Brug af CBD-olie til dyr

Brug af CBD-olie til dyr

11. sep 2018

Det er blevet mere og mere udbredt blandt mennesker at bruge den gode CBD-olie i forbindelse med en lang række lidelser og sågar også hudpleje. Selv om produktet stadig er under test og der ikke foreligger nogen videnskabelige beviser endnu, så peger alle tegn i samme retning, nemlig, at der er noget om snakken.

Vi oplever rigtig tit, at når produkter fungerer på mennesker, så har de også en lignende effekt på mange dyr – og det er også tilfældet med CBD-olie. Derfor findes der også producenter, der fremstiller olien specielt til vores firbenede venner.


Hvad er CBD-olie?

CBD-olie er et andet navn for cannabisolie, som udvindes af hampplanten. Hvis du synes du har hørt om det før – så har du ret. Det er nemlig samme plante, som hash kommer fra.

Forskellen er bare, at der i CBD-olie ikke forekommer det euforiserende stof THC, som er forbudt i Danmark.

Olien indeholder derimod de gode og sunde CBD-olier, der i øjeblikket blive testet i forbindelse med flere forskellige former for lidelser.


CBD-olie til dyr?

Har du en kat eller en hund, så laver Nordic Oil en variant af CBD-olien, der er specielt henvendt hertil, hvilket du kan finde her. Olien skulle eftersigende have en række gavnlige virkninger på både fysiske og psykiske lidelser, der ellers ville kræve omfattende medicinering.

På både mennesker og dyr peger den igangværende forskning i retning af, at CBD-olie har en meget gavnlig virkning på kroniske smerter. Det er oftest i forbindelse med neurologiske smerter som gigt eller lignende det anbefales, men der kan være ligeså gode resultater ved brug i forbindelse med andre smertelidelser.

Når det kommer til det mentalt helbred har CBD også vist sig at kunne have god effekt. Det skyldes først og fremmest oliens beroligende virkning, der kommer dyr med lidelser som stress og depression til gode.


Hvordan doseres CBD-olie til dyr?

Ligesom med al anden medicin skal man være forsigtig, når det gives til dyr, fordi de ikke har muligheden for at fortælle dig, hvis det ikke føles rigtigt.

Som med mennesker anbefales det derfor at starte i små doser og forsigtigt øge doserne, indtil den ønskede effekt er opnået.

En god regel at gå ud fra er, at jo mindre dyret er, des mindre dosis er nødvendig. Fordi der er tale om lovlig CBD-olie betyder det, at olien ikke indeholder THC, som er det, der giver den euforiserende effekt forbundet med hash.

I Danmark er alle produkter der indeholder mere end 0,2% THC ulovlige. Derfor skal du heller ikke bekymre dig om, hvorvidt dit hund eller kat bliver ’skæv’ af at indtage olien. Det sker ikke.


Hvad kan du gøre for at opnå den bedst mulige virkning?

Vil du gerne have et sundt og glad kæledyr, så hænger det hele sammen. CBD-olien er bare et skridt i den rigtige retning, men ønsker du at få det optimale ud af oliens gavnlige virkning, så er det en god ide at kombinere det med ting som sund og varieret kost. På samme måde som hos mennesker, er en sund hverdag i samarbejde med kosttilskud og vitamine med til at skabe et sundt liv i en sund krop.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg