Beskyt din kat mod flåter og lopper hele året rundt

Beskyt din kat mod flåter og lopper hele året rundt

20. mar

Katte elsker at gå på eventyr udenfor. Det er noget, alle katteejere er velvidende om. Det og desværre, at de også er ekstra udsatte for sådan noget som flåter og lopper. Der er ikke noget værre, end når din kat bliver angrebet af disse små bæster. De er nemlig både besværlige at finde i pelsen, at fjerne, og så kan de gøre din kat meget syg. Hvis du ønsker det bedste for din kat, er det vigtigt, at du gør dit bedst for at beskytte den mod flåter og lopper.


Sæt Tic-clip i halsbåndet

Hvis din kat ikke er meget for at få smurt noget i nakken, kan du forsøge dig med nogle af nyere beskyttelsesmetoder mod flåter og lopper. Du kan blandt andet prøve med Tic-clip. Tic-clip er et lille stykke metal, der sættes fast til din kats halsbånd. Går din kat ikke med halsbånd, er det bare med at komme ud og få fat i et, hvis du gerne vil teste denne metode.

Det vides, at flåter og lopper ikke bryder sig om en særlige frekvenser, og det er netop denne frekvens, som det lille stykke metal er ladet med. Du kan forvente, at Tic-clip allerede virker efter 5-7 dage, og du kan næsten være sikker på, at der sker et fald i loppe- og flåtangreb hos din kat. Du skal desuden ikke være bange for, om Tic-clip går i stykker, hvis den kommer i kontakt med vand. Den tåler nemlig vand og holder i op til 2 år. Det er derfor en enhed, som er værd at investere i. Læs mere om Tic-clip her.


Den gamle metode

Hvis din kat ikke har noget imod at få noget i nakken, eller hvis du har de bedste erfaringer med dette, kan du vælge at bruge den gamle metode ved at smøre noget i nakken på din kat, som beskytter den mod flåter og lopper. Disse produkter kan du købe hos din dyrlæge, men det er også muligt at købe dem hos din dyrehandel. Ved du ikke, hvilket produkt du skal vælge, kan du med fordel spørge dyrlægen eller ekspedienten til råds. De har stor viden inden for området, og du kan derfor trygt stole på deres ord.


Tjek altid når din kat kommer hjem fra eventyr

Uanset om din kat bærer Tic-clip, er smurt i nakken eller bruger andet forebyggende mod flåter og lopper, er det vigtigt, at du tjekker din kat, når den kommer hjem fra sine udendørs eventyr. Det er nemlig ikke garanteret, at alle disse produkter virker med hundrede procent sikkerhed. Derfor er det bedre at være på den sikre side og tjekke din kat godt og grundigt. Som sagt kan den jo blive syg, hvis den har en flåt siddende for længe, og hvis denne er smittebærer af en eller anden slags.

Til at fjerne flåterne kan du bruge en pincet, men du kan også købe enheder, der udviklet med fokus på at skulle kunne fjerne flåter nemt og effektivt. Har din kat fået lopper, er det vigtigt, at den kommer i behandling med det samme, og at du vasker de tæpper, kurve og hvad den ellers plejer at ligge i, så den kan komme af med lopperne hurtigst muligt.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x