Sådan bliver dig og din kat klar til udstilling

Sådan bliver dig og din kat klar til udstilling

16. sep 2020

Er du en af de katteejere, som ser frem til at deltage i en eller flere af katteudstillinger i løbet af det nye år? I så fald er det ikke for tidligt at begynde at glæde dig allerede nu. Hvis du har været med på en katteudstilling før enten som udstiller eller som beskuer, så ved du godt, hvad du har i vente. På danske og udenlandske katteudstillinger samles katteelskere med deres flotte racekatte fra nær og fjern, og de mange forskellige katte samlet på et sted er et imponerende syn. Uanset om du har stillet op til katteudstillinger før, eller om du ser frem til din første, så kan du herunder læse om, hvilke overvejelser, du bør gøre dig, inden du tager din kat med til den store nationale eller internationale begivenhed.  


Grejet skal være i orden

 Dommerne på udstillingen sætter for det meste høje krav til, hvordan kattene tager sig ud, og de ser her ikke alene efter racens standard, men også efter dens pels, klør, tænder og almene pleje. Hjemmefra bør du derfor vaske din kat for bagefter at anvende en særlig Hårtørrer til kat, så du får pelsen plejet og stylet inden udstillingsdagen. Når du går til udstilling og håber på at blive anerkendt for din kats ydre, er det nemlig vigtigt, at du har de rette værktøjer til at pleje og style katten med. Som deltager på en officiel katteudstilling har du ligesom alle de øvrige deltagere måttet tilmelde dig forud. På udstillingen skal de nemlig vide, hvilken kat du kommer med, og du skal derfor huske at medbringe papirer såsom stamtavle og vaccinationspapirer.


Kattens skal føle sig tryg 

Til en katteudstilling er der mange katte, ejere, tilskuerere og dommere samlet på et og samme sted. Hvis du har været til udstilling med din kat før, behøver du ikke bekymre dig, for så ved du godt, hvordan din kat reagerer på, at der kan være mange mennesker og dyr samlet omkring den. Hvis du og din kat er nye på området, bør du forberede dig mentalt på, at der kan være støj og uro omkring katten, hvilket kan være stressende for både dig og den. Det er derfor vigtig, at du virker rolig og afslappet omkring din kat, da den spejler sig i dig og kan blive stresset, hvis du virker nervøs omkring situationen. Derudover er det derfor også en god idé at medbringe nogle af din kats yndlingsgodbidder.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce