Gode råd til at få en god bilferie

Gode råd til at få en god bilferie

7. maj 2019
Vi danskere elsker at køre ned gennem Europa til sydens sol, og der er da også en hel særlig frihed ved at tage bilen på sommerferie. Overvejer du bilferie, er der dog en række ting, du skal være opmærksom på for, at i får den bedst mulige tur. I det følgende kan du læse en række tips til, hvordan bilferien bliver hyggelig, sjov og sikker for hele familien. 

Sørg for at bilen er klar til den lange køretur
Det er vigtigt, at bilen er klar til den lange køretur. Det kan du blandt andet sørge for ved at tjekke helt basale ting som olie og kølervæske. Derudover skal du være opmærksom på dæktrykket muligvis skal ændres, hvis du skal køre med mere vægt i bilen end normalt. Du kan altid se i instruktionsbogen, hvad dæktrykket skal være, når du har ekstra oppakning. At tjekke bilen er i god stand inden køreturen er vigtigt, fordi det øger sikkerheden på den lange tur. Samtidig er der mange, der bevidste om, at de gerne vil sælge bilen indenfor en nærmere fremtid, og her kan det være særligt vigtigt, at der ikke sker noget uforudset med bilen på køreturen, som kan få den til at falde i værdi. Hos NEMbilhandel, kan de hjælpe dig med et eventuelt salg af bilen, og de forholdsregler, du bør tager, hvis den lange køretur har haft betydning for bilens stand. 

Lad katten blive hjemme 
Mange kan have lyst til at tage katten med på ferie i Europa. Det kan virke nemmere og hyggeligere at medbringe den fremfor at finde pasning. Dyrenes beskyttelse fraråder dog altid, at man tager katten med, når man skal på ferie. Hunde er de eneste kæledyr, der i nogle tilfælde kan finde sig tilpas på den lange køretur, og ikke har noget imod at være et nyt sted i en uges tid. Katte har derimod brug for vante rammer, og reagerer sjældent godt på de meget lange køreture. Netop derfor er det bedst i kan gøre at lade den blive hjemme de uger, i er afsted. 

Afsæt rigeligt med tid
Når i skal på køreferie, er det vigtigt at afsætte rigeligt med tid til at nå frem til jeres destination. Mange begår ofte den fejl at beregne alt for kort tid, og så kan det pludselig blive en stressende og frustrerende tur - særligt hvis i har en hotelreservation eller lignende, der venter på jer, når i når frem. Kør i stedet i god tid, og tag hellere en overnatning for meget end for lidt på turen. Ofte undervurdere mange, hvor trættende det er at køre i flere dage ad gangen. Særligt hvis det er familiens første kørselv-ferie og i har mindre børn med, er det afgørende at i tager jer rigtig god tid. I den forbindelse er det samtidig væsentligt, at i har helt styr på ruten og bruger en GPS eller app, som er i vant til. På den måde sparer i dyrebar tid ved ikke at køre forkert. 

Pak bilen ordentligt 
Sørg altid for at få pakket bilen ordentligt. Et godt råd er at pakket de tungeste ting nederst, mens du lader lettere ting ligge øverst. Er du afsted i en stationcar, er det i øvrigt en god idé at få opsat et gitter eller et net bagved bagsædet, så børnene ikke pludselig får tasker i hovedet ved en hård opbremsning. Derudover er det ofte klogt at overveje en tagboks, hvis i har meget bagage. Det er utrolig vigtigt, at der ikke ender med at være tasker på for- og bagsæder, når i skal sidde længe i bilen. Så er en tagboks en langt bedre løsning. 

Er børnene med, skal de have noget at underholde sig med
Hvis børnene er med, er det en god idé at have medbragt forskellige ting, de kan underholde sig med. Det kan være alt fra lydbøger og ipads til forskellige spil, der egner sig til en biltur. Rejsen kan blive utrolig langt for både små og store, hvis børnene hurtigt keder sig eller bliver rastløse. Sørg i den forbindelse med at have mange snacks med og hold rigeligt med pauser. Det vil alt sammen hjælpe med til at køreturen går så problemfrit som muligt. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x