Sådan tager du dig godt af katten

Sådan tager du dig godt af katten

29. jul 2021

Mange børnefamilier ender med at få kæledyr, som de desværre hverken har overskud eller viden til at tage sig af. Når først man har anskaffet sig et kæledyr såsom en kat, er der dog ingen vej tilbage. Får det første er det ikke ligefrem en vare, man refunderer. Derudover oplever de fleste dog også, at de ret hurtigt forelsker sig i kattens lunefulde natur. I så fald er det altså mest af alt mangel på viden, der holder dig og familien tilbage fra at tage jer bedst muligt af katten. Derfor kommer der i det følgende et par gode råd til, hvordan i kan gøre netop det.


Giv katten tid og aktivitet

Først og fremmest bør I give katten tid alene. Som nævnt tidligere er katte åbenlyst lunefulde dyr, der måske nok nyder at blive nusset bag øret, men som også skal have tid alene. Sørg derfor for at katten har tid og mulighed for adspredelse alene. Det kan være ved at lade den gå udenfor selv, men det kan også bare være i form af et kradsetræ indenfor. Hvad lige præcis jeres kat har brug for kan være svært at sige noget om. Hvis du bruger tid med den og lægger mærke til den, vil det dog hurtigt være åbenlyst.


Husk god kattemad

Derudover er kattens føde noget af det vigtigste for dens velvære. På den måde adskiller katte sig ikke synderligt fra mennesker. Sørg derfor for at købe den kattemad i god kvalitet. Katten kan i vidt omfang godt leve af madrester og lignende fra jeres køkken. Hvis katten, af den ene eller anden grund, ikke jager vildt, som katte ellers naturligt gør, har den dog også brug for essentielle næringsstoffer og vitaminer. Det får den nemmest gennem kattemad af god kvalitet.

 

Kun på den måde kan den leve godt, hvilket i særdeleshed vil kunne ses på kattens pels. Vær dog opmærksom på, at alle katte er forskellige og har brug for forskellige ting i deres kattemad. Unge killinger har for eksempel særligt brug for fedt og protein, mens ældre katte har behov for en anden fodersammensætning. I sidste ende er der dog ikke andet for end at prøve sig frem. Læg mærke til din kat og dens pels, så vil det hurtigt være åbenlyst, om den trives og er sund. Aktive katte har brug for mere kattemad, mens katte med tarmproblemer har brug for kattemad med det for øje. Så længe du har øje for din kat, skal den dog nok trives.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce