kind opad den lille pige, da Feliway svarer til de naturlige feromoner, som katten selv afgiver.

    Har ikke nærlæst alle indlæg. Men du har fået hende undersøgt hos dyrlægen ik? Altså for om der er noget i vejen med mave-/tarmsystemet eller blære-/nyre?


  • #16   10. dec 2007 den killing jeg solgte lavede stort,og blev renlig igen,hold den i et rum og lad den ikke komme ud derfra før den er renlig,men brug meget tid sammen med den

  • #17   10. dec 2007 Vi har haft hende til dyrlægen og fået hende tjekket - hun er tip top!

    Måske er Feliway det samme som at katten køre kinden op i hovedet af min datter, men det er heller ikke det samme som en konstant "værdi" af feromoner, som når man sætter Feliway i stikkontakten. Men jeg har tænkt mig at undersøge det, for jeg er efterhånden parat til hvad som helst.

    Vi gør nemlig det, at vi har hende lukket i et lille rum når vi ikke kan holde øje med hende. Om dagen når vi er her er der ingen problemer, det er kun sengen og der kan vi lukke af. Det er kun om natten, eller som f.eks. da vi en morgen havde hilst god morgen, hvor hun fik liov til at komme i soveværelset, og da hun så ville tisse der satte vi hende på bakken, i stedet rendte hun ind og sked i sofaen.

    Efterhånden er vi kommet frem til, at bortset fra sengetøjet, så gør hun det andet når hun ikke har vorese fulde opmærksomhed eller er alene. Tror faktisk at opdrætter er hjemmegående, så måske hun aldrig har været alene hjemme, og bliver utryk ved det. Problemet er så, at hvis vi vil give hende selvskab, så er det ikke nok med de andre katte, og tager vi hende med i soveværelset... ja, så er problemet der bare med at hun tisser i dynerne.


  • #18   10. dec 2007 hej ninna F

    Problemet er, at katten er købt i Sverige, og der er nogle ret strenge krav om indførsel af dyr, så uanset om jeg fortryder nu eller senere, så er der 120 dage + div. andre foranstaltninger for at få katten hjem igen.


  • #19   10. dec 2007 hmm jeg tror urenligheden er af psykisk karakter. Var killingen vant til børn hvor den kommer fra ? Selvom det er rigtig træls at hun er urenlig, så stresser I hende tydligt ved at lukke hende inde, efter jeres behov.

    Et eller andet gør hende utryg i hjemmet, og det bedste ville være at starte helt forfra, ved at give hende sit eget lille rum og masser af kærlighed.

    Hvor gammel er jeres datter ? Jeg tror altså I skal prøve at kigge lidt på jeres hjem, lydniveau og indretning...for i min verden prøver killingen altså at fortælle jer, at hun er utryg.


  • #20   10. dec 2007 Opdrætter havde selv børn, tror 7 og 9 år, vores er 7 og 9 mdr.

    Vi har har nogle rolige børn, og et roligt hjem, taget i betraktning at det er et børnehjem.

    Vi lukker hende for sig selv når vi ikke er der til at holde øje med hende, da hun eller tisser og skider i sofaen. Vi har kun køkkenet til at lukke hende i, for vi har ikke nogen ekstra værelser el.lign. Problemet er der jo ikke når hun ER lukket inde for sig selv, eller når hun er sammen med os i den del af huset hun har adgang til. Problemet er der kun når hun er i sengen eller når hun er alene i mere end køkkenet.
    Så ja, jeg er ved at tude hver aften vi lukker hende i køkkenet, men det er jo kun der hun ikke er urenlig, så jeg kan ikke se vi kan gøre det anderledes, for helt ærligt, så ønsker jeg ikke hele mit hjem brugt som kattebakke.

    Vi giver hende MASSER af kærlighed, for uanset dette, så elsker vi hende meget højt, og ellers er hun bare den dejligste lille kat. Hun hænger på os hele dagen, når ikke lige hun leger eller sover med de andre katte. Hun kommer til os alle og virker ikke bange. Faktisk har vi fra starten af snakket om, at man ikek kunne se på hende, at hun ikek havde boet her hele sit liv. Hun faldt bare til med det samme.

    Men ja, der kan da godt være noget hun er utilfreds med, men hvad, det ved jeg simpelthen ikke. Og sidder der nogle der har lyst til at komme og se hende og vores hjem, så kome endelig, måske I kan hjælpe med et eller andet, for vores højeste ønske er selvfølgelig, at hun bliver renlig og kan blive boende.


  • #21   10. dec 2007 har et lille råd som måske kan afhjælpe lidt *SS* stil en lille skål med mad i sofa og seng ... de fleste katte hader at spise nær der hvor de tisser.... men jeg tror der er noget psykologisk i det ... måske er hun som nogle børn der har for travlt til at lege at de ikke lægger mærke til de skal tisse før det er for sent ..... har hun været helt renlig hos opdrætter

  • #22   10. dec 2007 opdrætter siger at kuldet var dygtige og blev hurtigt renlige... det ved jeg ikke helt hvordan man kan/skal forstå det, for de killinger jeg har haft igennem årene, de har altid taget deres første skridt ud af kassen og over i kattebakken, og så har de bare været renlige fra starten af. Måske er det også det hun mener, kan bare ikke lade være med at føle, at det måske er et lidt vigende svar.

    Tror ikke hun har for travlt, for hun er en hyggemis, der helst hænger på os største parten af dagen,

    Jeg tror også klart det er noget psykologisk, men det er det vel altid med urenlighed (pånær ved sygdom).

    Jeg vil klart prøve det med at stille mad i sofaen, godt og nemt råd, det prøver vi.


  • #23   10. dec 2007 En mulighed er ligeledes, at hun simpelthen har den dårlige vane med hjemmefra.
    Jeg syntes dit hjem og dine anstrengelser lyder som det skal være, og killingens temperament/sundhed lyder ligeledes som det skal være
    Jeg ville have gjort nøjagtigt som du gør. Samtidig så ville jeg være angst for, at beholde katten ud over de 14 dage, da opdrætter så ikke "behøver" at ta killingen tilbage - eller det bliver mere indviklet mht

    Mht refundering af killingen, så kan jeg nu ik se, at du skal tabe så meget. Opdrætter ved da godt at en killing kan komme retur, og at det så først kan blive efter de 6 mdr., medmindre man er SUPER-hurtig ved modtagelsen. Er det en avlskat, så falder den ikke i værdi, og hvis der ingen problemer var med killingen hos opdrætter med urenlighed, så er det jo ok

    Havde det været mit opdræt, så havde jeg givet hele salgsprisen tilbage, du skulle så stå for alle omkostninger vedr tilbagelevering.

    Mine katte samt mit "navn" er vigtigst for mig


  • #24   10. dec 2007 Jeg synes faktisk ikke opdrætter er helt urimelig.

    Det er jer der har valgt at købe en kat så langt væk, på trods af at i er bekendte med de vanskelige regler med indførsel til Sverige og derved var i på forhånd også bekendt med at i ikke kunne benytte returretten inden for de første 14 dage.
    Og det er helt normalt at killingekøberne selv afholder udgiften for transport, det skal jo ikke ligge sælger til last at køber bor langt væk.
    Hvis i havde købt en vare i en forretning ville det jo også være jer selv der skulle afholde transporten?

    Når en killing er 7 måneder kan den desværre ikke sælges til samme pris, som da den var 3 måneder. Så en reduceret tilbagekøbspris er også helt normalt.

    Urenligheden kan sagtens være opstået oven på en stressende flytning, så det er ikke engang sikkert den kan ligges sælger til last, og så kan jeg ikke forstå hvorfor opdrætter skal ha øgede udgifter fordi katten bor langt væk.

    Jeg ved godt jeg måske skriver det lidt hårdt, men ind imellem kan man altså ikke binde alt for mange penge i halen på killingerne uden personligt at gå fallit. Jeg har heldigvis endnu ikke solgt en killing til udlandet, men de henvendelser jeg har haft er blevet fuldt bekendt med at jeg ikke afholder udgifter til transport på nogen måde.


  • #25   10. dec 2007 enig med helleM

  • #26   10. dec 2007 Helle M

    Hvis det er en avlskilling, så kan den da ikke miste prisen, den kan da sørme blive mere værd.....


  • #28   10. dec 2007 Anne, ville du sælge en killing, du fik hjem som 7 månederes pga. et adfærdsproblem, til avl? Uanset om problemet er opstået ved opdrætter eller ny køber?

    Jeg ville ikke.

    Jeg ville skønne mig at få katten neutraliseret på egen regning og så sælge dne ud til kæl og så håbe at kunne dække bare lidt af underskuddet.

    Hvordan kan en avlskat blive mere værd? Når jeg køber ne avlskat kigger jeg på stamtavlem, linjerne og typen bag killiingen, og det bliver i min race ikke mere værd fordi killingen bliver ældre.

    Jeg er enig i at opdrætter burde levere en erstatning hvis katten blev returneret her og nu. Men det er ikke opdrætters ansvar at katten ikke kan blive det nu, og så kan jeg godt forstå at hun ikke vil yde ne erstatningskilling, da der om flere måneder vil være tale om et reelt tilbagekøb og ikke en returnering i købelovens forstand.


  • #29   10. dec 2007 Det jeg ikke kan forstå. Det er at en kat kan tabe 3600 svenske kr. på 3 måneder?
    1000, måske 2000 kunne jeg forstå killingens kunne tabe i værdi. Men næsten 4000 kr?!
    Nej, det synes jeg er temmelig voldsomt...



  • #30   10. dec 2007 Jeg kan godt forstå, du er træt af at killingen er urenlig, men det er jo ikke et fjernsynsapparat I har købt, men et levende væsen, og nogen garanti for dyrs opførsel kan ikke gives - det samme gælder, hvis man adopterer et barn.
    Hvis I mener det er bedst at levere killingen tilbage, så må I jo gøre det. Mister I penge på det, tja, så er det bare ærgerligt.

    Jeg har ikke lige Majken Lysholm Stens bog, Træn din kat, men kan huske at der er et kapitel i denne bog om bakketræning. Måske står der noget, du kan bruge....


  • #31   10. dec 2007 Jeg er godt klar over, at jeg ikke kan sige, at opdrætter skal betale alle udgifter, men det fulde beløb retur for katten burde være mest fair.

    Jeg er også godt klar over, at det ikke er et TV jeg har købt, og havde den været syg havde jeg da også brugt hvad det kostede at få hende frisk, men det her synes jeg klart er noget andet.

    Det er vel ikke kun os der har ansvaret for køb fra Sverige, det er vel også opdrætteren der må tage højde for det, når hun nu også kender det stramme regler. Ellers er det da en god forretning at sælge ud af landet, for så er man da sikker på, at man ikke kommer til at skulle stå til regnskab for noget. Hun forklarede os jo så flot, at der var 3 års reklamationsret... hvorfor skulle hun det, hvis hun alligevel ikke vil "gøre brug" af det?

    Måske opdrætter vil gå falit hvis det skete for ofte, men hun har jo fået det 6000 og går hun falit af at betale det tilbage? Hun har jo sagt, at hun vil sælge det igen så snart den kom hjem.

    men ok, personligt ville jeg gøre noget andet, men vi har taget den beslutning, at katten under alle omstændigheder ikke kommer tilbage, for helt ærligt det har vi ikke råd til. Vi håber selvfølgelig dybt og inderligt, at hun bliver renlig, for kort hun er bare den sødeste kat.


  • #32   10. dec 2007 Helle M:
    Jeg ville skønne mig at få katten neutraliseret på egen regning og så sælge dne ud til kæl og så håbe at kunne dække bare lidt af underskuddet.

    Jamen hvis hun kun giver mig 2400 ud af 6000 tilbage, og neutralisere killinger og sælger den til kæl som, ja, ca 8 mdr... mener du så hun taber penge??? Hold fast en dyr neutralisering!

    Selvom hun betalte og de 6000 tilbage så står hun jo bare på nul, som inden vi købte katten, og neutralisere hun den så og sælger den igen for hvad det har kostet, så har hun da stadigvæk ikke tabt noget, og så har hun ikke haft en utilfreds kunde... det betyder måske ingen ting?

    Og som opdrætter der må man vel af og til erkende et hvis tab på sine killineger.


  • #33   10. dec 2007 maja. selv om du neutralisere den vil den jo sikkert stadig besøge hvor den ikke må og så synes jeg bare at du giver sorteper videre.
    men håber i finder en god løsning på det hele.


  • #34   10. dec 2007 Jeg siger ikke jeg vil, skriver at hvis opdrætter gjorde det, og så set på om opdrætter tabte penge, hun ville nemlig sælge hende videre så snart hun kom hjem.

    Hope bliver ved os indtil videre, vi håber på, at vi får gjort hende renlig. Bliver hun ikke det inden 1 månede el.lign, så må vi se om det evt. vil ændre sig i et nyt hjem, ellers må vi tage den derfra.


  • #35   11. dec 2007 Helle M

    Nu gør omstændighederne, at katten først kan komme tilbage efter de mange mdr., hvilket opdrætter godt kendte risikoen på, da vedkomne solgte til DK. Nogle killinger kommer altså retur *S*

    Og efter alle disse mdr, så tror jeg nu nok, at killingen ikke er urenlig mere. Så ER der slet intet problem mere *S*. Men lige nu og her, så ER der et problem

    Hvis nogen i denne sag skal lide det store underskud, så må det da være opdrætter, og nogle killinger binder man altså bare penge i halen på. Ærgeligt - men sån er det nu engang at opdrætte.

    En avlskat har vel stadig de samme kvaliteter om den er 12 uger eller 7 mdr. Jeg ville da hellere købe en avlskat på 7 mdr en en på 12 uger (sån eksteriørmæssigt), og den på 7 mdr har da ligeledes kunne "gøre" sig på en udstilling. Stamtavlen, linjerne og typen bag killiingen ændrer sig da ikke ved, at killingen bliver ældre....


Kommentér på:
Problemer med opdrætter - kat tisser!

Annonce