De 5 ting du skal gøre, hvis din hund skal være sund, ...

De 5 ting du skal gøre, hvis din hund skal være sund, ...

21. feb 2019

Vi elsker alle sammen vores firbenede, bløde og søde ven – vores hund. Derfor vil du formentlig gerne give din hund et langt og lykkeligt liv. Men, da vi ikke taler hundesprog, kan det nogle gange være lidt svært at finde hoved og hale i, hvorfor Fido nu gør eller kratter i døren igen. 

Hvis der var nogle få ting du kunne gøre for at give din elskede hund et lang og godt liv, ville du så ikke gøre det? Hvis du læser med videre her, får du de 5 bedste ting du kan gøre for din hund, hvis du vil give den et godt, sundt og kærligt liv.


1.   Du må aldrig glemme dyrlægen

Allerede når du får din hund, mens den er helt nyfødt, skal du tage den til dyrlægen – også selvom du får at vide at det ikke nødvendigt. Det er fordi du her kan få et godt indtryk af, hvad der er sund og normal opførsel for netop din race. Med den viden vil det blive meget nemmere at opdage, næste gang der er noget galt. 

Udover dette første besøg er der selvfølgelig nogle lovpligtige vaccinationer og andre ting, der skal være styr på – så sørg for det, og så er du godt på vej mod at give din bedste ven et godt og langt liv.


2.   Sørg for en sund og nærende diet 

Præcis ligesom med dig selv, så har din hund (og alle dine andre kæledyr for den sags skyld), brug for en velbalanceret kost. Det betyder, at de skal have mad, der indeholder det samme som mennesker har brug nemlig proteiner, sundt fedt, kulhydrater, vitaminer, mineraler og vand. 

Du er hvad du spiser, gælder i høj grad også for dit kæledyr. Derfor er det vigtigt, at du ikke blot køber det billigste foder, men læser på deklarationen så du ved, at det er godt for din hund.


3.   Din hund har brug for motion

Igen som med mennesker, har din hund brug for motion. Når din hund får sine daglige gåture eller løbeture, får den et mærkbart bedre helbred, både fysisk, men så sandelig også mentalt. Motionsformen er sådan set underordnet – du kan kaste en bold eller gå en tur, for alle former for motion gør din hund sundere og gladere.

I efterårs- og vintermånederne, hvis vejret er klassisk dansk, dvs. gråt og kedeligt, skal du ikke lade dig slå ud – der findes masser af indendørsaktiviteter dig og din hund kan lave, bare sørg for at den får bevæget sig. 


4.   Mundhygiejnen er supervigtig

Mundhygiejnen er ekstremt vigtig for din hund. Ifølge Amerikansk Veterinær Medicinsk Forening er tandkødssygdomme de mest almindelige for hunde, og risikoen for at de opstår bliver større med alderen. Tandkødssygdomme kan lede til store smerter, nyresygdomme og hjertesygdomme. Derfor bør du få din hunds tænder tjekket mindst en gang årligt og sørg for at børste dem regelmæssigt.


5.   Kommunikation og kærlighed

Tal med din hund. Hvis du kommunikerer meget med din hund, vil i få et meget tættere bånd og den vil føle det som et tegn på kærlighed, hvilket vil blive gengældt tifoldigt. Samtidig vil en god kommunikation mellem jer betyde, at den bedre kan forstå, hvad du forventer af ham/hende. Undersøgelser har vist at din hund kan forstå op mod 165 ord, hvis du bruger de samme ord til at beskrive de samme ting. Derfor er det en rigtig god idé at arbejde med dette hele tiden – så vil jeres liv sammen gå meget nemmere.

Hvis du vil give din hund de allerbedste vilkår, så sørg for at du gør alle disse ting og hvis du mangler inspiration til at give din hund et endnu bedre og sundere liv, så gå ind på dyroghelse.dkog få inspiration blandt deres kæmpe udvalg af helsevarer til hunden.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x