4 simple tips til at holde din kat sund og glad

4 simple tips til at holde din kat sund og glad

3. mar 2019
Der er over 650.000 katte i Danmark og mange af dem lever med familier, som har flere end én kat boende under samme tag. Hvis du elsker din kat og gerne vil give den, den kærlighed og omsorg som den fortjener så læs med her. 

Mens flere og flere danske familier vælger at tilføje katte til deres familier, bliver den måde vi tager af vores søde, firbenede venner faktisk dårligere. Det gælder selvfølgelig ikke alle, men det er desværre ikke alle, der er klar over, hvad det kræver at holde kat – i hvert fald ikke, hvis man vil have den gladeste kat i verden.

Derfor får du her 4 simple ting, du skal sørge for at gøre for din kat, så du kan give den det bedste liv i din familie.

1. Børst din kat hver dag
Når du sørger for at børste og rede dine katte hver evig eneste dag, vil du fjerne en masse hår, som ellers klumper sammen i dens fordøjelsessystem og bliver til hårboller. 

Selvom alle katte ser ud til at elske at pleje sig selv, når de slapper af, så er det meget vigtigt at du hjælper dem hver dag. Det kan for mange katteejere være svært at få lov til at børste dem, da de sjældent er glade for det. Her kan du med fordel gøre det i forbindelse med andre positive ting. F.eks. kan du gøre det hver aften, lige inden det er spisetid. Så vil din kat forbinde den ellers irriterende ting med noget positivt, og så bliver det meget nemmere at få lov til at pleje den.

2. Sørg for at din kat ikke tørster

Nutidens katte stammer fra deres ørkenvandrende forfædre. Det betyder, at de ikke har samme tørst som hunde har. Men det betyder ikke at du skal ignorere deres vandbehov. 

Katte får størstedelen af deres væske fra deres mad – en mus indeholder f.eks. 70 % vand mens dåsemad indeholder 78 %. Tørfoder, derimod, indeholder kun 5 % vand, hvilket ikke er nok. Derfor skal du sørge for at din kat ALTID har adgang til frisk vand.

3. Vær sikker på at der er nok kattebakker
En tommelfingerregel er, at der skal være en kattebakke pr. kat, plus en ekstra. Men du skal også tænke nøje over, hvor du placerer disse. 

Din kat er fra naturens side et rovdyr – de er lavet til at leve i naturen, så du skal placere kattebakkerne steder, hvor en kat også ville bruge den i naturen. Mange har tendens til at placere kattebakker godt gemt væk – i en kælder eller inde i hjørnet. Det er din kat ikke specielt glad for, da den altid skal være på vagt og kunne orientere sig 360 grader, som den er vant til fra naturens side.

Så sørg for at placere kattebakkerne steder, hvor din kat har et godt overblik over sine omgivelser. Så bliver den gladere.

4. Lad være med at give din kat for meget tørfoder
Til forskel fra hunde, så findes der ingen katte, der er vegetarer – selv ikke i korte perioder. Din kat er afhængig af kød og hovedmåltidet hver dag, skal altid bestå heraf. 

Tørfoder indeholder rigtig mange kalorier og det er dårligt for din kats helbred i for store mængder. Hvis du giver den for meget tørfoder, er der sågar risiko for at din kat udvikler type 2 diabetes, så undgå det.

Hvis du vil give din kat de allerbedste vilkår, så gå ind på Dyroghelse.dk, hvor de har alverdens gode ting du kan give din kat, for at gøre den glad og lykkelig for at være en del af din familie.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x