{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
650 visninger | Oprettet:

Kvinder shopper som belønning! {{forumTopicSubject}}

Vi klapper os selv på skulderen med bløde gaveposer.

Du har ydet en god indsats på jobbet eller studiet, og så fortjener du sgu at gå lidt shop-amok, sådan tænker mange danske kvinder. Fire ud af ti kvinder i 20'erne shoppper tøj, når de skal belønne sig selv. Det viser en undersøgelse, som kommunikationsbure­auet Kompas Kommunikation har lavet for Henri Lloyd blandt over 1.300 danskere.

Og måske kender du også selv følelsen af at skulle svinge dankortet og fylde shoppeposerne, efter du har overstået en eksamen eller afleveret en stor opgave. Eller hvis du har kæmpet røven ud af bukserne på jobbet og trænger til en belønning. I hvert fald kommer det ikke bag på kønsforsker Karen Sjørup fra Roskilde Universitetscenter, at det især er kvinder mellem 20-29-år, der køber kjoler, bluser, bukser m.m. for at belønne sig selv.

Den gruppe kvinder er vanvittig arbejdsomme og ambitiøse med deres karriere og uddannelse. De har ikke altid så mange penge, men det er vigtigt at ligne en succes. Derfor er det noget, som de prioriterer meget højt. Shopping er den luksus, de tillader sig selv, når de når deres mål.

Og hvis man har råd, så er det jo også helt i orden at forkæle sig med bløde shoppingposer og gaver til sig selv. Men nogle kvinder kan ikke styre shoppe-trangen. Fem-seks procent af den danske befolkning kan betegnes som shopaholics, anslår sociolog og misbrugsbehandler Magnus Larusson på baggrund af undersøgelser fra USA, Tyskland og England. Alene i år har han behandlet 15-20 kvinder, hvis købetrang har taget overhånd.

Shopping som belønning er ofte noget, man lærer som ganske lille, når man er i shoppingcentret med sin mor og går og hygger sig. Det giver en dejlig følelse, som der i sig selv ikke er noget galt i. Men for nogle går det for vidt, og de ender i et misbrug.

Og shopping-misbruget bunder ofte i dårlig selvtillid og andre personlige problemer.

Folk, der er afhængige af shopping, kompenserer for dårligt selvværd og prøver i for høj grad at leve op til andres krav til deres fremtoning.

Artikel fra Woman


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kvinder shopper som belønning!
  • #2   8. jan 2009 Ja det koster nok en hel del penge, at have shopping som et misbrug, men igen, så er de fleste misbrug vel dyre at have :o)

    Jeg har faktisk bogen " Shopaholic" - har godt nok ikke lige fået den læst, men den skulle vidst være ok og give et godt inblik i hvad kvinder med den last tænker :o)


Kommentér på:
Kvinder shopper som belønning!

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce