Tyrkisk Angora Ihsan von Kedi Arkadas Tyrkisk Angora Ihsan von Kedi Arkadas Tyrkisk Angora Ihsan von Kedi Arkadas Tyrkisk Angora Ihsan von Kedi Arkadas Tyrkisk Angora Ihsan von Kedi Arkadas
Frankenthal
Følg
Følger Følg ikke

Frankenthal

Kvinde, 68 år, Nordjylland
Oprettet: 21. maj 2006
Offline - Senest online: i går kl. 11:57 Bruger er på filterliste

Jeg har et lille familieopdræt af den tyrkiske angora og den tyrkiske van.
Vi har udstiller normalt vores katte 3 til 4 gange om året, mest i Jylland. I øjeblikket holder vi pause med at være aktiv udstiller.

Den tyrkiske angora er der kun ca. 50 af i Danmark. Racen er desværre ikke særlig udbredt og kendt her i Danmark. TUA har samme EMS kode som MCO og NFO. En myte at den hvide tyrkisk angora er døve, når de har blå eller odd-eyed øjne. Heller ikke at de er en variant af den gamle perserkat. Den tyrkisk angora er utrolig meget sociale og unik race, som er ved at forsvinde i DK. PT er der kun1 opdrætter af denne spændende race i Jylland, under Felis Danica.

Den robuste Tyrkiske van kat, er ikke særlig udbredt. Der er ca.150 stk. her i landet. Ud over den klassiske rød/hvide, er der kommet andre farver, så som tortie rød/sort/hvid, sort/hvid, blå/hvid, creme/hvid og tortie blå/creme/hvid. Der er ca. 4 opdrætter af vanen i Danmark i år 2015. Her i 2015, er der kun 4 aktive opdrætter af TUV i DK, der er medlem af Felis Danicas og en af de 4 hoved klubber, som er under FIFe

Har en fortid som formand i over 10 år for specialklubben Ankara Kedi, for den tyrkisk van & den tyrkisk angora under Felis Danica.

Klubben afholdte et specialshow for vanen og angoraen den 1. april 2006 i Struer. 19 vaner og 7 angora var mødt op til showet. Det er det største antal af tyrkiske katte der var samlet i Danmark til en udstilling. Senere blev der afholdt et specialshow i Albertslund september 2009.

Specialklub under Felis Danica for tyrkisk van: http://www.van-tastic.dk/ Under opdrætter finder man de 4 TUV opdrætter i DK, og udenlandske TUV opdrætter.

Bemærk at der er kommet nye udstillingsregler fra d. 1. januar 2016. Raceren har fået nye opdeling. TUV gruppe I og TUA gruppe II.
Men TUV & TUA er stadig semilanghår og er gruppe II under racer.

Jeg har også fået en hobby at fotografer. Især mine katte.

Efter en pause med vores opdræt, har jeg genoptaget mit opdræt af tyrkisk angora, da der PT ingen registrere opdrætter i Felis danica af racen.
Det er en skam, at den tyrkisk angora er en overset race i DK
Har valgt at kun at opdrætte den sjælden tyrkisk angora.
et N kuld i 2021 og et O kuls i 2022
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce