Sådan ved du med sikkerhed, hvornår din kat er rask

Sådan ved du med sikkerhed, hvornår din kat er rask

18. dec 2020

Du er en vaskeægte katteelsker, og besidder formodentligt selv en af de vidunderlige dyr. Måske er du også i gang med at overveje, hvilken kat du vil tilegne dig. Eller du er blot interesseret, og passer naboens kat i ny og næ. Du ønsker derfor selvfølgelig, at din kats helbred er i top, og at dette bliver ved med at være tilfældet. Ikke alt er i din magt, men du kan med fordel bidrage i en sund livsstil for dit dyr. Men hvordan genkender du egentlig, om din kat er sund og rask? Hertil findes der forskellige tegn, som du skal holde øje med, når du vil skænke din kat et langt og sundt liv. 


Gå til dyrlæge, når du er i tvivl 

Er du bare det mindste i tvivl om, om din kat har det godt? Så kan det være en rigtig god idé at opsøge den nærmeste dyrlæge. Der går nemlig intet over eksperters øjne, når det kommer til din kats helbred. Hvis du altså føler, at din kat opfører sig anderledes end normalt, så er dyrlægen vejen til bedring. Dyrlæger er eksperter, når det kommer til dyrenes adfærd, og kan med fordel også give dig nogle tips til, hvordan du kan optimere netop dit dyrs helbred. Et værdifuldt tip kan være, at du kan kontrollere din kats hud og pels regelmæssigt. Det er nemlig ofte det første tegn på, om din kat er rask: en rask pels er ren og klistrer ikke sammen. Det samme gælder for huden, som skal være ren og ubeskadiget. Er huden derimod fyldt med skæld, pletter eller sår, så må du hellere tage din kat til din dyrlæge. 


Renlighed og kropstemperatur spiller en afgørende rolle

Når din kat er rask, er dens kropstemperatur mellem 38 og 39 grader celsius. I løbet af dagen kan denne temperatur dog variere lidt. Du kan vælge at måle temperaturen ved hjælp af et termometer på egen hånd, men for at få et præcist svar, kan dyrlægen igen hjælpe her. 

En anden ting, som du selv kan kontrollere i hjemmet udover pelsen, er at kontrollere øjne, ører, negle og tænder. Øjnene må gerne have lidt søvn i, men må ikke tåre. Næsen skal helst være ren, da dette viser, at din kat ikke er forkølet. Kradser din kat sig meget på ørene, kan dette være et tegn på sygdom. Er dette adfærd vedvarende, kan du med fordel opsøge en dyrlæge. Neglene skal være skarpe og tynde, men ikke for lange. Sørg gerne for, at de holdes i den rigtige længde. Sidst skal tænderne ligeledes være rene, så din kats helbred forbliver godt. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce