Pas på din kat ikke spiser disse blomster

Pas på din kat ikke spiser disse blomster

13. aug 2018

Det er altid dejligt at få blomster og buketter, men vidste du, at mange af de populære blomster faktisk er giftige for katte? Når vi får en kat, siger vi også ja til at passe og pleje den, så den får et godt liv. Herunder betyder det også, at vi skal gøre alt for at sikre, at katten ikke kommer til skade.

For mange mennesker er blomster en harmløs ting og en dejlig gave at få eller købe til sig selv, men det ændrer ikke noget ved, at de kan være årsag til, at vores små firbenede venner dør eller får varige mén. Katte er af natur nysgerrige og undersøgende, og de bider og gnaver gerne i nye ting, de ikke har set før, Denne naturlige adfærd kan være fatal, hvis de sætter tænderne i en flot men for dem giftig blomst.

I denne artikel kan du læse mere om populære blomster, som hyppigt optræder i blomsterbuketter og dekorationer, og som samtidig er giftige over for katte. Hvis du har nogen af de nedenstående blomster i dit hjem, skal du hurtigt muligt skille dig af med dem og tage din kat til dyrlægen for en sikkerheds skyld, så potentielle katastrofer bliver afværget.


Liljer

Liljen er en meget populær blomst, men ikke desto mindre er den meget farlig for katte. Kronbladene indeholder store mængder gift, og selv hvis katten kun spiser et par blade eller drikker fra vasens vand, så kan udfaldet være dødeligt. Selv pollen fra liljer er skadeligt, og hvis katten spiser det, risikerer den at opleve nyresvigt, hvilket kan føre til kattens død, hvis ikke den kommer i behandling.


Amaryllis

Amaryllis er også en populær blomst, som ofte optræder i buketter og dekorationer. Men ligesom liljen er den også meget giftig for katte, og både stilken, kronbladene og knoppen indeholder stoffer, som er giftige for vores behårede venner. Størstedelen af de farlige stoffer ligger centreret i knoppen, og spiser katten blomsten, vil den kaste op, få øget blodtryk og rysteanfald.


Påskeliljer

Påskeliljer leder tankerne hen på forår og lysere tider, og de færreste ville tro, at denne livlige blomst kan forårsage dødsfald i katte. Både kronblade og knop er meget giftige, og kommer katten i kontakt med planten, kan den få vejrtrækningsproblemer og i værste tilfælde hjertestop.


Tulipaner

Tulipanen er en vældig populær blomst, og den er en af mest solgte, når det gælder afskårne blomster. Tulipanen er ligesom liljen uhyre farlig for katte, og dens knop indeholder giftstoffer, som kan forårsage opkast og diarré.


Krysantemummer

Krysantemummer er ikke lige så farlige som nogle af de andre blomster på vores liste, men de kan stadig være årsag til, at din kat får det dårligt. Hvis din kat har spist krysantemum, kan du forvente, at den kaster op, får diarré og mister appetitten.


Hyacinter

Hyacinten er en yndig blomst, men bag den kønne facade gemmer der sig et giftigt alter ego. Hyacintens knop er den mest giftige del af blomsten, og den kan forårsage opkast og diarré, alt efter hvor mange blomster katten har spist.


Iris

Irisen er en fantastisk og farverig sommerblomst, hvilket også er en af hovedgrundene til dens popularitet. Dette gør den dog ikke mindre farlig for katte, og spiser en kat en irisblomst, kan den opleve opkast.

Alpevioler

Alpevioler ses ikke så ofte i det danske landskab, da det er en blomst, som vokser omkring området ved Middelhavet. Der er dog blevet fremavlet en række varianter, som kan modstå de køligere temperaturer i Danmark. Ligesom alle andre blomster på listen, er alpeviolen giftig for katte. Indtagelse af en alpeviol kan føre til diarré og i værste tilfælde hjertesvigt, hvis katten spiser for mange blomster.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg