Hvorfor er det altid en god idé at have et kattetræ

Hvorfor er det altid en god idé at have et kattetræ

27. aug 2020

Der er flere gode grunde til, at man altid bør have et kattetræ til sin kat. Det er dog især gældende, hvis man har en indekat, som ikke kommer udenfor. Dog er det også et fantastisk stykke tilbehør at have, selvom du har en kat, der kan komme udenfor.

Har du gjort dig overvejelser om at købe et kattetræ til din kat, er det derfor ikke noget, du bør tøve med at gøre. Det er hver en krone værd, og du kan være sikker på, at din kat vil være dig evigt taknemmelig.

Stimulerer mange af kattens naturlige instinkter

Formålet med at købe et kattetræ er, at det er perfekt til at stimulere mange af kattens naturlige instinkter. Med et kattetræ, får din kat nemlig rig mulighed for både at kradse, klatre, lege og observere. Samtidig får katten også et sted, der er dens eget.

Hvis du fx beslutter at købe et stort kattetræ, der rækker fra gulv til nær loftet, vil du give din kat mulighed for at klatre op i en højde, hvor den kan observere sit territorium. Det vil din katte sætte stor pris på, da det er et naturligt instinkt, som den også ville følge i naturen.

Ikke nok med det, så giver det også din kat rig mulighed for at aktivere alle sine muskler og led. Det er ikke alle indekatte, der har lige god mulighed for dette, hvorfor det særligt er en fordel for indekatte. For udekatte er det dog også værd at tage med, selvom de ofte er mere aktive.

Katten kan kradse i det

Det er også en klar fordel for din kat, at den har noget slidstærkt at kradse i. Det er nemlig med til at pleje og vedligeholde dens kløer. Har den ikke noget at kradse i, så kan det hurtigt ende med at gå ud over ting i hjemmet, som du helst ikke ser, at den kradser i.

Hvad det vil sige er, at du ved at købe et kattetræ kan skåne sofaen og andre møbler i hjemmet. Det er som regel dette, som katten beslutter sig for at teste kløerne på, og det er der mange, der helst ser sig fri for. Heldigvis er det nemt at sikre, at det blot kræver et kattetræ.

De fleste kan finde plads til et kattetræ

Det er ikke alle katteejere, der har lige meget plads i deres bolig. Derfor er det heller ikke alle, der mener, at de kan finde plads til et kattetræ. Her er det dog vigtigt at understrege, at de fleste kan og bør finde plads til et kattetræ til deres kat.

Det er faktisk også noget, der gør sig gældende, til trods for, at man bor i en lille lejlighed. Hvis du bor i en lille lejlighed, skal du selvfølgelig blot vælge et mindre kattetræ, men det er ikke umuligt at finde plads til. Forsøg dog så vidt muligt at give katten så stort et kattetræ, som muligt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce