Gode råd til dig, som skal have katten med på farten

Gode råd til dig, som skal have katten med på farten

20. jan 2020
Når man vælger at få kæledyr, så vælger man også mindre frihed. De dyr, som man vælger at tage i sine varetægt har behov for vand, ly og mad, og derfor er det ikke unormalt, at man ser både katte- og hundeejere med deres små firbenede på farten. Der er dog forskellige måder hvorved, at du som ejer kan sikre dig, at din kat er bedst sikret, når i bevæger jer ud i den store verden sammen. Derfor får du i denne artikel gode råd til, hvordan du bedst kan transporterer din kat, både i bil og i tog, så du aldrig skal være bekymret for din kats eller din sikkerhed under transport. Første skridt mod bedre sikkerhed under transport kan være et besøg til den store synshal Odense, hvor du kan få din bil tjekket for fejl og mangler. 

Forberedelse er din ven
Når du skal transportere din kat i bur eller kasse, så er det vigtigt, at din kat er tilpas. Dette kan du sikre dig ved at starte i god tid i forvejen før turen. Har du for eksempel et bur, som du gerne vil have katten skal transporteres i, så kan du gøre den mere attraktiv for katten ved at vænne den til buret i hjemmet. Stil buret på gulvet, og lad katten vænne sig til at gå ind og ud af buret. på denne måde er du sikker på, at når din kat skal ud på sin første køretur i buret, så er den tilpas i det lille rum. Buret bliver altså velkendt, og det dufter hjemme. Er dette ikke nok, så kan du lade nogle få dråber af baldrian eller kattemynte være i buret, mens katten er inde. Dette gør, at den vil falde mere til ro under transporten, og du kan være sikker på, at din kat ikke lider overlast på turen. 

Vær sikker i bilen
Nu hvor du har vænnet din kat til boksen eller buret, så er det vigtigt, at det er denne, som du benytter, når i sammen skal på farten. Benytter du dig udelukkende af en sele eller et halsbånd, udgør det en potentiel far for både dig og katten, da disse ikke er 100 % sikre, når det kommer til kattens bevægelse. Skulle ulykken ske, så kan du risikere, at katten ikke er sikret godt nok i selen og dermed risikere, at din kat vil tumle rundt i bilen til fare for den selv og dig. Benyt dig derfor at buret. Så er du sikret en god tur for både dig og din firbenede ven. 

Turen i toget og bussen
Skal du have katten med i toget, så kan det blive en anelse mere vanskeligt, da offentlig transport ofte er et center for voldsomme lyde, bevægelser og lugte. Det er derfor en god ide, at du roligt vænner din kat til togturen eller turen i bussen. Dette kan du gøre ved langsomt at tage små ture med din kat, inden du beslutter dig for at rejse tværs gennem landet. Her kan du starte med små ture på 15-20 minutter uden for myldretid. Dette vil langsomt vænne din kat til lydende og til lugtene, og den vil ikke være nær så bange, når det kommer til den lange tur med offentlig transport. Du derefter langsomt gøre tiden i toget eller bussen længere, og til sidst vil katten være helt vant til de mange forskellige ting, som kan forstyrre og være skræmmende under en sådan tur. 

Giv din kat tid
En af de vigtigste ting, som du skal huske, når det kommer til at transportere din kat er, at den har brug for tid. Det er ikke behageligt for et dyr at blive udsat for store omvæltninger i hverdagen, hvor alt er fuldkommen nyt. Du skal derfor huske at give din kat tid til at vænne sig til de mange forskellige ting, som er forbundet med transport, og dette kan lade sig gøre, hvis du er tålmodig med både dig selv og med din kat. Start gerne så tidligt som muligt, altså når du får din lille killing hjem. Dette vil være til gavn for både dig og din kat i det lange løb. Husk også på, at alle katte er forskellige, når det kommer til tilvænning af nye ting. Derfor er du ikke garanteret, at din nye kat er på samme måde som din gamle, og det kan sagtens kræve mere tålmodighed fra din side, end sidste gang du skulle træne transport. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce