CBD-olier kan hjælpe din kat

CBD-olier kan hjælpe din kat

14. sep 2018

CBD-olier er en betegnelse, der dækker over ekstrakten som udvindes fra cannabis-planten. Disse olier har gennem den seneste tid fået mere og mere opmærksomhed, og i Danmark er det fra i år blevet muligt for virksomheder at dyrke sin egen cannabis til medicinsk brug.

CBD-olierne indeholder de aktive indholdsstoffer CBD, som blandt andet virker godt mod angst, depression og smerter.

Man forbinder ofte cannabis med euforiserende stoffer, men CBD-olier er netop ikke euforiserende, og er tværtimod sundhedsfremmende.

Udover at virker på mennesker, så kan CBD-olier også være rigtig gode at give til sine kæledyr. Hvis du har en kat, bør du overveje at anvende CBD-olier, for at øge kattens livskvalitet. Det kan du læse mere om her.


CBD-olier virker mod mange lidelser

Ligesom med mennesker, så virker cannabis-olierne mod en lang række psykiske lidelser og sygdomme på katte.

Hvis din kat for eksempel døjer med smerter, så kan det anbefales at anvende CBD-olier, ligesom olierne fremme sårheling, aldersrelaterede symptomer, angst og fordøjelsesbesvær og opkast.

Det tager ofte en uges tid, inden man kan se resultater ved brugen af olierne, men hvis man ikke kan se en effekt skal man blot øge doseringen en anelse, og så bør effekten indtræffe.

Man kan godt være nervøs for at dosere til sine kæledyr, men CBD-olier er ikke farlige for katte, så du kan tage det helt roligt, når du giver katten olie.

Det er meget individuelt, hvor meget olie en kat skal have, da parametre som vægt og hvilken lidelse man vil behandle spiller ind.

Når cannabis-olier doseres til mennesker starter man oftest med en lav dosis, og trapper langsomt op, indtil man ser en gavnlig effekt. Når du doserer til din kat kan det derfor være en fordel at kontakte en dyrlæge, inden man påbegynder behandlingen. Her vil du få råd og vejledning i doseringen og måden CBD-olierne virker.


Indtagelse af medicin og generel kattevelvære

CBD-olien kan blandes i kattens foder, for at dyret vil acceptere olien. Som menneske tager vi CBD-olie oralt, som stikpiller, kapsler eller gennem e-cigaretter.

Olien absorberes gennem mundslimhinden og delvist gennem mave-tarmkanalen.

Udover at anvende olier for at give din kat de bedste forudsætninger for at få et godt liv uden hverken psykiske eller fysiske lidelser, så er der nogle helt generelle ting, man bær have for øje som katteejer. Det gælder nemlig om, at give katten de bedste forudsætninger for et godt liv, og her er fodring, vandforsyning og aktivering nøgleordene.

Sørg for at dosere din kats madindtag, så den ikke spiser for meget eller for lidt. Derudover bør du holde øje med din kat, og finde ud af, hvornår den bedt kan lide at indtage vand. Vandforsyning er super vigtigt for dyret, men da mange anvender tørfoder skal katten aktivt selv administrere sit vandindtag. Hvis du ved, hvornår eller hvordan katten helst indtager vand, kan du sørge for at vandtilgangen er ekstra god på de tidspunkter. Som en sidste ting, skal katten motionere og aktiveres. Hav lidt legetøj liggende og sørg for at katten for bevæger sig nok i løbet af dagen.

Så undgår katten de værste skavanker og får gode forudsætninger for et godt liv.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg