Tips til katteejeren der vil på ferie

Tips til katteejeren der vil på ferie

6. jul 2019
Dette indhold er sponsoreret 

For enhver katteejer går det ondt i hjertet, når det handler om ferie og hvad du skal gøre med din kat. Kan du virkelig forlade din kat så længe? Og hvad gør du overhovedet med katten? Det er især aktuelt, når din kat er en indekat. Så kan du nemlig ikke bare sætte den løs udenfor, og lade den passe sig selv med natur og kattelem. Til gengæld har vi bare nogle gange brug for at komme på ferie, lige få slappet af og komme væk fra hverdagen. Holder vi ferie derhjemme, ender vi med at holde hverdag. Hverdag hvor vi fortsætter med de daglige pligter som at vaske tøj, gøre rent og støvsuge bil. Selvom vi bare burde slappe af og blive helt klar til at komme tilbage arbejdet. Men hvad gør du så med din kat?


Tag katten med

Måske er du så heldig, at du på en eller anden måde kan tage din kat med. Det er ofte en mulighed for dig som godt kan lide at holde ferie i et sommerhus i Danmark. Lej sommerhus billigt og få mulighed for at tage din kat med. Her skal du dog huske at undersøge, om du overhovedet må have katten med. Du bør også undersøge, om din kat kan finde ud af at være et nyt sted. Mange katte kan nemlig godt lide at være i deres vante omgivelser, som det hjem i kommer fra. Det kan derfor være en ret så ubehagelig oplevelse for katte, når de kommer et fremmed sted hen. Det gælder især, hvis din kat er en udekat som plejer at hygge sig udenfor, hvor den har nem mulighed for at finde hjem og være på sit eget territorium. Et andet tip kan være at lære din kat at gå i sele, så der er mulighed for at gå en tur med den i de uvante omgivelser. Husk også gerne at tage noget af den yndlingslegetøj med i sommerhus, så den har nogle velkendte dufte. Skal du ud på en længere køretur med katten, kan det også være, at du skal besøge dyrlægen og få et middel mod køresyge - for det kan katte altså også nemt blive.


Tag katten på pension eller find en passer

Kan du ikke tage din kat med på ferie, kan en kattepension være en overvejelse. Især også hvis du ikke kender nogle som kan hjælpe dig med at passe på din kat. Her er et godt tip dog at undersøge dit nærmiljø for kattepension. Det bør du samtidig gøre i god tid, fordi sådanne steder ofte har ventelister og er fuldt booket. Planlæg derfor din ferie med god tid til, at du kan finde en pension til din kat. Spørg også gerne din dyrlæge, om han eller hun kender nogle gode kattepensioner. I denne sammenhæng skal du også huske, at katten skal være fuldt vaccineret for at kunne blive passet sådan et sted. Har du mulighed for i stedet at finde en passer, kan det være en fornuftig løsning. En passer som kan kigge forbi din kat et par gange om dagen med frisk mad og vand - måske endda bo hos den.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce