Racekat eller huskat?

Racekat eller huskat?

29. apr 2020
Dette er sponsoreret indhold

Racekatte er de seneste år blevet mere og mere populære. De fleste kattemennesker ved, at der kan være stor forskel på racekatte og huskatte, men der er ingen tvivl om, at en huskat kan være mindst lige så god en kat som en racekat. Som mennesker er vi forskellige, og derfor er der naturligvis også forskel på, om man foretrækker en huskat eller en racekat. Derudover kan prisen også have noget at sige, da racekatte oftest er en dyre investering end en almindelig huskat. 


Skal jeg vælge racekat eller huskat?
Der kan være fordele og ulemper forbundet med begge dele. Der er rigtig mange, der har huskatte, og huskatte kan sagtens være både rigtig gode og kærlige katte, som man kan få stor glæde af. Huskatte kan se enormt forskellige ud, og de findes i alle størrelse og farver, hvorimod racekatte er avlet til at se ud på en bestemt måde. 

Huskatte har en stor variation i deres genetik, og det kan i de fleste tilfælde være til både kat og ejers fordel. En huskat har nemlig mindre risiko for sundhedsmæssige problemer end en racekat. Dermed ikke sagt, at alle racekatte nødvendigved bliver syge eller får sundhedsproblemer, og der er heller ingen garanti for, at en huskat ikke kan blive syg, men oftest er risikoen for sygdom mindre hos huskatte end racekatte. 

Huskatte egner sig særlig godt som udendørs katte, hvorimod nogle racekatte egner sig bedst som indekatte. Huskatte er oftest meget uafhængige af deres ejere, og det kan være både en fordel og en ulempe. 

Racekatte er oftest avlet til at se ud og være på en bestemt måde, og derfor kan man også bedre undgå at købe en kat med et uønsket temperament, hvis man køber en racekat. Racekatte er oftest venligere og kærligere end huskatte, og det skyldes især, at racekatte oftest er avlet til at besidde nogle bestemt egenskaber. 

I bund og grund er der ikke nogen ulemper forbundet med at købe en racekat, med mindre at man tæller prisen med. En racekat kan være utrolig dyr, og de fleste racekatte koster oftest flere tusind kroner, heldigvis er der ikke mange årlige udgifter forbundet med at eje en kat. 

Hvis du drømmer om at få råd til at købe den helt rette racekat, så kan det være, du skal overveje at begynde at investere i value aktier. 


Hvilke race skal jeg vælge?
Det særlige ved racekatte er, at hver race har nogle helt særlige karaktertræk eksempelvis i form af markeringer, pelstype eller størrelse. Om katten er af en særlig race eller ej kan også have betydning for kattens personlighedstræk, og derfor er der nogle katteejere, der sværger til en bestemt type racekat.
Det kendetegnende ved racekatte er, at hver race har et særpræget udseende og en særlig personlighed. Hvis du har nogle præferencer til, hvordan du ønsker at din kommende kat skal se ud, eller du har nogle særlige ønsker til kattens personlighed, så kan det oftest gøre det lettere at vælge den rette racekat. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce