3 eksempler på bordlamper til dit hjem

3 eksempler på bordlamper til dit hjem

20. nov 2018

Når man skal finde den rette bordlampe kan det være svært at beslutte sig. Der findes uendelige mange former, farver og modeller. Hvor finder man information om lamper, som du kan bruge til at hjælpe dig på vej med at finde den rette lampe til dit hjem? Alt dette håber vi på at hjælpe dig med i løbet af dette indlæg og du kan forhåbentlig bruge informationen til at finde den bordlampe som du har ledt efter.

Der er tale om 3 forskellige brands som hver især har deres egen filosofi omkring design. Det er mærkerne Lampe Gras, Flos og Lightyears som vi kigger på. De har alle 3 vidt forskellige lamper, men en ting er sikkert og det er, at kvalitet ikke bliver sparet på, og belysningen er i top klasse. En designer bordlampe er dyrere end en helt almindelig lampe, men man får så meget mere for pengene i form af kvalitet og den måde der er tænkt på alle detaljerne samt belysningen som man ikke kan finde ved en standard lampe.


Lampe Gras og deres simple bordlamper

En af mærkerne vi vil fremhæve er Lampe Gras. Selvom de ikke har det allerstørste udvalg indenfor bordlamper så er de bestemt værd at tage et kig på. Det er en simpel, men effektiv stil som Lampe Gras benytter sig af i deres design. Intet er overladt til tilfældighederne og der er tænkt over en hver beslutning. Deres N205 bordlampe blev kendt og efterspurgt fordi den oprindelige model hverken havde skruer eller svejsede samlinger. Dette betød at lampen udskilte sig fra mængden og den bærer stadig præg af de beslutninger til den dag i dag. En lampe der også besidder stor funktionalitet er deres N317 model som tilbyder flere af de samme funktioner, som man ville se ved en gulvlampe, men dette er blevet bragt ned til et mindre niveau i form af denne lampe. Filosofien er noget som går igen i alle lamperne Lampe Gras har lavet. Bernard-Albin Gras er manden bag de mest ikoniske designs for Lampe Gras og hans designs er stadig blandt de mest populære.


De nytænkende designs fra Flos

Stik modsat af Lampe Gras’ simple og minimalistiske designs er Flos. Flos er noget mere moderne og nytænkende når det kommer til former og materialer. Der bliver brugt samtlige materialer såsom akryl og diverse metaller. Til deres designs har Flos fået hjælp fra et utal af kendte designerer som har sat deres eget præg på bordlamperne. Alle Flos bordlamperne har et behageligt lys og design som vil komplimentere omgivelserne. Mange af modellerne har et beroligende lys som selv et kæledyr, som en kat, ville befinde sig i nærheden af. Det kan findes i Bon Jour bordlampen som er et moderne take på en bordlampe og er lavet i polykarbonat med en gennemsigtig krop og kan fås med forskellige farve lampeskærme. En mere genkendelig model er Snoopy bordlampen. Den er navngivet efter Snoopy karakteren som på dansk hedder Nuser og kommer fra den verdensberømte serie Radiserne. Flos bordlamperne har udover belysningen evnen til at supplere rummet med et samtaleemne i form af deres bordlamper. Identiteten hos Flos har altid været at fokuseret på materialer og kvalitet, de er derfor ledende indenfor design og belysning fordi de ikke er bange for at prøve sig frem med nye materialer.


Lightyears og Kaiser Idell bordlampen

Lightyears Kaiser Idell serie er præget af gennemført håndværk og et øje for detalje og kvalitet. Bordlampen har trukket på de samme designfilosofier som da den blev skabt tilbage i 1936 og det ses i form af designet og er klassisk eksempel på tysk ingeniør- og kvalitets arbejde. Bordlamperne er klart de mest populære i

Kaiser Idell-serien og især 6631 Luxus modellen er populær. Den har et klassisk udseende og vil for de fleste der ser den være udseendet man forbinder med en typisk klassisk bordlampe. Simpelt design, men med stor funktionalitet og øje for detalje. Kaiser Idell 6631 Luxus bordlampen findes i flere farver og kan f.eks. fås i rød, mørke grøn, hvid og sort eller mat sort. Hvis man vil have en bordlampe som har en mere klassisk lukket lampeskærm så er der Kaiser Idell 6722 modellen som er konstrueret ligesom Luxus modellen, men dog i med en mindre lampeskærm, som giver et mere koncentreret lys hvorimod Luxus bordlampen spreder lyset mere. Den mindre 6722 lampe findes i sort og mat sort. Så hvis man gerne vil have tysk kvalitet og en lampe designet af en de første indenfor Bauhaus-stilen så er Kaiser Idell bordlampen klart værd at tage et kig på.


Udforsk AndLight og de mange bordlamper

Om det er en af de tre lampe mærker der er blevet skrevet om eller om det er et helt fjerde mærke som du finder spændende, så har AndLight en stor samling af lamper hvor du garanteret vil kunne finde noget som er din stil. Om det er designet eller en type belysning som selv din kat vil sætte pris på har ingen grænser, med det store udvalg af bordlamper er det bare at gå på udkig blandt de mange brands og typer der findes.

Når man gerne vil have et rum til at hænge sammen rent æstetisk så kan en lampe være en god måde at få det gjort. Der er mulighed for at fremhæve specifikke ting i rummet med den rette designerlampe og eksemplerne vi har givet i dette indlæg skulle gerne give noget inspiration til hvor man kan placere bordlamperne.

Der er kommet større fokus på indretning i hjemmet og takt med at denne trend rykker fremad så er det naturligt at folk gerne vil have at alt hænger sammen. Et rum man har sat sit eget præg på i form af en lampe man selv har valgt kan få rummet til at virke nyt eller ens eget. Derfor har vi også valgt at skrive denne korte guide med et lille udpluk af brands som producerer bordlamper får at skabe lidt inspiration hos dig som læser.

Selvom du måske ikke er på udkig efter en bordlampe så er det stadig værd at besøge AndLight.dk for at finde inspiration til din næste designerlampe. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg