Fem ting du skal huske, når du bliver katteejer

Fem ting du skal huske, når du bliver katteejer

26. maj 2020
Dette er sponsoreret indhold

Det kan være en utrolig stor omvæltning at få husdyr for første gang, og man kan næsten sammenligne det med at blive forældre. Det gælder naturligvis om at få den bedst mulige start på livet sammen med sit nye kæledyr, uanset hvilket dyr man får. 

Et af de mest populære husdyr at holde i Danmark er en kat, og derfor ved de fleste mennesker også godt, hvad det kræver, når man bliver katteejer for første gang. Men det er måske ikke alting, der er lige åbenlyst, og derfor har vi samlet de fem vigtigste punkter, som du bør forberede dig på, inden du får din nye kat hjem i din bolig. Læs mere her og bliv klogere på, hvad du skal huske for at din kat får det bedst mulige liv hos dig.


1: Giv din kat fred og ro til at udforske sit nye hjem
I løbet af de første par dage, hvor du har dit nye kæledyr er det vigtigt, at du giver katten tid, fred og ro til at udforske de nye omgivelser. Katte bryder sig ikke om høje eller pludselige lyde, og især ikke, når de er i færd med at udforske et nyt sted. Sørg derfor for, at katten har ro og fred til at gå på opdagelse i dit hjem.

Skru ned for TV, radio og andre ting, der kan forstyrre og giv dig i stedet for kast med noget, der ikke støjer i hjemmet. Du kan for eksempel prøve kræfter med at spille på et casino online, så du ikke forstyrrer din nye kat, når han eller hun går på opdagelse. På den måde giver du kæledyret ro til at falde på plads, mens du selv kan slappe af, tømme hovedet og blive underholdt på én og samme tid.


2: Introducer din kat til ét rum ad gangen
Katte bliver overvældet og utrygge, hvis de skal forholde sig til for stort et areal eller for stort et hjem på én gang. Derfor kan du med fordel holde katten i ét rum i den første dag, og sørg for, at katten har adgang til mad og drikke i netop dette rum. Husk også at stille kattebakken i dette rum, så du undgår uheld på gulvtæppet eller trægulvet. Derefter kan du strategisk introducere din kat for et nyt rum ad gangen, og du kan med fordel tage én etage ad gangen, hvis du har flere etager. Når du har introduceret katten til de fleste rum i dit hjem, kan du sagtens stille vand- og madskål samt kattebakken der, hvor du har tænkt dig, at det skal stå fremover.


3: Sørg for, at din kat har masser af legetøj 
Især hvis din kat skal være en indekat, er det vigtigt, at den bliver aktiveret på andre måder end ude i naturen. Det kan man for eksempel gøre ved at sørge for, at den har fri adgang til en masse underholdende og aktiverende kattelegetøj. Det kan stimulere kattens instinkter og sanser, hvis den får noget legetøj, som kan give den mulighed for at øve sig på at jage mus. Hvis det er muligt i din bolig, bør du give katten mulighed for at komme lidt op i højderne, så det ville svare til, hvis den klatrede rundt ude i naturen. Du kan også give din kat lidt ekstra udfordringer ved at give den en bold, som den skal trille med for at få en godbid ud. Eller du kan lave en hjemmelavet udgave, hvor du putter godbidder ind i en toiletrulle, så den skal arbejde for at få dem ud.


4: Gør din kat renlig hurtigst muligt
Især hvis din kat skal bo indenfor er det vigtigt, at du gør den renlig så hurtigt som du kan. For at vænne katten til at bruge sin kattebakke er det vigtigt, at den får ro og fred til at gå på toilettet alene - helt uden at blive forstyrret. Katte er nemlig ikke glade for at føle sig overvåget, når de går på toilet. Sæt derfor kattebakken et roligt og fredeligt sted i dit hjem og strø den med finkornet og uparfumeret grus, som ikke forstyrrer eller distraherer.


5: Kradsebrættet er vigtigt - og dine møbler vil takke dig
Det er utrolig vigtigt, at en kat har mulighed for at hvæsse sine kløer. Normalt vil en kat gøre dette i træerne ude i naturen, men hvis du skal have en indekat er det uhyre vigtigt, at du anskaffer dig et kradsetræ, så det ikke skal gå ud over dine møbler. Det ville nemlig være brandærgerligt, hvis din spritnye sofa skulle ødelægges, fordi din kat ikke har et sted at hvæsse sine kløer. Når du vælger et kradsetræ til din kat skal du sørge for, at det passer til kattens størrelse, så katten kan stå oprejst og udstrakt, når den bruger sit kradsetræ - tommelfingerreglen siger mindst omkring 70 centimeter.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce