Korat Mio (DK Primprau's Holy Tsaheylu) Korat Mio (DK Primprau's Holy Tsaheylu) Korat Mio (DK Primprau's Holy Tsaheylu) Korat Mio (DK Primprau's Holy Tsaheylu) Korat Mio (DK Primprau's Holy Tsaheylu)
dkkorat
Følg
Følger Følg ikke

dkkorat

Kvinde, 62 år, Storkøbenhavn
Oprettet: 2. dec 2004
Offline - Senest online: 29. feb Bruger er på filterliste

Primpraus Korater er det første Korat opdræt i Danmark. Det har eksisteret siden 1992, da Sawats Kirilin alias Kitty flyttede til Danmark fra Norge.
Kitty fik sit første kuld i 1994 - og så gik det bare derudaf med et kuld om året. Kitty døde desværre 12 år gammel :( Hun lever videre i sine afkom og afkoms afkom <3
Primpraus Blue Emerald alias Emmy var den første killing, der blev hjemme.
Emmys datter. Primpraus Suay Kanchanaburi alias Buri, flyttede til Italien, hvor hun fik 2 kuld. Det første kuld var Primpraus Silver Tamruat alias Tammy i.
Tammy døde for 2år-siden :( Han lever videre i sine afkom og afkoms afkom <3
Anakot er en del af mit "thailandske projekt". Der er mange thailandske importer i hendes nære aner, så den er meget vigtig for at udvide racens genpulje.
Noget af det, der fascinerer mig ved Koraten, er at ALLE KORATER kan føre deres aner tilbage til Thailand via deres stamtavle. Det er definitionen på en Korat - en blå korthårskat med sølvskær og runde grønne øjne og en stamtavle, der beviser, at den stammer fra Thailand. Kan katten ikke føre ALLE sine linier tilbage til Thailand, er det ikke en Korat.

Jeg valgte Koraten pga dens smukke udseende og dens specielle temperament.
En rigtig Korat mener, at livet er en leg. Alt skal prøves. :-) Det kan være en god idé hele tiden at være et skridt foran den, da den er hurtig og adræt og stille på dine poter og i sine bevægelser.
Det er en blid kat med en jernvilje - man skal til tider være mere stædig end den for at kunne opdrage den.
Nye mennesker er dejlige - jo flere hænder til at nusse med jo bedre, jo flere skød at prøvelægge jo bedre, jo flere mennesker at lege med jo bedre. :-)

Primprau er mit stamnavn, da det betyder "henrivende, yndig" på Thai. Det passer bare perfekt til Koraten, synes jeg. :-)

Det er meget vigtigt for mig, at killinger får lov at blive sammen med deres mor og søskende, til de er mindst 12 uger gamle - læs hvorfor her:
http://www.kattehandel.dk/udvikling.htm
http://www.katlink.dk/artikler/artikel4.html
http://www.kattehandel.dk/ung.htm
I 2009 blev denne "bekendtgørelse om overdragelse af kattekillinger" vedtaget - https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=127877 - det er ULOVLIGT at adskille mor og killinger, før killingene er 12 uger!

Man har pligt til at holde sin kat på egen matrikel - http://www.dyrenes-beskyttelse.dk/docs/kattelovgivning

Man skylder faktisk også sine naboer at holde sin kat hjemme hos sig selv - http://www.housewife.dk/katte_naarnaboenskaterenplage.htm

Katte, der ikke skal i planlagt avl, bør neutraliseres: http://www.youtube.com/watch?v=CMzW3LIkNLA

For nemmere kønsbestemmelse af killinger er dette et godt link: http://www.vetmed.wsu.edu/ClientED/kittengender.aspx
Brugerens bedømmelser af andres {{ratings.itemMoreItems}}
Antal stemmer i alt

Lav
{{ratings.lowCount}}
Middel
{{ratings.middleCount}}
Høj
{{ratings.highCount}}
Ekstra høj
{{ratings.extraHighCount}}
Stemmer: {{ratings.totalCount}}
Annonce