Gode råd til dig, der bor i lejlighed og gerne vil hav...

Gode råd til dig, der bor i lejlighed og gerne vil hav...

17. jan 2018

Bor du i en lejlighed og overvejer du at anskaffe dig en lille Findus eller Pjevs? Læs her hvordan du skaber de bedste rammer for katten.


Indendørs aktivering

Mange tror fejlagtigt, at katte ikke kan leve indendørs, men det kan de godt. Der er dog nogle ting, som er vigtige for at katten trives. Katten må eksempelvis ikke tidligere have været vant til at komme udenfor. Har katten ikke tidligere været vant til det, vil den naturligt nok heller ikke komme til at længes efter det. Derudover er det vigtigt at katte, der lever indendøre aktiveres. En god måde at aktivere katten på er ved at anskaffe et stort aktiverende kradsetræ. Med et kradsetræ undgår du også, at

katten ikke kradser på sofa, tapet eller lignende. Anskaf dig også aktiverende legetøj - såsom raslende bolde, drillepinde og små legetøjsmus som også aktiverer kattens jagt-bytte instinkt. Der findes også snackbolde som man kan fylde foder i, som kræver aktiv handling for katten at få fat i. Der er typisk nogle små huller i boldene, som katten så skal forsøge at puffe foderet ud af. Disse understøtter også kattens jagt-bytte instinkt. Generelt er det en god idé, at placere noget foder steder, som kræver en indsats for katten at få fat i.


Derudover er det også en god idé at lave højtplacerede liggepladser, eksempelvis i form af hylder eller nogle frie hylder i reolen, hvor katten kan springe op og ligge og følge med i hjemmets aktiviteter. Katten er nemlig et nysgerrigt dyr, der elsker at følge med i, hvad der foregår omkring den, og samtidig understøtter du med med de højtplacerede liggepladser også kattens behov for bevægelse op i højderne.


Sikring af vinduer og døre

Kattes nysgerrighed betyder også, at hvis en kat eksempelvis ser en fugl flyve forbi uden for vinduet, kan den instinktivt finde på at springer efter den. Det er derfor vigtigt at sikre vinduer og altaner, så katten ikke springer ud i nysgerrighed efter et eller andet, den får øje på uden for.


Neutralisering af katten


Sørg også for at katten er eller hurtigst muligt bliver neutraliseret, hvilket vil sige, at den enten bliver steriliseret eller kastreret. Dette er vigtigt, fordi katten ellers vil markere sit territorium, og dermed vil være svær at gøre renlig.


Ifølge Boligninja har det aldrig været så populært at have en indekat, som det er lige nu. Inden for boligsøgning, bliver der lige nu foretaget flest søgninger efter lejlighed i Svendborg hvor husdyr er tilladt, men du kan på Boligninja.dk finde lejligheder, hvor husdyr er tilladt på tværs af hele landet.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg