Sådan bliver du en god katteejer

Sådan bliver du en god katteejer

1. jun 2020

Katte er et populært kæledyr, der kan være enormt hyggeligt at have. Dog er der – ligesom med mange andre dyr – alt for mange mennesker, der kaster sig ud i at anskaffe en kat uden at have nogen idé om, hvad det kræver, eller hvordan en kat skal behandles. Det er vigtigt at kende godt til de behov, ens kæledyr har, så hvis du er eller gerne vil være katteejer, så læs videre her. 

 

Lær at aflæse din kat 

Det sted, hvor det ofte går galt, når det kommer til katte og mennesker, er, når mennesker ikke kan finde ud af at aflæse kattens kropssprog. Katte er typisk mere reserverede end for eksempel hunde er, og det er derfor vigtigt at have tålmodighed med dem og respektere deres grænser. Ellers kan man hurtigt ende med en kat, der ikke har nogen tillid til mennesker, og det gør, at den nemt kan begynde at bide og kradse. Lad din kat komme hen til dig, og hvis den har lyst til at gå igen, så lad den gøre det. Det er desuden en god idé at lege med din kat med dine hænder, da det lærer den, at det er okay at angribe dem. 

Det er desuden vigtigt at være opmærksom på, at en kats kropssprog på nogle punkter er omvendt fra en hunds. Hvis en kat slår med halen, er den ikke glad, tværtimod, og det er derfor en god idé at lade den være, så den ikke føler sig presset. 

 

Hav styr på racen 

Selvom de findes masser af katte, der er en blanding af mange forskellige racer, så er det stadig en god idé at have et indblik i, hvilke racer din kat har i sig. En kats race kan nemlig have en stor indflydelse på dens temperament og behov. Der er for eksempel nogle katte, der passer bedre til at være indekatte end andre, og det er godt at have styr på, inden du vælger en kat. Langpelsede katte kan desuden kræve mere arbejde for at holde deres pels pæn. 

 

Vær forberedt på uforudsete udgifter 

Det kan være dyrt at have kæledyr, og det gælder også katte, selvom de for det meste ikke kræver alt for meget. Men udover det rette mad og godt legetøj, så kan der være en del andre udgifter forbundet med at have en kat. Og de største udgifter kommer normalt fra dyrlægeregninger. Hvis din kat kommer til skade, vil du højst sandsynlig meget gerne hjælpe den, men dyrlægeregningerne kan godt give dig en slem overraskelse. Derfor er det en god idé at have en plan, hvis dette sker. Nogle mennesker har en grænse for, hvor meget de ville være villige til at betale for deres kæledyr, og det er også en god idé at have tænkt over sådanne ting, inden du pludselig står i en ubehagelig situation. 

Hvis uheldet skulle være ude, og din kat har brug for en stor behandling – muligvis en operation – hos dyrlægen, kan et billigt lån være en overvejelse værd. Dette kan hjælpe dig med at betale for din kats behandling, og stadig gøre det muligt for dig at købe mad og betale husleje. Lån 10.000 i dag eller et andet beløb, der kan hjælpe dig igennem en økonomisk presset situation. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce