Napoleonshatte - ca. 25 stk Napoleonshatte - ca. 25 stk
Mørdej:
500 g mel
½ tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker
350 g fast margarine
250 g sukker
2 æggeblommer
Margarinen smuldres med mel, bagepulver og vanillesukker.
Æggeblommer og sukker røres til en æggesnaps, hvormed melet samles.
Dejen stilles i køleskab til den er fast.
Imens laves fyldet.
Fyld:
800 g rå marcipan
280 g flormelis
2 æggehvider
Marcipan og flomelis blandes godt.
Æggehviderne piskes sammen og tilsættes lidt ad gangen.
Massen må ikke være for klistret.
Mørdejen rulles ud til ca. ½ cm tykkelse og stikkes ud i runde forme på ca. 10 cm i diameter, hvorpå der lægges en kugle af fyldet på midten.
Buk dejen op 3 steder.
Hattene sættes på en plade med bagepapir.
De må gerne stå tæt, da de ikke flyder ud.
Bages midt i ovnen v/ 200 °C i ca. 15 min.
Når de er kolde, pensles bunden med smeltet chokolade.
250 g rækker til 25 stk.
NB.
Er der fyld i overskud kan man lave kransekager af resten.
Begge dele kan fryses (bedst uden chokolade).
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
okt 2011
Følger: 1 Emner: 5 Svar: 8
Sej guide du fik lavet ;)!
Håber de smagte mindst lige så godt som de ser ud, er meget imponeret :)!
okt 2007
Følger: 7 Følgere: 60 Katte: 1 Emner: 144 Svar: 4.145
Og ja.. De smager super godt!
Dog synes jeg ikke helt de ligner de flotte napoleonshatte, som står nede hos bageren haha
Napoleonshatte - ca. 25 stk
Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside