3 gode tips til gåture med din kat

3 gode tips til gåture med din kat

18. feb 2022

De fleste dyr vi har i vores husstand, holder af at være udendørs, da det tilbyder dem frisk luft og motion - dette gælder især for katte. Men hvis du er lidt nervøst anlagt, og ikke kan lide tanken om at dit kæledyr vandre frit omkring, og du gerne vil passe på din lodne ven, så er der heldigvis håb. Du kan nu i ro og mag, tage din flyverdragt på, og med et komfortabelt selesystem, have din kat med dig ude på vandreture. Dette er det optimale kompromi mellem usikkerheden med en frit vandrerne kat, og en måske understimuleret indendørs kat. I denne artikel vil der blive undersøgt hvad du kan gøre, for de bedste gåture med din firbenede partner.    

Seletræning med din kat

Rom blev ikke bygget på en dag, og katte vil sjældent kunne lide at have sele på lige fra starten. Det tager tid for katten at opfostre et kendskab til denne nye følelse. Det er her du igennem noget tid skal træne din kat, blot start med at give ham/hende seletøjet på, uden selve selen, og giv derefter godbidder til den imens det står på. Bliv ved med at hyppigt give katten selen på og tage den af, og katten vil efterhånden vænne sig til følelsen, og med tid lære at associere selen med positive følelser - dette bliver kun forstærket, når den lære at selen betyder at det er tid til en gå tur.

Når i er ude

Når nu tiden kommet, til at i skal ud og opleve verdenen sammen, vil din kat vil måske være sky i starten, men med tålmodighed og masser af godbidder, vil den hurtigt begynde at gå på opdagelse. Det er vigtigt du, inden for rimelighedens grænser selvfølgelig, lader din kat lede og at du ikke tvinger den til at følge dig, da katte er meget selvstændige af natur, så indtil din kat har vænnet sig til selen, er det bedst at lade den selv bestemme hvor den vil hen. Planlæg en route for første gang i skal ud, så du kan sikre dig der ikke er nogle ubehagelige overraskelser for din kat, der måske kan gøre den bange for at komme ud at gå igen.    

Det er godt for din kat

Det det kan godt være, at det at gå i sele, ikke er din kats preference, men hvis det er det der skal til for at den kan komme ud, må den nøjes. Der er mange frynsegoder for din kat at være i naturen, såsom generelt øget helbred via kondition og stimulering. Ja, både fysisk og psykisk, gavner udendørs aktivt din kat, da verden omkring den er nåde mere stimulerende end blot husets fire vægge. Så tag dette i betragtning hvis du vil have en kat, eller har det, fordi at for dem, er naturens kald stærk.  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce