{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.191 visninger | Oprettet:

Tænk på hønsene i påsken - {{forumTopicSubject}}

og undgå buræg!

23-03-2009.

"Der købes æg i lange baner i denne påsketid, men desværre er det ofte buræg, der bliver lagt i kurven. Faktisk er der en stigning i salget af buræg, og det kan vi ikke være bekendt," siger vicedirektør Lars Knudsen i Dyrenes Beskyttelse.

<b>Et burhøneliv er nok et af de mest usle liv man kan få.

</b>Ca. 13 måneder i bur sammen med 5 andre høns
Næsten ingen plads, 600 cm2 pr. høne.
Ingen siddepind
Ingen mulighed for at kunne bevæge sig frit og strække - og baske med vingerne
Ingen jord at skrabe i
Ingen mulighed for at sandbade -en meget vigtig ting i en hønes liv
Ingen naturligt lys, for der behøver ikke være vinduer i stalden, men kun elektrisk lys

Når hønerne ikke kan få motion, bliver deres knogler og muskler svage, og der er stor risiko for, at de får brud på vinger og ben. Det er især et problem, når de skal tages ud af burene for at blive sendt til slagtning.
Hønsene bliver næbtrimmet (1/3 af næbet bliver klippet af) for at hønsene ikke skal plukke hinanden.

Traditionel burhønseproduktion er tilladt indtil 1. januar 2012, hvor det traditionelle bur afløses af nye bure, der godt nok giver hønsene en siddepind og en redekasse, men som stadigvæk er et bur med trådnet på alle sider og med alt for lidt plads.

"For at sikre, at der bliver produceret flere alternative æg, skal forbrugerne vende buræg ryggen og gå efter økologiske æg, frilands æg eller skrabe æg. Det står klart og tydeligt på pakkerne, hvilken type æg man køber, så der er ingen undskyldning for at lægge buræg i kurven," siger Lars Knudsen.

Det ser ud som om forbrugerne har glemt, hvor slemt det står til i burægproduktionen og derfor er gået tilbage til at se på prisen og ganske enkelt købe de billigste æg.
Det vil være sørgeligt, hvis vi i fremtiden får flere ægproducenter til at tænke på burhøns, fordi de kan se et salg og en fortjeneste i den produktion.
Derfor er appellen til forbrugerne fra Dyrenes Beskyttelse: Boykot Buræg!

Kilde Dyrenes Beskyttelse


Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Rengøring 750 kr.
  • Ophængning af 3 lamper 600 kr.
  • Rengøring 450 kr.
  • Elektriker 1.500 kr.
  • Fastgørelse håndvask m.v 2.200 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  Tænk på hønsene i påsken -
  • #1   30. mar 2009 Ja nu får jeg nok hovedet hugget af - men synes ikke at burhøns er så forfærdeligt, som det lægges ud.............
    jeg synes, det er mindst lige så synd, når hønsene går rigtig mange sammen i en stald og indimellem hakker hinanden ihjel - for når først en høne ser blod bliver den ved med at hakke..... det sker ikke for burhøns da de hurtigt finder en rangorden.
    Desuden kan burhøns heller ikke klumpe sig sammen med massedød til følge, hvilket de fritgående nemt risikerer, hvis de bliver forskrækkede.


  • #2   30. mar 2009 Det er rigtig mange år siden jeg har købt buræg, for jeg syntes det er hammer synd.
    Jeg køber oftest fra en på landet, hvor de går frit på græsset, og sikke en dejlig gul blomme:)


  • #3   30. mar 2009 jeg synes at begge dele er synd..... men om ikke så længe får, vi selv et par høns i vores egen lile hønsegård - og så er jeg fri for at tage stilling til det ene eller det andet.... smiley og kan spise "mine egne" æg med god samvittighed smiley

  • #4   30. mar 2009 He he ja det kan du:))

  • #5   30. mar 2009 puhha jeg vidste ikke det var så slemt.. jeg ved godt at buræg er nogett lort men hvorfor vidste jeg ikke

  • #6   30. mar 2009 Puh Mia har du ikke set tv udsendelser med dem? Det er forfærdeligt, der stoppede jeg med at købe.
    Jeg tror det er fritgående man skal købe i butikkerne, når man køber der.


  • #7   30. mar 2009 Da jeg boede endnu længere ude på landet havde vi skrabe-ægsproduktion med 12000 høns - og mine svigerforældre havde bur-æg...... derfor synes jeg lige lidt om begge dele...

  • #8   30. mar 2009 Det er også skrabeæg jeg ikke kan anbefale, jeg har selv besøgt sådan et sted, de har mere plads ja, men ellers samme vilkår som burhøns, så nej det er fritgående man skal købe, hvis man vil støtte høns´vilkår.

  • #9   30. mar 2009 ja - men ved fritgående er der så større chance for salmonella osv, da hønsene kan tage bakterier og andre sygdomme med ind ude fra........ så jeg ved ikke, hvad der i virkeligheden er bedst.... smiley
    Der er for og imod, ved alle måderne synes jeg....
    Det allerbedste er -for hønsenes vedkommende- egen lille hønsegård med et par høns - men der er salmonellafaren også betydelig større.....


  • #10   30. mar 2009 Ja salmonella... må indrømme at jeg altid har regnet med, at den er størst hvor mange høns går sammen under dårlige forhold?
    Jeg har spist rå æggeblommer siden jeg var lille og gør det stadig.. fra landhøns fra bondegårde. Det er selvfølgelig en risiko at løbe.


  • #11   30. mar 2009 jeg spiser også rå æggeblommer både i blødkogt og og i hjemmelavet koldskål (uhmmm den sæson er vist lige på trapperne) - uden at der er sket noget som helst ved det........ så det bliver jeg ved med....

    Nej, der er meget sjældent salmonella i de store stalde. Det kommer når hønsene går ude og prikker i jorden og andet godt :-)... så det har intet med dårlige forhold osv at gøre, eller hvor mange de er.

    Et høseri tjekkes hver 4 uge for salmonellabakterier via "lorte"prøver.


  • #12   30. mar 2009 Ok så blev jeg det klogere, men jeg spiser nu også de rå æggeblommer aligevel:)
    Syntes at når man har hørt om salmonella er det aligevel fra de store hønserier?


  • #13   30. mar 2009 De folk der er døde af salmonellaforgiftning har spist æg fra de små "fritids" hønsehold....... aldrig fra de store producenter.
    Men hvis man vil være helt sikker, er det jo bare et spørgsmål om lige at skolde ægget hurtigt, inden man bruger det, da salmonellaen oftest sidder uden på skallen.
    Kun 0.001 promille (eller nede i den størrelsesorden) er salmonellaen helt inde i æggeblommen....


  • #14   30. mar 2009 Ja jeg kender godt rådet med at skolde ægget og det burde vi nok gøre:) Er jeg her en dag ikke mere eller i flere dage, ja så har jeg nok fået en salmonella forgiftning:)) Ej det er ikke noget at spøge med:)

  • #15   30. mar 2009 hahahahah det må vi da ikke håbe...........
    Nogle mennesker bliver faktisk lidt forargede, når man siger, at man laver koldskål af alm. æg istf. de pastoriserede.....

    PS: jeg følger heller ikke rådet smiley - og jeg lever i bedste velgående...


  • #16   30. mar 2009 hahahaha - jeg køber lige hvad jeg har lyst til smiley

  • #17   30. mar 2009 Lotte- jeg troede min besked var kommet herind men et kan jeg da se nu at den ikke er XD
    jeg ser sjældent sådan noget..
    jeg ser næsten kun tv 3, 3+ , kanal 4 og news:P
    men det lyder ekstrem ubehageligt!!


  • #18   30. mar 2009 Jeg køber ikke Bureæg.. og Manden har også lært at det køber vi ikke.. For kendet godt til deres levevis :O( Et hårdt liv for dem..


  • #19   31. mar 2009 Vi køber heller ikke buræg, medmindre at vi har så småt med penge, at vi er "nødt" til det. Heldigvis sker det sjæklent :o)

    Jeg spiser ikke rå æg og kommer det heller ikke i min mad uden at det er pasteuriserede æg - jeg køber heller ikke landæg, selvom det er "idylisk" og hønsene sikkert har det bedre end så mange andre steder, men vil nødig have salmonella forgiftning. Har en fætter som fik det og han var tæt på at dø af det. Så det vil jeg ikke udsætte hverken mig selv eller mine "gæster" for. Desuden spørger min mor også altid om det er pasteuriserede æg eller ikke. Og hvis det ikke er, ja, så rører hun det ikke.

    Så hos os er det fritgående eller økoæg - nu er jeg eller vi heller ikke de store ægge spisere, faktisk sjældent vi spiser æg....så vild er jeg heller ikke med dem :o)


  • #20   31. mar 2009 Lotte: forresten mth fritgående høns- så må jeg skuffe dig, og sige at det kun er minimalt, det antal høns der virkelig kommer ud under åben himmel - langt de fleste høns bliver inde i stalden :-(.... så det er stort set det samme som skrabeæg, idet de har de samme forhold inde i stalden.........

  • #21   31. mar 2009 MissRonski du kan da også lige punktere mine håb for hønsene GG, ok så køber jeg KUN landæg fra landet nu he he:)

  • #22   31. mar 2009 Lotte: Sorry.... hahahahaha - men det er bare den barske sandhed smiley - som man jo kun kender, når man har set det....

    Når jeg får mine høns, kan du bare hente her hos mig smiley


  • #23   31. mar 2009 MissRonski´s ja du kan bare lige punktere de lyserøde drømme man har LOOL, ok kommer og henter ved dig, når I får høns GG.

  • #24   31. mar 2009 Det er bare i orden smiley

Kommentér på:
Tænk på hønsene i påsken -

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce